icon

Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?

pia22
30. jan 2010

Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉

vinifera
1. mar 2010

fuu čosi tu smrdí - žeby samochvála alebo sa malý posral? 😉

pia22
autor
1. mar 2010

Vini fotky mas naozaj pekne. No budem sa musiet po 4 rokoch na ten fotak poriadne pozriet😉.

jasmia
1. mar 2010

Holky tak jsem dnes zase nakupovala 😀 a objednala jsem si troje rifle a jak mi nebudou, tak budu opravdu naštvaná 😠 .
U nás to právě vypadá jak v blázinci, Nela si pozvala tři kamarádky a ty se pěkně rozdivočely, do toho Justýna brečí a aby toho nebylo málo, Adéla je naštvaná, že jí nechci nic koupit.

vinifera
1. mar 2010

kristova noho to je iný babinec - tvoj manžel musí byť happy - a ešte viac by bol keby to bolo v inej vekovej kategórii 😀

pia22
autor
1. mar 2010

No ved sa docka ked bude plny dom sedemnastiek😀 My sa uz tesime, ked si Simi bude domov vodit kamosky a poriadujeme si na tu prilezitost vhodnu fotodokumentaciu (Simi vo vanicke, pri prebalovani a pod.)😀

jasmia
1. mar 2010

Pia to ti chudák kluk poděkuje 😀 .
Můj chlap se prý netěší až bude holkám 17, protože bude muset pro vložky s károu 😀 .
Tak všechny děvčata už jsou vykoupané, napapané a teď budou postupně odpadat do postele, už se nemůžu dočkat.

vinifera
1. mar 2010

Pre vložky s károu - to je dobré 😀 😀 😀

susika
1. mar 2010

ahojte.
my sme tiež boli doma 3 baby a ku nám ešte mamina🙂)takže takto-ako kráľ🙂)tiež sa smial, že nerobí na nič iné, iba na vložky🙂))
to isté hovorili mojmu hclapovi kamaráti, ked im povedal, že má dievku🙂)že to bude len na vložky zarábať🙂) náhodu, niektoré su lacnejšie ako "šprcgumy", tka je to za jedno. a ložky potrebuje iba pár dní v mesiaci a gumky kedykolvek🙂)) 😀 😀 😀

my máem tiež olympus, ale v pohybe na nastavení pohybu urobí foto v pohode. a blesk sa dá asi na hocičo. musím vyskušať, ale je tam taký vystrkovatelný, tak hadam blikne.a ak sa ti velmi osvieti, tak si prestav to, kde fotíš. teda, aspon ja to tak robím, že si dám, že jetam svetlejšie a potom až tak moc neosvieti...

inak pomohol odvar z čerstveho zazvoru včera a dnes som poobede začala cecať cocacolua ešte tu halabušim. vobec sa mi nece spať. a v noci ma prcko zobudí 😀

vinifera
2. mar 2010

Zdravím ženy!
Tak toto je prvá noc jak sa krpec narodil čo ju celú prespal. Síce ma už od 6 tej vyzliekal v posteli že chce cici a aj napriek tomu že dostal obe cici tak s vyzliekaním neprestal. 😕

pia22
autor
2. mar 2010

Vini po kom to dieta je?😀 A blahozelam noci, dufam, ze sa aj my ostatni dockame😉

nikush
2. mar 2010

no ahojte, tak maly konecne po 2 dnoch normalne v noci zaspal...vsetky cest 😎 , teraz spi uz pol hodinu, dufam, ze potiahne este aspon do tej desiatej a tak pojdeme vonku, lebo je kraaaaaaaaaasne...konecne zacina jar. inac, rada by som nastupila do prace, lebo mi hrabe...prijme ma niekto? 😀 ...som vzorna 😅

jasmia
2. mar 2010

Ahojte, tak jsem se zas naštvala, dvě hodiny čekám až budou dávat panelák a až začal, tak nám vypadne signál.
Vini, Nikush gratuluju k úspěchu.

pia22
autor
2. mar 2010

Kocky idem vybavovat rodicovsky-treti pokus, drzte mi palce, nech ich tam nepodrhnem😝

nikush
2. mar 2010

pia: treti pokus? 😲 nechapem, coskoro pojdem ja tie uuuchvatne tety vypindat!!!

susika
2. mar 2010

vini-tak to sidobrá. malá prespala prv celu noc asi až ked mala okolo 2 rokov🙂)))do vtedy sa budila aspon raz na jedenie....a nikdy som nechápala maminy, ktoré sa sťažovali, že ved už má po roka a stále neprespí celu noc🙂)to mi sme vtedy vstávali každé tri hodky🙂))po po roku to bolo už len 2x v noci a po 1,5 roku už len raz...alebo tak nejako🙂)) aj minule sa mi opica zobudila o tretej, že ona che mliečko a nezaspala, kýms om mjej honedala. ptoom ako keby uťalo a zalomila.....takýmto sposobom sa od tých plienok na noc neodnaučíme, kým si neodvykne od mlieka pored spaním.....

