Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?
Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉
Bré ránko ženy. Tak ako?
miluska - na mariu antoinetu 🙂 a potom som mala otrasny zazitok v autobude, o pol desiatej pubetalne deti na mol opite, s otravou alkoholom a vsetkym co k tomu patri...esteze ma autobus okna 😅
Ahojte koceny🙂, tak som tu a dufam, ze nie sama, lebo ako vidim, dnes je tu mrrrtvo. Vcera nam spadol net, tak som zistila, ze to s tou mojou zavislostou nie je az take hrozne😉 Neurologia dopadla podla ocakavania - katastrofalne, no co uz, uz som to trochu stravila, ale naozaj len trochu, viac sa asi nepodari. Hodila som do albumu par fotiek Simiho, pre lepsi obraz ze o kom tu stale tocim😉
Pia a prečo to dopadlo katastrofálne? ☹
Ahojte holky, tak jsme dneska byli nakupovat a neměli to co jsme chtěli, tak jsem byla naštvaná a musíme zítra.
Pak jsme zašli ke tchyni a zase mě krmila a já hlůpá se nechala a poslušně papala a ještě těď je mi zle.
Pia copak se jim nelíbilo? Jinak Šimonek je pěkňučký a jaké kukadla má 😀 , na ty se budou balit holky.
Vini to musela být oslava, když jste skončili až tak pozdě 😀.
ahojte kocky 🙂
pia, Simonko je rozkosny chlapcek 🙂 a co bolo na neurologii? dufam, ze to nie je az take vazne, ako pises ☹
vini, tak to ste dobre potiahli... 😉 aj krpec tak dlho vydrzal?
nikush, ja by som tiez rada isla do divadla, no niekedy v lete, ak sa podari... uz musim maleho zvykat na to, ze aj ja si potrebujem niekam s muzom vyrazit 😉
jasmi, ja som sa tiez rozbila... boli sme dnes s muzom a Tomaskom v restauracii na tatarak a palacinky...teraz ani dychat nevladzem 🙂
inak dnes bol v celku pohodovy den, maly trosku mrncal, tie zubky ho stale trapia ☹ v noci des bes 😠 bola som hore snad kazdu hodinu
Kocky k tej neurol. sa teraz ani nejdem vyjadrovat, musi ma to preboliet, potom napisem☹
Jasmi dakujem. Co ste boli nakupit? My sme boli vcera tiez v meste a otvorili novy obchod s nabytkom a vsetkym moznym na zariadenie domacnosti, tak som vyvalovala oci az ma hlava rozbolela. Ale to asi skôr z tych cien.
Vini cakame podrobny a kvetnaty opis oslavy😉
pia, to je mi luto ☹
Pia do nábytku zásadně nechodím, dostávám traumata, že si nemůžu nic koupit ☹ , bydlíme totiž zatím provizorně, nějak se nám nedaří sehnat ten správný byteček.
Dneska jsme byli nakupovat Nelince rifle, chuděrka ze všech vyrostla, ale žádné se jí nelíbily a ani mě ne. Taky jsme ji chtěli koupit aktovku, ale neměli tu co má vybranou z internetu, takže zítra budem lítat po městě a shánět ji, je to holka vybíravá 😀.
Ozaj a Simi mal v piatok aj prve rande😵, boli sme u kolegyne, ma malu o tyzden mladsiu, tak ich davame dokopy 😀 Vyvalovali po sebe ociska, Simi po nej capkal(ako spravny chlap), no zlati boli. Mala sa pri mne rozplakala a koleg. jej hovori "neplac Anetka, ved to je tvoja buduca svokra", tak som sa nasmiala, ze nedavno mamou a uz svokrou. Ale to leti😀
Ahoj holky.
Tak se nám konečně vyklubaly oba zuby - tak si snad teď dáme trochu pauzu. Včera se nám povedl nevídaný kousek - Matýsek poprvé usnul v postýlce sám 😀 . Čekala jsem pláč, rozčilování se, atd, ale nic se nekonalo. Měli jsme domluveno, že tam bude chodit taťka a tak v tichosti čekal v posteli, a po čtvrt hodině už spali oba 😀 . Doufám, že to tak půjde dál. Dokonce spal celou noc jen s pauzami na jídlo - tedy Matýsek, ne taťka.
pia - gratuluji k prvnímu rande, ale my už na to jdeme chytřeji. 10. pořádáme výběrové řízení na nevěstu - přijedou k nám 4 maminy s holčičkama a jedna s klukem - ale ten se nepočítá
susika - básnička je opravdu úžasná - není i česká verze? 😅
dobre ranko 🙂
pia, my ked sme boli na navsteve u znamych, co maju babetko, chlapceka o 2 mesiace mladsieho od nasho, tak Tomasko zacal strasne plackat, ked ho zbadal 🙂 asi v nom videl konkurenciu 😉 inak dievcatko v okruhu nasich znamych tusim ani nemame, takze buducu nevestu si bude musiet hladat neskor 😉
danysek, gratulujem k zubkom 🙂 ako dlho trvalo prerezavanie?
