icon

Ako povedať kamarátke, že za tortu bude platiť?

7. nov 2022

Ahojte, potrebujem poradiť... Mojej kámošky priateľ bude mať narodeniny, ona piect nevie, ja mam bohaté skúsenosti, upiekla s už vela. Ponúkla som sa jej, že jej pre neho upečiem tortu. Čakala, som, že sa opýta, čo by to stálo. Ja na zákazku nepečiem, ale zadarmo pri dnešných cenach tiež nie. Ona sa však neopýtala, možno si myslí, že za darmo upečiem? Rozmýšľam, ako jej povedať, že teda si za ňu zaplatí, ale mam s tým problém trocha, ja som sa ponúkla síce, ale sa divim, že ju nezaujímala cena. Ako by ste jej to povedali, ďakujem za každú radu.

Strana
z2
ivangeline
7. nov 2022

Normalne...ze nechces,aby doslo k omylu ale myslela si to tak,ze....

77daniela77
7. nov 2022

Napis jej zoznam surovin ze toto treba,tak ci to kupi ona,alebo nakupis ty a ona ti preplati.....neviem ci si chces uctovat aj pracu🤔

macikovaiveta
7. nov 2022

Povedz jej a napiš ingrediencie , čo potrebuješ kúpiť na tu tortu budeš mať aspoň materiál na ňu, a uvidiš 🤷‍♀️

autor
7. nov 2022

@ivangeline
@77daniela77
@macikovaiveta baby už som písala, že je to vyriešené

macikovaiveta
7. nov 2022

Som rada, že sa to vyriešilo, bolo od Teba sympatické, že máš obavy aby bolo všetko ok, aj kamarátstvo atď.Prajem skvelý výsledok 🎂

tykat
7. nov 2022

No vidis 😊 kamaratka ako ma byt 👍 tak hor sa do pecenia 🎂

svetlonos
7. nov 2022

Blbo si to navrhla. Ja ti upeciem ak chces, beriem tolko a tolko…. To by bolo od zaciatku jasne. Kamoska torty pecie paradne ale vypyta si hned. Ked ponukne tak aj povie hned kolko alebo po upeceni. Nirmalne jej zavolaj, ze to nemyslis v zlom, rada jej uoecies ale nie zadarmo. Ak by sa urazila, aspom eliminijes niekoho, kto nebola az taka kamoska 🙂

autor
7. nov 2022

@svetlonos už vysvetlené vyššie som písala.

mamusa123456789
7. nov 2022

A zajtra tu bude téma ze 'kamoška sa ponúkla ze mi upečie tortu pre priateľa a chce aby som za ňu zaplatila' 🤣

autor
8. nov 2022

@mamusa123456789 ale no, ona tu nie je na konikovi, na 1000%, je cudzinka, slovensky j. neovláda.

bodka2213
8. nov 2022

Napísala by som jej , že do koľko € chce tu tortu.
Vždy keď si dávam robiť tortu , tak je to prvá otázka cukrárky 🙂

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mamkalentedkova
8. nov 2022

Presne tak,ako píšu baby..ste dve dospelé ženy,ak si jej to takto podala ,zrejme to pochopila ,že sa ponúkaš a uoevies to zadarmo ...Čím skôr ,jej povedz ,že to bude niečo stať ,lebo možno si za tie peniaze dá upiecť profi tortu ,alebo ju nebude chcieť vôbec ..aby si nezostala bez peňazí a ešte aj s tortou .A poučenie nabudúce ,netreba sa ponúkať tak zhurta ..ale povedať za toľko a toľko by som vedela upiecť ,ak by si chcela ...

mikadooo
8. nov 2022

Nuž, do budúcna by som sa poučila a nabudúce povedala "napečiem za priateľskú cenu". Teraz, hmm, no už čokoľvek napíšeš, hnevať sa môže, ak to na začiatku zle pochopila 🤷. Tak jej to napíš asi polopate, že nie si si istá, či ste sa pochopili. Že tá torta pre jej muža by stála toľko a toľko. Že či je s tým ok, alebo si nechá napiecť niekde inde. Ak s tým nie je ok, nech ti pokojne napíše, že sa nenahneváš ani nič, že si uvedomuješ, že to mohlo vyznieť ináč, ako si to myslela. Ináč mne sa párkrát toto stalo s detskými vecami. Známa, že nechcete? Dobré gate, aj by tvojej sedeli, je že okej, ukáž, vyskúšame. Gate boli dobré, tak hovorím, že súper, dik, máme dobré teplé gate na zimu. A potom kamoška, že dobre, predávam ich za 10e... Tiež som sa cítila skvele po tejto informácii...

mamusa123456789
8. nov 2022

Po komentáry som sa síce dočítala ze sa ta sama pýtala, ale musíš uznať ze by to bolo celkom vtipne

basullinka
8. nov 2022

Len si zober z toho ponaučenie a nabudúce, ked budeš podobne veci nukat, tak si povedz rovno aj cca sumu a predídeš tak podobným peripetiam 🙂 netreba sa spoliehat na to, že keď ja som taka a zadarmo nic nevezmem, tak aj ostatni su taki 🙂

autor
8. nov 2022

Napíšem ešte raz, na cenu sa pytala, včera za mnou zašla a chcela vedieť. Povedala som, toľko a toľko za materiál, že za prácu nevezmem. Proti nepečiem, len po známosti. A to si peniaze vypýtam bez problémov. Len teraz aby ste chápali s ňou si navzájom pomáhame čo sa deti týka, či treba postražiť, či vyzdvihnuť,... Takže som mala trocha dilemu. Tak za suroviny mi zaplatila. A ešte má dnes odchytala pri škole a tisla mi peniaze za pracu. No ale prehnala, vzala som menej než polovicu z toho,lebo nechcela ani pocity že zadarmo. Dopadlo to nad očakávania. Ok, ja si fakt viem vypytať, keď má poprosí niekto, že známy dooručil, prakticky cudzí človek pre mňa. A zas mojim blízkym priateľom pečiem tortu ako dar. Ok diki za všetky rady, postrehy, návrhy, dam si do budúcna pozor na tieto situácie.

denbag
27. aug 2023

Ahoj, chcela by som sa opytať, či pečieš aj cupcaky? Hladam niejaku mamičku v BA, ktora mi napečie cupcaky na oslavu 1.narodenín

Strana
z2