Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?
Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉
zanulienka, no to si ma nepotesila 😒 🙂
Tomaskovi sa tlacia dvojky a trojky dolu, jednotky vobec... ja to nechapem, je uplne mimo poradia...cele to ma navrete chudacik a kvoli tomu uz 4 mesiace zle spava a je nervozny
pia, co papa Simonko? ake mliecko?
milush-a nedavas mu homeo na tie zubky?
bavite sa tu o zubkoch.že si robíte starosti🙂))malá slintala horzitánsky a to bola predčasniatko, už od 4 mesiaca nekorigovane.a prvé zuby vyšli von , ked mala 15 mesiacov aj 2 týždne. no apotom sa to rozbehlo. prvý vyšiel jeden a potom už menej ako 4 naraz nešli. posledné jej naraz vyšli 4stoličky + jeden spodný.ale anšťastie to znašala deobre,žiadne horučky, ani plač.iba asi začala menej papať, ale to sa nedalo odsledovať, lebo ona jedla zle všetko okrem mlieka. a ostalo jej to do teraz.kaša na noc u nás vobec nehrozila. kaše nemala rada vobec, ledva som pár lyžičiek dostala lyžičkou ako taku prvú večeru a ked jej zjedla vaic, tak to aj tak vyvrátila. a krupicu a pudingy u nás nejdu do traz.ešte občas jogurt a teraz začala termixy alebo nejake ine kremiky🙂)
ešte že celkom dobre spavala. ked bola maličká, stačilo jej počas dna 2x20 minut, ale potom večer o 19-tej už sa kupala a šla spať.neskor koli cikaniu sa to naťahovalo🙂)
tema očkovanie-nám neodkladali nič. o rušení očkovania som sa dopočula neskor, ale neriešila som to, to sme my už mali skoro všetky povinné do roka za sebou.reakcie žiadne.anšťastie.iba si pokričala, ked jej ju picahli, to som si poplakala aj ja a potom už bolo dobre.čo som od dokiny chcela, že nech nám to posunie o tie dva mesaice, čo bola skor narodená,lebo viem, že deti, ktoré cvičia, tak po očkovaní akoby cuvli.u nás sa to stalo až po poslednom očkovaní, ked cuvla o dva mesaice.ale o týžden už bola zasa tam, kde predtým...)))
Miluska teraz je na Nutrilone Alergy Digestive Care pre deti s intoleranciou beznej stravy.
susika-kukla som tvoj album,mali ste to dost tazke na zaciatku,vsak?ale inak mala je bohovska 😉
Ženy vy ste fakt dnes plodné....
Crca chápem že máš dvoch a je to náročné. Ale čo je divné na tom že idú spať večer o 19 a vstanú ráno o 6 tej? Môj krpec chodí po urputnom boji spať o 23 a o 7 mej je hore. A nenormálne sa teším na víkend. Berú ho svokrovci. Tak sa asi ožerem jak divá svina a budem spať a spaaať....
Inak je moje malé teraz jak frankenštajn. Je nejaký prechladnutý. Takže má obe očká pripuchnuté a zahnisané. Tým že má oslabenú imunitu tak aj ekzém sa zhoršil a líčka ma otrasné. No a ešte včera chúda ked liezol do skrine tak si rozrazil hornú peru. Hrozne vyzerá. (pls nevolajte na mna sociálku - ďakujem)
Na tému stravovania: plne sme sa kojili do 6 teho mesiaca - zjavne stačilo lebo mal v 5 mes 8 kg. Teraz by zjedol všetko čo nezje jeho len musím dávať bacha lebo má ekzém. Takže sa furt vadím s celou rodinou že toto nemôže a tamto nemôže - a som za najvačšiu k..u že svojmu decku nechcem nič dopriať...
Prvé zuby boli u nás v 7 mes.
