Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?
Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉
pekny den vini aj tebe 🙂
my sme vstali o 7,45, noc bola vcelku fajn, aj som sa vyspala 🙂 o pol siestej som krmila maleho a moj muz este stale nespal, nastavoval nieco v pc, ze on nepojde spat, kym to nedokonci... 😕 teraz este chrni chudacik, tak som zvedava, kedy vstane a pojde pracovat...
susika, som rada, ze Zuzka je uz relativne v poriadku a ze jej chuti... 🙂 inak v Prievidzi mam kamosku, ma tam kozmeticky salon
Ahojte kocky🙂, my noc celkom v pohode, dokonca sa aj to ranne vstavanie sa pomalicky predlzuje, ale Simi je dnes zase strasne nervozny a uplakany, uz sme vycerpali vsetky aktivity okrem golfu a pokru😉
ahoj pia, a co robievate? ake aktivity? pamatam sa, ked bol nas Tomi vo veku Simonka, tak najradsej lezal v lehatku a pozeral bebe rozpravky. casto som ho mala na rukach a tancovala s nim, vtedy bol lahucky 🙂, hral sa s hrazdickou na lehatku, alebo som ho davala lezkat na hraciu deku. vtedy sa este neotacal, zacal az v 5mesiacoch a viem, ze neznasal byt na brusku. zato teraz nechce byt na chrbatiku 😉 myslim, ze ked mal pol roka, zacala som ho zvykat na ohradku...
Ahojte, já se právě vrátila z ORL a odnesli jsme si kapky do uší, protože malá má zánět v oušku, což nechápu, protože nemá teplotu, není protivná, v noci spí jak zabitá, je to nějaký divný. Navíc je stále zahleněná, ale z nosíku nic neodsaju a malá nekašle, jen pořád chrochtá, tak máme dávat fenistil a mucosolvan. To budou zas boje, bude mi to všude prskat.
Susika jdeme 11.3 na angiografii(to je vyšetření) a potom hned na odstranění.
uff...tak teraz sa Simon doslova zosr.. , marnost keby to slo, az na krku by mal 😀 . vstal precurany, reku nebalil, az ked sa najest, bo isto pustit...a pustil 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ...tak uz sa vsetko moci v prasku...
aj vy mate vypadky pamate? lebo ja si neviem spomenut ani nato co som chcela pred chvilou...a chcela som ist dnes na dlhu prechadzku, tak mozem zabudnut, lebo vonku je hnusneeeee pocasie 😠 , asi zajdem len na kavu ku kamoske...maly zatial pod hrazdou, bavi ho, som zvedava dokedy, ale tusim uz cmula prsty, lebo je ticho 🙂 . a oci ma stipu brutalne, preco som si len nepospala s drobcom??? kedy ja dostanem rozum???
nikush to sa volá materská demencia. Ja keď som porodila tak sa mi stávalo že som začala vetu a nevedela ju dokončiť. Absolut na všetko som zabúdala - no proste vyplatlaná baba 😀 Sa čudujem že som štátnice spravila keď mal krpec 3 mesiace. No a tie skvosty čo sú v diplomovke vyplodené ...
no jasmia vidíš vy žiadne príznaky nemáte a máte zápal. Ja som bola min u ušiarky. Malý si šiel ucho oddrapiť. Nervný bol. Horúčky mal. Nespal. A ona že to ucho neni 🙄 Nakoniec nám pediatrička predpísala kvapky do uškal lebo ona to na zápal videla a bol pokoj.
Miluska Simi ma najradsej chodenie s nim po byte, pricom mu sluzime len ako dopravny prostriedok😉, tulkat sa uz nechce, inak sa hrame podla nalady, ked je v pohode, tak hlavne hrazdicka, hrkalky, pozeranie kniziek, ked nie je, tak vsetko mozne aj nemozne, sto veci do hodiny.
Inak, u mna ma matersku demenciu aj moj manzel, ked prisiel Simi domov, tak sme si nedokazali zapamätat, kedy naposledy papal, takze to vyzeralo tak, ze dieta o polnoci vrieskalo ako tur a my sme sedeli na posteli a dohadovali sa, ze kedy to asi bolo, pozerali sme TV program, ze co vtedy bolo v telke a pod. Odvtedy to zapisujeme😀
Tak v kině to bylo dobrý, pohádka krásná, ale Nelinka si stěžovala, že jí bolí bříško. Doma ani jíst nechtěla, vykoupala se a usla, tak jsem zvědavá jak jí bude zítra.
Pia máme stejný systém, já taky určuju čas krmení podle programu v televizi 😀 . Moje paměť je na naprosté nule, co si nenapíšu nevím, nejlepší je jít do obchodu bez seznamu, to tam pak stojím, jak Alenka v říši divů a za boha nevím, co jsem chtěla.
