icon

Ako potrestať mačku?

columbine
1. feb 2015

Ahojte . Mate nejake tipy triky ako spravne potrestat macku/kocura za nezelane chovanie ? Precitala som uz kopu clankov vsade sa radi nebit ju a skor na nu zakricat FUJ alebo HES. Na toho mojho lapaja nefunuje snad nic . Ked nanho zakricim alebo sa pohnem jeho smerom ked robi nieco co nema sice utecie ale o 2 min je naspat a robi to iste . Je schopny to robit vecnost okrem toho nemozem pri nom stale stat. V jednom kuse zhadzuje odpadkove kose a vybera z nich veci vlaci po byte. Kolko krat sa rano zobudim a byt hore nohami. Kradne jedlo z taniera, z umyvadla ked rozmrazujem , a v noci ked spime nam z nicoho nic skoci na nohu zahryzne sa a zadrapne do krvi... Skusila som aj krik , aj po zadku mu dala , raz som mu dokonca osprchovala zadocek a chvostik , raz nedostal cely den jest ked mi ukradol kusisko masa a zozral ho .. Nefunuje nic uz je to vyse pol roka ... Pri tom ma kopu hraciek , chodi sa ku nam denne tulkat , pride mi dat pusinku 🙂 , ma znackove zradlo , vzdy cerstvu vodicku , hrame sa snim , s nikym nema problem a pohra sa .. dokonca som ho naucila sadnut si a dat labku ked si prosi maskrtu ... vychovala som uz jedneho brita tomu stacilo dat 5 krat po zadku a je to priam ucebnicovy priklad slusnosti este aj za stol na stolicku si sadne ked je hladny a caka :D .......
poradte mi prosim 🙂

alaguema
1. feb 2015

@columbine drvivá väčšina mačiek sa nenechá vycvičiť 🙂 Je to veľmi slobodymilné, individualistické stvorenie. Svojich tzv. páničkov má v paži 😀 Labku ti dá len preto, že čaká odmenu. Mačka s povahou, ktorú popisuješ by mala žiť vonku.

liz_lemon
1. feb 2015

macka nie je pes, macku nevycvicis, mack robia, len to, co chcu ony

acer11
1. feb 2015

nepoteším ťa,tiež sme mali podobného dravca 😀 nič s ním nenarobíš....môžeš skúsiť vodu do rozprašovača,keď ho vymákneš,ale aj tak to bude mať na háku 😀

sandracs
1. feb 2015

Macky sa nedaju zotrocit su to osobnosti. Musis sa zariadit tak, aby bol kocur co najmenej skodny. Ked hryzie, tak ho v noci nepustit do spalne, ked sa odmrazuje, nepustit ho do kuchyne, alebo dat maso do rury alebo mikkrovlnky na ten cas, rovnako ked jete, zavriet do inej izby. Tiez mame teraz takeho dominantneho kocura, co sa zvukov neboji. Vela stastia. 😀

viera1107
1. feb 2015

Na upokojenie mačiek sa používa bylinka Kocúrnik, kúpiť sa dá sušená alebo roztok s rozprašovačom. Treba postriekať pelech, hračky proste miesta kam ho chceš nalákať aby si nevšímal napr. ten odpadkový kôš. Neskúšala si ? A maso treba rozmrazovať mimo jeho dosah lebo to bude kradnúť vždy 😀 , máme dve mačky a tiež sa im už podarilo niečo ukradnúť a pritom majú krmiva dosť.

kiki68
1. feb 2015

ked nechces mat macku na nejakom mieste,tak tam daj pomarancovu supku, neznasaju ten pach. Na ukludnenie macky sa pouziva ten kocurnik,su tym plnene hracky atd. A macka sa vyliape vsade, takze co nezavries kdesi tam si mrska vyskoci. Ked macku nevidis,tak je zbytocne ju potom trestat. Hlavne macka Ta nevnima ako svojho pana, nie je to pes.

17alexis
1. feb 2015

@columbine keď vidíš, že mačka chce skočiť na kuchynskú linku, treba po linke (nie po mačke) silno buchnúť. Mačky nemajú rady hluk a keď to párkrát zopakuješ, prestane tam chodiť. Nemá význam biť mačky, lebo ony nerozumejú, že urobili niečo zle, takže skôr ako "liečba", tu funguje "prevencia". Sama mám mačku, nikdy som ju neudrela a je to hotový anjel. Netreba však okrem karhania zabúdať ani na pochvalu.

