Ako prekonať strach z výletu o samote?
Ahojte žienky. Momentálne som dlhší čas sama a mám problém si zájsť niekde sama, len tak sa niekde prejsť alebo ísť nakupovať poprípade nejaký výlet..príde mi to divné si len tak sama napr posedieť v parku alebo sa len tak flákať kade tade..mate to tiež niektora takto? Ako sa snažíte s tým bojovať a odhodlať sa napr ísť sama niekde na výlet? 😉
Nie som sice teraz sama,ale nemam problem ist sama na vylet . Prave naopak si to uzivam. Obcas clovek potrebuje byt aj sam
Skus ist do kina. Minuly tyzden som bola s kolegynou v kine a boli sme tam same dve, co sme neboli single. Dalsich 10 ludi boli kazdy sam, vacsinou muzi.
Musíš sa proste len prekonať a ísť, aj napriek blbému pocitu, aspoň ten prvýkrát a uvidíš potom ako sa budeš cítiť a či si to budeš chcieť zopakovať 🙂 napríklad začni prechádzkou, nahoď sa do športového a budeš vyzerať, že si bola behať, to robia ľudia úplne normálne osamote 😀 alebo aj nákupy sú taká bežná aktivita, ja úplne najradšej nakupujem sama... skús si uvedomiť, že každý rieši seba a nikto nebude riešiť teba, lebo si im v tom najlepšom slova zmysle úplne ukradnutá... ja som sa to naučila, keď som bola sama na stáži v zahraničí a ak som chcela niečo odtiaľ aj vidieť, musela som ísť aj sama...
Ja som bola sama pár dní v Španielsku. Perfektný oddych.
Požičala som si maličké auto, bookla rôzne ubytka. Jedla som v reštauráciách, plávala v mori aj v hotelovom bazéne. Žiadny problém. Úplná paráda.
Konkrétne s flákaním sa, posedením v parku atď. o samote som nikdy nemala problém. Ale mala som problém ísť sama na kávu, do kina alebo tak... Až jedného dňa som mala naozaj chuť ísť do kina na konkrétny film, nikto nemal zrovna vtedy čas.. a tak som si povedala, že a idem. Proste som nabrala odvahu a išla som. A postupne som začala robiť aj mnohé iné činnosti, ktoré mi boli "také blbé" lebo však "čo si kto o mne pomyslí"... Jednoducho som sa nastavila tak, že hádam sa nebudem obmedzovať kvôli tomu, že čo si pomyslí niekto cudzí, ktorého názor ma vlastne absolútne nezaujíma. Odvtedy sa mi žije tak ľahko, slobodne 😊
Tak mňa by si považovala za chorú. Ja chodím sama aj na obed/večeru, do kina, na wellnes.
@enmery prečo choru aj ja tak najradšej chodím sama.
@alickapusinka Autorku som myslela. Napr na SK zažívam čudovanie od personálu, že som sama.
@majo111222 Nemám deti😃
Ahoj, nerozmýšľala si, že si zaobstaráš psíka? Ak máš vhodné podmienky a vedela by si sa postarať..... Necítila by si sa blbo, že sa prechádzaš sama, že sa trepeš niekde na kopec za mesto, alebo sa prechádzaš okolo rieky. A je to aj super príležitosť nadviazať kontakty i inými ľuďmi.
Skus to. Prichádzas o veľa. Solo dates si robím každý týždeň, a keď som bola bezdetna tak tl bolo častejšie. Nie je na tom nič zle/čudné
Tiež som mala take stavy, že preboha sama na kavu? Prislo mi to divne a v živote nehrozilo ísť sama, aj ked som sa nudila doma a chcela ist, hanbila som sa. Raz som si uvedomila, že niesom stred vesmíru a absolútne nikoho nezaujima, či si sama, či si s niekym a pre tých ľudí, čo sú okolo teba si doslova “vzduch”. Len tak pre zaujímavosť, videla si niekedy sedieť niekoho sameho a hovorila si si o ňom že preboha to je cudak? Sám na káve? Určite nie, lebo keď niekam ideš máš zamestnanu hlavu vlastnym svetom a zivotom. Presne tak to majú aj ľudia, ktorých stretávaš. Takze sup sadnúť do autá a vyskúšať to. Prvy krat na kavicku, potom obed potom kino a keď aa naučíš byt rada sama so sebou trufnes si aj na víkendový pobyt niekde. Ja som bola a dodnes na to s úsmevom spominam ❤️
Tieto úvahy ma nikdy nenapadli. Možno preto, že som mala prvý vztah ako 23 ročna, bývala som na intraku, už ako dieta som chodila sama na prechadzku do lesa, na cintorin a kade-tade.
