Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?
Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉
babule-ďakujem, len sa neunáhlujte. ja som len niekde okolo 6tt, takže ešte dosť v plienkach. a dosť sa bojím, elbo naokolo čo poznám, tka o to prišli do 10 tt.ja to malé chcem, malá potrebuje surodenca. už sa niekiedy idem zbalzniť, čo neivem, čo s nou robiť.už rozmýškam ako blbá, že čo ju chem dať do tej školky, taku maličku, že ako keby som ju tam len odkladala, nech mám na pár hodín pokoj. povodne som si hcela dať MD predlžiť, ak príde toto, tak už vlastne nebudem musieť, ale aj keby osm si ju rpedlžila, niečo by osm pre nu s detičkami vymyslieť musela.ona je horzne rada v spoločnosti a je to des ju držať doma.len mám strach o to jej jedenie. doma ju musim nutiť, aby sa napapala a hračky ju nebavia a čo sa týka spánku, to je tiež kadejaké. všetkých tam pobudí a ked už bude oan unavená, tak sa bude musieť vstávať...myslíte, že to bude velký pruser, ked ju teraz prihlasim a nakoniec ju do tej školky ani nedám?
obhcody mi ani nespomiánajte. dnes, ked so tam boal, som ho len preletela. lízatká tiež cmulam .malej trochu preriedujem záýsoby. ale pomaha to , iba kým ich mám v ustach, ked sa minie, tak som tam, kde predtým.aj cukríky. bebe som do seba ledva dnes poobede nejako dostala a celkom to sadlo. nemám na nič chuť, ale koli malej musím, inak by nejedla ani ona.je tak naučená, že obedujeme spolu, nech vidí, že jej nedávam hocičo 😀 😀 😀 a nech sa naučí stolovaniu🙂)) jeje sa to tak ráta a ja sa aspon najem v klude a nie ako kedysi, že šup rchlo spať, ench sa mamina napapá 😀 😀
Susika klidně malou do školky nahlas, vůbec nebude vadit, že ji tam potom nedáš a možná ji to ve školce prospěje. Naše Nela si taky neuměla hrát s hračkama, byla totální nespavec a co začala chodit do školky tak se úplně změnila.
Jdu spát holky, tak přeju dobrou noc a krásné sny.
Dobré ráno žienky. Tak sme sa dorútili domov dosť skoro už o pol jednej. Nakoľko je krpec u svokry tak som sa aj super vyspala 😉
Susika gratullujem. Mne na pálenie záhy super pomáhali mandle. Síce som tesne pred pôrodom zožrala skoro kilo - ale neva záha nepálila. Inak som skúšala kadečo. Tiež si myslím že malej škôlka prospeje. Podľa mňa bude trpieť "stádovitosťou" - kde´d bude vidieť že iné detičky papajú tak si dá aj ona. A predpokladám že v takom kolektíve sa aj rýchlejšie unaví a bude aj búvať. Ale to je fakt len moja domnienka.
Mala by som si dnes požehliť ale sa mi fakt nechce - veď to nemá nohy nikam mi to neutečie.
Dobre ranko, Vini ty si inak akcna zena😉. Mne sa zda, ze co som doma, tak len zahnivam a priberam😖.
Susika mne 100% zabrali zazvorove kapsule Ginger, odporucila mi ich znama lekarnicka, je to cisty prasok zo zazvoru k kapsuliach, mozu sa v akomkolvek mnozstve, ja som ich zobala az do konca tehotenstva. Skusala som aj zazvorovy caj zo suseneho, tiez aj cerstveho, ale slabota, mandle nezabrali.
Halloooo ženy kde ste? Ja som sa doobeda váľala v posteli. Dala si dobrý obedík. Bola vyvenčiť psa. A idem sa vrhnúť na to žehlenie.
