Pomáhal vám partner s dieťaťom?
Prosím vás ako ste to mali. My sa stále kvôli tomu hadame pretože ja chcem aby pomáhal keď sa dá. Nás deň scdietatom je taký že mám dieťa ktoré potrebuje stále pozornosť a ja som rada že sa stihnem najesť aspoň 2-3x za deň a nočné uspavanie je aj 3 hod záležitosť, cez deň spi len v kočíku takze nie som prakticky ani poriadne doma. Môj muž si mysli že materská dovolenka je fakt dovolenka a keď niečo od neho chcem tak že on nemá potom čas pre seba ale ten nemám ani ja. Potrebovala by som možno deň pre seba aby som si oddýchla ale nedá sa to pretože kojím a nechce piť z fľašky veľmi a keď aj vypije tak nezaspi bez prsníka.. ale som už fakt zničená a unavená a už normálne zvažujem že stopnem dojčenie neskutočne má to vyčerpáva lenže stále potom mám výčitky že nie je ešte na tuhej strave, aj tie kauzy s um no proste neviem ako toto riešiť
prepáč, ale že je otec tvojho dieťaťa taký debil si vedela už aj pred tehotenstvom, či si to zistila až po narodení dieťaťa?
Nepomáhal. On sa regulérne ako druhý rodič, ktorý tiež to dieťa chcel, oň staral a stará. Prebaľoval, uspával, kúpal, kŕmil, vstával v noci, hral sa, nosil v nosiči…
@struhanka ja by som toto tiež potrebovala aby aj môj robil.lebze vždy to skončí tým že on pracuje a ja som doma. má aj prácu že chodi neskoro večer proste mam pocit že som na dieťa sama ako slobodná mamička
prepáč, ale že je otec tvojho dieťaťa taký debil si vedela už aj pred tehotenstvom, či si to zistila až po narodení dieťaťa?
@lila246 nie je debil len proste mame v tomto iné predstavy tak by som to povedala.
@struhanka ja by som toto tiež potrebovala aby aj môj robil.lebze vždy to skončí tým že on pracuje a ja som doma. má aj prácu že chodi neskoro večer proste mam pocit že som na dieťa sama ako slobodná mamička
@anonym_auto dieta ste planovali a chceli obaja?
Zničená z dieťaťa?hmm zlý režim nastavený
A že muž nepomáha?no keď ma náročnú prácu a je dlho v nej,tak sa to da chápať, že asi nemá moc kedy
Otázka je cez voľno či sa stará a zaujíma
@anonym_auto dieta ste planovali a chceli obaja?
@anonym_036825 áno je vytúžené pomocou ivf
A že muž nepomáha?no keď ma náročnú prácu a je dlho v nej,tak sa to da chápať, že asi nemá moc kedy
@anonym_400019 už sa ho snažím nastavovať len s uspavanim je strašný problém bojujem s tým od narodenia :/ nechce mi vôbec spat cez deň doma a musím ísť s ňou von a to je vyčerpávajúce lebo som cely deň potom ja nohách a večer už nevladzem
Áno ja to aj chápem že nie je kedy len už aj mne dochádzajú sily.. možno som sa sem prišla posťažovať
Cez víkend je to iné vezme malú aj von len zas nie ke priestor na oddych pretože musím variť upratovať a všetko čo nestihnem cez týždeň keď nie som doma..
A inak veď po materskej si to vymente
On nech je doma a stará sa a ty práca
prvého neberiem v úvahu to bol debil na pohľadanie, ale druhý manž. mi vždy pomáhal . Keďže som deti kojila, on chodil do práce, tak som v noci stávala len ja.
nemal problém kedykoľvek ma počas dňa - víkendu zastúpiť.
A inak veď po materskej si to vymente
On nech je doma a stará sa a ty práca
@anonym_400019 kvôli finančnej stránke toto nie je možné. On zarába niekoľko násobok môjho takze toto nemôžem vyžadovať.
@anonym_400019 už sa ho snažím nastavovať len s uspavanim je strašný problém bojujem s tým od narodenia :/ nechce mi vôbec spat cez deň doma a musím ísť s ňou von a to je vyčerpávajúce lebo som cely deň potom ja nohách a večer už nevladzem
Áno ja to aj chápem že nie je kedy len už aj mne dochádzajú sily.. možno som sa sem prišla posťažovať
Cez víkend je to iné vezme malú aj von len zas nie ke priestor na oddych pretože musím variť upratovať a všetko čo nestihnem cez týždeň keď nie som doma..
@anonym_autor si myslím, že najväčší problém je spôsob uspavania .... koľko má malá?
prvého neberiem v úvahu to bol debil na pohľadanie, ale druhý manž. mi vždy pomáhal . Keďže som deti kojila, on chodil do práce, tak som v noci stávala len ja.
nemal problém kedykoľvek ma počas dňa - víkendu zastúpiť.
@anonym_f5add0 musím sa s ním porozprávať. Cez noc aj ja len stavam dokonca keď sa budila dosť často spával v obývačke radšej chcela som aby sa vyspal
@anonym_400019 ho ho hoooo pani sú deti ktoré sú náročné aj s režimom
@anonym_400019 kvôli finančnej stránke toto nie je možné. On zarába niekoľko násobok môjho takze toto nemôžem vyžadovať.
@anonym_autor na materskej by dostaval 80perc z hrubého,to zas určite nieje zlé
@anonym_autor si myslím, že najväčší problém je spôsob uspavania .... koľko má malá?
