icon

Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?

pia22
30. jan 2010

Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉

susika
2. mar 2010

nikush.si mohla aspon odsavať, nech máš mliečka viac...a potom dokrmiť po pripade. či ja neivem, myslíš, že by si drobec zvykol an flašku?aj ked s krpatou dierkou?ja som normálne rozmýšlala, ked som odsavala a aby mala sa mohla aj prisať, aj ked by muslea na moje bradavky mať pusu ako slon 😖 že kupim cumel bez dierky-neexistuje a urobím tam zopáír dierok špendlíkom...už takéto hovadiny ma napadali 😀
iank poznala som jednu amminu,č o mala pila iba z jedneho a vyzerala celkom symetricky a v tom druhom mlieko nemala....

crca-nejako tí dvaja nad tebou vyhrávaju.nedovol im to 😀

inak, pripajam sa k nespačom. mala zasa dnes protestovala s poobednajším spankom.uvidíme zajtra. ani jej to neberiem. nech sa pohra, len to, že k večeru je mrzutá...

justin-ja osm sa včera prehrabala malej vecami a že supeeer, ved máem asi 20 tričiek s dlhými rukavmi. no a dnes už osm vradila dve, čo som ich na nu ledva natiahla...nejako pribrala na brušku, ale na vahe sa to neukazalo..vyzerla v nom ako vyrastený študent🙂))na doma stačí ešte...na MMB som tiež sondovala, gaťuše tam nerada kupuje, čo som tam kupial , nič nevynosila, velké v pase...trička sa ešte daju. ale asi tiež obehnem sekače a niečo pozhanem, aj ked tam zasa maju vaic gaťuší...škoda, že neviem šiť, spojila by prijemné s užitočným. starých vecí je tu tolko, stačilo by len vystrihnúť a ušiť...

susika
2. mar 2010

jeej, jasmia, ako krásne som ťa prmenovala podla tvojej najmladšej dcerenky🙂)))prepač 😀

pia22
autor
2. mar 2010

No ked vas tak citam, som fakt rada ze nas cicikovanie zdaleka obislo.
Susika drzim na zajtra palceky😉

jasmia
2. mar 2010

Nikush já jsem odsávala hned, jak mi ho malá nechtěla, ale myslím, že když začneš odsávat často, tak se mlíčko zase začne tvořit.

Susika nevadí zůstalo to v rodině 😀.

blazka24
2. mar 2010

ahojček, keby som vás čítala strávim tu ešte vianoce- hlásim že už chodíme stále von, lebo som asi pribrzdená idem ešte aj zajtra na poštu, lebo dnes som podala list ale šek som si asi nechala že ak by som náhodou zajtra nemala nikam cestu tak na poštu určite pôjdem.........

inak ovocko nám stále nechutí - skúšali sme ho dať aj do zeleniny ale malý sa rozhodol mi ho hodiť medzi oči - zdvihol nechtiac lyžičku a strelil mi to medzi obočie - dobre sa pobavil, no čo neurobí matka pre radosť svojho dieťaťa 😕

crca
2. mar 2010

Tak mám dožehleno 🙄
Susika,to jsi vystihla přesně,nějak si mě omotávají,ale zatím se nedávám(i když občas mě je to už putna 😀 ),my měli teď dny taky super a noci taky docela v pohodě,jen od včera se to nějak pokazilo,snad to nebude na dlouho 😅
Blazka24-tak o jídle mě ani nemluv 😠 holka když mě udělá brrrm s plnou pusou,tak to zkousnu,ale teď se mě nějak naučila,že si to jídlo tahá zpátky ven z pusy a zkoumá to ručičkama a nebo se nakloní přes židli a prská to na zem a má z toho děsnou prču 😠 už jsem z ní na mrtvici.Dneska jsem jim dala sušenku-Matýsek-slušně vychovaný si jí dal do pusinky a bez jakéhokoliv drobku jí spapal......Michalka-ta do toho začala mlátit rukou a pak to házela na zem 😅 to už bylo na mě moc,tak jsem jí vyndala ze židle,že nebude ňamka,když s tím takhle šeredí a začala zobat drobečky ze země 😀 ještě,že jí mám čistou 😀

jasmia
2. mar 2010

Crca tak nastartuj auto a honem vyžehlit i k nám 😀 . Teda ta tvoje holčina je šídlo, ale aspoň máte veselo.