Ahojte holky dneska už nemůžu, pořádně jsem pouklízela, samozřejmě že pořádek vydržel jen půl hoďky, teď už dvě hodiny žehlím a mám toho už plné zuby a když si představím, že mi ještě visí prádlo na balkóně a na sušáku, tak asi umřu 😖 . Příště se chci narodit jako chlap 😀 .
susik: blahozelam k dalsiemu ocakavanemu prisrastku...mne na nevolnosti nic nezaberalo, bluvala som az do konca tehu ale nie vela...s prestavkami 😀
a ten nas krpec vcera vecer sisi bol...zaspal az o pol jedenastej aj to na fitlopte, som myslela, ze skolabujem...dokonca mi odmieta jednu cicku, uz je fajne mala, mlieka je v nej malo, skoro nic...ta chodim ako postihnuta, jedna koza obria, druha ziadna 😠 ...
Nikush a preco pije len z jedneho? No budes doriadena, ak ti to tak zostane😉
Jasmia ty co si zase dnes hyperaktivna😀
Aj ja hlásim že som dožehila. Najskôr to vyzeralo ako hrôzostrašná kopa. Ale keď som potriedila to čo nežehlím tak sa to dalo celkom zvládnuť. 🙂
Už nejsem, prdím už na vše, právě sedím na gauči, nohy mám na stole a projíždím MMB a nakupuju 😀 . Můj šel vydělávat korunky, holky jsou venku, Justýna spí v kočárku na balónu, prostě veget.
Nikush Justýna na konci kojení taky pila jen z jednoho prsa, za chvíli nechtěla ani z jednoho, tak jsem skončila u odsávání. Zkus z toho prsu co ti nechce, co nejvíc odsávat, aby se ti prsa trochu vyrovnaly, jinak v létě budeš pro legraci 😀.
Tak tak dopracovat a sup na net😉 Boze, ja som sa dnes zase tak nasr.... na niektorych temach tu, no neuveritelne nazory tu maju niektore osoby😠
No jo pio, já se taky rozčiluju, hlavně na ty dokonalé matky, které umí jenom odsuzovat místo poradit. Nějaká baba se jde poradit je zoufalá a oni se slétnouu jak supi a ještě víc jí dorazí 😖.
No to tiez,a tie chudery, co chcu poradit a podrzat si to mozu ist jedine tak hodit a inak, kukla som na Letani miminek a dost maminiek to vcelku berie, akoze nic strasne
😠
http://www.irobotslovakia.sk/termek/info/irobot...
kočky na toto potrebujem sponzora 😀
Já to chci taky 😀
A viete, ze ja vysavam rada?! Tu jedinu izbu s kobercom😀
To já ráda vytírám, já totiž jen v koupelně 😀 , jinak všude máme koberce. Ale na novém budem koberce rušit, tak to zas budu mop proklínat 😖 .
Jasmi staviate?
Ne nestavíme jsme lenoši 😀 .
Ale vážně, snažíme se koupit nový, větší byt, ten náš je metrově sice velký, ale špatně řešený, takže Justýnka až povyroste by se nám prostě nikam nevešla 😀 . Moc se nám zatím nedaří, ale snad to do léta bude, sice se u nás staví byty, ale jsou to takové pidi pokoje a šíleně předražené.
Ak dovtedy nenajdete a nikam sa vam nevojde, tak ja vam ju kludne zoberiem😀 Take pekne, hotove, vypiplane😉
Tak ja omnoho radšej vysávam ako umývam podlahy (mimochodom produkt scooba Vám aj poumýva🙂
Ale niekedy som z toho fakt na prášky. Máme RD je tu 9 izieb(aktívne sa používa 5 a zvyšok tak rekreačne) plus milion kilometrov štvorcových schodíšť, chodieb, kúpeliek atď. Do toho tri psy, naša mačka susedova mačka, dedko kutil a krpec krpatý. Katastrofa...Chcela by som túto srandu. Proste keď pôjdem von tak to pustím až povysáva a prídem a bude poriadok. Len ešte toho sponzora treba 😎
Pia tak teď bych ti ji dala 😀 , už půl hodiny se tady vzteká, pořád se chce nosit. To že by měla jít spát, ji ani nenapadne darebaču.
