icon

Ako presvedčiť manžela o šoférovaní auta?

3. feb 2024

Ahojte. Pred pár týždňami, som sadla za volant po 3 rokoch nesoferovania. Manžel bol po nočnej, išiel spať a ja som išla. Išla som dokopy asi 120km, sama s malou v aute, sama som bola prekvapena čo mi ostalo a čo som mala naučené.
Ja som bola happy jak dva grepy, že už môžem sa pohybovať s autom a prelomila som bariéru. Veľmi ma to bavilo, nikomu sa nič nestalo, ani nám ani autu, proste úplna pohodička.
Lenže ako mám manželovi vysvetliť že chcem aj naďalej šoférovať? On mi to auto nedá aj keby sa pokrájam, je to jednoducho jeho auto, schováva kľúče. No úplne detinské správanie. Ja už neviem ako mu mám vysvetliť, že chcem jazdiť, že som za tým volantom šťastná a rada že to stále ovládam. On mi nedal nič relevantné prečo by som nesoferovala. Jednoducho schová kľúče, alebo povie že nebudem šoférovať že ide on, a ja nemám 5 rokov aby som sa s ním zakaždým k tom hádala už ma to nebaví.
Ako tuto situáciu vyriešiť? Ja už nemám náladu sa s ním o to doťahovať.

letfenixa
3. feb 2024

@autorka cez MD som si spravila rekondičné jazdy a potom som kupila auto za 400 € na rozjazdenie.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
katica06
4. feb 2024

Tak si niečo nájdi za stovku či 2.na fcb je napr skupina auta do 500e, čo má STK aspoň rok. Do vtedy asi nastúpiš do práce a budete.na Tom finančne lepšie. Ale rátaj s tým že takéto auto je dlhodobo žrútom peňazí .

autor
4. feb 2024

@stastnamanzelka nie on má svoje, zaplatí bývanie a všetky výdavky a ja mám svoje. Kedysi sme mali spoločné teda on to tak nazýval ale ja som z toho nič nevidela. Tak som si urobila účet a chodia mi peniaze tam.
Už som to s ním preberala, že on mi na to nedá, keď ja chcem mam si to platiť sama. A žiadne pôžičky sa brať nebudú. Áno on sa bude vyvazat a ja budem chodiť spojmi, to už mi hovoril že aj ostatní tak chodia a pracujú. On má aj firemné autobusy, chodia do závodu a on nepôjde ani za svet on má auto. Ktoré podotýkam sme vyberali spolu, mne sa páčilo tak sme ho kúpili.

autor
4. feb 2024

@katica06 ďakujem pozriem tu skupinu 🙂

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
autor
4. feb 2024

@stastnamanzelka máš super muža že ti chce takto pomôcť a nájde ti auto aby si sa mohla dopraviť do práce. My sme od závodu 15minut autom, autobus je priamy nezastavuje v dedinách ale za to postoji v kolónach, tu na Kysuciach je to katastrofa. Ale ja aby som chodila spojmi a on sa bude vyvazat je sebecké.

madeincssr
4. feb 2024

AUTORKA extremne lacnu jazdenku hladaj a hlavne kupuj len s nejakym skusenejsim "autickarom" poradcom. A dobre je mat/najst v okoli svojho bydliska doveryhodny maly nezavisly autoservis (tesp. mechanika zivnostnika), kde das urobit uvodny servis. Ano, da sa kupit slusne auto aj do 1000€, ale najst ho musi skuseny v tejto oblasti, ak ti nema sposobovat viac problemov ako uzitku. Porozmyslaj, kto z tvojho okolia by mohol byt tym poradcom.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
madeincssr
4. feb 2024

Dievky, na (nielen) problemovych parkoviskach je vzdy rozumne zaparkovat zacuvanim. Dobre si nadidite, vzdy si celkom spustite bocne okienko, aby ste mohli priamym pohladom skontrolovat aspon lavu stranu. Ked je na parkovisku zivo (vela pohybujucich sa aut a ludi), zapnite si vsetky 4 smerovky (aby vas ostatni vnimali) a zacuvajte. Neskor, ked sa parkovisko narve a niektori zaparkuju aj pozdlzne v strede medzi radmi, tak predkom vyjdete lahsie.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
laurita285
4. feb 2024

Kktko pracujúci vo fabrike ako posledný mukel si sebavedomie nadháňa na svojej manželke 😀 to ti gratulujem teda.