Takže by som si asi snažila definovat, co konkrétne sa ti zda divné, co v tebe vyvoláva tieto pocity. A potom to nejako racionálne zmenit.
Chodím často sama a veľa stretávam ženy, čo sú tie,z samé. Niekedy pozdravím a spýtam sa či sa môžem pridať. Vždy boli ľudia milí a často zaujímaví.
Rada chodím tam kde viem, že sa ľudia vyskytujú, teda keby niečo, tak ma ktosi nájde a nebudem pol dna ležať bez pomoci.
Nikdy som neuvažovala štýlom či si o mne niekto myslí, že som divná. Ja skôr tie ženy co idú samé obdivujem. Chcú sa prejsť a tak idú. Mladé, staré, tučné, chudé, tiché aj ukecané.
Stretla som pani co chodí 7km okruh s palicami. Boji sa?. Kdeže, treba sa predsa hýbať, slnko svieti, pohoda. 70r. mala, slapala jak srnka.
A ešte obľubujem kadejaké komentované výstavy a tzv.potulky so sprievodcom. Sa teším ze sa dozviem niečo nové.
Tak ja som asi v zivote na vylete sama nebola. To sa vzdy niekto nasiel kto siel so mnou a vlastne vzdy som v ramci nejakej partie planovala vyletiky. Ja ani velmi nemam dovod toto nejako menit, samu by ma vylet nebavil. Ani take ze do kina, na kavu...to fakt sama nikdy v zivote. Ani ma to nenapadlo. A na tom ani nevidim nic cudne. Ale prejst sa po meste, po obchodoch, nakupoch alebo len tak popri rieke, to ano. To nemam problem. Ako ked nejdes sama ani na nakup, tak to uz asi je trosku problem. Zavana to socialnou fobiou alebo niecim podobnym.
Och, cim som starsia, tak tym viac milujem cas sama so sebou. A odkedy som matkou, tak dvojnasobne. Idem kludne sama na kavu, do restauracie, na nakup, do mesta, flakat sa... a mam totalne u prdele, ci a co si o mne niekto pomysli.
Ja s tým teda problém nemám.Dokonca rada chodím aj sama,milujem sama sa túlať,či už sú to prechádzky po lese ,kdekoľvek.Bežne chodím sama bicyklovať aj túlačky po obchodoch.Pre mňa je to niekedy balzam na dušu v tichu sama so sebou.
@diewcatqoo Nechápem čo by si mal kto myslieť. Ja väčšinou stále na výlety, dovolenky s rodinou, s mužom, kávičky,kino kamošky,rodina..
Ale posledné roky ako deti vyrástli ,my sme uz dozreli do bodu,že manžel má radšej svoj kľud doma a ja zasa von a milujem sa túlať sama. Keďže ja by som sa vkuse túlala po horách,prechádzky, bicykel ,výlety a tiež obcas potrebujem pokoj od starostlivosti o domácnosť. Pre mňa balzam na dušu pri práci s ľuďmi.
Ja som sama sebe najlepsou spoločníčkou , keďže sa rozhodujem sama , kde idem , čo tam budem robiť, kolko tam budem…Vždy, keď môžem, som sama so svojimi myšlienkami a je to ten najlepši pocit.
Ja som veľmi hanblivý človek čiže tiež mám takýto problém. Snažím sa s tým bojovať tak, že sa snažím vyjsť zo svojej komfortnej zóny nepremýšľať príliš nad vecami a jednoducho ich spraviť a je to vlastne veľmi fajn si takto vyjsť na rande sama so sebou.
Ísť sa prejsť cez deň alebo ísť na nákup je celkom príjemná vec, ja chodím radšej sama, lebo ak idem s niekým iným napr. nakupovať, tak ma to iba zdržiava. Aj keď vidím ako nakupujú spolu manželia a ako sa pri tom tvária zamračene, hlavne muži, tak to by som ani nechcela zažiť. Večer radšej sama nechodím, len ak autom.

Po pravde rada chodím sama. Na nákupy, ne prechádzky aj na výlety alebo dovolenky. Len už mám málo príležitosti na to byť sama so sebou. Ja som sama so sebou rada.