Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?
Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉
Vini,když on mě přes týden nikam nechodí,z práce jde domu,do hospody nechodí a tak aspoň tu sobotu ať si orazí 😀 (a já taky),já chodím někdy pátky s kamarádkama,podstatné je to,že neodejde,dokud nejsou děti vykoupané,nakrmené a nespinkaj 😉 v pátek si někdy vezme i noční na hlídání 😀 když jsem vyřízená a nevyspalá 😅 A i když vím,že můžu spát,tak stejně mě to nedá,když jde krmit a slyším,jak řve malá 😅 a když občas jede na závody v lukostřelbě a jede ráno a vrací se až večer,tak má nástup tchýně na koupání a krmení,takže v pohodě 😉
Jinak dnes byla noc"v pohodě"od půl sedmé do půl desáté ani nekvikli(viz.poslední můj příspěvěk),pak se vzbudila ve23.00hod,to asi chtěla jen pohoupat,protože nechtěla ani mlíko,ani čaj a pak až do 3.30 byl klid!!! 😀 to vytáhla mlíko a vstávali v 7.00hod!! 😕 A o Matýskovi jsem nevěděla vůbec,až ráno v těch sedm 😅 Teď zase chrní 😀
Ahoj holky u nás zatím vše v pohodě, Nela má u nás kamaráda, Áďa se učí a Justýna spí. Odpoledne ale jdem sáňkovat, tak se těším, jak si protrénuji svaly, až budu tlačit kočár závějema.
Včera u mě byla kámoška a jsem s ní domluvená na pátek, že uděláme u ní dámský dýchánek, takže konečně po roce vypadnu z baráku 😀 , jen doufám, že mi některá nebude nemocná, což ony mají ve zvyku 😝.
Ahojte kocky🙂, my dnes tiez zatial fajn, maly prave drieme, takze veget😉
ahojte, my sa mame v celku ok, po urputnom prehovarani konecne od rana zaspal. len nechapem, preco ked mu dam o 6tej najest, tak uz o 7mej pretahuje svaly a sa smeje od ucha k uchu 😠 ako keby nemohol potiahnut aspon do osmej 😀 co uz, ale aj tak krasne spi, nestazujem sa...ideme sa najest, lebo nam zaludky pokruti 😉 tak pa
caute holky 🙂
nejak nemam cas byt na nete, ale vzdy si na vas spomeniem a tesim sa na to, co ste popisali 🙂
vcera sme boli na tej oslave u svokry. vratili sme sa domov asi o pol 9 vecer. uz tam som planovala, ze ked maly zaspi v aute, tak ho uz nebudem budit na kupanie a rovno ho supnem do postielky. no ale houby 😠 zobudil sa, ked som ho vybrala z autosedacky a on uplne vysmiaty, vyspinkany... manzel ho uspaval a ja som zatial cumela na telku, potom ma napadlo, ze mu este urobim mliecko, mozno lepsie zaspi... tak sme mu dali a o chvilu zaspal. pred tym sa len rehlil a rehlil 🙂
inak u svokry dost plakal, bolo tam vela ludi a klasika, ked videl svagra, tak spustil rev...
dnes je celkom pohodovy dnik, dufam, ze to vydrzi az do vecera.
zelam vam krasneho valentina 🙂
Dakujeme Miluska😉
Ahoj holky.
My jsme stále v poklusu. Včera jsme byli v hospůdce na narozeninách a Matysek se s každým kamarádil a byl moc hodný - jen z toho měl tolik dojmů, že jsme jen s velkými obtížemi usnuli.
A dnes jsme pro změnu byli na obídku v restauraci a opět jsme byli moc hodní - asi s ním budu muset chodit po hospodách. 😀
To teď tu nadává hračkám, že se nedají zbaštit - jdu ho vysléct do nahata, to má taky moc rád.
