Ako postupovať v prípade tajnej svadby?
S priatelom mame zaujem o tajnu svadbu. Neviete prosim ako je to, naozaj mozme prist na urad a poprosit cudzich ludi na urade, aby nam boli svedkovia? Nechceme, aby o tom vedela rodina, znami ani priatelia. Nemame zaujem ist ani potom na spolocny obed. (Nie, ze by sme boli zgrlosi, ale nemame potrebu travit takto cas a tahat do pre nas intimnej zalezitosti ine osoby). Samozrejme na urad by sme doniesli vysluzku alebo darceky. 🙂 Na samotnom obrade nam taktiez nezalezi, jedine co chcem, aby sme vyzerali nadherne, luxusny makeup, vlasy, krasne jednoduche minimalisticke saty a prekrasne fotky aj s nasim syncekom. Na vizazi si dame zalezat, ide mi len o fotky, ak by sa dalo kludne by sme poslali nejake potvrdenie online a nesli ani na urad a urobili si len celodenne fotenie. 😀
Formalme vzate potrebujete uradne zarezervovany termin a svedkov splnajucich formalne nalezitosti. Mozne to je, dokonca nebyt korony nemusi to byt ani na urade, ale tieto veci musia byt doriesene s kompetentnymi....mali sme suseda, ktory mame oznamil, ze sa zeni cca pol hodinu ci hodinu pred obradom, dokonca su taki, ktori rozposlali svadobne sms/maily s datumom par dni dozadu....reakcia rodiny a priatelov zavisi na kvalite vztahu....niektori poslali gratulaciu, ini dar, niektori prerusili kontakt....
Načo im to tu vysvetľuješ? Prd ich je do toho, prečo ste sa rozhodli, ako ste sa rozhodli. Presne to som šla pisat, skôr ako som si prečítala tvoj komentár pod príspevkom. Ako kto vie, aké mate vzťahy v rodine? V niektorých rodinách majú napríklad veľmi zle vzťahy rodiča s deťmi a tie deti za to napríklad vôbec nemôžu, lebo rodiča sú buď psychicky narušení, alebo sú to ignoranti, alebo čokoľvek, to isté medzi súrodencami môže byť a x ďalších vážnych dôvodov, ktoré si kopec ludi v bežných rodinách ani predstaviť nevie. Ona nieje povinná vám tu vysvetlovat prečo tam nebude mať rodičov. Ona sa pýtala, celkom na iné veci. Druhá vec je, že ste introverti podľa mňa tiež dosť podstatný dôvod, prečo nie. Nie každý má chuť šaškovať pred všetkými tetuškami a bratrancami. Ďalšia vec s ktorou súhlasím je, ze taktiež som videla veľa veľkých načančanych svatieb, kde to bolo čisté divadielko a cirkus. Mladí sa ani nelubili, brali sa zo zvyku, alebo sa veselo podvádzali, ale hlavne ze svatbu mali "ako sa patrí". Rodinka sa tam prišla doslova nachlastat a najesť a všetci sa len sťažovali, koľko peňazí ich to stalo.. Hnus a divadlo.. Ja z celého tvojho príspevku cítim len to ze pekne fotky chcete mať preto, aby ste vy a Vase deti na ten deň mali krásnu spomienku. A áno na v svadobný deň sa chcu ženy pekne namaľovať a ucesat, čudujete sa svete nielen vtedy, keď na nich bude pozerať 100 hostí, ale možno aj samé pre seba chcú byť krásne a pre svojho nastávajúceho. Takže ja na tom nič zlé nevidím, že po obrade si chcú urobiť pekne fotky pre svoju pamiatku. Mňa napríklad vôbec nenapadlo taka hlúposť, že autorka to asi chce pridať na internet. A vlastne aj keby, je to výsostne jej vec. Kto kedy zadal pravidlá, ako má vyzerať svadba? 🤦♀️🤦♀️😄
Autorke držím palce, želám veľa lásky, urobte si to podla seba a hlavne sa nenechajte znechutiť. ❤️
