icon

Ako prekonať strach z dnešného sveta?

9. jan 2025

Nemate pocit že tým všetkým čim Zem a ľudia za posledné roky prechádzajú smeruje ku koncu sveta ? Požiare, covid, pandemie, stale novy virus, choroby su nejako extremne uz zmutované..ja normalne ma zacina pozierat strach len kvoli tomu ze mam deti a ze co by som urobila keby tu zacali take extremne požiare jak niekde vo svete… dalej tie situacie co sa deju, hackerske utoky, nenormalne zdražovanie, človek pomaly zije z dňa na deň vypocitane € co si moze dovolit a co nie… a papalaši si žiju … že nieje cesta von z tohto už. ..

Strana
z2
20erika07
9. jan 2025

Nie, nemám pocit, že na Zemi nás čaká koniec sveta. Dnes sme tu, zajtra sa nemusíme ani zobudiť. To sa môže stať aj bez toho všetkého co si vymenovala.
A ja si vždy vravim, ze nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie .

andrea_82
9. jan 2025

Nie, ani ja nemam obavy zo zivota na Zemi kvoli prirodnym katastrofam a virusom. Ale mam obavy zo zivota na Slovensku.

tiezjedna
9. jan 2025

Nie, nemám. Vo svojom živote mením to, čo zmeniť dokážem a podľa toho jednám👍

svetlonos
9. jan 2025

Zase siris strachy a poplach? Nesledujem p...y v telke, na nete a bude ti sveta žiť!

zuzanaete
9. jan 2025

Ja si napr. pamatam jedno velke zdrazovanie z detstva. Myslim, ze to bolo nejak kratko po komunizme. Niektori ludia si robili velke zasoby - postelne, uteraky, zaclony ... snad este aj pre dalsie 3 generacie. Mali sme v rodine taku osobu. A co sa stalo? Vsetci to akosi prezili, zivotna uroven sa odbtedy vyrazne zmenila. Ano, vdaka internetu su silne tlaky, co mozu vyvolavat strachy. Internet vsetko urychluje. Okamzite vies, co sa deje na druhom konci sveta. Treba sa naucit s tymi strachmi zit, nepripustat si mnohe veci. Vzdy boli a budu chudobni aj bohati, zdravi aj chori ....

srdeenko19
9. jan 2025

Naša zem si bude "robiť" ako uzna za vhodne. Myslím tým požiare, katastrofy, zemetrasenia, atď. Zem nas nepotrebuje, ona si poradí, keď sa bude potrebovať očistiť.

marianarem
9. jan 2025

Je teraz od covidu take narocnejsie obdobie, aj ja to tak vnimam. Na druhej strane, len v minulom storoci, mali sme tu prvu svetovu, hned na to epidemia spanielskej chripky, k tomu epidemia encefalitidy, po ktorej ostali kvanta dozivotne postihnutych ludi, nastup bolsevika...Potom druha svetova, drsne komunisticke rezimy, znarodnovanie, zmena meny, ludia prisli o vsetky uspory, zatvaranie nevyhovujucich ludi...A nic z toho nebol koniec sveta. A ked sa clovek pozrie na storocia predtym, tak tam tiez najde kadeco a ani to nebol koniec sveta. Je to prirodzeny kolobeh, ako v zivote jednotlivcov, drviva vacsina mava zle, ba aj katastrofalne obdobia, a nie je to ich koniec.
A co sa tyka poziarov, tie zial boli aj budu vzdy. Len sa clovek o vsetkych nedozvedel.

ada510
9. jan 2025

Podľa mňa pred 100 a viac rokmi mali ľudia rovnaký strach stále sa niečo dialo...

januska12323
9. jan 2025

Strachom škodíš akurát sama sebe.

