Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?
Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉
Tak moje holky teď ulítávají na písničce ze superstar, takže neposlouchám nic jiného "než příběh nekončí", už se mi ta písnička zprotivila.
Pia můžu vědět proč jste odmítli očkování?
Susika nemáš to lehké 😀.
pia-takze spanielcina ti nie je cudzia 😉 no mame tu moc teplejsie ako vy na svk 😉 aj my sme boli v lloret de mar,krasne miesto
Susika chodime na rizikove, pretoze sa maly narodil hypotroficky a velmi silne podvyziveny, bol sondovany, tah ho pustili az ako 3-tyzdnoveho.
Jasmia odmietli sme z presvecenia, ale nieco by sme chceli poriesit monovakcinami.
Zanulienka ja som pracovala u cecho-slovakov, takze sa mi zo spanielciny vela nenalepilo. A ako ste sa tam dostali?
🙂
moj manzel je spaniel,chvilu sme pobudli na svk a teraz zijeme tu.pomaly dva roky to tahame aj tu zostaneme.a co si pracovala?
Zanulienka ja som tam pracovala v slovensko-ceskej rodine, ako asistentka pani, ktora bola na voziku.
A kde ste vsetci?😕
O 20.00 bude na CT2 30 min. dokument Ta nase povaha ceska - Dieta ako Boh, vyzera to zaujimavo, 12. 2. ma byt repriza.
Teda konečně spěj 😀 ,ale už jsme tam byli teda dvakrát 😒 a to spí hodinu
Miluska,mě právě spali od 3 měsíců celou noc,ale pak se to nějak zvrtlo kolem půl roku ☹
Probíráte tady jména 🙂 Já jsem odjakživa chtěla Michalku a Jakuba,no skoro se to povedlo,až na toho Kubu 😀 I když by mohl být,ale vzhledem k tomu,že jsme oba od M a i příjmení máme na M,tak chudák Kubíček by byl trochu mimo kurz 😀
Holky vy ještě nemáte všechny hexa? 😲 My je máme už dávno,očkovali nás po každé poradně,první jsme měli mám dojem někde kolem 3 měsíce.
Pia to je vaše doktorka dobrá, že vám umožnila odsunout očkování a jet mimo očkovací plán, nevím jestli by to naše dovolila, ani jsem to nezkoušela.
Dnešek byl teda náročný den, Justýna byla protivná, Nele došel kamarád, tak tu bylo křiku až až. Jediné po čem toužím je aspoň pár minut ticha 😀 .
jasmia-ani nehovor o tichu.najstarsia si vkuse donesie domov 2 kamosky,jedna je u nas vkuse,akoby bola moja strvta dcera,ked kupujem potraviny pocitam aj ju,druha ta tiez si donesie kamosku,ale nie tak casto.ked ideme na kofolu,tak bereme harem 😀 .chyba mi byt doma len tak,nic nerobit,byt v tichu,vklude...nemozne
caute 🙂
krpec uz spinka a ja konecne oddychujem. dnes som bola vybavit ziadost o zvysenie rodicovskeho prispevku, bolo to celkom rychle, za 10 minut bolo vybavene...
stale sa necitim dobre, ale uz aspon vykasliavam tie hnusne hlieny, tak dufam, ze zajtra uz budem v pohode...
pia, to ockovanie ma trapi ☹ dlhsiu dobu som sa v tom rypala, precitala som skoro celu diskusiu tu na koni, ale posledny mesiac som si povedala, ze uz tu temu neotvorim a zatial sa mi to dari... proste som zmatena a nerozhodna...tak som si povedala, ze to necham tak a ked k tomu pride, budem to riesit...
zanulienka tak na jeden den prehod ten hárem k mamine toho dievčatka čo máš už za štvrtú dcéru a uži si ticho kľud a pohodu. Jej povedz niečo v tom zmysle, že ked jej ty robíš babysittera dennnodene aj ona môže občas postrážiť 😀
Akurát som uspala piranu - uff to zas bola drina
ahojte babule, tak som tu po dlhom čase - do jaslí mienim behnúť zajtra - dúfam, že mi dajú nejaké rady........
jasmia u nás do jaslí sa smie dať dieťa od šiestich mesiacov - toto sú jediné štátne tak je to zaujímavé dúfam, že mi krpca zoberú o rok a pol - chcela by som v dvoch rokoch nastúpiť do roboty........
no čítať vás už nejdem, popísali ste toho hroooooooozne veľa.........
maličký je stále hotový zo svojho rozprávania, kecá a kecá - odkedy sa dostal z angíny a prestal užívať ATB ako keby sa otočil o 360 stupňov - vykecáva a koľkokrát aj o desiatej v najlepšom si rozpráva s macíkom - susedia sa asi tomu tak netešia ako my, lebo počúvame telku na 30-tke xixixix
Dobre ranko kocky, tak zase nasnezilo🙄 Jasmia nasa mudr. nase rozhodnutie s ockovanim respektuje, ale aj tak nas bude musiet nahlasit na hygienu a budeme mat natahovacky s uradmi a hrozi nam za to aj pokuta, pretoze tym budeme hrozbou statu😝
Dobré ráno, i u nás sněží 😠 , zajímalo by mě, kdy to přestane, začínám mít zimní depresi 😀 .
