icon

Ako previesť psíka, ktorý v aute zvracia?

birika
13. jún 2021

poradte mi prosim, ako preveziem psika v aute 70 km, kde v aute zvracia?
dakujem

betulinka1
13. jún 2021

@birika dáš mu kinedril. Dávka podľa váhy. Mal by spat

birika
autor
13. jún 2021

@betulinka1 dakujem...na cca 14 kg dam 1/4?

sissy27
13. jún 2021

@birika zobrať spolujazdca alebo šoféra, nech ste proste dvaja a jeden nech psíka drží na rukách a ukľudňuje. Pootvorené okno nech mu prúdi čerstvý vzduch, klíma. Spraviť pauzu aj 2-3x, dať mu napiť a trošku sa prebehnúť. Samozrejme na sedačky dať nejakú plachtu alebo niečo čo sa potom v prípade nehody vyčistí ľahšie ako sedačky.
A môžeš skúsiť aj Kinedryl podľa hmotnosti psa, ale náš zvykol grcať zo stresu, nemal proste rád auto, takže pomohlo, vyššie spomenuté.

betulinka1
13. jún 2021

@birika môžeš a keby niečo zober aj do auta. A zober si aj kolu, ak by to bolo veľmi zle daj mu z ruky pár kvapiek. Ale malo by to byť ok

luccija
13. jún 2021

@birika nas pes to robi a nezvykol si ako tvrdil veterinar.Jedine mu dat liek, nedat mu nazrat a aj tak ratat s tym, ze sa vygrcia.my ho nosime v prepravke s igelitom a dalsiu igelitku mam v ruke, ked ho nadrapuje vygrcia sa do igelitky.Vezmi mokre servitky.Nas sa este aj pocikaval, ked bol mensi.Ani liek nepomaha...

xxx23
13. jún 2021

Daj mu kinedril a dobre bude

jaga18
13. jún 2021

Aj náš neustále zvracia v aute. Kinedril jednak nepomôže a jednak mi to hneď veterinár zatrhol, vraj sa to nesmie psíkovi podávať. Ponúkol nám niekoľko možností pre psíkov. Skus najbližšiu vet predajňu, iste poradia. Pri 14kg psíkovi to až také drahé nebude ako pri 60 kilovom 😀

lorin29
13. jún 2021

@birika skúste alavis proti stresu☺️

birika
autor
13. jún 2021

dakujem za rady zienky a prajem peknu nedelu 🙂

nistika
13. jún 2021

skuste vynechat jedlo, das mu ked pridete 🙂

luccija
13. jún 2021

@jaga18 co Ti radil?aj mne povedal, ze kinedril len v nutnom pripade, ale zase, ak ho chceme zobrat niekde do lesa pretrpim tu jednu grcku niekedy sa drzi 20 minut a tesne pred cielom jednu da;)z kinderilu bol otapeny a prislo mi to trapenie co ma z takeho vyletu, ked nohy taha za sebou

birika
autor
13. jún 2021

nebudeme riesit ziadne lieky...opat budeme zastavovat castejsie 🙂

littlebubble
13. jún 2021

My sme nášmu spríjemnili cestu tým, že sme mu dávali po granulke.
Odvtedy nezvracia vôbec.

birika
autor
13. jún 2021

@littlebubble tak na tie sa ani nepozrel pri prvej ceste

littlebubble
13. jún 2021

@birika Náš svoje prvé granule čisté nechcel, ale máme iné a tie by jedol a jedol.
Zvracial vždy až potom prestal po granulkách.
Samé to nechcelo prestať.Mal asi 3/4 mesiace.

jaga18
13. jún 2021

@luccija nepamätám si presný názov, bolo to pred 2 rokmi, čo sme ho naposledy brali. Ale davkovalo sa to podľa váhy, vyšlo to okolo 40€, čo je dosť za jednu cestu. Asi 4 druhy mali na výber. A taktiež sa mu vyvrátil žalúdok, ale len raz, nie 4-5x ako zvykol pred tým. Chatu mame 230 km od domu, ale zaobstarali sme mu radšej opateru, kým sme preč, ako sa trápiť a hlavne jeho trápiť.... Už má 11 rokov chudák

birika
autor
13. jún 2021

zienky, dali sme to bez vsetkeho s 3-mi zastavkami...kratka prechadzka + voda 🙂

nosicetazne
22. júl 2024

Rozmýšlali ste aj na autoboxami na tažné? Je to pre vačšie plemená a hlavne sú odvetrávane. Možno by vám to pomohlo.
My máme napríklad tento
https://nosicetazne.sk/towcar-towbox-v1-pro-psy...