icon

Ako prekonať strach zo šoférovania?

14. feb 2024

Ahojte, celý život mám strach zo šoférovania. Vodičský preukaz mám od 18-tich, ale jazdu som spravila na 3x. 🫤 Pri šoférovaní jednoducho neviem dávať pozor, zabudnem na smerovky, nedám prednosť a pod. som vždy celá vyklepaná a spotená...nechápem odkial pramení tento moj strach a pocit zlyhania už pred jazdou. V živote som fakt akčný tip človeka, nikdy nebolo prekážky, ktorú by som nechcela a neprekonala úsilím...iba toto nešťastné šoférovanie. Tento moj strach zo šoférovania mi ale veľmi znepríjemňuje život...je to veľmi obmedzujúce. Skúšala som kondičné jazdy, trénovala s manželom, skúšala auto s automatickou prevodovkou...ale stále to končí u mňa plačom a záchvatom, že to neviem. Strašne ma to trápi, tak veľmi by som chcela šoférovať. Má niekto prosím podobné skúsenosti? Uvažujem aj na nejakej terapii s odborníkom, myslíte, že by to mohlo pomôcť? Ďakujem!

Strana
z3
barbora61291
9. aug 2025

@anonym_autor Dobrý deň, momentálne riešim tu istú situáciu ako Vy. Prosím, napíšte mi ako ja tom ste, či už ste začali jazdiť alebo nie. Veľmi by mi to pomohlo, potrebujem sa o tom s niekym pobaviť, kto má s tým skúsenosť a danú situáciu aj chápe, lebo nie každý tomu rozumie a vie ti aj pochopiť. Ďakujem Vám.

Strana
z3