@anulienka26 Mne nejde o svadbu, ved ziadnu nejdem robit. Mne ide o to, aby sme boli manzelia a mali rodinne fotografie nasej lasky z obdobia, kedy sme sa stali manzelmi. Zrejme som mala nazvat temu Tajny sobas. Po sobasi to samozrejme oznamime. Ci nutne rodina utrpi tym, ze sa nezucasti 10 minutoveho obradu na urade - nemyslim si. Oslavu urobime neskor, ale kedze bude v uzsom kruhu, to sa urobi hocikedy o tyzden neskor. Na co by som sa stresovala s tym, tahat osobu na vozicku, dalsiu nepocujucu, aby sa sli pozriet na nase chrbty, ako podpiseme papier. Premyslam aj nad organizaciou, vies. Licenie a uces si zaplatim viackrat, nemam s tym problem. Saty budu moje kupene site na mieru, necham si ich. Som profesne dizajner a skarede fotky.. no to radsej ziadne. Je to choroba z povolania. Mam vyhliadnuteho fotografa s cennikom 2000e, tym sa nejdem chvalit, ale je to nieco na com mi mimoriadne zalezi. Fotky od neho este nemam, ale snivam o nich uz 10 rokov. Tie co robia velke svadby, na ktore sa im skladaju vsetci znami... no, ked sa chcu bavit mozu ist aj na diskoteku, ja mam predstavu o svojom svadobnom dni inu. Nepotrebujem nikomu verejne hovorit o svojich citoch, my si to radsej uzijeme v sukromi. Netuzim po chaose a z vlastnej svadby byt unavena a starat sa o to ci ma niekto ohovara a ci je kazdy spokojny a aj tak poohovara, lebo kazdy sudi podla toho co sa jemu paci. 🙂
no teraz si to uz uplne inak napisala 🙂 nie tak povrchne
@viestta Vies co, ano zbytocna tema. Len som chcela vediet, ze ci to nahodou niekto realne urobil. Viem, ze sa da odchytit ludi na ulici, ale prislo mi prijemnejsie aspon pre mna oslovit ludi z uradu. Ale ja neviem kolko ludi je tam pritomnych.. na to som sa pytala. Samozrejme sa na to spytam aj na urade ked si budeme dohadovat termin, dnes len na tak nad tym premyslala uz vopred, pretoze dnes tam volat nejdem. Ale samozrejme je to extrem, dalo sa cakat, ze zrejme nenajdem tu hned niekoho kto to spravil.
@kittykat22 Napisala som svoj nazor, to, ze sa Tebe nepaci a mas dojem, ze som protivna, to je cisto tvoj problem. Je to verejna diskusia. Ty si tu nejaka hovorkyna zakladatelky? Ty si zrejme dlho doma (ja teda doma nie som), ze mas potrebu tu organizovat debatu.
Ako prepac ale toto vase rozhodnutie je max sebecke. Tajna svadba? 🤣 hmm a svadba nie je sex ze do nej nemozes “tahat” svoju aspon najblizsiu rodinu.
Ze pozerat sa na chrbty🙈ved prave ten obrad ci uz v kostole alebo na urade je dolezitejsi ako nejaka hostina🤦♀️
@fatinn Dakujem si velmi mila, je to presne tak ako pises, fotky su pre mna hlavne, lebo som rozmarna a chcem ich pekne a nie len take hociake a viem, ze deti si radi pozru v buducnosti, ved kedy sa uz len odfotit ked nie vo svadobny den? Nemam nic proti ak niekto chce velku svadbu, samozrejme, ze su ludia co maju velmi vela znamych a priatelov, velke rodiny, tiez by som taku svadbu robila za takychto okolnosti. Len kym ja pre ne pochopenie mam, oni tu maju potrebu hejtovat. Ja o takuto spolocnost ludi vobec nestojim a to je aj dovod preco aj udrzujem nie povrchne znamosti, ale len velmi malo priatelov, ktori mi sedia. Avsak si myslim, ze spravit zabavu zhruba pre 20 ludi... je aj zbytocne, to nebude ani poriadna tancovacka a svadba by mala byt hlavne zabava.