miadi
1. feb 2015

mna hnet napadlo ako potrestat macku-kup si psa 🙂
ale vazne macka ma tie lovecke instinkty silnejsie ako pes pes sa vnutri vie chovat skoro ako clovek..poslucha a napodobnuje malitela...a problem je vacsinou az ked ide von a pocuje volanie divociny rozne pachy a tak vtedy je hnet iny "clovek"napaty v strehu pripraveny nahanat zajaca
macka je v strehu stale jedno kde je chce nieco chmatnut ulovit zahrat sa stym..chce poskriabat nabytoklebo ma ostre pazuriky tak ich chce vyuzit..(u nas im predne pazure odstranuju ked ziju vnutri)
pes sa ti prirodzene nebude snazit vyhrabat do umyvadla kde rozmrazujes maso lebo toto by ho nenapadlo ani vonku(maximalne ti urobi bordel so smetim lebo to dociahne ak je nenazrany a nevychovany) ale macka je lozec vyskriabe sa na najvyzsi strom toto pre nu nie je vyzva ale samozrejmost..v dome sa rada pohybuje na hociktorom leveli na stole vlezie ti na tanier ..mala som 14rokov psa a zila som v domacnosti par mesiacov s mackou..pes ta vnima ako Alfu si sef..macka ta vnima ako spolubyvajuceho ktoreho toleruje na svojom uzemy 🙂 cize musis brat na vedomie ze nemoze mat volny pohyb po celom dome podla toho co kde mas a co by mohla vyparatit..ako ti uz radili-zavriet dvere do spalne a nebude ta v noci kusat..zavriet dvere do kuchyne ked rozmrazujes maso..atd..nelutuj macku nie je to dieta ze chudatko nema volny pohyb..aj tak vlastne patri von na dvor takze ..

kiki68
1. feb 2015

ja myslim,ze macka si iba vybrala, chce BARF, cize krmenie surovym masom 😀
Macky by whiskas nekupovali 😀

Miadi, kupit psa k macke, no vacsinou co poznam,tak to dopadlo tak,ze macka sefovala este aj psovi, priapdne psom 😀 Ale mas uplnu pravdu, macka cloveka vnima ako tolerovaneho spolubyvajuceho 😉
Vobec pes sa necha hladkat, mackat vacsinou do aleluja, macku ked to nebavi,tak sekne pazurmi.

Mimochodom odstranovanie pazurov (chirurgicky) je trestne ako kupirovanie u psov. Ako je to prakticke,ale neeticke 😉

miadi
1. feb 2015

@kiki68 vsade su ine zakony u nas kde zijem to trestne nie je..poznala som babu co mala macku a dala jej to urobit hnet ako ju kupila maciatko..tym je ta macka bezbranna ak je stratena vonku ale mam pocit ze mala v sebe aj cip keby sa stratila tak ju najdu..
Ak je stetniatko tak jasne macky sa bude bat-hlavne takej co ma pazuriky 🙂
skor keby bol vacsi pes z utulku ale oni si vacsinou v domacnosti na seba zvyknu ok to je cele ine ked su na dvore a volne vonku tam uz pes macku nestrpi zazenie ju prec-pokial snou nevyrastol..
ja som raz dosla s mojim ked bol steniatko po kamosku a jej sibnuta mama doniesla kocura a hodila ho nanho..
takze si vies predstavit ako nenavidel macky cely zivot 🙂
mne sa macky celkom pacia su zlate hlavne ked su male ale vnutri by som ziadnu nechcela..su priliz dominantne.A ja by som nezniesla zvieratko na stole alebo na kuchynskej linke pride mi to nehygienicke.
hoci macka je cistejsia ako pes a vecne sa lize a cisti..je dost ako zena naladova ked sa chce pomojkat tak dojde ked nechce tak poskrabe..robi si co chce a tie zle nalady to je jak zenske s kramami 🙂
a nie je macka ako macka niektore su kludnejsie ine su jak cert to sa nezmeni to je povaha..
pes je vzdy vdacny za polaskanie aj mile slovko ho rozveseli zavrti chvostikom ked dojdes domov mas pocit ze si celebrita lebo tolko radosti z tvojho prichodu nema asi nik iny ten pes ta proste zboznuje a dava ti to najavo.Macka ti povie mnau mnau daj mi jest de si bola tak dlho?

