icon

Ako prekonať stres pri robení vodičského preukazu?

kristina3791
6. jún 2024

Ahojte potrebujem sa vyrozprávať ale zaroven aj získať nejaké rady. Pred nedávnom som si začala robiť vodicak. Nechcela som prišlo mi to nereálne že by som ja mala soferovat ale šla som do toho že pomôžem otcovi aby nemusel vždy šoférovať len on. Začalo prvé cvičisko a nešli mi to ale hovorím si je to prvé cvičisko nič sa nedeje. Predtým som v aute pomaly ani nebola tak som bola vystresovaná. Šla som naschvál na takú autoškolu kde si chvália inštruktora. Zo začiatku bol naozaj zlatý a milý trpezlivý ako mi každý hovoril. Na druhom civicsku som ho trošku naštvala lebo som niečo pokazila proste som v Tom strese úplne zabudla na všetko čo mi vravel. A to je môj problém som v neskutočným strese keď viem že on sa na mňa diva som si neskutočne neistá a bojím sa čo i len pohnúť keď mi on sám nepovie že mám. Dnes som mala 4cvicisko a bolo to pre mňa neskutocne. Veľa krát som sa pomilila strašne dlho mi všetko trvalo a asi najväcsi problém mi robilo že som sa nevedela vyrovnať. Ja proste akoby neviem odhadnúť aké je to auto veľké keď v ňom sedím a aj keď mi on povie že daj sa do stredu tak ja neviem ako lebo neviem kedy som v strede. Trápi ma to lebo dnes už prine úplne stratil nervy a bol neskutočne nastvany. Na jednej strane sa mu ani necudujem ale ospravedlňovala som sa mu že robím chyby. Chce ma dať už na cestu a neskutočne sa toho bojím keď neviem ani cvičisko zvládnuť. Buď je to tým že si zle nastavujem zrkadlá a sedacku alebo ja neviem proste. Nedokážem ovládať to auto správne.

Za prípadné chyby sa vopred ospravedlňujem písala som to rýchlo. Každopádne za každú jednu radu vopred dakujem

Strana
z2
qwer2019
7. jún 2024

@really8 akože je toto nutné? Žienka si prišla po radu, pochopenie a nie hneď takéto vyjadrenie. Na cestách je veľké množstvo vodičov, ktorí sú reálne nebezpečný pre okolie, nie slečna, ktorá začína robiť vodičák pre boha. Ja šoférovať viem, a mám z toho des, ako som písala v prvom komente. Nie preto, že by som niečo poondila ja, ale preto, že práve tí šoféri, ktorí so myslia ze sú majstri sveta jazdia ako blbci a všetkých ohrozujú. Tak pokiaľ nemáš chuť jej dodať troška odvahy, poprípade dat reálnu radu, tak radšej rob niečo iné, ako ju zbytočne ešte viac deptať. Základ je, že ona si uvedomuje, že je niečo zle a na tom sa už dá stavať. Podaktorí robia chyby za chybou a nechcú si ju priznať a potom smrtelne nehody kvôli ,,expertom". Ak som sa ťa dotkla prepáč, ale absolútne sa mi nepáči, ako si sa ku tomu postavila.

kristina3791
autor
7. jún 2024

@qwer2019 ďakujem ❤️

vorkola
17. apr 2025

@kristina3791 Pekne,krasne si vodicak dokonci,ja som si aj jazdy este dokupila..najskor som sa ucila na mojom aute po polnych cestach,aj tie su niektore betonove

kristina3791
autor
18. apr 2025

@vorkola vodičak už mám 😊

Strana
z2