dnes bola dobra noc, normalne som sa aj vyspala. isla som spat o pol 12 a prvykrat som sa zobudila az 4,45, maleho prebalila, nakrmila a spali sme do 7,45... no parada... keby to takto bolo kazdu noc, tak som plna energie 🙂
miluska - asi 10 dni - než prolezl ten první a hned pak začal druhý - takže celkem asi 17 dni. Ale počítám to od prvních příznaků - napuchlé dásničky.
To okolo nás jsou spíš holčičky - bude o nás rvačka 😀
Ahoj holky,nějak nestíhám 😠 ,včera si je vzala tchýně na dvě hodiny ven a tak jsem aspoň vygruntovala,zítra jedu s Matýskem na nožičky a ve středu jedeme do poradny.Už jenom ta představa že je budu muset oblíkat mě děsí 😅 a kor zítra Matese,ten u toho řve,pořád se točí,to bude drama na nožičkách,už aby bylo jaro 😀
danysek-hurááá zuby🙂)))
my zasa naokolo máme samých chalanov. potencionálny sú zatial iba dvaja🙂))
ženy, malá mi do rana dostala brušnú chripku. ráno som vyletela ako neriadená strela z postele na jej velký krik a už šabla na posteli a chudiatko aj na nočníku ledva obsedela, čo ju naťahovalo. viac jej šlo pusou ako pipinou....do desiatej sa držala aj trocha vystrájala, chcela sa hrať, pootm sa sama pýtala lažkať do postele, čo ona nikdy nerobila, tak som ju len nechala a asi aj chudiatko zaspala a zobudila sa znova s krikom a dalšími šablami. do pol 11 chudiatko ju natiahlo asi 6-7x, už aj ja som mala dosť, lebo som sa ju báala aj prezliecť. bez teploty, v konečníku mala len 36,4, tka som radšej ani neopočítavala....dokina jej šupla injekciu proti vracaniu a dala nejaké lieky, že po 8 hodinách mám skusiť dať. asi jej to dostanem len zázrakom...a nejaký nápoj, čo je má trocha zastaviť to vracanie..chudiatko. dfam, že to prejde, lebo ak nie, tak sa zajtra mame hlasiť v špitáli. vraj ani na pohotovosti by jej nič nedali.treba len zavodnovať, aby nebola dehydrovaná.to zatial naštastie vraj nie je.papať ju ani nenutim, ráno si raz odhryzla z rožka a aj ten z nej letel hned von. netuším, kde to chytila.boal len so mnou, iba včera sme boli po 200 rokoch na nakupe, lebo som už zoškrabovala chladničku,iba že by tam na tom košíku....a to sme sa okrem kašla a soplov držali super celú zimu a vlastne od minulého roka od marca....skoro presne takto rok mala angínu...že by nejaký mýtus nad nami?zakliaty marec?
susika-chuderka malinka.drzte sa nech ste rychlo zdravucky 🙂
namna sa tiez lepi smola.pred cca 5 rokmi mi ukradli penazenku z kabelky,kym som zavolala policiu a spisovali sme zapisnicu stihli na mna vybrat tv domace kino a dneska mi po tolkych rokoch prisiel papier zo sudu,ze to mam zaplatit a nikoho to nezaujima,ze to nie je moje ☹
Ahojte ženy som tak všeobecne vyšťavená.
Tak v skratke. Boli sme dnes na ročnej poradni. Malý nič nepribral za posledné dva mesiace - takže má stále 9,5 kg. No aspon váhou nebude po tatikovi. Už sám pekne prejde celú miestnosť. 🙂 Inak všetko OK. Len mama by potrebovala rekondičný pobyt niekde 😉
Pia dúfam že sa to časom po tej neurologickej stránke zlepší.
Susika dúfam že malej bude čoskoro fajn.
