icon

Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?

pia22
30. jan 2010

Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉

pia22
autor
24. feb 2010

Tak aj ja som uz tu😉

jasmia
24. feb 2010

Unás to vypadá zajímavě, Justýna nemůže usnout, můj už půl hodiny sestavuje židličku a neví jak, Adéla ještě nedošla z venku, jenom Nelinka je poslušná a pěkně večeří.

pia22
autor
24. feb 2010

Jasmia vy uz skladate stolicku na papanie?

jasmia
24. feb 2010

Chci vědět jak vypadá ve skutečnosti a taky kvůli reklamaci, ale ještě ji tam dávat nebudu, židlička pěkně půjde schovat do komory 😀 .

miluska.h
24. feb 2010

ahojte dievcata 🙂

tak dnes to moji chlapi zvladli na jednotku 🙂 zo skolenia som sa vratila nieco pred piatou totalne vystavena s bolestou hlavy. ale ked som tych mojich zbadala, tak som hned ozila 🙂 krpcek mi hrozne chybal, este nikdy som nebola cely den od neho... a muzicek mi aj veceru navaril 🙂

susika, s tym papanim pomaly 😉 ale to ty isto vies, ze Zuzka musi drzat dietu

pia, tuto noc som toho zase moc nenaspala... krpec sa stale prehadzoval, kazdu pol hodinu som bola hore. ja uz ani neviem, ci vobec spim, skor hibernujem... 😖

nikush, tazke coko gulky 😉 ja som nikdy sladke nemusela, ale po porode mi zachutilo a musim mat nieco kazdy den...napriek tomu som minus dve kila ako pred tehu

vini, a co je vlastne Tomaskovi?

Jasmi, nas Tomi tiez schudol po chorobe, ale uz to dohana, strasne sa rozpapkal.

miluska.h
24. feb 2010

blazka, nas Tomi tiez krutil nosom nad ovocim, ale postupne si zvykol a teraz papa o 106.

kocky, davate detickam do roka aj banan? vraj je spustacom alergie...

miluska.h
24. feb 2010

teda vlastne tie, ktore uz prikrmujete 😀

jasmia
24. feb 2010

Já jsem s banánem opatrná, vždycky jsem ho dávala pozdě, až po roce, jsem na něj totiž alergická, vždy se po něm pěkně vyblinkám 😀

susika
24. feb 2010

ahojte.taku nás je to všetko OK. už dnes som jej ani tie tabletky prooti vracaniu nedavala. ráno som zabudla a vlastne vracala len v ten den, ked sme boli u dokiny a od kedy jej dala tu injekciu,t ak nič.a držala sa celý den.už aj apetít sa vratil. vypytuje syrčeky a kadečo. a ja jej nemožemnič dať. tak sme pekne azčali zasa opekaným toastovým chlebom, zjedla prvý krajec poslušne a potom vymýšlala, tak ešte jedne banán, skoro celý a už som ju nenutila. naobed uvarené zemaiky, ale šupla som tam trocha masla, viem, že by nemala, ale inak by nejedla a zjedla vcelku fajn, asi tak, ako pred chorobou a poobede sa pustila aj do škoricového rožka a tvarohového koláča.k tomu tvarohu ale nedošla, ten ladujem teraz ja. a skusili sme aj cesto z jablkovje štrudle, jablčka som vyberala a cesto ladovala ona....večer už zasa chcela mliečko, ale vypila tu humanu, čo kazala dokina zarabať do vody miesto čaju piť...do kedy musí držať tu dietu? zajtra som chela skusiť jablčko, celý den ho vypytuje, ale vydržala som...či schudla neviem, ale nevyzerá.bruško má také, ako mala.voda to nebude, vcelku pije málo alebo menej ako obyčajne, ale stačí jej to..a ako dokina predpovedala, že ju rpeženie, tak ju neprehnalo. od nedela kakala až dnes večer.ale dobre tak, ved keby schudne, tak potom čo? ked teraz už má vahu nižšiu ako ročné dieťa, tak to by mi spadla na tolko, ako maju niektorí polroční🙂))

