Ako prekonať strach z neurobenia vodičského a zo šoférovania?
ahojte potrebovala by som si spravit vodicak ale mam strach velky ze ho nespravim a aj zo soferovania ☹ poradte ako to prekonat?
@bonaquaba ďakujem, na tú tretiu skúšku som ani nemala chuť ísť. Trenažér je úplne niečo iné ako jazda, som sa presvedčila na prvej jazde. Trenažér je nič, to je len na to radenie aby si človek zvykol. Ak sa ti dá, tak si daj iného inštruktora. Prvýkrát som urobila len testy, ale to som vedela že cvičisko nespravím. Išla som dobre ale to parkovanie som sa moc naprávala a potom som zabudla otočiť volant a myslela som si, že pekne zaparkujem ale koleso chytilo kužeľ tak už som bola jasná. Bola to ale hlúpa chyba. Keby som si volant vyrovnala tak to urobím. Druhýkrát som cvičisko spravila super, aj som si verila, mala som to nacvičené ale jazda bola otras, išla som zle už od začiatku a to ma ešte viac znervóznilo. Ale ty si ešte len na začiatku a z jedného trenažéra nemôže nikto posudzovať ako kto bude jazdiť, to je blbosť. držím palce a prajem pevné nervy, tie pri vodičáku treba, aspoň u mńa to tak bolo.
Ahojte vsetky ,ako citam strach ste mali asi vsetci.ja som si zacala robit vodicak tento rok a to som mala 33 rokou.po nestastnom tehu ,kde som v 24 tyzdni prisla o babo a zostala som na md.povedala som si co s kopou volneho casu,kedze sestra bola zhodou okolnosti tie md ,isli sme do toho spolu.testy sa daju naucit ale tie kuzele nie vzdy vyjdu🙂 mame skusky na konci prazdnin ,ties mame strach ale kedze ma to soferovanie bavi ,dufam ze to dako zvladnem a ked daco ,hadam na opravnych uz nepohorim ,prajem vsetkym aby prekonali strach , ved s autoskoly s nas vodici nebudu,budu az po dlhych ,dlhych kilometroch a praxou🙂
Dakujem som rada ze to mam za sebou zobralo mi to asi zo par rokou zivota tie stresy 🙂 ale konecne som nie na nikom zavisla🙂
@jennys
ja mám momentálne presne ten istý problém aký si mala kedysi ty, budúci štvrtok mám mať skušky a vôbec sa nato necítim, som nepozorná, dlho mi trvá kým vyriešim križovatku, bojím sa vôbec celkovo riadiť to vozidlo, mam už za sebou 13tu jazdu a stále jazdim tak ako na tej druhej tretej, tiež som z nervami v koncoch tiež si myslím že to šoferovanie nieje pre mna a ľutujem že som sa vôbec nato dala, celkovo ma bolí žaludok ked sa chystám na jazdu... ☹ stále si sľubujem že teraz to už bude lepšie a ked nejazdím aj si myslím že to nieje také ťažke ale akonahle si sadnem do toho auta a zavriem za sebou dvere tak ma ovlada len panika a stres, a bojím sa proste, tiež mi to nieje veru prijemne už, ani by som si ho nerobila ale kôli robote ho potrebujem, len teraz sa obavam toho že ked sa mi nejakým zázrakom podarí spraviť tie skušky tak či nedam vypoved rovno lebo si vôbec neviem predstaviť že by som mala jazdiť a sama bez inštruktora :'(
Ja mam vodicak necely rok a keby mi niekto pred rokom povedal, ze za rok budem sama jazdit na aute a tehotna tak mu neuverim 🙂 tiez som strasny stresman, na prvom kurze som vodicak ani nespravila, aka som bola vytrasena. Potom som si dala pol roka pauzu a nakoniec ma to samu tiahli znovu sa prihlasit. Na druhom kurze som si zaplatila extra jazdy, kym som nemala sebavedomie natolko, ze som sa odvazila na jazdy. Nakoniec som spravila vodicak na prvy sup na plny pocet bodov a ako jedina jazdy 🙂 v podstate sa nemas coho bat, ked nespravis, nikto ta nezabije, nevyhodi z prace a pod. Je to cisto tvoja vec, ktora moze vyjst a nemusi. Ale kym nevyskusas, nevies 😉 na druhej strane mozes prist len o peniaze, ktore do toho vrazis. Mna stal sice vodicak 1000 eur namiesto 500, ale zas dnes jazdim celkom slusne na zaciatocnika a ludia sa so mnou neboja sediet v aute. Vsetko je to o cviku...
