Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?
Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉
cafte,aj moja elaia mala horucku,ale dost dobre spinkala,chuderka cela bola spotena...
caute zienky 🙂
dnes je celkom dobry den, rano spal krpec do tristvrte na 9... som skoro odpadla...
on ked sa dobre vyspi, tak je dobrucky a vobec nemrnci 😎
vini, Tvojmu Tomaskovi zelam vsetko najlepsie k prvemu rociku 🙂
tak čaute baby, dnes bol horor deň od začiatku, nie že len diétujem ale malý diétuje v spánku 😠
spali sme síce po prvom kŕmení o 6,40 do 9,20 ale poobede spánok vôbec a doobeda detto, teraz zaspal ale to už som myslela že ho uspím vankúšom 😠
tak idem baliť na víkend padám z domu lebo to tu dám zbúrať - stále zima vonku aby to para tlačila a tak len doma sedím 😅
Ahojte holky, tak dnešek je jakýsi divný, Justýna spí po čtvrt hodině a je jakási hladová, nestačím odsávat mléko, ruky už mám z toho vytahaný jak opice 😀.
Nikush Justýna taky nepila, když měla ležet na levým boku, v sedě ji to nevadilo, ale jak jsem si lehla bylo po kojení.
Blazka ty ses dala na hubnutí? Taky bych potřebovala, ty kila z těhotenství se mě drží jak klíšťata a to přichází léto, asi budu chodit kanálama 😀 .
Vini všechno nejlepší k Tomáškovým narozeninkám.
Pia dej vědět jak jste dopadli na neurologii.
Ahoj holky nějak nestíhám 😒 ,dneska jsme vstávali v 6 hodin 😠
Miluska-mě tak spí 😀 usnou mezi půl devátou,devátou-a pak mezi 12-12.30,ale tak na 20 min a pak už jdou spát až večer o půl sedmé 😀
Dnešek byl nějaký divný,byli hodný,a i když jsme vstávali v 6,tak usnuli už v 8,pak o půl 12 a to už mě usínali u oběda 😅 a Matýsek si dal 3/4 hodiny ještě o půl 3 😀
Koukali jste na zprávy?Ty nejtěžší rodičky? 😀 A my si děláme trauma s těma pár kilama co máme na víc 😀 😀
Vini,ty jsi to nandala té 16ti leté gymplačce 😀 😀
Teď jsem to taky četla a Vini dobře si to napala, za prvé nejsem slovák, ale vlasy se mi ježily a za druhé jsem nepochopila o co jí jde.
Crca ty maminy jsem prošvihla a celkem mě to naštvalo 😠.
dobry vecer holky 🙂
pia sa dnes neozvala, dufam, ze to vysetrenie dobre dopadlo
crca, mne Tomasko do 8 mesiacov spaval 3x denne po pol hodine, potom uz len dva krat, na obed hodinu a pol az dve a potom neskor popoludni pol hodinku. neboj, zmeni sa to k lepsiemu 🙂
blazka, kam ides?
jasmi, co napisala vini, som nejak mimo
Miluska koukni sem
https://www.modrykonik.cz/forum/show.php?vThrea... 😀
Ahojte kočky!
Som uvažovala že či jej niečo napíšem alebo nie - ale mi to fakt nedalo🙂)
Tak malého pekne svokor zobral ráno. Takže môžme celý den chystať na oslavu. (no fakt sa mi chce...) Chlap ma už ráno nenormálne vytočil. Ženy keby som náhodou dlhodobo nepísala tak som isto vo vezení za vraždu (zastrelím ho a zakopem do jamy a polejem kyselinou).
Tak si pekne užite víkend - ja idem makať...
vini 😀
zelam peknu oslavu 🙂
crca, diky, idem kuknut
ako sa dnes mate zienky?
Ahojte děvčata, my měli teda akční ráno. Justýnce jsem dala mléko a měla jsem radost, že tak hodně vypila, jenže když jsem ji zvedla, aby si brkla, tak to z ní vylítlo takovou rychlostí, že ohodila celou postel i zeď. Já zůstala v naprostém šoku, ale ona se smála jako kdyby to byla největší legrace. Tak jsem hodinku byla jak na trní, jestli jí něco není, pak jsem jí dala novou flašku a to už bylo v pohodě. Teď spinká jak andílek a já převlíkám peřiny a peru, ale nevím co s tím flekem na zdi.