Ahojte koceny🙂, ako ste stravili Valentina? My sme dnes mali az neobvykle pokojny den, od manzelika som dostala kopec darcekov a sladku pusu a od mojho maleho muza ten najkrajsi darcek - den zo sladkymi usmevmi a prvy den v jeho zivote bez placu. Ale ako sa hovori - nechval den pred nocou😉
Dnešek byl náročný, musela jsem vyžehlit ty haldy prádla, co se mi tu nahromadily, potom jsme šli sáňkovat, tam jsem si pěkně procvičila tělo, než jsem kočár vytlačila do kopce. Po návratu domů mě čekala obrovská čokoláda od mojeho drahého, tak jsem se do ní s chutí pustila a pak mi bylo pěkně špatně 😖 . Teď utíkám do hajan, zítra vedu Nelu do školky, tak musím dřív vstávat 😠 . Všem přeju dobrou noc.
Dobry vecer holky 🙂
pia, to je krasne 🙂 prajem ti, aby taketo dni boli co najcastejsie
dnes to bolo u nas take roznorode, este na obed som pisala, ze pohoda, ale nejak sa to pokafralo... maleho dost boleli zubky a stale mrncal. som sa aj na manzela nahnevala, lebo on mi musel ist zhanat darcek prave dnes... nie, aby to vybavil v predstihu 😕 v nedelu byva vzdy doma, je to taky nas spolocny den v tyzdni... este k tomu zacal hravat badminton a prave dnes musel ist... som mu povedala, ze v nedelu neee 😀 ale doniesol mi krasnu kyticu bielych ruzi, bombonierku a knizku, na ktoru som cakala, kedy ju vydaju 🙂 no a potom sme sli vsetci spolocne na veceru do restauracie, tam bolo fajn, dokonca aj krpec bol celkom kludny...
pred chvilou som dozehlila a teraz som k.o.... o chvilu zalomim, tak peknu dobru nocku 🙂
ahojte 🙂
no kde ste vsetky? nejak je tu prazdno 😕
dnes den klasika, maly sa akurat hra v ohradke, je vyspinkany a naobedovany. dnes spal cez obed 2 hodiny, som nechapala 😉
noc bola fajn, az na to uspavanie... v poslednom case nevie zaspat skor ako o hodinu a pol. a ja uz tak po tristvrte hodine chytam nervy 😝 co to moze byt? vzdy najneskor do pol hodiny zaspi.... dufam, ze to nebude dlho trvat, lebo sa ocitnem na psychiatrii 😀 inak cez den zaspinka za 15 minut a poobednajsi spanok je tiez v pohode, lebo to je bud v kociku alebo v aute.
Ahojte🙂, Miluska asi si budeme pisat uz len my dve, lebo nikde nikoho😉 O zaspavani mi ani nehovor, ja som skoro na tej psychiatrii skoncila, my sme sa uspavali od krmenia do krmenia😖 Dnes som skoro cely den studovala to znakovanie batoliat a vyzera to velmi dobre.
Ahojte, dnešek byl velmi náročný den. Justýnka byla protivná jak hrom, dásničky má jak oteklé a nic na zklidnění nepomáhalo. Do toho Adéla měla svůj den, absolutně bojkotovala vše co jsem jí řekla. Jsem utahaná jak kůň, podívám se na Vyprávěj, odsaju mléko na zítřek a jdu do hajan.
Pia zjišťovala jsem zda u nás znakování je a našla jsem, tak se tam půjdu podívat a když se nám to bude s Justýnkou líbit, budem znakovat. Sice jsem to považovala za zbytečné, ale paní co kurz vede je strašně příjemná a měla argumenty, které mě převědčily.