nemáte tu niektorá skusenosti s rpedlženou MD teda rodičovskou?po treťom roku dieťaťa?ak by mi to s mimi nevyšlo,t ak ju idem vybavovať, že aká je šanca, že dostanem platenú. na neplatenú sa kašlem, to radšej pojdem do roboty...

jasmia
2. mar 2010

Pia já vyřizovala rodičák dva měsíce a peníze jsem dostala až třetí měsíc, protože jsem neměla nárok na mateřskou, tak jsem byla celou dobu bez peněz. Myslela jsem, že tu babu na úřadě zaškrtím, vždycky když jsem tam došla, tak mi s úsměvem na tváři oznámila, že ještě na nějaký papír zapoměla atd.

Susi tak dlouho malá nespala? To by mě odvezly, já mám fakt štěstí, že moje holky spí od třetího měsíce celou noc, ale zase nespaly přes den.

susika
2. mar 2010

mna by asi vystrelo, keby to vybavujem tak dlho. ja som našťastie na socialke patrila k takej zlatej pani, hend mi všetko dala a vraj nemusím chodiť osobne, može to aj muž doneisť.ale neičo som vybvoala aj na sociálnej poisťovni,t ak bola taká mladá baba asi ako ja a tvarial sa premudrelo,a le to si nepamätá, čo som bola tam...-asi vybavovať rodičovsku?.....a tam sa zsitilo, aký amju hrozný bordel vo veciach a hlavne v počítačoch. sme dve menovkyne narodené v rovanký datuma veci nám tam riadne porehadzovali.vtedy si pamätám, že moj chlap s malou, to bola ešte velmi maličká čakali na mna dlho, predlho. asi o 1,5 hodinu som vyšla a aj tak o pol roka to bolo v takom istom stave ako predtým....to budem mať riadny bordel, ekd budem (až) vybavovať dochodok.....

susika
2. mar 2010

jasmia-ja osm to nejako tak nebrala. ani neivem, lebo neviem, ako spavaju iné deti.som boal rada, ked malá jedla, lebo bola chudá a aj tak sa tie gramy nejako nelepili🙂)o kilách v anšom prípade ani nehovorím🙂)s tou jej mušou váhou🙂))vyzerá ako pavuk, iba bruško a dlhé tenké nožky a tenke ručky🙂)) a ked si večer bruško umýva, tak sa smejem, že má také bruško, ako ja v mesiaci, ked som ju porodila🙂)takže tiež nič moc🙂))

pia22
autor
2. mar 2010

Tak koceny uz som tu. Urad konecne dopadol dobre, bola som tam 3x lebo tam maju z toho hokej. A ze mi poslu sms, ked bude rozhodnutie a mam si prist pon. Akoze uz ani na postovne nemaju?🙄
Jasmi preco si nemala narok na matersku? Ako dnes Justynka?😉 Susika to ani nehovor, ze ak to s mimi nevyjde.🤐 Uz si bola na sone? Co sa tyka predlzenej materskej, je to dost prisne pre diagnozy dietata, ktore sa daju akceptovat ako dovod.

miluska.h
2. mar 2010

ahojte 🙂

tuto noc som nic nespala. zaspala som az o jednej a potom od tretej som nemohla spat, lebo muz chrapal, len som tak podriemkavala a krpec o tristvrte na sedem zacal vykrikovat mama mama 😅 som myslela, ze ma porazi 😝

zvyseny rodicovsky mam uz vybaveny. bola som tam len raz a do dvoch tyzdnov mi prislo rozhodnutie o priznani, takze teraz v marci by som ho uz mala mat.

vinifera
2. mar 2010

akože pia nechápem prečo ťa nahánaju na tri krát. Ja som prišla, podala si žiadosť. Napísala čestné prehlásenie že nemám žiaden iný príjem. To bolo v januári. Pekne za jan prišli peniažky vo februári. A vo februári mi došlo že mám prísť podpísať rozhodnutie. Ony ti to rozhodnutie nemôžu poslať poštou lebo to musíš podpísať a jedna časť ostáva u nich a jedna tebe. Už ani neviem kam som ju hodila.
Juj inak ma malý vytočil. Kým som mu stihla navariť obed tak ujedal z polievky z misky pre psa aj so psom 🙄 potom sa doslova vykúpal v miske na vodu pre psov. Keď som ho zavrela k sebe do kuchyne tak vyhádzal z koša všetky sáčky z masa a psy ich samozrejme rozvláčili po celej kuchyni. Aby nebolo málo tak si z toho koša ešte aj vytiahol sáčok z čaju - pekne ho roztrhol a nacpal si do úst a za tričko. No a nakoniec vyhádzal všetky kuchárske knihy z poličky 😠