@anonym_400019 má 4,5 mesiaca.. no skúšala slm na rukách a to vôbec nechce jedine na prsníku ju viem uspať lenže niekdy sa stane keď ňu položím že otvorí oči ako kedy sa zobudí po spánku a už ju vôbec neviem uspať. Dávam pozor aj na okna bdelosti a tak pp hodine 45 min idem uspavat
@anonym_autor na materskej by dostaval 80perc z hrubého,to zas určite nieje zlé
@anonym_400019 má zahraničný príjem a tam je to kúsok iné ako u nás
@anonym_400019 ho ho hoooo pani sú deti ktoré sú náročné aj s režimom
@anonym_ec9a4d to je v poriadku, že su náročné deti ale postupne sa da veľa veci naučiť,hlavne spôsob zaspávania
A toto ešte bude zrejme bábo bábo,tak to nebude ze by lietala hore dole ako z reťaze
@anonym_autor no 3h uspavat to je jedno celé bdele okno hádam 7 mesačného dieťaťa približne. Dieťa má zaspať po uložení do 20 minút ak ho ukladate v správnom čase a unavené. Takže skúste nájsť na nete nejake rady alebo chat gpt koľko a kedy má dieťa spať. Ja sa toho drzim , máme rok a za celý čas okrem zubov , regresii mala v noci len jedno bdele okno. Keby ju necham spať hala bala tak by som nespala v noci ani ja. Nie každé dieťa je spáč ako v encyklopédii, viem. Ale režim na spanie je niečo čo pomôže hlavne vám. Vyspana mama Dobrá mama
@anonym_ec9a4d to je v poriadku, že su náročné deti ale postupne sa da veľa veci naučiť,hlavne spôsob zaspávania
A toto ešte bude zrejme bábo bábo,tak to nebude ze by lietala hore dole ako z reťaze
@anonym_400019 no. Ja som vyše bola mimo a vyše som sa nalietala ako pri ročnom
@anonym_autor no 3h uspavat to je jedno celé bdele okno hádam 7 mesačného dieťaťa približne. Dieťa má zaspať po uložení do 20 minút ak ho ukladate v správnom čase a unavené. Takže skúste nájsť na nete nejake rady alebo chat gpt koľko a kedy má dieťa spať. Ja sa toho drzim , máme rok a za celý čas okrem zubov , regresii mala v noci len jedno bdele okno. Keby ju necham spať hala bala tak by som nespala v noci ani ja. Nie každé dieťa je spáč ako v encyklopédii, viem. Ale režim na spanie je niečo čo pomôže hlavne vám. Vyspana mama Dobrá mama
@anonym_ec9a4d toto všetko som už skúšala skúšala som kratšie bdele okno a aj dlhšie nezaspi mi večer aj tak.. uh si prídem ako debil že mi chat gpt hovorí kedy mám uspať dieťa
A kedy teda reálne zaspí večer a sa ráno zobudí?
@anonym_ec9a4d toto všetko som už skúšala skúšala som kratšie bdele okno a aj dlhšie nezaspi mi večer aj tak.. uh si prídem ako debil že mi chat gpt hovorí kedy mám uspať dieťa
@anonym_autor koľko má vaše dieťa presne a popíšte mi denne spánky ako dlho trvajú a koľko spi v noci
@anonym_autor koľko má vaše dieťa presne a popíšte mi denne spánky ako dlho trvajú a koľko spi v noci
@anonym_400019
@anonym_ec9a4d
Napíšem približne ako mame deň:
Vstáva okolo 6:00
Prvý spánok jej dávam okolo 7:45 a to spi cca 45 min takze približne do 8:30
Druhý spánok jej dávam dlhší približne 10:20 zaspí a to tak do 12:30
Okolo 14:30 má tretí spánok a do má 45 min
A potom o 17:00 jej dám posledný ak zaspí a to max 30 min ale niekedy nezaspi tento už
Ak mi zaspí tak potom 18:30 ju kupem ale zaspí až okolo 9 veľa krát možno len 1x do týždňa sa mi podsri že zaspí do hodiny
Ale včera som jej tento spánok posledný nedala a kúpala som okolo 17:30 a zaspala mi o 7 ale aj tak mi to príde ako dlhé bdele okno.
V noci sa budí 1-2x na dojčenie ale to hneď pokračuje v spánku okolo 1 a potom tak okolo 3-4
@anonym_ec9a4d a má 18 týždňov
Normálne robil všetko, aj keď chodil do prace..aj v noci sme sa striedali a vstaval aj on...keď mal malý 4 mesiace, dorabala som si školu, cize piatok , sobotu a nedeľu som chodila na prax od rána do večera...a proste bol s malym...
Tak nechaj 3 spánky,ak spí dobré v noci
@anonym_400019 ank, a co? Aj ja som bola znicena, pri kazdom jednom a to mi aj muz pomahal. Kto nemal narocne deti (pisem deti, lebo ich mame 4), tak nepochopi.
@anonym_autor ja ti asi neporadím, ale ja mám manžela, ktorý je úžasným otcom nášmu synovi od jeho narodenia ,a teda on sa STARÁ, on nepomáha. Nechápem ako môže otec dieťaťa pomáhať so starostlivosťou??? Je to rovnako jeho dieťa ako aj tvoje.
staral sa kolko vedel a bolo toho celkom dost - jedine dojcenie a uspavanie bola moja domena, inak ma vedel vo vsetkom zastupit. Pri oboch detoch.

Nepomáhal. On sa regulérne ako druhý rodič, ktorý tiež to dieťa chcel, oň staral a stará. Prebaľoval, uspával, kúpal, kŕmil, vstával v noci, hral sa, nosil v nosiči…