Navíc mi sem každou hodinu, už od sedmi, chodí kamarád z vedlejšího baráku, prý mu nejde internet a on má rozehranou nějakou hru. Takže vždycky přijde, něco nakliká a odchází se slovy "tak zas za hodinu" , mám docela strach aby nepřišla jeho manželka a nevyřídila si to se mnou ručně 😀, že ji svádím manžela.
Vini krásnou oslavu, ať si to prcek užije.
jasmi, ak by Justynka este raz vracala, tak radsej zbehnite na pohotovost. u nas to zacalo tiez vracanim a bola z toho crevna chripka ☹
Ahojte ženy. Tak poupratované. Viac menej všetko navarené. Niežeby som bola taká aktívna ale máme tu profi kuchárku 🙂) Tak idem skočiť do vane a spraviť zo seba človeka. Žerem paraleny až ma hlava nebolí a nemám horúčku a potím sa jak taká krava o 12 napoludnie na pasienku.
Inak sa fajne rozčuľujem v tej novej téme...
ahoj vini, tak to si sikulka sikovna 🙂 a este k tomu ked si nachcipana... dufam, ze pridas nejake fotky, tesim sa 🙂
Foto isto budú. Už som sa snažila aj nafotiť výzdobu ale tak sa akosi nafigu láme svetlo v izbe že to nevyzerá podľa mojich predstáv. Ale obesiť sa preto nepôjdem. 😀 No a do večera bude hádam ešte fúra pekných foto.
Inak som si to zariadila celkom pekne. Svokrovci mi malého nakrmia okúpu oblečú a už len dovezú na hotové 😉
čafte ženy. ste toho zasa popísali, kým somtu nebola🙂
som si prečítala z časti tu temu🙂)enviem, akí su puberťaci v tejto dobe ale v mojom veku chodilo na gympel v našom meste aj vela primitívov. a dalo by sa povedať, že aj najväčší grazli....a ohradzovať sa tým, že má rozum, lebo je na gymply🙂))smiešne🙂)ja radšej nikomu nehovorím, čo som ukončila, lebo fakt niekdey píšem ako tatar a musela by som sa hambiť🙂)ale to robí ta materská🙂)vychádzam z cviku🙂)alebo tie fofry, že musím rýchlo ančmarať, lebo dítko nepočká🙂)
tak my už konečnespíme, po urputnom boji a behaní po izbe, cikaní....hlavne, že večer to býva OK-dufam, že to nezakriknem....
inak, ked sa tu bavilo tom stíhaní Paneláka..ja to občas stíham kuknúť na joj stránke na nete. inak v telke nehorzí..a ked beží ordinácia, tak už vobec....ale stáel sa bavím na Imrovi🙂))
nestrašte s črevnou chrípkou.my sme sa nedávno dostali z asi mesačného kašla a dufam, že zasa na rok pokoj.vraj tu v okolí chripka moc nestraší, len vírus...
bay, hurááá, ais i dem piť..malú som naučila na kocky🙂)tak staviame domy pre bábiky a normálen čumím, čo v nej je...do teraz ju to vobec nebavilo, len aj som sa hrajkala a dnes čo sa jej darilo..hm, drieme to vo vnutry🙂)
caute...vini prajem prijemnu oslavu.
nooo to divadlo bolo vcera super, az na detail, ked mi MM volal, ze maly odmieta pit z flase 🙂 , tak som cakala s mobilom v ruke, ze ako si poradi, no uz o 5minut volal, ze je to OK, ze s nim pochoduje a tak je 😀 . hlavne je, ze ked som dosla domov, tak uz drichmal...moj sen sa vyplnil, jeden vecer bez stresov...dnes tazka pohoda, peciem, zehlim, prebalujem, kojim...tipycky den zeny na materskej...toho kto to naazval dovolenkou by som niekam poslala...ale ideme na navstevu dnes aj s prespanim, tak sa tesiiiim, dam si kusticko do nosa a budem mat zasa suchoty 😀 ... neva, nejako zvladnem...tak sa majte krasne 😎
Moja kamoška to trefne nazvala : Materská žmýkačka 😀
vini- 😀 inak veselu oslavu...u nas už dávno žiadna nebola.....
baby-ved aj som si len teraz uvedomila, že je vlastne sobota 😀 😀 😀 😀 som to ja ale dobrá, čo? to je tak, ked je mamina sama s dieťaťom a tato niekde za humnami zaraba korunky....
nikush-pridi aj sem požehliť. mám už nažehlené asi týžden a nemá to kto poskladať🙂a koš na žehlenie zasa plný..nechce sa mi do toho. dnes som zo sušiaka len zobrala a poskladala.našťastie , malá má stale čo na seba
😀 ale predsa som dnes niečo urobila. uvarila a povysávala🙂)asi na mna ide predčasne jarná unava🙂)nič sa mi nece..
mna stipu oci akoby som tyzden nespala 😒 , je to na prd, uz aby mal simon 18 rokov...prosiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim 😖
super básnička ode nás prievidžaniekNa 😀 m 😀
Na materskej tretím rokom
cítim sa byť už otrokom.