columbine
autor
1. feb 2015

u mna je problem ten ze ja mam tak rieseny byt ze som dvere dala vysadit a nemam ich :D cize zavriet dvere pred nim nemozem . :D ma pristup do celeho bytu okrem toalety

psa by som si kupit nemohla nemam ku nim taky vztah ako k mackam .. 🙂

co sa tyka linky vyskoci na nu len ked som v inej miestnosti nikdy nie je predomnou to iste aj s tym smetnym kosom , najradsej to robi v noci ked spime a pocas dna ked nie sme v kuchyni .. ked sme spolu v kuchyni a varim alebo peciem vzdy pekne lezka na stolicke a staci ze sa otocim k hrncu okamzite ak polozim nieco na stol si uchmatne - hlavne kolaciky :D

a mimochodom Whiskas zboznuje :D :D

domak2
1. feb 2015

macku sice nemam, ale kupila by som zatvaratelny smetny kos, jedlo by som rozmrazovala v chladnicke-tak sa to aj po spravnosti ma 🙂 na to co je na stole nejake sklenene kryty pokial tam nie som a dala by som mu obrusit pazure. Nemyslim,ze je to az tak nerealne ci ? 🙂

kiki68
1. feb 2015

@miadi a kde zijes v akej krajine? Lebo v Europe je to trestne celoplosne pokial viem. Uz par rokov je to zakazane a vacsina veterin by to nespravila. Pretoze macka ani pes nie su plysove zvierata aby sme si cih takto prisposobovali. Vies nam by tiez mohli ako babatkam vytrhat komplet nechty a vlasy, aby s nami nebola starost....ako nehovorim,ze sa to nikde nerobi,ale je to neeticke. Rovnako ako porusenie hlasiviek zvieratam je neeticke. 😉

Tak nas pes sa maciek neboji ani ked maju pazure, nacvicil si to na mamkinom kocurovi a casto som kocura zachranovala,lebo si z neho robil gumovu ancu, takze 12kg sa polozilo na 3kg a to,co som tahala uz bolo modrofialove 😀 Nas pes nerespektuje totiz ziadnu autoritu okrem nas. On macky ma rad,ale su to rpe neho zive hracky.

Tak ziadne zviera sa nechova tak,ako si my uplne predstavujeme, proste ked chcu skocia a hlavne macka si bude robit po svojom. Mne by kuchynska linka nevadila, mna desil kamoskin kocur, co si dokazal otvarat zavrete dvere a utocit po cloveku. Po mne nesiel, mal zo mna respekt po jednom takomto pokuse o atentat 😀 Ale vacsina ludi,co ma macky doma tak to robi bordel,hlavne papiere, servitky,toaletaky...po celom byte.

miadi
1. feb 2015

@kiki68 ked si das sipku na foto tak ti to ukaze kde zijem 🙂 tak ako mne ukaze ze zijes v Bratislave v Kanade to je legalne a neporovnavala by som to s trhanim nechtou u cloveka-babatka 🙂 clovek zas nema problem zeby doskriabal do krve (jedine tak braniac sa vrahom)alebo by doskriabal nabytok 🙂 ale cloveku stacia noznicky a manikura pedikura 🙂
Osobne stym nemam problem trosku mi je takej macky luto ale ked zije v dome..tak tie nechty ozaj nepotrebuje a robi sa to len na prednych cize keby moc chcela moze aj zadnymi poskrabat.. no skor som za to aby jej tie nechty nechali a zila skor vonku okolo domu v garazi alebo tak volna chytajuca mysi..myslim ze keby mala macka na vyber toto by jej tiez viac vyhovovalo..psik je rad vonku ale nie cely den sam a na retazi to uz mu je lepsie v dome s clovekom rodinou ktoru berie ako sucast svojej smecky..
Kupirovanie chvostou sa mi nepaci lebo chvostikom psik prejavuje radost...zato u dobermana ked sa tesi to plieskanie chvostu je ako bic 🙂 inak kamoska na Sk ma dobermana asi rok a vidim ze chvostik ma kupirovany cize to je na Sk dovolene..

kiki68
1. feb 2015

@miadi nie kupirovane nie je povolene, je to zakazane zakonom, iba niektori to robia na cierno. Ale nesmies s psikom,co je kupirovany na vystavy. Je to brane ako vyradovacia vada. Aj ked niektori chodia na vystavy UCI,lebo to je taky zvaz mnozitelov zvierat,kde je dovolene asi vsetko. Ale pod FCI to musi byt. Starsi psikovia este kupirovani su, ale ti mladsi by uz byt nemali. Nam sakra pozerali na chvost u buldocka, ma ho krasny ako kralik,ci sa tomu nepomohlo. Ale tak jeho tak stvorila priroda pekne 😉

miadi
1. feb 2015

@kiki68 neviem ja som sa docitala ze je zakazane len kupirovanie usi na SK ze chvostik normalne u dobermana do 14dni zivota je legalne od roku 2007-ze to bolo zakazane predtym...neviem ci ho dala ona kupirovat myslim ze ta by na to nedala peniaze mozno ti od koho to steniatko kupila ho dali fakt neviem ona snim na vystavy behat nebude hoci je krasny
Naseho bastardika som nasla ako steniatko vyhodeneho na ulici a nastastie chvostik mal 🙂

kiki68
1. feb 2015

@miadi FCI je zakazane celoplosne kupirovat hocico,ci usi,ci chvost. Predtym sa ci dobermanom,kokrom kupirovali chvostiky bezne, aj usi u dobermanov,ci mastina, boxera. Dnes vidis boxerov iba s normal usami ovisnutymi, tiez mastinov a chvostmi dlhymi. Uz nemaju tie mile bobky na zadku. Takze je to zakazane 😉 Berie sa to dokonca ako tyranie zvierat.