A dnes už sám spravil aj zo 6 krokov.-)
vinifera-moja sofia ma atopicky ekzem aked bola mala bolo to hrozne.na tvari-brade,pod perami mala ekzem,ze jej to sliny vystipali az do krvi.medzi zahybmi ani nehovorim,takze viem o com hovoris.musis velmi dbat co spapa a co mu oblecies,my sme nemohli nic farebne-ma to vela farbiva,len cista bavlna..strava tiez ziadne pomarance,mandarinky...teraz uz ma skoro 8 r.a byvame pri mori,ziadny ekzem
Aj ja chcem bývať pri mori........ 😎
Ohľadom tých zubov som ešte zabudla. Keď sa malému prerezávali horené 1taky tak mával 40°C horúčky. Vtedy dostali Diazepam. A som si myslela že má vyhraté a decko bude spať. Veď šak je to celkom dobrý odrbávak aj pre dospelého. hahahaha nespal nič!
Vidíš s tým farebným oblečením ma to vôbec nenapadlo. Good idea!
Jsem vyřízená ☹ malá právě hodinu řvala a vůbec se mi ji nedařilo uklidnit, teď chuděrka usla vyčerpáním. Úplně se děsím, jak se probudí, jestli bude dál tak plakat, tak mě to srdce utrhne.
Jasmia to pre tie zubky?
Pia asi ano, je na ni vidět, jak je unavená , ale spí strašně neklidně a fňuká i ze spaní. Jak se probudí, zkusím ji dát nurofen a uvidím jestli se to zlepší.
Jasmia niečo je vo vzduchu. Aj môj malý je celý den nejaký urevaný. Vidím na nom že je unavený. Čo to aj pospal. Ale tiež som chodila dávať priebežne cicik alebo dudku.
supeeeeeeeeeer, prave mi vykypela polievka 😠 , co uz. inac to bude vazne dnesnym pocasim, alebo cim, lebo Simon je dnes taky nedobry a len reve, ani na rukach mu nie je dobre...uz neviem co s nim, ale konecne zaspal, pevne verim, ze aspon na hodku... 🤐
ta to vies pia, hladala som a hladala az som nasla 😉 , vytrvalcom stastie praje.
a neviete, cim mozem malemu natierat bradu a nos? ma ich take suche, asi od slin, lebo tolko ich pusta, ze keby som zachytavala, tak nepotrebujem ani zdroj pitnej vody 😀 . a na lickach ma take male suche skvrnky...
sit, uz je hore...pa
Nikush v 3 mesiacoch mal aj malý líčka akoby suché. Detská lekárka povedala že detský ekzém a predpísala masť. Zabrala super len netuším ako sa volala☹ Takže to nemusí byť len vysušené od mrazivého počasia ale v 3 mes sa zvykne už aj prejavovať ekzém.
no super, uz len ekzem mi chyba ku stastiu a si to vazne niekam hodim...ja chcem jest skoro vsetkoooo 😢
vinifera-nie holtov krem to bol?
aj nas ma ekzem, v troch mesiacoch mal na lickach a potom uz len na kolienkach a na laktoch. doktorka nas neposlala na kozne, len nam dala taku mast, ktora nic moc nezabera...
zanulienka: berieme homepatika Chamomilla vulgaris 15CH, davam mu 5 granul rano a 5 granul okolo tretej. na noc cipok viburcol. keby sme to nemali, tak by som bola uz asi sediva
jasmi, vy nechcete skusit homeo? je to dobra vec...
milushka-aj ja som davala viburcol,ale nejak nezaberal a na chamomilu-kamilku ma Elaia alergiu,takze nic...
Koceny, tak ma teraz tak vytocili plienky😠 Pouzivame Babylove 2 a dnes sme presli na 3 a oni su uplne inej kvality a teda ovela horsej☹ A to sme vyskusali takmer vsetky na trhu, kym sme prisli na tie, ktore mu nerobia zle.
Tak jsem tu 😀 zrovna jsem byla zese nahoře,zase začala brečet,ale tentokrát to bylo,že si neodříhla,takže si říhla a spí dál 😅
Vini,ono by mě nevadilo,že by vstávali v 6 hodin,kdyby spali celou noc,nebo dobře,s jedním krmením 😅 ,ale když jsou vzhůru co hodinu,jsou najedený,napitý a stejně začnou v 6 hodin?Mě normálně vstávají v 7,někdy i ve čtvrt na osm(to bývají ale vyjímky)a po té noci,jsem byla totálně k.oMy na zuby někjak nepoužíváme nic kromě gelíku a to ani ne každý den 🙂 ,taky jsem se bála,že budou mít horrečky,ale občas jsou jenom protivný,ale nic hroznýho,jen teda než se nám ty spodní proklubaly,tak měli cca 14 dní před tím kakajdu a to i 6x za den 😅
Tak konečně Justýnka usla, byla to fuška dneska, ruky mám jak opice, jak jsem ji pořád chovala.