Každé ráno pripravená,
že ma čaká dáka zmena,
ale večer s hrôzou zistím,
že to bol deň zas ten istý:
Plienky, hračky, kašičky
a dve zlaté detičky.
Starší o pol šiestej vstáva,
pyžamko si dole dáva.
Do práce sa s tatom strojí,
ten sa toho právom bojí:
"Nemôžeš ísť so mnou zlatko,
veľa roboty má tatko.
Mamička má času more,
pozri sa, už vstala hore!"
Ja strapatá, pomalá,
nočnú som zas ťahala,
lebo malý nechcel spať,
iba cicík cumľovať.
Manžel zdrhá: "Láska idem.
Navar niečo, hladný prídem!"
Tak bez seba od radosti,
začnem plniť povinnosti.
V ruke nočník, v druhej plienka:
"Pozri, v knižočke je lienka!
Chvíľu si tu čítaj, seď,
malého prebalím hneď."
Tvár umytá, zúbky čisté,
musia niečo papať iste.
Smerujem ich do kuchyne,
cestou otvárajú skrine.
Šaty, šperky, knihy, spreje,
zrazu nič na mieste nie je.
Dve stoličky, podbradníky,
k tomu svorný krik veliký.
Jeden nechce kašu jesť,
pritom reve o 106,
druhému sa šunky máli
a čajík vraj strašne páli.
Po raňajkách hrôza čistá,
na vychádzku oboch chystám.
Obliekaciu vojnu zvediem
a keď ich už pred dom vediem,
pri malom mi nos vykrúti,
nervovo sa takmer zrútim,
cítim to aj cez pančuchy,
pos... sa až pod pazuchy!
Druhý pokus upotená,
zvládnem ako superžena,
do auta ich oboch pútam,
"Kam ich dneska zobrať?" hútam.
"Už viem, k rieke pri kačičky,
to je ten raj pre detičky!"
Ubieha nám rýchlo cesta,
na sedačkách divo vreštia.
O hračku sa naťahujú,
zvyšných dvesto ignorujú.
V parku je to čistý des,
holub, kačka, mačka, pes -
na všetkých sa s chuťou chystá
môj dvojročný terorista.
Nemôžem ho spustiť z očí,
do jazera by hneď skočil.
Z kočíka sa rev ozýva,
celý park sa na nás díva.
Malý mi chce zvestovať,
že ho musím pestovať.
Na rukách ho teda vláčim,
ťahám tašku,kočík tlačím.
Na staršieho pritom vrieskam,
nech nespadne na preliezkach.
Keď lavičku voľnú zbadám,
od únavy na ňu padám.
A pre moje detičky,
vyťahujem čajíčky,
mandarínky, keksíky,
veď majú hlad veliký.
Po desiatich minútach,
dogebrení sú až strach.
Tak oznámim: "Moji milí,
výlet sa ku koncu chýli."
Cestou domov - radosť veľká,
zaspia obe strašidielka.
Do postieľok ich vyklopím,
varešky sa s chuťou chopím.
A pre blaho rodiny,
varím zo dve hodiny.
Priebežne periem a suším,
upratať nestihnem, tuším.
A hľa - už sú krpci hore,
musím sa mať na pozore,
výtržnosti totiž množia,
snáď len požiar nezaložia.
Vo dverách sa manžel zjaví:
"Hotový som" smutne vraví.
"Daj mi niečo na večeru,
to bol zas deň, namôjveru!"
Kým papá ja kŕmim deti,
umývam riad, zhŕňam smeti.
Posťažovať sa mu snažím,
že po chvíľke kľudu bažím.
Chápavo mi hlavou kýva,
do novín sa pritom díva.
Vytratí sa nenápadne,
na mňa ďalšia šichta padne.
Že mal prácu, musím chápať,
počujem ho z gauča chrápať.
Chalanov do vane súrim,
"Zas nestihnem seriál!" zúrim.
Mydla, šampónu sa stránia,
do postele sa ísť bránia.