susika
2. mar 2010

pia-na sono idem zajtra. vraj včera tam bolo horzne plno, tak som zvedavá, lebo inak sa tam čaká fakt dlho. stane sa, že mamina príde o 7.00 a na rad sa dostane aj o 11.00. iank to fakt nejako dlho ti to robia. u nás som stretavala baby už niekedy v januári.pamätám si, že strašne snežilo a onis a brodili v tej kope snehu s kočíkmia mne malá zapadla v sánkach snehom🙂)

no ved prave, ani sa nemám an čo vyhovoriť, keby chcem predlženú. malej nič nie je, ani chorlavá nebýva, len neurologička navrhla, že ak by som mala možnosť, tak aby osm ju ešte rok nechala doma. ale bez penazí to nepojde, neviem, a moj chlap, a ak by sa niečo udialo, tak čo, nemožme ostať doma bez prijmu....

ach jo, vám zavidím ten rodičoský zvýšený 😒 samo, že v dobrom.....ale je to blbosť, že dieťa má väčšie nároky iba do dvoch rokov..to akože potom nepapajú a neobliekaju sa? a ešte rodič, ktorý koli odbornej starostlivosti pre dieťa, musí precestovať kilometre.....teda, fakt, tolko kolko som sa za tieto posledné 2,5 roky nacestovala, tak predtým asi nikdy 😀 😀 nech si skusia vyžiť z tej ubohej materskej....ale ved nejako bolo a nejako bude....

jasmia
2. mar 2010

Tak jsem se vrátila z města, byla jsem po sekáčích a zase jsem nakoupila za 800,-, už ty hadry nemám kam dávat 😀 .
Pia neměla jsem nárok na mateřskou, protože jsem díky krizi došla o práci a za týden na to jsem zjistila, že se Justýnka povedla napoprvé. Když jsem si šla pak žádat o mateřskou, paní mi řekla, že na ni nemám nárok, že mi to ušlo o jeden den, což mě naštvalo,ale nedalo se nic dělat.

Vini ten tvůj klučík je teda akční 😀 , při něm se teda opravdu nenudíš.

Susi uvidíš,že všechno dobře dopadne a mimi bude v pořádku.

pia22
autor
2. mar 2010

My sa chystame zajtra do mesta, tak som uz dnes vyhliadla kraaasne jarne capicky a hryzatka tomu nasmu Hryzadlu a dufam, ze skoncim len pri tom😀

crca
2. mar 2010

Ahoj holky,pár dní jsem neměla PC,měla jsem ho na přeinstalování,ani dočítat nebudu,teď na mě kouká veeeeelikej koš s prádlem a vůbec se mi do toho nechce 😠
Susi,jinak taky gratuluju.
Nějak to v posledních dnech ani nestíhám na net přes den,zrovna dneska jsem řekla,že od zítřka ruším dopolední spinkání,kluk spí hodinu,holka vůbec,po obědě mě zase vytuhne holka,ani jí nestihnu vyndat ze židle,kluk pro změnu nechce spát......dneska ještě ke všemu byla po dlouhé době noc na prd a o dni ani nemluvím 🙄 jsem se už modlila,aby šli spát 😀 asi nám lezou další zoubky 😒

pia22
autor
2. mar 2010

Crca akurat dnes si mi napadlo, ci ta tie tvoje dvojky nacisto nezmohli😉

nikush
2. mar 2010

och ta ja mam asi posledne 2 dni uzasne babatko 😀 ... ja viem, mina sa to teme, ale co uz, sa nehnevajte 😅 . ale cez den je to slaba katastrofa...poobede nie a nie zaspat, nechapem preco, ked ho lame. co uz, dajak prezijeme...nekojila niektora z vas nahodou len jednym prsnikom?

jasmia
2. mar 2010

Holky pořád nám nejde TV, tak si můj pustil nějakou komedii a řehtá se tu na celý barák, holky už odpadly a já se nudím. Měla bych žehlit, ale vůbec se mi nechce 😒 , já nevím kde se to prádlo pořád bere 😀 .
Dneska jsem se rozhodla, že končím s kojením/nekojením 😀 , už nemám sílu odsávat,ruky mě bolí a o prsách ani nemluvím ☹ . Navíc jak se otepluje, tak mě to láká ven, tak bych stejně nemohla každou hodinu odsávat.

Pia já šla taky dneska jen pro tepláky, dokonce jsem řekla kamarádce ať mě krotí, ale ani to nepomohlo. Takže jestli si stejná jak já, jen u čepiček nezůstaneš 😀.

jasmia
2. mar 2010

Nikush já na konci jo, ale to bylo jen asi 14 dní a pak už nechtěla ani to, ale z toho nechtěného jsem odsávala a dávala jí toz flašky.

nikush
2. mar 2010

jasmia- a v pohode sa tvorilo mlieko v tom odmietanom? bo ja uz z neho ani vela nenaodsavam 😒