Jasmia a na com ste boli? Musim sa pochvalit, Simi sa dnes prvy krat prevratil z chrbatika na brusko🙂
Byly jsme na princezna a žabák a bylo to fakt moc pěkný.
Pia gratulujem, Šimonek je šikulka.
Pia presne aj náš Tomáš sa prevrátil keď mal 4 mes 2 týž. A potom o dva mesiace neskôr aj naopak a o dva mesiace na to si sám sadol. 🙂
Hlásim že moja diéta pokračuje - zbodnem čo vidím - práve to bola pizza 😝
A ešte hlásim že som práve uspala piranu. V telke to vidím na nič moc. Tak asi idem búvať.
A zhodnotila som to že sme mali asi 6tu chorobu. 3 dni horúčky. A teraz sa mi na brušku vysypal drobnými vyrážkami. Tak som čítala tému o šiestej chorobe aj podľa fotiek to sedí. Takže už by to malo byť za nami.
Ahojte kocany🙂, vini tvoju dietu by som brala, aj s tou pizzou😀 Dnes som mala super rano, manzelovi sa podarilo udrzat maleho do 8.00 v postielke, tak som mala pocit, ze som prespala pol dna😀
Pia, že se nestydíš tak dlouho vyspávat 😀 , já jsem dnes vstávala o 6.00 a jsem úplně k.o., hlava mě bolí oči pálí 😒 .
Vini tu dietu dodržuji taky 😀 a pak se divím, že nic neobleču.
Dneska je Justýnka pěkně protivná, navíc je můj v práci, tak se mám co ohánět. Teď mám hodinku odpočinku po obědě a pak musím pokračovat, hlavně musím vyžehlit. Taky vytřídím skříně a vyházím zimní oblečení a nahradím jarním, už se nemůžu dočkat.
Jasmi ozaj, nakoniec som sa aj ja s MM prihlasili na kurz znakovania, ale ten 2-hod., je to vlastne seminar pre rodicov, zda sa mi to vyhodnejsie, ako samostatny material. Ako sa ma Justynka?
Po tych liekoch do uska som sa chcela spytat🙂
vivi-.tak som rada, že moja diagnoza vyšla🙂))u nás to rpebiehalo podobne, ja som panikárila a malá sa tvárila, ako keby jejnič nebolo a pritom som mohla u nej vajce upražiť, taká bola horúca....
super pia-malý je šikula...a to men hovorili, že malá je poazdu a ked tam zoberiem jej dvjmesačné skoré narodenie a že sa prvýkrat otočila týžden pred 6.mesiacom, tak super...neviemm, čo od nej ešte chceli 😒
inak my už fungujeme skoro nanormálenj strave. včera tu ladovala, čo videla. aj slané krekry, čo predtým nejedla🙂)večer ale len plané rezance s troškou cukru....dnes už mala na rano aj oblubené "kakuko".vypila by ho aj pol litra, keby jej dám, po prvej flaške vystrájala, ako keby som jej nechcelka dať, ale druhá už šla len do polovice. aj dva krajce chleba s džemom spratala a potom do obeda stáleniečo žula🙂)naobed síce len včerajšia planá polievka s troškou slížikov a rezance tentokrát s trochou kyslej smotany...ja to zbožnujem a oan sa pridala..na večer som rozmrazila mäsko na prirodno, tak uvidíme, minule jej šmakovalo, potom ochorela a ostalo...
a nechce zasranica spať.asi pojdeme von, trošku sa tu po včerajšom daždi slniečko ukazalo.velmi sa mi nechce.babule, čo vám pomohlo na ranné-celodenné nevolnosti. včera som niečo našla na webe, asi zabehnem do lekarne, lebo už to nevydržím. včra som celý den rpeležala, už ma to drží od začiatku a k dokimu na sono idem až v stredu....
Susika ty cakas babo?😅
Pia jak jem psala, je dneska protivná, ale spíš bych to usuzovala zoubkům, protože když jí do ouška kapu kapky, tak neřekne ani popel, ale když jí zatlačím na dásničky, tak brečí jak tur.
Susika taky se připojuji k otázce, jestli čekáš mimi.
ufff ženy už som od rána povysávala 7 izieb. A to ani nehovorím o umývaní podláh atď. A to chcem ísť večer von. Šak budem narobená jak taká mulica. Idem pokračovať ďalej.
Sušika tak čo bude prírastok?
Vini 7 pokojů to by se mnou švihlo 😀 .
Vy ste teda vcelicky pracovite🙂 Premyslam, ze by som kupila na leto nieco na nosenie toho mojho skrecka, tak idem studovat, co je na trhu😉
To já jsem měla při Nele nosítko a vylezly jsme s tím párkrát, protože jsem ji neutáhla 😀 , byla tlusťoch.
Tak všechny holky už spí, my s mojim čučíme na telku. Dneska nám odešel vysavač, chudák nevydržel náš bordel a vyhořel 😀 , takže v pondělí musím koupit nový.