ja mám tiež problém, mám strach z neurobenia vodičáku. už som raz kurz absolvovala ale neúspešne. o rok ideme bývať na dedinu a chcela by som to dovtedy stihnúť nech nie som taká odkázaná na manžela a ostatných. V novembri mám termín pôrodu a chcela by som si ho spraviť ešte keď bude malá malinká že ho nechám u mojej mamky keď pôjdem na jazdy. Manžel veľmi nesúhlasí lebo stavame dom a tvrdí že nebudú peniaze. a že by som ešte počkala ale neviem si predstaviť ako budem robiť VP keď budeme už bývať tu. Nechcem totiž o tom nikomu povedať, keďže sa mi to na prvýkrát nepodarilo. Beriem to ako svoje najväčšie zlyhanie v živote. A môj problém bol opačný, veľmi rada som jazdila keď som bola s inštruktorom tak mi to šlo ako po masle ale keď prišli skúšky tak som mala stres aký som ešte nezažila. Dvakrát som to nezvládla kvôli cúvaniu a 3x som nespravila jazdu, ale to som dostala policajtku a šli sme úplne po takej ceste po ktorej som vrámci autoškoly bola asi cez 2 jazdy. Ak by sa dal robiť VP do nekonečna tak ako niekedy tak verím že na 4x by som to dala... Manže ma ale vôbec nechápe,... on nevie aký to je pocit spravil vodičak na 1x.
Teraz som o tom na 100% presvedčená že ho chcem, nechce sa mi čakať dovtedy keď mi manžel povie že dobre teraz sú peniaze tak si ho sprav.... Ľutujem že som to nestihla ešte tento rok ale nechcela som si ho robiť ako tehotná. Poraďte ako vysvetliť manželovi že je to pre mňa fakt dôležité
Všetkým čo majú isté obavy - skúste si najprv niekde mimo bežnej premávky nacvičiť také nejaké zžitie sa s autom, rozbiehanie, brzdenie, prehadzovanie rýchlostí, skrátka aby ste uvažovali spôsobom "čo teraz urobím s autom" a nie "čo auto urobí so mnou". A keď sa už dostanete na cestu, nič si nerobte z toho, že pôjdete pomalšie alebo že sa budete na križovatke trochu dlhšie rozhliadať. Nezabudnite, že nikto do vás naschvál nevrazí.
@cory zdravim ako dopadol vodicak v Grendeli? ja sa bojim , ze nespravim ho
@nikoleta100 ahoj, tak celkom dobre, instruktor v pohode, asi po polke jazd vymena za instruktorku, testy dobre, jazdim, ale malo
@cory a instruktor bol aky ? spravila si ho ? a na kolkej jazde si uz bola v premavke ?
@nikoleta100 instruktor bol zlatý, hej, spravila som ho 😂 asi na tretej

@jennys no tak super,ze to mas za sebou, gratulujeeeeeeeeeeem ,ja som este ani jazdu nemala,ale uz teraz sa toho desim,elbo bola som len na trenazeri a sam instruktor mi povedal,ze ja budem tedatvrdy oriesok,tak ma aj "motivoval" a este aj hucal do mna,no hroza a neviem si to ani predstavit,aketo bdue,ked sadnem do auta sa este hadam aj rozrevem,lebo kedbude vrieskat pomne,tak mi to nebude jedno,no hroza,a to ti verim,ze nejazdis,lebo v zime ja nebudem jazditasi vobec a fakt tiecesty su preplnene total,a inac testy si urobila hned na 1x a to parkovanie si ako zvladla,asi iba treningom ze