V pyžamách (mám radosť veľkú)
chcú sa hrať a kukať telku.
O polnoci, chvalabohu
nevidno už ani nohu.
Hore je len mamička
a kamoška žehlička.
O pol druhej zbitá líham,
vlasy si zmyť zas nestíham.
Sníva sa mi krásny sen,
že mám zajtra voľný deň
Miluska malou hlídám, ale vypadá to, že jí to jen po ránu nesedlo, protože už spořádala další tři flašky a je naprosto v pohodě.
Susika básnička naprosto skvělá, už jí mám vytisklou a nalepenou na ledničce 😀.
Vini četla jsem tu tému a stále nechápu o co té slečně jde, asi jsem holt blbá, jinak napsala jsi super příspěvky. Na fotečky z oslavy se těším.
Nikush tys byla v divadle? co to je? to už deset let neznám. Naposledy jsem byla v kině v létě na úžasné loutkové pohádce a teď se chystám na pro změnu animovanou 😀.
Holky kde jste?
U nás už všichni spí, můj čučí na olympiádu a já se celkem nudím, takže jsem projela různý aukce a už mám nakoupeno pro holky na léto. Teď bych konečně měla přijít na řadu já, nebo budu chodit nahatá 😀.
Pia zas dnes nedorazila, snad to na neurologii nedopadlo špatně, to by mě mrzelo.
jasnia, si mi pripomenula, že aj ja by som sa mala poobzerať po nejakých nákupoch.))tepláčky na jar jej snád budú ešte od jesene dobré. a na leto som stihla tu u nás nejaké výpredaje ešte na jesen, no neviem či to malje bude stačiť, ak sa nenaučí cikať aj vonku a nie len na nočníku. na jesen riadne odmietala, teraz v zime už uplne..mám ot ja ale hamblivé dítko🙂))
ahojte kocky 🙂
susika, dobra basnicka 🙂
nikush, pochval sa na com si bola v divadle 🙂
jasmi, to som rada, ze Justynka je v poriadku. 🙂 mozno jej to papanicko naozaj nesadlo. ja som sa pred hodinou tak s prepacenim nazrala, ze mi je faaakt blbo...neviem ako zaspim ☹
krpcek mi uz pekne zaspinka do pol hodiny... neviem, co to bolo posledny tyzden, ked to trvalo hodinu a pol... dnes bol velmi dobrucky 🙂 vecer som mu tak ako kazdy den skusala dasienka, ci uz nema konecne nejaky zubok a mam pocit, ze mu vyraza dolna dvojka, citila som take drsne a vidno taky biely pasik. dufam, ze sa uz konecne dockame
Miluska se zaspáváním je to zase u nás celkem na houby. První tři měsíce jsem ji musela uspávat na rukách i dvě hodiny, ale pak najednou usínala sama v postýlce do půl hodinky, ale poslední týden zase v postýlce pláče, tak ji zas musím uspávat na rukách. Pořád zkouším ji v té postýlce uspat, ale prostě pořád pláče, dokud si ji nevezmu a to už usne rychle, tak jsem zvědavá jak to bude pokračovat.
Jinak dneska byla zlatá, nebýt toho rána, tak to byl snad nejlepší den, pořád se jen řechtala, stačilo že jsem se na ni podívala,a už měla pusu od ucha k uchu.
Susika moje Adéla když byla malá, tak zas chodila se šatama nad hlavou 😀 , ta se nestyděla do nedávna.
ja som maleho nikdy neuspavala na rukach. do 7 mesiacov som ho hojdala v lehatku, alebo som pustila vibrovanie, tak vedel zaspinkat do 10 minut, potom so ho len prelozila do postielky. no ale potom som si povedala, ze to takto nemoze byt vecne a zacala som uspavat v postielke pri vaznej hudbe z kolotoca na postielke.
dievcata, idem uz do hajan, tak vam prajem krasnu dobru a nicim nerusenu noc 😉

Malému bolo jedno na ktorom je boku hlavne že mal cici 😎 . Akurát som ja uprednstnovala pravý prsník vnoci. Lebo ked som kojila z lavého tak to bolo zvyčajne zo strany postele z ktorej mohol spadnúť. Tak mám pravý teraz trochen väčší a viac produkuje 😎
Ja som hore už od 7 mej a to som vnoci buntošila lebo som mala horúčku. No ale šupla som si ružový sen(ibalgin) stiahol horúčku tak už vysávam.
miluska výhodný obchod 😉