vorkola
9. jan 2025

Nuz koho sme si zvolili tak sa mame.Ja som tuto bandu ,co nam kraluje nevolila, Koalicia klame vsak vidite,co spravili ,aky konsolidancny balicek. Fico si uziva krasnu dovolenku, a
my tu dojedame vianocne, pocheraje Zaujimave ,ze za Matovica to slo, aj covidove, aj pandemicke, este aj rodicovske seniorom , celkom pekne pridal A tito len ukrajuju a ukrajuju,, este zmenili tusimukratili aj rodicovske pridavky. .Ked budu predcasne volby volim Matovica..Ja si myslim ,Ze len Fico nie je zly,ale vzdy si vybere,nekompetetnych, prisluhovacov a asi on ich musi posluchat.A este ,To nemaju ine starosti ,ako zlepsovat,ci akoto nazvat s tou hymnou.No toto ich najviac trapi,? vsak aj svet bude pomyleny hlavne pri sportoch, Ked slovensky sportovec ako vitaz a cuduj sa svete ina hymna...

kandelabra
9. jan 2025

Studuj historiu a zistis, ze to co ty povazujes za hrozne situacie tu bolo vzdy. Virusy, prirodne katastrofy, hladomory, vojny, a bolo aj cez to vsetko vzdy par takych, co sa mali ako prasce v zite. Len teda nebol internet a tv, a nehucalo to cloveku z kazdej strany do hlavy...

yelena159
9. jan 2025

Keby si žila počas 1. alebo 2. svetovej vojny, tak o období v ktorom žijeme by si povedala že je tu celkom mier.

jaskolka
10. jan 2025

Ale veď aj v minulosti boli vojny,aj hladomor, morove epidémie, výbuchy sopiek, zemetrasenia a rôzne iné problémy.
Len sa o tom tak nevedelo, keďže neboli bežne dostupné informácie, ako teraz

balerina2025
10. jan 2025

kebyze umieras, tento strach stratis

oli18
10. jan 2025

@vorkola vtip na vcas rano, ze Fico nie je zly 🤣🤣🤣. To sa bojis napisat vlastny nazor, ci si taka hlupa, ze toto napises? Fico spolu s Meciarom su najhorsi v novodobej historii 🤢

aniele
10. jan 2025

@oli18 To je naša tradícia z ľudových (ale aj filmových - viď. Pyšná princezná) rozprávok. Nevšimla si si, že kráľ bol vždy dobrý, len mal zlých radcov? 🙂

weronika171717
10. jan 2025

Choroby nie sú zmutované......stačí sa pozrieť na oblohu.....kedy to už ľudia pochopia?????

eva8
10. jan 2025

Verim v evoluciu (prezitie druhu) a v ludske prisposobenie sa v socialnej sfere - zo vseteho vytazit to najlepsie.
Len sa obavam obdobia, ked nebudeme zit, ale prezivat. To sa deje v extremnych situaciach. Ale po nich opat vyjde slnko ☀️

katkaseiner
10. jan 2025

@ada510 suhlasim, len o tom neboli informovaný v tv a na nete..

diewcatqoo
10. jan 2025

Myslim si, ze zijeme v super dobe. Mame tu blahobyt a vymozenosti, o ktorych sa nasim predkom ani len nesnivalo. Otocime kohutikom a mozeme sa napit vody bez obav, pitnu vodu pouzivame aj na splachovanie zachoda, coraz viac ludi trpi obezitou - co znaci, ze netrpime hladom, mozeme si kazdy den dovolit jest maso, sladkosti, kopec jedla sa vyhadzuje, mame dostupnu zdravotnu starostlivost, antibiotika, ockovanie, priemerny vek dozitia je omnoho vyssi, nez v minulosti, mozeme komunikovat v realnom case s niekym, kto je na druhom konci sveta, staci urobit par klikov mysou a mame informacie, ake len chceme, mame dostupne vzdelanie, mozeme povedat slobodne vlastny nazor na cokolvek bez toho, aby sme skoncili v base alebo este lepsie - aby sme zhoreli na hranici...
A vazne aj napriek tomu existuju ludia vo vyspelej krajine, ktori si myslia, ze sa mame zle?