Pia teda, že se nestydíš ohrožovat stát 😀 . Nechápu proč se neudělá očkování dobrovolné, já sice s očkováním problémy nemám, ale chápu, že spousta rodičů je proti.
pia, konecne tema, ktoru nezamkli? 😉
no ako sa hlavne nezblaznit, tak to neviem. som kazdy den sama, manzel na stavbe do vecera, dufam, ze mu vyjde normalna praca a bude doma uz o tretej a ja budem konecne zit ako clovek.
inac Simon bol ockovany na nemile prekvapenie. sme dosli do poradne a injekcie uz boli pripravene...taky intenzivny 15minutovvy rev v rovnakej vyskovej tonine som nezazila...este teraz mi pisti v usiach 😀 . a o 5tyzdnov repete
a som dnes chcela ist von za kamoskou, nakolko som bola zdrbana 😢 , ta sa rozsnezit muselo 😠 . mne sa maly nedokaze sam zahrat dlhsienez 10min. aaaaaaale...kupili sme mu hrazdicku a cuduj sa svete, on to zvladol!!!!!!! hodinu som si len tak vegetila 😵 . boh zejnaj vyrobcovi 😉
my sme boli u neurologa, to bol este velmi maly, opat ideme az o mesiac, ale len sa ma spytal, ako sa sprava, ja ze zivo az barz, pochodil mu sondou po hlavicke, potukal s kladivkom po nohach a to bolo vsetko. som zvedava, co bude nabuduce. zajtra ideme s klbami, snad uz su v poriadku, aj tak som to siroke balenie nejako extra nedodrzovala, on bol z toho len nervozny a nemohol sa poriadne hybat...co uz...
Ahoj holky - tak už jsem se vám vrátila. Sice jsem si tam krásně odpočinula, ale dovezla jsem si nějakou střevní virózu, takže jsem úterý a středu prozvracela. Dnes už je mi naštěstí fajn. Musím říct, že to bylo děsný, bylo mi zle a do toho jsem po hodině a půl kojila, protože Matýskovi mlíčko nestačilo - asi se ho dělalo málo. Ještě že všechno ostatní zvládl manžel.
Jinak Matýsek první hlídání zvládl na jedničku a protestoval jen při oblékání - což dělá i mně. Takže doufám, že to vyjde a my pojedeme příští víkend lyžovat.
Jo zub se už proklubal a ani to nebyla taková hrůza - ale asi začne lézt hned ten další ☹
ahojte
vcera som s abola odreagovat od detio prechadzkou po meste a posedela som si v knihkupectve. Dobre mi to padlo.
Dnes som si povedala, ze sa nebudem rozculovat ked sa deti tlcu a hadaju, bo ked kricim je to este horsie. Zatial sa da, aj ked uz sa parkrat dpbre hadali a revali 😠 to je prejav lasky si hovorim 😀 😀
Nellka mi dnes nechche plienku tak sa ju od rana snazim davat na serblik, zatial s uspechom, tak uvidime.
O 12tej pojde nellka spat, tak som zvedava co bude, vcera to bol des, bo Sebastian stalevymyslal a budil ju. Tak snad bude dnes lepsie.
Taky koukám, že jste se odtajňovaly, tak abych nebyla pozadu - přidávám něco o sobě.
Je mi 29, jsem vdaná 5 let, ale s manželem jsme spolu už 10 let. Bydlíme v domku a Matýsek se nám povedl na první pokus. Já tedy stihla dostodovat a před mateřskou jsem pracovala jako speciální pedagog s dětmi se zrakovým postižením.
Tak to je asi vše - ráda vás všechny poznávám. Taky vítám nové maminky.
😀
vinifera, citat tvoje prispevky je zabava 🙂 , myslim to v dobrom...nemozem sa smiat nahlas bo mi maly drichme v kociari vedla mna, ale ta...koncne zaspal a uz taha hodinuuuu...jupiiiiiiii...len tak dalej a mi oci odpadnu od zatazenia monitorom 😒
Ale ste toho popisali, dnes ste nejake plodne😀😉
Nikush no vitaj🙂, ze si nas nasla. Ked tak citam, tak ti nasi Siminovia su uplne rovnaky. Aj moj sa chyta len na hrazdicku a ked ho ta prestane bavit, tak som v ...😉
Danysek ahoj🙂 no teda, mali ste to vesele. Ale aspon si zistila, akeho mas manzela sikulku😉. Ale ste sa s tymi zubkami rozbehli. My stale nic.