Hmm a co potom zavolat najlepsiu kamosku s manzelom alebo priatelom aby robili svedkov? Ked aj pod nejakou zamienkou a dozvedeli by sa az par minut vopred ze co sa deje, aby teda neprezradili. Lepsie ako clovek z ulice.
vieš čo moja suseda sobáši ako poslankyňa, teda strieda sa na obradoch so starostom. Čo som sa jej pýtala, tak mali už aj svadby len o dvoch svedkoch aj s minimom publika. Urob tak, ako cítiš, nie je to nič nezvyčajné. Čo mi ona hovorila, mali už všelijaké požiadavky aj také, že ich starosta poslal niekam ale toto čo píšeš ty, je úplne normálne. Len teda musíš si to všetko vopred dohodnúť - nejde to tak, že prídeš na úrad a zosobášte ma hneď tu a teraz - ono tých svedkov by si našla, ale musí byť k dispozícii matrikárka aj starosta /alebo ten poslanec, čo zvyčajne má civilné zamestnanie/ a teda aj sobášna miestnosť.
No a teda ešte som chcela, ak ste veľké mesto, nie je problém, i keď náhoda je blbec.. ale v menšej obci keď je to vopred dohodnuté, tak aby to nejaká dobrá duša neprezradila.
Ano, nieco podobne som spravila. Ja, moj muz, moja kamaratka a jeho kamarat. Vecer pred svadbou som zavolala aj moju mamu - vedela, ze spravim nieco podobne a prejavila zaujem byt na mojej svadbe. Potom sme to vsetkym oznamili. Na to, ze mame obaja rozsiahlu rodinu, si vsetci pochvalavali, ze nemuseli nikam ist.
Muzovym rodicom to nechybalo ku stastiu, moj otec trochu somral.
Asi 4 mesiace po svadbe sme si spravili krasne svadobne fotky na pamiatku. V lete to bude uz 10 rokov a fakt sa tesim z tych fotiek - aki sme boli mladi a pekni. 😀 Ano aj mne zalezalo mat krasne fotky zo svadby. Obrad bol iba o nas dvoch aj cely den. Neriesili sme zakusky ani nic podobne. Sme radi, ze sme sa nedali zlomit okolim a predsudkami a spravili si nas den podla seba.
@fidorka7 To mi je jasne, ze termin dohodneme vopred, sama chcem aj vopred mat cas na pripravu. A tiez ked si budem dohadovat sa spytam na toto, na svedkov. Len som chcela vediet, ci to tu niekto nahodou nemal. Na ulici ludi odchytavat nebudem, to by mi prislo ovela cudnejsie ako pozvat napr. partnersky par ci uz priatelov alebo priatelovho brata so zenou. Len mne sa to zda take trapne potom ten obed s nimi dvomi 😀 My chceme ten obed sami ako rodinka. 😀 A ostatnym to povieme po obrade a ze rodinna oslava bude o par dni v restauracii. Tak isto mne pride cudne, ked mame tych kontaktov, ktore by sme teoreticky pozvali miesat. Miesat par ludi, ktori sa navzajom nepoznaju, nemyslim si, ze by sa bavili. Oslava bude len pre rodinu a mozno s priatelmi zase zvlast, ale nebude to nic okazale len, ze sa stretneme a pri tom zapijeme.
Mozem sa opytat, co za fotografa stoji 2000e?
@kubobubo Ano presne tak si to predstavujem. Ono v zasade ja by som nemala problem mat rodinu na obrade a ist potom do restiky, len ja sa s tym neviem stotoznit, ze priatel rodinu ma a mne by tam prisiel len jeden nepocujuci clovek. ☹ Je to pre mna skor bolestive ako radostne, preto tam nechcem radsej nikoho. A s kazdym oslavit zvlast, s mojou rodinou zvlast, s priatelovou zvlast. Nenavstevujeme sa vsetci dohromady ani na oslavach narodenin.
My sme mali Elope wedding - tajna svadba .Z viacerych dovodou. Nelutujem. Svedkovia boli profesionali $50 na osobu. Sobasil nas uradne knaz v kaplnke pri Niagara Falls . Opytaj sa na tom urade ci svedkou robia dobrovolne ci za poplatok.