Vini to mate iny palac🙂 Ale zase ked sa pohadate, tak sa tyzden nemusite ani vidiet😀
Jasmia Simimu to tiez tak preplo v piatok, len nosit a nosit, este som ho len pokladala a rev na zblaznenie, tak som nosenie zatrhla na minimum a zatial je to lepsie. Potvorky jedny uvrestane.
Tak už konečně všechny spí. Zase jsem nakupovala přes net a když jsem to spočítala, tak jsem se zhrozila, můj mě asi zabije, když ono je to tam tak pěkný a levný 😀 . A to mám jít v úterý do sekáču, asi mě zamkne a nepustí, protože se zase vrátím s plnýma taškama 😀. Taky tak rádi nakupujete pro dětičky?
Caute kocky,zdravím 🙂
maly spinka od pól deviatej, muž vari kapustnicu a ja skúšam nový mobil, píšem z neho, len mi to ide
nejak tazko. Boli sme dnes všetci traja na dvojhodinovej prechádzke. Chudatko môj muž nie je zvyknutý a teraz ho boli nohy 😀
Ahojte kocky🙂, Jasmia o nakupovani pre maleho mi ani nehovor😝. Vzdy ked ideme s MM do mesta na nakupy, tak to skonci v detskych obchodoch a oddeleniach. Nekupujem mu nic drahe, ale ak vidim nieco za rozumnu ceny a pekne, tak ma neudrzi nikto. Len mi je potom luto tych veci, kt. mal 1-2x na sebe, niektore ani to, a uz ich vyradujem do malych 😔
Kocky mam technicku otazku-mam digi fotak Olympus mju a uz som s nim za tie roky pofotila kadeco, ale na malom som pohorela. Klasicky sa odfotit da len v spanku, inak je stale v pohybe a to sa mi da odfotit len v rezime pre fotenie v pohybe, kde sa zachyti viac snimok za sebou, ale kvalita otrasna, su velmi zrnite. Vsetky ostatne rezimy pre pohyb su s bleskom😒
ahojte 🙂
akurat som dozehlila, maly este spinka a teraz obedujem. neviem, co sa stalo, ale maly spal do 9,23... ale medzi pol siestou a pol siedmou sme boli hore...
pia, ja mam panasonic lumix a ten je presne urceny pre pohyblive objekty. da sa tam nastavit taka funkcia, takze fotky su pekne... inak ti neviem poradit, lebo ja sa do fotakov moc nevyznam 🙂
Ahojte,
my se právě vrátili z města, byli jsme si dát pizzu, tak jsem se najedla, že ještě teď je mi špatně 😀. Justýnka je zase dneska pěkná protivka, už aby ten zub vylezl. Jinak ráno jsem zapoměla, že holky mají prázdniny, tak jsem je chuděry ráno vzbudila, Adéla si zanadávala 😀 a spala dál.
Pia my máme taky panasonic, takže ti neumím poradit.
Pia mám olypmus a myslela som že mám vadný foťák. Lebo bez blesku je všetko rozmazané. Ja už fotím všetko s bleskom. A čo ti vadí na fotkách s bleskom? Ak sú moc presvetlené tak to skús upraviť v nejakom programe na úpravu fotiek.
Teraz mám aj zrkadlovku olympus - tam je zasa prídavný blesk a sa mi zdá slabý. No ale nakoľko chcem robotický vysávač tak blesk musí počkať🙂 Ale si zasa nemyslím že by sme mali zlé fotky.

ja som mala prvu polovicu tehu v pohode. cim viac som bola tehotnejsia, tym viac mi bolo zle. 😝 neskutocne ma palila zaha, mohla som zjest suchy rozok, jablko alebo televizor, kyselina mi rozozierala zaludok.. 😲 no a este k tomu som mala malo zeleza a tym padom som nevladala nic, ked som isla napr. do obchodu, musela som odtial co najrychlejsie vypadnut, lebo by som tam odpadla.