miadi
1. feb 2015

@kiki68 hm ale ked to nie je zakazane v okolitych statoch v cechach madarsku atd clovek nemusi to dat nelegalne staci ked sa odvezie kusok autom. Ja fakt neverim ze ona by toto dala robit svojmu psikovy ona je taky hipik bohem fakt skor ludia od ktorych ho kupila..

zdena12345
2. feb 2015

macka nie je pes, neda sa vycvicit. zalezi od konkretnej povahy. preto je idealne ked zije vonku...doma sa nudi. predstav si ze tvoj zivotny priestor by zmensili na jedinu izbu a v tej by si bola cely zivot. nudila by si sa a zabavala tym co sa da a naviac ak v tom kosi aj nieco najde je to pre nu odmena🙂
takze zamedzit tomu aby kos zhadzovala a dostala sa don- dat do skrinky napr.
jedna rada od profesionalky- vodna detska pistolka- sledovat macku zpoza kuta a ked napr ide zhodit kos, streknut na nu, zlakne sa a macky nemaju radi vodu. urobit par krat tak a mozno zaberie. obdoba je silny ostra zvuk(zhodit kluce na dlazbu)zlahkne sa a ked sa to bude opakovat vytvori si asociaciu- idem ku kosu a nieco ma odplasi a tak tam radsej ani nejdem
my mame macky vonku aj vnutri a ked robia nieco co nesmu tak ich vysikam dupocem prip fuknem po zadku-oni vedia ze robia zle tak predo mnou utekaju a hned von. a ked chcu byt dnu musia sa spravat podla mojich predstav.
lepsie funguje ŠIC alebo take ŠŠŠ- nemaju to radi, nez fuj.

romanadam1626
7. feb 2024

@columbine veď to je uplne normálne ,že si uchmate
Šelma ,potrebuje loviť. A pozoruje pri Tebe ked varíš. Ma Ťa rád ,je mu dobre v Tvojej prítomnosti 🥰
Dávaj mu aj surové mäsko premrazené, bude spokojnelší a sýtejší...🙂

vanes1233jurasovs
6. aug 2024

@miadi daj sa prosím liečiť

miadi
6. aug 2024

@vanes1233jurasovs preco ? Lebo poznam cloveka ktory mà Dobermana bez chvoste a cloveka co mal macku bez pazurov? Ty sa Daj liecit . Vypisujes mi tu na 9r staru temu. Chore .ty budes nejaky stalker.

vanes1233jurasovs
10. feb 2025

@miadi áno, odhalila si ma, som stalker lebo reagujem na starú temu. Ty nebudeš veľmi inteligentná.. mačka bez pazúrov nemá kvalitný život, ale to osobe ako ty zbytočne vysvetľovať .. len tieto názory nešír ďalej aby sa toho niekto podobne inteligentný ako ty náhodou nechytil

miadi
10. feb 2025

@vanes1233jurasovs nemas uroven ked tu potrebujes urazat a odhadovat inteligenciu cloveka . Ja som tu len pisala o veciach ktore ludia robia. Ze poznam osobu co dala macke odstranit pazure . Ked by som pisala p holokauste tak ma nazves Hitlerom . To je len tvoja obmedzena inteligencia . Macku som nikdy nevlastnila osibme a ziadnej som nikdy neublizila . Naopak mala psa ktoreho som zAchranila z ulice . Lenze ty o Mne nic nevies si Len troll co sa tu chce na niekom pdbavit a nasla si tuto staru temu. Tvoj nazor na mna ma nezaujima kto ma pozna ma miluje . Snad mas tolko starsia v zivote len si to neviem moc predstavit nesedi to k tvojej potrebe byt cyber bully . Prajem ti krasny den a ver ze zivot bude pre teba krajsi ked das to co chces dostavat . 😘

miadi
10. feb 2025

@vanes1233jurasovs a o tych co su podobne inteligentni ako ja sa vobec nemusis strachovat skus sa viac sustredit na seba Lebo toto co robis ty stastny clovek netobi . Neprekruca reci a nesnazi sa zhodit druheho toto ti pomaha citit sa lepsie ? Kopat do druhych ? Ty mas potrebu ponižovat druhych aby si sa citila lepsie sama zo seba , Mozno odbornik by ti vedel pomoct . Skoro mi ta je luto . Ale zlych ludi je dost tazke lutovat .