miluska-ja osm banan davala normálne.som nevedela, že je spuštač alergie.ale začiatok z ovocia bol jablko a tuším zavaraná hruška, lebo čerstvé neboli....a banány ladovala najradšej🙂)

susika
24. feb 2010

a zabudla som, dnes som bola po prihlašky do školky🙂))prvu som letela vziať, kýms a tu stavila mamina po ceste zubárovi a po druhú som šla už s malou..do druhej školky..to sme boli už až v triede, bola unesená, chcela sa rozbehnúť za detičkami🙂)bola úžasná a taká smutná, ked sme odchádzali🙂))na chodbe amli hojdacieho konika, tak sme tam ešte pobudli asi 15 minut, čo sa tam hojdala, učitelky chodili okolo a smiali sa na nej, nikto nas nevyhodil.všetci boli velmi milí..dokonca ta učitelka si dala namahu,a by zohnala riaditelku koli tlačivu. v jednej mi dali asi 3 papiere a v druehj iba prihlašku...tak sa neviem rozhodnuť do ktorje, asi podam obe a uvidím, kam ju vezmu. soms a zabudla spytať, či maju vela detičiek alebo v pohode mi ju vezmu. a jediná požiadavka bola , aby sa pýtala cikať, v tej druhej by ju ale vzali aj s plienkou, len to treba dať dopredu vedieť🙂)sranda🙂))ale si mysleli, že je mladšia, tak som im vysvetlila, že aká malá bola, tak boli unesené🙂))super🙂takže strašiaci, že treba vedieť sa už aj obliecť a papať príborom a viazať šnurky...ja som to vraj vedela, ked som mala 3 roky🙂)

vinifera
24. feb 2010

susika tak to je super že už je to lepšie. Taká brušná chrípka je zaberák aj pre dospelého natož ešte pre dieťa 😨

Miluskha ja neviem čo mu je. Nesoplí, nekašle. Cez deň je jak urvatý vagón a vnoci môžem cez neho prádlo prehadzovať čo by sa odrazu prežehlilo taký je horúci. Ani som mu vnoci nemerala teplotu. Večer som mu merala a mal 38,5 a to mi prišiel taký letný. Vnoci oproti tomu horellll tak rátam že sa mal 40°C ako naposledy. Jeto otec - to akože môj drahý mával aj 41°C keď bol decko. Tak som mu vnoci dávala sirup od horúčky. Uvidím čo túto noc.

susika
24. feb 2010

moja malá mala tu šiestu nemoc.mala 3 dni teploty a na štvrtý sa vysypala na tváry a na brušku...som boal na pohotovosti, elbo soms a bála, čo to je, len jej nič iné nebolo, dokina sa vyjadrila že 5-6-ta nemoc a že to prejde samo a že sa može vysypať aj na chrbatiku a na nožičkách. to naštastie nebolo, tak len tvárička a bruško a potom to už mizlo, zmizlo tak rcýhlo ako prišlo. takže 3 dni teplota a 2 dni výsy a do 5 dní je dieťa uplne OK.vraj to sposobuje nejaký chripkový vírus....

bože, taká vysoká horučka. malá mala najviac 38,5 vlani, ked mala anginu a ja už som panikárila a revala, že čo mám robiť....a spavala so mnou v posteli🙂))

vini, malej to nejako ráýchlo rpešlo, až sa čudujem, lebo neviem, kde to chytila, tka to asi malo lepší priebeh, lebo neviem, čo by som robila, ekby viac vracala..to ja som z toho bola viac hotová...no ale unava tam bola, ked sa už sama ukladala a zaspala aj skoro po stojačky....

miluska.h
24. feb 2010

susika, nas Tomasko musel drzat dietu tyzden, ale zavolaj radsej dokine, nech povie. predsa len tvoja Zuzka je starsia a mozno to lepsie vsetko znesie. u nas to bol horor.

vini, podla mna to zo zubkov nie je. to je moc vysoka teplota. boze nech to prejde.

jasmia
24. feb 2010

Miluska naše Adéla měla 40 teploty když jí rostly zuby, ona ještě teď má vysoké teploty, minule když měla angínu měla 40,5 tři dny. Vždycky jsem z toho teploměru úplně hotová a polejvá mě pot, ale ona to bere sportovně.