Ahoj holky,ještě občas písnu já 😀 😀 My měli už druhou noc relativně v pohodě 😉 Přes den jsou jak andílci.Dneska už jsem je vytáhla ven,sice teda oblíknout obě dvě a ještě vypravit sebe....... 😅 No to už jsem byla málem já na psychiatrii 😀 Včera u mě byla průběžně po celý den tchýně,tak jsem k počítači nechodila 😅 Jinak holky,světe div se....Michalka mě dopoledne,kolem té deváté už druhý den spala 3/4 hodiny,o Matýskovi nemluvím,ten mě teď spí i hodinu a to i po obědě 😀 .Buď jsme se dostali z nějaké krize,nebo začíná zabírat ten sirup 😀 Zítra mě ráno přijede kamarádka z práce,tak si zase s někým normální promluvím 😀
Pia-už v tom mám zmatek-to ty jsi mě nabízela nějké ty bylinky?Pokud ano,tak asi nebudou potřeba,už při druhém prášku mám klid,takže to budou nějaké poblázněné hormony. 😀
Holky prosím,dejte nám hlásek 😉
http://www.prettybaby.cz/main.html?photo=10791
crca a aký sirup? Ja vždy ked si v lekárni vypýtam na ukľudnenie - teda na spanie. Tak mi nič nedajú. Že Sedalia je až od 30 mesiacov. Ked spomeniem Chamomilu vulgaris tak sa tvária že o tom nikdy nepočuli.
ahojte 🙂
dnes bolo zaspavanie znovu dlheeee ☹ hodinu.... ale urobila som to tak, ze som si v spalni po tisku pustila telku /panelak/, Tomino si zatial lozil po postielke a ked uz som na nom videla, ze ho berie, tak som telku vypla, pustila vaznu hudbu /pri nej vzdy zaspava/ a do 20 minut bol tvrdy 🙂 kym bude toto zle zaspavacie obdobie, budem to praktizovat takto... aj si telku pozriem, aj ma nepicne a neskoncim na tej psychiatrii 😀
inak dnes bol moj zlatusik strasne zlatucky, taky dobrucky...asi ho dnes zubky neboleli, ani gel som mu nemusela davat... 🙂
vini, ja davam malemu homeopaticke cipky na noc...vola sa to Viburcol a je to na kludny spanok, ked idu zubky. cez den davam chamomillu vulgaris 15CH dva krat
No a toto nepochopím. Všade v SR vám to predpíšu len mne tu ani v jednej lekárni pre malého nechcu nič dať. A to máte na predpis alebo na volno?
Ahojte😉, Simi uz 2 dni neplakal, mali sme tiez super noc, maly sa zobudil len 1x a dokonca spal do 5.15! 😵
Jasmia a od kedy chcete so znakovanim zacat? Myslim, ze je to vyborna vec, ale na kurz asi nepojdem, pojdeme podla materialov.
Crca to je super, ze ti to preslo, velmi sa tesim😅 A jasne, ze je odhlasovane😉 Zlatucki su tvoji drobcekovia.
Kocky, drzte nam palce, mame tazky den😝
Ahojte holky, tak dnešek začal perfektně, malá se vzbudila v sedum, najedla se, vypila 130, což je zázrak a pak hned usla a spala až do 9.15. Já se válela a dívala se na panelák, prostě veget 😀 . Doufám, že ji dneska zoubky trápit nebudou chuděrku ☹ .
Miluska tu chamomillu dáváš každý den, nebo jen když je malý neklidný?
Pia na kurz jdeme za 14 dní a začnem, jsem zvědavá, za jak dlouho uvidím výsledky. Pia co máte dneska naplánované?
caute 🙂
vini, tie homeopaitka mi predaju hocikde v lekarni bez receptu
jasmi, davam mu to uz 4 mesiace, odkedy mu zacali ist zubky a je uboleny a nekludny... idu mu ocne, strasne dlho to trva a keby som mu tie homeo nedavala, bolo by to horsie..
pia, to su dobre spravy, ze krpec neplackal a spinkal dlhsie 🙂
mne maly pred chvilou zaspal, bol hrozne unaveny, lebo uz od 6,45 buntosil...ale je pravda, ze v noci nepapal, tak ho zobudil hlad a potom sa mu uz zaspinkat nechcelo.