Miluska na nás homeopatika nějak nezabírají, už jsem jich zkoušela na vše možné a bez výsledku. Měla jsem je já i holky a nic, tak nevím, ale asi jich zítra na Justýně vyzkouším, třeba bude v naší rodině výjimka 😀 .
Crca máš to těžký, ale vydrž, budu ti držet pěsti, aby se to zlepšilo, i když to ti asi je prd platný 😀 .
Co se týká ekzému, má ho naše Nela, jako mimino to měla po celém tělíčku a katasrofální. Musela jsem prát jedině v mýdle, to jediné ji to nezhršovalo. Teď už se jí ekzém dělá jen v zimě a daří se nám ho držet díky sudocremu a občas ji otírám černým čajem, ten taky pomáhá.
Pia já používám babydream z rossmanu a dobrý, naprosto nesnáší pampers, okamžitě se osype.
Bože o nočnom vstávaní mi ani nič nehovorte. V podstate sme skoro stále hore. Aj sme už skúšali že bude lepšie ked bude spať medzi nami. Ale aj to je už naho..o. Už nespí ani medzi nami. Keby mal tak cicek v hube celú noc tak by spal. Škoda že len on...
Este ze mam bezcicikove dieta😀
Jasmia,ono jde spíš o to,že si taky člověk zanadává a nikdo na tebe nekouká jak na vola,s poznámkou vždyť jsi chtěla děti? 😀 Ano děti jsem chtěla a beruu to tak,vždyť jsou miminka a já jim dávám co můžu,ale někdy už je toho prostě tolik,že jsem hotová 😀 Koneckonců,kdybych děti nechtěla,tak nebudu jezdit na umělko a dávat za to 80 tisíc 😀
no, maly konecne zaspal, ako inac v polohe lezmo s cickou, si uz pridem ako dojna krava na JRD 😀 ... tak nech taha cim dlhsie...akurat sme dumali, ze kedy nam prespi celu noc, ta leda ked zaspi o pol noci a sa mu bude chciet potiahnut 6hodin bez jedla 😀 ...z toho vyplyva, ze to tak skoro nebude...tak sa majte krasne, idem sa ja venovat polovicke ;)
Nikush a to sa kojíte "len" tri mesiace. Počkaj ked to bude rok.... Inak ja som sa do pol roka nesťažovala. To sa vnoci zobudil 2 x na kojenie a bol pokoj. Po pol roku sa to zhoršilo a gradovalo to do 10. mesiaca ked sme sa kojili aj 10 x za noc. No a potom sa nočné kojenie zatrhlo - ale si nemysli že spí celú noc. To nie. Hore je každú chvíľu len už mu nedávam cici lebo už ma bral ako žuvačku 😠
ahojte babule, tak som tu po dlhom čase..........
no nám dva zubále vyšli s horúčkami ale už pohoda, teraz nám chytilo hlasivky lebo ziapeme na celú nitru ved čože objavili sme svoj vlastný hlas 😀
ahojte mozno je to mimo ale neviete mi poradit ako bojovat s kolikou ☹ uz som vyskusala vselico ale ked ju malicky dostane tak nic nezabera pomoooc 😲
skúsila si rektálnu trubičku? tá je v núdzy fajn - no ak nič nezaberá, ani olejček a masáže, ani rôzne prípravky čo v lekárňach ponúkajú tak jedine tá trubička, nemám s ňou skúsenosti ale čítala som to v časáku mama a.....

milushka-tak budete to mat dost tazke neskor zo zubkami,zevraj cim neskor vychadzaju tym viac to boli,pretoze uz aj dasienka su tvrde a tazko sa prerezavaju.moja Elaia ma len dva-dole,vysli jej v decembri,ale uz jej presvitaju cez dasno dalsie dva-ocne.budeme mat doma upira maleho 😀