Na druhej strane, ano, blahobyt paradoxne sposobuje to, ze ludia nevedia co od dobroty a prestanu si vazit to, co maju. Dostupnost informacii sposobuje to, ze jednoduchsi jedinci zacnu verit konspiraciam, zivia v sebe strach, nechaju so sebou manipulovat... potom staci, ze sa najde nejaky idiot, ktory toto vyuzije a tito ludia v nom vidia vodcu. Preto sa znovu k moci dostavaju populisticke strany, co nevesti nic dobre.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
viestta
10. jan 2025

@vorkola aky dirigent, taky ansabel. Alebo aj inac: Ryba smrdi od hlavy

ada510
10. jan 2025

@katkaseiner to ze bola vojna hlad a mor druha vec ze vedeli aj to ze na ochorenia na ktoré si my dnes dáme v pohode lieky a fungujeme ďalej sa umieralo...a aj na škrabanec klincom ( očkovanie proti tetanu)

mamickalisticka
10. jan 2025

Vieš čo, kedysi, teda tak od roku 2016-2020 som si strašne išla správy,novinky, niekedy som mala až strach čo sa stane. Ale v zachovaní mojej psychickej pohody som prestala pozerať čítať správy, sledovať dianie v politike (samozrejme že človek, ktorý skroluje sociálnymi sieťami sa tomu nevyhne, takže viem čo sa deje, ale veeeeeľmi selektujem) tak sa cítim lepšie. Keby začala vojna neujdem, keď bude zle, bude, keď príde veľký tresk tak bude. Nedá sa žiť v strachu. Práve teraz mam pocit, že konečne začnem žiť 😬 ale páči sa mi taka prupovidka, neviem odkial je to, možno niekto bude vedieť. Niekto nejaký muz povedal že moji prastari rodičia bojovali na koňoch, moji dedovia bojovali na koňoch, my bojujeme s tankami( alebo atomovymi zbraňami?) a moji vnukovia/pravnukovia budú bojovať na koňoch.. určite som to nenapisala presne ale nejak takto to bolo. Pravda

zuzinabila
10. jan 2025

vzhľadom na to, ako zničená je naša planéta, tak neviem, či vydrží ďalších 200 rokov..tak z tohto dôvodu môže byť ten koniec sveta🙂

maranco
10. jan 2025

@zuzinabila keby sa to ponechalo na ľudoch, tak naozaj si "vybývame" našu planétu

ale existuje lepšie riešenie, budú zničený ľudia ktorý ničia Zem. Pozri Zjavenie 11:18.
A potom sa planéta postupne dá do poriadku, má úžasnú schopnosť regenerácie.

Pozri pobrežie ktoré zasiahla ropná škvrna, tak po rokoch tam rastú rastliny a vrátil sa aj život, zvieratá. Alebo atol kde robili jadrové pokusy, prekypuje vegetáciou.

maranco
10. jan 2025

@zuzinabila Atol Bikini bol kedysi tropickým rajom. Pred sedemdesiatimi rokmi však poslúžil pri testovaní amerického jadrového arzenálu. Teraz sa na neho po mnohých rokoch vydali vedci. Prekvapilo ich, v ako dobrom stave je miestna fauna a flóra. Atol bol pritom pred rokmi vyhlásený za takzvanú nukleárnu pustatinu.
https://hnonline.sk/svet/996729-na-atol-bikini-...

procrastique
10. jan 2025

Berieš svoj život akosi moc osobne :D katastrofy boli, sú a budú :D či všetci pomrieme alebo nie je aj tak v podstate úplne jedno.

zuzinabila
10. jan 2025

@maranco aj tie nekonečné plasty čo sú už všade, aj vo forme mikroplastov v plodovej vode sa zregenerujú.. snívajte s nami.

maminkadeticiek
10. jan 2025

Naozaj sa dokazes takychto veci bat po tom,co planeta Zem uz zazila?Nebud smiesna.

Strana
z2