susika
24. feb 2010

aj ja som počual, že deti lepšie znašaju teploty ako dospelí..ale malá viac reaguje na nižšiu teplotu, teda neičo cez 37 ako na vyššiu. vtedy mi lietala ako splašená a teraz bola hotová a to mala len 37,4.ale ja som na tom rovnako. tiež mi vadí cez 37 ale cez 38, to som už polomrtva. raz som mala viac ako 40a myslela som, že sa rana nedožijem..total halucinácie...

blazka24
24. feb 2010

milus mi sme dávali banán ešte v troch mesiacoch lebo nás preháňalo a tak dokina že dajte lyžičku a uvidíte a veru pomohlo, lebo čierny čaj nezabral.......

Jasmia my stoličku používame už asi tri týždne, síce sem-tam blicujeme a papáme na mamine ale inak v stoličke ........

susika tak dúfam, že už budete zdraví a tie teploty, náš krpec menej plakal pri vysokej ako pri takej nízkej 😕

jasmia tak my sme dostali štyridsiatky horúčky a ja som normál kolabovala, keby na mňa mm nenaziape asi sa zosypem 😔

miluska.h
25. feb 2010

ahojte, dnes bola dobra noc. okrem polhodinovej pauzy na krmenie som spala od pol 12 do stvrt na 9. super 🙂

dnes pojdeme k mojej mamine a vy co budete robit?

jasmia
25. feb 2010

Holky kde jste celý den?
My byli v tom Brně se domluvit kvůli vyšetřením a operaci a zmohlo mě to tak, že jsem celé odpoledne proležela. Zítra jdeme na ORL na očkování, už mi jde z těch doktorů hlava kolem. Odpoledne půjdu s Nelou do kina na pohádku, tak se těším na ten kulturní zážitek 😀.

vinifera
25. feb 2010

Tak my sme mali noc desnú. Keď som si šla končne o pol druhej ľahnúť tak sa malý zobudil a začal ručáť a ručát. Nakoniec si ho zobrala babka. 🙂)) Ja som bola sama so sebou ráno u kundologičky. Som myslela že som odspodu prechladnútá a že som chytila aj pravý vaječník ale kundologička že to skôr vyzerá na slepé črevo tak som nakoniec skončíla na chirurgii. Ale sono v pohode tak idem zjtra ešte na krv a moč či sa neobjavia nejaké zápalové faktory. No a ak bude malý aj dnes vnoci horúčkovať tak treba aj s ním ísť 😖

jasmia
25. feb 2010

Kundologička 😀 😀 😀 , to je dobrý.
Vini malý má pořád ty teploty? To je chuděrka, doufám, že to nebude nic vážného.

pia22
autor
25. feb 2010

Ahojte, Vini ja sa picnem, ze kundologicka, tak ja mam kundologa😀 No ako vidim, mate to doma teraz zdravotne dost nanic. A postara sa ti o maleho, ked treba, mama ci svokra?
Jasmia ako ste dopadli v Brne?

jasmia
25. feb 2010

Pia v Brně mi dali seznam vyšetření, které musíme mít před operací, je jich celkem dost, týden nebudeme dělat nic jiného, než lítat po doktorech. Setkala jsem se s doktorem, který to bude dělat, je to příjemný, starší pán, tak mě to trochu uklidnilo. Zatím na to moc nemyslím, protože mám šílený strach, už aby to bylo za námi.

pia22
autor
25. feb 2010

A daju sa jej odstranit vsetky?

jasmia
25. feb 2010

Odstraní ji ty obrovské rostoucí a jeden, který sice není tak velký, ale roste, ty ostatní jsou naprosto ploché, tak ty nám nechají.
Tento týden jsem neviděla panelák, což mě rozčiluje 😠 , zítra ráno mi to nesmí ujít, protože už mám absťák.