Teda to si ho poriadne zazhavila /ten vysavac myslim/😀
ahojte babule 🙂
od vcera som sa neukazala, boli sme vcera nakupovat a ked maly zaspal, ja som zadrichmala pri telke... dnes sme boli u mamy oslavovat, mala narodky a moj muz a jeho syn meniny. som nejaka unavena stale, asi moc spim 😀 pozeram, ze susika ma novinku 😀
pia, gratulujem, Simonko je sikovnicek 🙂
vini, tak ste mali siestu chorobu...ale nebolo to nic hrozne, vsak? s tym musime ratat aj my, ma to skoro kazde dieta.
ahojte. no, tá novinka je vlastne už stará.ja si to tu trpím pomaly už dosť dlho, ael tieto dni je to najhoršie...len v stredu idem na sono, či bije srdiečko a či je všetko OK.ale našla som, že ked je zle, tak je vlastne všetko OK, pri malej som na také niečo ani nepomyslela, že by nebolo v poriadku a zle mi nejako obzvlašť nebolo.no toto je horor.dnes sme prežili, desím sa zajtrajška. každý druhý den je utrpením...a malá ej ako čert. ráno ledva oči rozlepí už mrnčí a mrnčí celý den. ked mi niečo hovorí, uši natrčam, aby som jej rozumela, čo cez to mraučanie mi potichu hovorí. som nervná z toho, že mi je nanič., potom ešte ona začne a len po nej jačím celý den.ked vyjdem von, hned ma vo vhcode natiahne, lebo starý dedovia tu pri vhode vyhulujú a smrdí celý vchod. stáel unavená, hladná..ešte aj teraz sa chystám spať a susedia mi tu hulákaju nad halvou ako pominutí. ozýva sa to celý bytom.a najhoršie, že jačia malej nad izbou, ktorá je spojená so spalnou, tak sa to ozýva. minule som do 2:30 nespala, čo im tam hudba vyhrávala a asi sa tam "množili" alebo čo, taký tam bol hurhaj.policajti to tam už pozanju, stará firma.volavali sme ich tam denne aj 10 x ešte koli ich rodičom.lenže jeden z nich sa pominul, tak tam bývaju mamička s detstkami, z ktorých je dcera ožranka a syn narkoman, tak si to viete rpedstaviť, ked tam dovlečú partiu.....
aj ja sa musím po nejakých bazaroch poobzerať, lebo malej su nejaké malé teplačky, aby osm jej na jar na poslednu chvilu nezhanala veci.nemate neiktorá na predaj?🙂))ja to tak nemám rada haldať, to azbijem celý večr nájsť pre tu moju chudučkú dlhanu 😀 😀 😀 dnes jedna pani v lekarni sa pýtala, že či nemá tir roky🙂)ako krásne rozpravala a vraj je vysoká🙂))som ostala pozerať, fakt, som prvýkrat počula, že nie je drobná🙂)asi , že mala bundičkua pod nou ešte jednu flisovú🙂))
Susika blahozelam🙂 Juj aku mam radost!! A v ktorom si tyzdni? Kedy mas termin?
Susika zajtra ti poradim nieco na tie nevolnosti, lebo teraz som uz k.o. Dobru a pokojnu noc kocky🙂
susika, no to je super spravicka 🙂 blahozelam 🙂 🙂 🙂
Susika moc gratuluju.
S nevolnostmi v těhotenství mám bohaté zkušenosti a nic mi nepomáhalo. U Adély jsem prozvracela celých devět měsíců, s Nelou to bylo nejlepší, to jsem měla jen žaludek na vodě. Těhotenství s Justýnkou byla katastrofa, první čtyři měsíce mi bylo opravdu špatně a byla jsem tak utahaná, že jsem nebyla schopna vstát z postele a to doslova, pak se to zlepšilo a já začala celkem fungovat, ale pak mě začala pálit žáha a to už jsem se modlila ať je konec a konečně porodím.
Kamarádky mi doporučovaly cucat kostky ledu, sušenky bebe, taky ty těhu lízátka, coca colu. Mě teda nic nezabralo, jen trochu Rennii, ale to hlavně na to pálení žáhy.
Susi máte povedených sousedů, to znám i když u nás se to vcelku zlepšilo, to je ta nevýhoda bytovek.

Albert Einstein 😉 Tak ja mám v ordinácii troch lekárov jednu ženskú a dvoch chlapov - jeden starší docent veľmi príjemný a taký mladý fešný (vysoký štíhli tmavovlasý). Takže vždy mám prekvápko že kto tam bude🙂
Ja už som dnes stihla byť na krvi a moč - čakám na výsledky. Krpec spal dobre ani horúčku nemal. Tak už by mohol byť OK. Idem ešte na poštu a na UPSVAR a späť na ústav k lekárovi. Pekný den babule