Tak uz som tu🙂 Jasmia dnes sme behali s malym po lekaroch😝 Boli sme u pediatricky na odbere krvi a poradni, doma sa Simi len napapal a uz sme klusali na ortopediu na kontrolu noziciek. Same dobre spravy-klbiky v poriadku, uz nemusime balit ani tam chodit a Siminko pribral za 2 tyzdne 500g, takze sme konecne zacali zase priberat 😵 Ale stresy to boli poriadne, Simi doma hned zaspal ako polienko, bolo toho nanho dost.
Pia tak to jste dobrý, stihnout za jeden den toho tolik, jinak gratuluji za tolik dobrých zpráv. Já mám jít do poradny zítra na očkování, ale asi zavolám, že přijdem příští týden. Příští týden jedem do Brna na vyšetření hemangiomu, tak rovnou zanesu výsledky. Toho Brna se celkem děsím, protože heman. zase vyrostl ☹ , tak jsem zvědavá jak se to bude řešit. Šimi přibral teda hodně, bude z něho kus chlapa 😀 , to Justýnka je už jak stažený králík, jenže jí zajímá všechno ostatní jen ne jídlo.
Jasmi Justynka ma hemangyom? A kde? Moja mamina tiez, cez pol jazyka☹ Aby tych dobrych sprav nebolo tak vela, tak sa nam prave po... auto🙄
Justýna má hemangiomů celkem pět, čtyři vzadu na hlavičce a jeden v oušku. Tři rostou a z toho dva velmi rychle, vystupují nad povrch, mají už velikosti pinpongových míčků, vypadá to dost děsivě. My máme heman. v rodině, měla jsem ho já i Nela, ale my neměly tak veliké.
Pia s tím autem je to teda mazec.
no tak som konečne tu, doteraz som sa musela venovať tomu môjmu tigrovi - nie a nie zaspať, napapali sme sa kaše - bachli sme do postieľky, pohral sa s podbradníkom /to je naša nová uspávanka/ a zrazu vytuhol, síce ešte dudlujeme ale chvalabožku už len zo spania 😉
Jasmia a vam zmizli alebo sa dali nejako odstranit? Mama to ma velke a nebezpecne v tom, ze na jazyku je tenka koza a zvysok ani nedopoviem. Justy sa s tim narodila?
Blazka ahoj😉
pia nazdárek? tiež máte ticho ako pred búrkou? u nás sa hráme, hráme a zrazu hlava nabok a už drichmeme 😀
ahojte...tak dnes som prisla nato, ako maleho ukludnit...mp3 na uska a je to v suchu 🙂 . ja sa s nim tiez chystam na znakovanie, no citala som, ze je to v hodne az tak od tych 7mich mesiacov, kedy su uz chapavejsie. inac uz sa mi zacina budit v noci len 1x a potom okolo 5-6tej 😀 . kiez by mu to tak vydrzalo aspon pol roka 😀 , moze sa zriect aj toho nocneho vstavania, ja sa nepohnevam 😎 .
a tak ma boli chrbat, ze budem musiet zajst na masaz a asi aj za ortopedom, nech nie je pes a nech mi predpise ten special vankus, co som dnes videla v zdravotnickych...taky cheeeeeem...na predpis 15euri a bez az 45!!!! hnus. snad mi niekto vyhoveje 😉 .

Ahojte kočky!
Tak ja som nadmieru vybúvaná 😀 Malý je už od piatku u svokry. Tak si to užívam. Síce som včera nemala auto a ked som šla ráno kojiť tak som šlapala 35 min tam 35 naspať ale aspon môj pes ocenil prechádzku.
Crca a to ti drahý nemôže pomôcť s malými? Já sa teda nemám moc čo ozývať môj drahý kupal malého doteraz 2 x a to po obrovskom psychickom nátlaku a terore doma - no ale vy máte dvojky... Či si ho pustila sa vyvenčiť ? 😉