Mia ja keby som zasla s malym do knihkupectva, tak by som aj zabudla, ze tam je
so mnou😀
pia, ja som bola sama v knihkupectve, keby som tam zobrala deti tak vsetky knihu by uz neboli knihy 😀
Mia tak to uz ano🙂
dobre ranko-u nas snezi!!!!!!!!ja chcem nastavavit malu uz raz denne spat,pretoze sa mi v noci zobudi o 1.00 do 6.00 a toto je uz skoro 10 mesiacov,co som bez nocneho spanku.tak teraz to realizujem uz dva dni a normalne mi spi v noci,napapa sa a spi dalej
Ahoj holky u nás večer opět krizovka 🙄 nejhorší je,že se vzteká,když jí vezmeme,tak se vzteká ☹ zbudí i matese a je konec.Neříkejte mi,že když večer(o půl sedmé)vytáhne 200ml-260ml kaše,že má o půl noci takový hlad,že vypije 180ml mléka 😒 ,pak se vzbudí ve 3-4 a to jí dám jen 120ml,protože ráno pak nechce nic.Dneska vstávali už v 6 hodin 😒 Už z toho začínám být unavená a nervní 🙄
Byla jsem v lékárně a tak jsme se tam bavili o té Sedalii,že to chce tak týden,než začne působit,ale my už jí týden máme a příjde mě to ještě horší 😕 Prý by potřebovala silnější koncentrát,tak jsem řekla,že dojedeme celou lahvičku abych věděla,že to měla fakt dýl a pak uvidíme co dál.23.2 jdeme do poradny,tak pokud se to trochu nezlepší,tak se zeptám dr.
Kdyby spali aspoň přes den,tak bych to pochopila,ale mě naspí 2x 20min a to poslední spaní je teď po obědě,takže do půl sedmé jsou vzhůru ☹
Zahulienka-u nás taky chumelí a už i to mě se..e 😀 mě už snad ser.. úplně všechno 😀
crca-ty mas dvojicky,mas moj obdiv
crca-mne elaia vypije 260ml kase okolo 21.00 a za 3 hodky sa zobudi,ze je hladna.tiezechcem verit,pretoze nemoze byt hladna,ale vypije taktiez celu flasku mlieka
HOlky závidím, že vám holky tak papkalí, my jsme pravý opak. Justýna vypije přes den max 100 někdy jen 60 a večer když jde spát 120, spí celou noc. Úplně se děsím jít za týden do poradny na vážení, jestlli zase málo přibrala, tak mě klepne ☹ .
ahojte 🙂 no vy ste toho popisali 🙂
krpec spinka, tak som nakukla... ked sa zobudi a napapa, pojdeme kupit nieco svokre, lebo mala vcera narodky a v sobotu sme pozvani na oslavu.
vidim tu novu holku...nikush ahoj 🙂
bavili ste sa o nocnom papani...ked bol maly chory, mal tu crevnu chripku, tak som mu v noci nedavala papat, lebo som sa bala, ze sa povracka. tak sme v tom pokracovali aj po chorobe, ale on mi zacal vstavat o hodinu skor, teda o 7...dnes v noci som urobila pokus a dala som mu o 5 mliecko a vydrzal mi spat do 8...
inak, Tomas ma uz 10 mesiacov a ani jeden zub vonku, hlavne, ze od 5,5 mesiaca sa mu tlacia a odvtedy sa trapi ☹
Simon je aj co sa tyka jedenia uplne trdlo. Keby som mu dala 50 vypije a je spokojny, keby 200 tiez vypije, ale kedze ma hrozne oslabene travenie, tak je tazko odhadnut, kedy a na kolko zvysovat davku, aby mu nebolo zle 😒 My teraz pijeme 110 cez den a 100 v noci, osvedcilo sa nam pre lepsi nocny spanok znizit pred spanim a v noci davky😉

ahojte nové babule🙂)))
no, ved to spievanie pri všetkých činnostiach zabera anšttastie, iank neviem, ako by somju uputala🙂)aj po ceste autom nám byva veselo🙂))posledne ju chytila pesnička "ešte vaham"🙂))v jeden večer ju to akosi napadlo, neviem, kde to započula, sme sa tu išli pocikať s mojim chlapom🙂))bože, ten moj chlap je doma od predvianoc, už dva týždne zvazuju odchod zasa za pracou a ta mala je taka na nom azvisla. dnes som boal u doktora a ked som sa vratila, normálne ma zrušila a začala robiť tie veci, čo nenávidím, že robí a nechapem, prečo to robí...začne ma biť lent ak alebo sa zahána alebo ubije seba..a to len vtedy, ked sa priblížim ja a ona chce otca...ked bol s nou sam, vraj nemal rpoblem a ja tiež, ked solms nou sama, to robi,ale nie tam moc...asi normalne začnem žiarliť🙂))
pia-prečo chodiš na rizikovu?aj ja chodim, ešte pojdem s malou, ked bude amt tri roky.snad naposledy.lebo mala sa tam aj tak velmi nechce predviezť.hlavičku zodvihla prvykrat asi ked mala 4 mesiace. ale ona tam mala sklz, kedže sa narodila 2 mesaice skor a dva mesaice len ležala v inkubatore.veru sme sa aj nacvičili a teraz to nelutujem, lebo aspon tie dva mesaice dobehla...