nikush
25. feb 2010

ahojte...tak mi sme sa dnes konecne prechadzali ako na jar 😀 . krasne teplo, az sa maly potil ako kon, bolo by vhodne aby sa uz dokonale oteplilo, aby som vedela, ako ho obliekat 😒 . teraz este dokukat panelak, umyt umyvadlo, maly uz drichme 😎 , aby mu to vydrzalo do druhej...pekny vecer 😵

pia22
autor
25. feb 2010

Nikush aj ja kukam, ale s väcsimy technickymi prestavkami😝
Jasmia neboj, dopadne to dobre😉 Ale to behanie ti nezavidim. Prebehni na stranke aj vcerajsiu cast, ta bola zaujimava, dnesnu pochopim az zajtra, ked uvidim tie kusy, co teraz nevidim😉

jasmia
25. feb 2010

Taky nevím jak mám holky oblékat. Justýnka už vyfasovala jarní bundu, zrušila jsem zimní fusak a ona je pořád spocená. Zítra budu celé odpoledne na netu a sledovat panelák, to bude můj nadšený 😝, ale on taky čučí celou noc na olympiádu a pak mě budí a oznamuje mi výsledky, je jak malé děcko.

miluska.h
25. feb 2010

caute, u nas sa uz spinka, doteraz som debatila s muzom a uz som tu. 🙂
dnes bolo super, boli sme u babky, maleho k veceru zacali boliet zubky, tak trosku pomrnkaval, ale inak pohoda. som sa strasne tesila, ze som ho dnes mohla lahsie obliect. u nas bolo 15 stupnov.
panelak som dnes nevidela, skusim zajtra na nete.

blazka24
25. feb 2010

ahojte babule, zase prichádzam keď všetci odišli, no čo už, boli sme dnes konečne v meste, že idem kuk s krpcom po meste, len tak pešia a trochu podýchame čerstvého vzduchu z výfukových plynov áut 😒
no mrnčali sme keď sme prešli pešiu už druhý krát a prídeme do nákupného centra a ja rozopnem vak a krpec voňáááááááál, no horor, kým som našla kútik na prebalenie boli sme kompletka, mala som náhradné len jedno body a pančušky, takže parádička, malý sa mrvil tak to mal aj na ušiach...........poprosila som tetulu upratovačku nech to nakomplet vystrieka lebo asi nám uškodilo ovocie, no brutálne - dala som hrušku a takto to dopadlo 😠

susika
25. feb 2010

ahojte. tak sa tiež pridávam k paneláku. ostava už len v archive alebo ak nezabudnem azjtra ráno.dnes bežala ordinácia, tam sa to tiež zamotáva.....
aj tu bolo dnes super teplo. an teplomery 12 stupnov v chladku.ale malá to rpespala. nechela spať, azspala až o pol druhej a spala hodku, kým sme sa dostali von, už boli štyri, ale aj tak celkom pekne.sme sa rpešli popri rieke, popozerali kačičky.roztrenovali preliezky, ani blato nevadilo 😀 😀 😀
dnes tá naša dieta bola raidne porušená. malý haldoš dnes ladoval jablko, s malou dušičkou, som jej ho dala. ráno som si ja robila mlieko s grankom, tak klasika, ked to vidí, chce olizať lyžičku, tka som ju sledovala, vyzerala OK, večer akj kusok mäska dostala so zemiakmi..ale pred spaním žiadne mlieko, to jej nedávam ešte, tak len ta zarobená humana proti vracaniu.zajtra asi skusim to mliečko rano, len neviem či budemmať odvahu plnu flašku alebo len tak na urobenie chuti.
jasmia-my chodíme k lekárom tiež každú chvilu koli kadejakým kontorlam, dufam, že ked bude mať tri roky, že to rpestane, je to vlasnte len koli nedonosenosti, ale tiež mám z toho už nervy....a to nehovorím o tebe, predoperačné vyšetrenia....to nech radšej nezažijem...a kedy ti ju chcu už operovať?nech na vas myslím...aj tak si to neviem a radšej ani nechcem rpedstaviť, čo to ten tvoj drobček má....
vini-kundologička🙂))super🙂))ja mám kundologa, ale ked ho moj chlapo videl, tak sa vyjadril ako ja, že vyzerá ako Enstein-neviem , ako sa to píše, čítaj Anštajn 😀 😀 😀 ten vedec🙂))vlasy strapané, ale vraj odborník...a čo drobec? ešte horučkuje?