Urcite do toho chod, aj moja mama bola rada, ze bola z vecera do rana postavena pred hotovu vec. Sestra mala svadbu asi 6 rokov po mne, veselka - 80 ludi, zamok, kopec nervov a stresov pre vsetkych. Sme si to tam vynahradili aj za nasu svadbu. Kym som dobehla s dcerou od kadernicky, tak uz nevesta v aute odchadzala. Som sa malovala na parkovisku a podobne zazitky.
@sisa_s Napriklad tento https://www.facebook.com/robertfojtikrofo/
Pod tisicku to nebude, neviem presne ceny ake ma, nie su zverejnene online, cenu som len tak trepla, ale viem, ze kamoska platila vela uz pred 10 rokmi, no jej fotky si stale rada pozeram.
@miadi Waau, tak som ozaj netusila, ze existuje nieco ako profesionalni svedkovia 😀 Tak teraz si vyriesila asi vela. 😀 Dakujem. 👍
profi fotograf a hole fotky deti 🙄 to hovori vela o jeho profesionalite veru... ☹ a fotky parov su take iste ako bezne co som videla ... ak chces nieco speci pozri sem https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1022059...
@kubobubo Presne tak. Priatelovi rodicia si klasicku svadbu uzili u druheho syna. 🙂 Nejak uz nemaju velku potrebu to cele zazit znova. 🙂 Avsak isto urobime pre nich prijemne posedenie, len to bude rozkuskovane na viac casti. 😀 Obrad zvlast ako nase sladke tajomstvo. Fotenie pekne bez stresu s dostatocnym casovym usekom, mozno aj na viacerych pre nas oblubenych miestach v ramci mesta. A potom oslavime s kym budeme chciet. 🙂
Stacil text od 1. vety po prvý otaznik- gro celej temy. Dámy len reagovali na to, čo si napísala. Príde mi to zamerné
@ayanamirei Fotky su krasne ciste, ale mne to pripada, ze foti skor prirodu, ved tych manzelov tam vobec nevidno vacsinou. Ale verim, ze na zelanie spravi ake by som chcela. Tu mi vadi aj efekt rybieho oka.
@katarinka89 Druhej vety. Mysli si, čo sa Ti páči! 🙂
@katarinka89 Zámerné? Akože, aby mi závideli, že nebudem mať oslavu? 😀 Lebo fotky a dokonca vacsinou aj video má každá. Veru, netreba ludom nic vesat na nos a povedat len to nevyhnutne, aby sa nemali coho chytit, lebo hned je zle. 😀
@katarinka89 Vlastne kvoli takym ako si Ty je dobre ziadnu svadbu nerobit, lebo by mi ju len pokazili. Falos, ohovaracky, domyslacky, konspiracie forever.
@anulienka26 Svadba je presne o tom, čo píšeš, že sa tam MÁ stretnúť celá rodina a bla bla bla.... Nie každý potrebuje tie caviky okolo spojenia životov dvoch ľudí. Niekto to jednoducho nemusí, obzvlášť ľudia v zrelšom veku toto naozaj ku šťastiu nepotrebujú, ale to pochopíš možno tak o 20 rokov, ak dožijeme...
autorke: sobáš by nemal byť problém, vždy som počúvala o "odchytení" si ľudí na ulici, aby podpísali svedkov, to sa mi zdá také o ničom, ako tu uvádzala niektorá prispievateľka, vraj panie na úrade môžu nahradiť svedkov? nuž nepočula som ešte o tom, odporúčam zavolať si na "svoj" úrad, kde plánujete sobáš a opýtaj sa, či by to šlo bez vlastných svedkov, ja verím, že áno.
čo sa týka fotenia, je jedno kedy, my sme si s mužom dali urobiť fotky cca 6 mesiacov pred sobášom a žiadne šaty, nič. my sme mali zase takú predstavu, že si urobíme pekné profesionálne fotky, ale v pohodlnom prevedení - mali sme nohavice a pekné tričká 🙂 fotky sme si urobili presne tak, ako píšeš. pre seba na pamiatku. dodnes som šťastná, že som mala ten nápad a aj muž bol potom veľmi rád, hoci spočiatku nechápal, lebo predtým sa s takýmto fotením nestretol. potom bol veľmi rád, že máme takú krásnu pamiatku 🙂
Držím palce na sobáš i fotenie, nech vyjde pekné počasie a hlavne prajem zdravie a šťastie 🙂