Ako prekonať úzkosti a užívať si súčasný okamih?
Ahojte, chcela by som sa spýtať na radu, prípadne či máte s týmto skúsenosti. Ja som si to nikdy sama neuvedomila, ale až ma na to upozornila kamarátka s ktorou som rok bývala. Vždy keď sa mi v živote začne dariť, začnú sa diať dobré veci tak najprv som šťastná ale po čase začnem mať troška úzkosti a katastrofické scenáre typu: čo ak to nieje všetko také dobré a či je to vôbec reálne aby sa mi to dialo v živote a hľadám "zádrhely", že kde je háčik a pritom ide o "bežné veci" napríklad o vzťah alebo lepšiu prácu a podobne. Začína ma to trápiť, lebo ma to celkom limituje v živote aby som si užívala pekný prítomný okamih.. Už som rozmýšlala či to nieje aj tým, že ako dieťa som mala celkom stresujúce detstvo, hlavne rozvod rodičov a ich vzťah a väčšie zdravotné problémy..
ďakujem za rady 🙂
@anonym_autor úplne ideálny by bol psychológ
@anonym_autor mozes mat taky vzoroec - nemozem byt stastna a ked som urcite sa to pokazi, ano z detstva sa toto prenasa a nici dospely zivot, moze byt z toho depresia, uzkosti...v praxi sa uspokojis s partnerom aj ked mas 100 varovnych signalov alebo v podpriemernej praci a ked dostanes lepsiu poziciu bojis sa ze si to nezasluzis alebo ze zistia ze si neschopna atd...skus si pohladat v knihkupectve motivacnu literaturu na zaciatok...psycholog tiez dobre ale je to na dlhe lakte a treba siahnut do vrecka...samovzdelavanie je zadarmo a funguje
@zabka79 presne si ma opísala, presne tak sa cítim

@anonym_autor mozes mat taky vzoroec - nemozem byt stastna a ked som urcite sa to pokazi, ano z detstva sa toto prenasa a nici dospely zivot, moze byt z toho depresia, uzkosti...v praxi sa uspokojis s partnerom aj ked mas 100 varovnych signalov alebo v podpriemernej praci a ked dostanes lepsiu poziciu bojis sa ze si to nezasluzis alebo ze zistia ze si neschopna atd...skus si pohladat v knihkupectve motivacnu literaturu na zaciatok...psycholog tiez dobre ale je to na dlhe lakte a treba siahnut do vrecka...samovzdelavanie je zadarmo a funguje