Jááj a ešte sa nam neda pretiahnut predkozka tak pôjdeme v 16. tom mesiaci ak sa to dovtedy samo neupraví k urologovi 😨
Ach jaj babule, same katastrofy😒 Tak pridam aj svojou troskou. Na tej po... neurologii Simi vsetko odflakol, lebo bol chudatko mimo, pretoze predtym v aute zaspal, tak sa len sypalo, ze to robi slabo, to zle, to nerobi...a jasne, ze z toho vyvodila same diagnozy. A vrchol bol, ze som sa po 4,5 mesiacoch len tak mimochodom dozvedela, ze ma Simi aj urcitu mozgovu diag., vyplyvajucu z nedostatku kyslika ab. slabeho krvacania pred, pri, alebo po porode. Ale nastastie najlahsieho stupna, no aj tak neviem, co mam z toho cakat. A aby toho nebolo dost, tak nam v ten den oznamila pediatricka, ze ma Simi dostatok vapnika, takze ta hlavicka, ktora sa jej zda stale mäkka moze byt priznakom poruchy vstrebavania Ca, co by uz bol väcsi problem☹
ahojte babule, tak ja som u našich a teda babka uspáva krpca, idú nám zuby no hrúza, ja som bola u gyndy a chvalabožku málo ľudí tak som stihla prísť do ďalšieho krmenia 😀
Ahojte, právě jsme se vrátili z města a zase jsme moc nepořídili. Zítra jedeme do Brna na kožní, kvůli tomu hemangiomu, tak mám strach, co nám na tu hrůzu doktorka řekne.
Dnešní noc byla hrozná, ve tři přišla k nám do postela Nela, že se jí zdají zlé sny a ve čtyři se zbudila Justýna a po krmení v postýlce brečela, tak jsem ji vzala taky do postela, tak jsme se pěkně pomačkali 😀.
Pia tak to mě mrzí, že to dopadlo tak špatně, ale nic si z toho nedělej, Šimonek to všechno brzo dožene. Co se týče diagnóz, naše Adéla jich měla tolik, že jsem první měsíce probrečela ze strachu, co s ní bude, ale polovina z nich se ani neprojevila. Např, že má otočenou pánev a bude špatně chodit, nebo má mozkovou dysfunkci a bude mít poruchy učení a nic z toho není, chodí jak laňka a učí se s vyznamenáním a bez problémů. Tak držím palce, aby to bylo i u vás.
Susika chuděrka tvoje malinká holčička, snad se brzo uzdraví, takovou hnusnou nemoc dostat. My jsme ji měli před třemi lety celá rodina na Vánoce, tak jsme měli svátky na dietě 😀.
Jasmia teda, to si si s Adelkou tiez prezila svoje. A preco mala take diagn.? Juj, keby som 10 rokov nemala denne pred ocami vsetky mozne postihnutia, tak sa tak nebojim. Na zajtra vam strasne moc drzim palce😉
Ad=la se narodila v 36tt s vrozenou vadou extrofií moč. měchýře, druhý den po porodu ji dělali plastilku moč. měchýře a močovodů, pooper. stav byl komplikován anemií( měla celkem 3 transfuze), byla 21 dní na kyslíku se 3 zástavy dechu, pak zjištěn reflux močovodů, měla stále opakující se pyelonefritidy, takže katastrofální start do života. První rok jsme strávili prakticky v nemocnici a teď je z ní holky jak lusk. Jako zdravotník jsem si taky představovala ty nejhorší scénáře, takže vím jak ti je, ale vydrž, určitě to bude všechno v pořádku.
Neumím ani napsat jméno své dcery 😀 .
tak ja mam dnes super dieta, cely den mi prespalo 😀
Jasmia😲 no teda, sila ze ste to takto zvladli. Ja mam pocit, ze este jedna zla sprava a zosypem sa. Inak o tej neurologicke mam urobeny svoj nazor, po precitani prepust. spravy ma presviedcala, ze som mala spontanny porod 😀
Nikush take dobre spravy sa sem dnes tematicky nehodia😉, ale blahozelam 😅
Tak to je určitě odborník, nebo neumí číst 😀.
Jdu spát, zítra brzo vstávám a kdoví kdy se vrátíme, tak holky dobrou a sladké sny.
tak prepacte, no...ono sa to nestava kazdy den, ze vam dieta spi ako zarezane, obzvlast, ked ma obdobie, ze len skuci a vresti a chce sa nosit 😒
to s neuro ma mrzi, aj ked si myslim, ze lekarka je tupana, ale co uz, mozno je to jedna z tych co vystudovala za 30 vajec a pol svine 😀 , len skoda, ze na obavy a nepokoj druhych 😢 ...
ahojte zienky 🙂
pia, hlavu hore, nebude to az take zle... pises, ze Simonko bol lenivy, lebo pred vysetrenim spinkal, to moze vela urobit.
susika, nas Tomasko tiez prekonal crevnu chripku nedavno. Skus davat malej rehydratacny napoj Kulíšek, to ju postavi na nohy
nasmu idu zuby od 5 a pol mesiaca a furt nevyliezli ☹
prave sa rozculujem v jednej teme, chcem ist spat, ale mi to neda...

Ani ja som nikdy nuspávala na rukách - vždy na cicku 😝 😀
Som KO práve odišli posledný návštevníci.