icon

Ako presvedčiť muža, aby mi pomáhal ?

8. jan 2020

Ahojte.Ano,zas podobna tema,aka sa tu zvykne objavovat,ale potrebujem poradit.Da sa vobec nejak presvedcit muza,aby mi trocha pomahal?Buduci rok mi konci MD/RD a ja mam pocit,ze som stale na vsetko sama.Kedho aj poziadam o pomoc,hoci aj na par minut,spusti,ze ako stale nieco po nom chcem a je z toho len hadka.Uz som ja ta,co ostane ticho.muz chodi z prace priblizne o stvrtej,piatej,niekedy j skor.Chapem,ze ma toho dost aj on.No teraz mal napriklad dva tyzdne volna a radsej si vytvoril svoj program,este bol aj tyzden na pobyte s kamaratmi.Ja som uz faakt unavena,mne nema kto pomoct.Starki nie su velmi typy na pomoc,nejdem dalej rozvadzat,no nemam za zle,vychovali svoje deti,nech teda oddychuju.Len jednoducho stale len pocuvam od neho,ako preco to ine zvladaju,nech poprosim o pomoc rodicov,pritom vie,ako to je.Na vsetko ma svoju odpoved a idealne do niecoho zavrta,rozputa diskusiu,hadku a zo vsetkeho vyjdem ja,ze co vlastne chcem,samozrejme.No toto nie je o zvladani,jednoducho vypustit paru,zrelaxovat,aspon obcas,niekedy.Bolo by to lepsie pre vsetkych...Mozno som ja urobila nejaku chybu,mozno malo myslim na seba,on si zvykol,alebo naozaj o tu pomoc ziadam casto,hoci prevazne zbytocne.Ja fakt neviem uz,ako na to...

Strana
z2
ivangeline
8. jan 2020

Ja by som to dala z inej strany. Keď ťa ľúbi, keď ľúbi malú, tak sa premôže. Môj sa premáha. Vidí, kedy to nezvládam. Hovorím, kedy potrebujem oddych. Nie vždy je nadšený ale chápe to. Jasné, že niekedy mu niečo trvá spraviť dlhšie alebo to nie je tak ''perfektne'' ako ja chcem ale hlavne, že je to spravené, tak sa snažím pochváliť, poďakovať (čo je pre mňa veľmi ťažké ale vážim si to, tak ako on si váži, že aj ja sa veľa krát premáham, lebo keď treba, tak treba..) Čoskoro budeme mať deti dve a keby taký nebol, tak neviem, neviem..

panelacikova
8. jan 2020

@jeliz59 ja som celkom nepochopila súvislosti asi. čo s tým má 5 detí a čo s tým majú roboty a vysávače? 😒 keď je raz muž ľahostajný chuj, tak je ľahostajný chuj. dnes už nie je žena výhradne v domácnosti a muž výhradne na love.... sme trošku inde. iná doba. teda, viacerí z nás, myslím si.

vondolina
8. jan 2020

@panelacikova iná doba, len niektorí muži akoby zastali v čase alebo čo, keby mi môj nepomáhal, tak by som ho asi pohnala, prečo by všetko malo byť na mojich pleciach?? 🙂

sasa1310
8. jan 2020

@natycaga vieš čo, aj mne pomáha, ale z toho titulu, že pracujeme obaja. A keďže som si aj ja prežila byť doma na materskej a potom aj prácu s deťmi dokola, tak viem, že žena na materskej s jedným dieťaťom má predsa viac času si porobiť. A sama autorka potvrdila, že je to presne tak ako som písala. Nie pomôcť povysávať, ale pomôcť byť s dieťaťom. Aby mala čas na seba. A to nie je pre mňa pomoc. Si prečítaj znova môj komentár a potom reaguj ohľadne pomáhania v domácnosti. Lebo dieťa nie je domácnosť

jeliz59
8. jan 2020

@panelacikova 👍🏻👍🏻👍🏻

eri444
14. jan 2020

@panelacikova a si s takým chlapom aj naďalej, ktorý ti v ničom nepomáha??

panelacikova
14. jan 2020

@eri444 nie. opustila som ho v roku 2016...

Strana
z2