Ale k veci, nemáš na výber len si kúpiť ďalšie auto, po troche si šetriť a keď dáš dieťa do škôlky tak od takého čuráka vypadnúť. Ach. kiež by sa mi taký vták dostal do opatery, by rýchlo pochopil aký je daromník, ničomník a hovňák 😀

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
madeincssr
4. feb 2024

@laurita285 preboha, ty ho (ich) detailne poznas na taketo invektivy? Ved si to po sebe precitaj. Ako by sa tebe pacilo, keby sme si na zaklade tohto tvojho prispevku o tebe vytvorili definitivny obraz a este ho sem aj napisali?

laurita285
4. feb 2024

@madeincssr je to objektívny fakt že žene nechce požičať spoločné auto? JE 😀

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
laurita285
4. feb 2024

@stastnamanzelka ja nehovorím nič o peniazoch ani o tom aká to je práca, ja hovorím o tomto konkrétnom čurákovi 😀 to je inak ešte smiešnejšie ak tam zarába 2000 eur nechce manželke kúpiť nejaký vrak aby mohla aj ona jazdiť autom

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
ramzesa
4. feb 2024

Tak toto nechápem. ☹ Mňa ešte manžel "nahnal" si spraviť vodičák pri deťoch, že on to už časovo nestíha všade nás voziť. Si vôbec neviem predstaviť fungovať bez auta a to sme v meste. Treba si s ním sadnúť a porozprávať sa s ním, argumentovať. Veď keď budeš chodiť do práce, malá do škôlky/školy, na krúžky, ZUŠky, tak ako to budeš všetko stíhať?

autor
4. feb 2024

Nie nezarába tam 2000tis. Je to o čosi menej, takže ja aj keby zarobím menej ako on, stále si musím dať všetko zo svojim. Nieje žiadne naše, proste je to jeho a moje.
A to ešte nechcem vidieť čo bude robiť keď mi skončí rodičak a ja si nenájdem prácu, že kto nás bude živit, lebo on je tam spokojný kde je a nič viac nepotrebuje, lebo nemysli na nás taký je sebec.
Keď sa dozvedel že ja som bola sama z auto preč, tak mi na to nič síce nepovedal, väčší strach som mala z jeho reakcie ako z cesty ktorá ma čaká. Zobral to ok, ale tam to skončilo, už mi ho nedá. Takže taka pomsta z jeho strany. A nevie to normálne odkomunikovať, alebo nechce sa so mnou o Tom baviť.

autor
4. feb 2024

@ramzesa toto už máme za sebou dozvedela som sa že škôlku máme kúsok a načo krúžky a podobné záujmy, na cestovanie do práce mám spoje. Lebo aj ostatný tak chodia. Nikdy som od neho nepočula, že by ma podporil v Tom čo chcem urobiť, a to nieje len v tomto sofeovani, to je vo všetkom.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
pallacinka29
4. feb 2024

@madeincssr vzdy je lepsie zacuvat… bala som sa toho, moj muz mi to vzdy prizvukoval. Aj toto chce iba cvik 🙂

tundra
4. feb 2024

U nas to bolo opacne,manzelka sa bala jazdit,ked sme kupili nove auto....Co mi dalo prace ju presvedcit,ze su to len plechy,keby sa nieco stalo😁.Nedaj sa,trvaj na tom,ze chces jazdit a hotovo.

autor
4. feb 2024

@stastnamanzelka ďakujem za radu 🙂 asi naozaj musím počkať a potom sa začnú diať veci. Takže šoférovanie sa má čas odklada, čo už.

autor
4. feb 2024

@tundra my sme kúpili auto pred 3 rokmi, manžel nikdy neprišiel že pod si to skúsiť s novým, ani raz. Pritom som mu povedala že by som si to skúsila a aj tak ma k tomu nepustil.
Ty si jej aspoň dohovaral, snažil si sa ju presvedčit toto h nás nefunguje. Ale keď treba ísť piecť zrazu ma vie aj presviedčať.

tundra
4. feb 2024

Na starom jazdila bez problemov....Potom sa bala,ze ved je nove,co ked sa nieco stane....Su to uz roky,ale mila spomienka,ked som precital,Tvoj prispevok.Ako manzelia by ste mali byt rovnocenny partneri,ak nie ste,tak to asi nebude fungovat.Pokial nenajdete spolocne riesenie,asi bude stat za to,prehodnotit doterajsie spoluzitie a prijat konzekvencie.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
maba123
4. feb 2024

No je viacero moznosti, jedna je.ze ak je auto spolocne, tak na nom bude jazdit ako on, tak aj ty, dalsia z moznosti je z e ak je to spolocne auto a neviete sa dohodnut, tak mu povedz ze ho das na bazos, cize ak auto nepotrebujes ty, tak ho nepotrebuje ani on a financie z predaja, viete spolocne utratit napr. na dobru dovolenku a tretia moznost ...... Najdi si niekoho , nemyslim milenca , kto by ta obcas odviezol ci uz na nakup, ci uz s detmi , a uvidis ci sa nieco v nom pohne, ak sa bude pytat co to ma znamenat, tak mu to vysvetli, nechcel si kupovat auto, tak som si zohnala auto aj so soferom a nic ho to nestoji ,🤣🤣, tak nech to neriesi, ver tomu ze sa zacnu diat veci

tundra
4. feb 2024

@maba123 🤣🤣🤣🙈😁😁😁ty si cislo🤣