blazka24
2. mar 2010

crca tak to máme asi rovnaké šidlá doma, toho môjho vo vašom veku prerazím...........včera mi omylom rukou zavadil o kašu a vykydol ju na sedačku skoro ma ohlo..............

nikush
2. mar 2010

susika, nebojim sa, ze si zvykne na flasu, on ju odmieta 😀 , ale davala by som mu nejakou laktacnou...
pia, ja si zasa neviem predstavit bez kojenia...skrachovala by som do plusu aj na mlieku, nielen na plienkach 😀 a nechcelo by sa mi vstavat v noci, toto mi je priatelnejsie...
a este otazka, kedy ste zacali s prikrmami? zacali ste niektora aj skor?

jasmia
2. mar 2010

Nikush pokud jen kojíš a malému to stačí, nikam nespěchej. Justýnka už začala s mrkvičkou a moc ji nejede, ale za to špenátek má ráda, ale začali jsme, protože nepřibírala.

jasmia
2. mar 2010

Holky jdu spát, jsem úplně hotová, takže přeju krásnou dobrou noc.

blazka24
2. mar 2010

nikush nezačínaj skôr - malej to zaťaží len tráviaci trakt, aspoň som to čítala, nemysli že som tak múdra 😀 a ja nekojím od troch mesiacov takže viem čo mlieko stojí vrrrrrrrrrrr

miluska.h
2. mar 2010

no, my sme na nutrilone od 6 tyzdnov... 😒 mam tazke srdce na nemocnicu, v ktorej som rodila, konkretne na novorodenecke sestricky. cela ta ich starostlivost, ci lepsie povedane nestarostlivost ma dohnala k odsavaniu a ten stav sa proste nepodaril udrzat dlhsie ako tych 6 tyzdnov. ☹ takze Tominko zostal bez mojho mliecka, jednoducho sa vyparilo ☹ nejde mi o peniaze, radsej budem jest suche rozky a chodit v gumakoch, ale stve ma to, ze som mu nedala to najlepsie, co som mohla... chvalabohu, zatial je zdravy

baby, ja mam dnes taky cudny den, nejak sa mi nedari, furt mi nieco pada, mam divnu naladu, narazila som si clenok o roh otvorenych dvier na umyvacke a som jak matoha po tej prebdenej noci. idem radsej spat. dobru nocku 🙂

crca
3. mar 2010

Ahojky,tak když už v noci spala,tak se mi zase o půl 3(opět)spustil alarm 😠 ,naštěstí pak spala holka do 6.15 a Maty vstával v 7 😀
O mlíku mě ani nemluvte,já nekojila takřka vůbec a ze začátku nás to vycházelo na 5tisíc měsíčně jen za něj 🙄 Teď jsem přešla na Sunar(dřív jsem měla Bebu AR,klukovi pak Sensitiv a holce pak tu Premium).
Jasmi,já byla ráda,že jsem dožehlila,ale v prádelně mám zase hromadu prádla na praní,do toho ještě naše 😕 ,nějak se to nakupilo 😅 .
Já včera taky měla nějaký den blbec,nervní nic se mi nechtělo,snad bych je ani nepřebalovala 😀 ,ale dnes jsem je dostala,tak asi proto 😀 No,jestli to takhle bude vždycky,tak chuděry děti 😀

pia22
autor
3. mar 2010

Ahojte kocky. My mame UM 70% hradene poistovnou, tak sa to da prezit a hlavne ho Simi po tych vsetkych utrapach toleruje. Mna tu zacina cim dalej tym viac ludi s tym svojim primitivizmom tak srat, ze sem asi prestanem chodit a usetrim si zbytocne zvysovanie tlaku.

jasmia
3. mar 2010

Ahojte holky. Dneska nejsem vůbec vyspaná, malá se pořád vrtěla a kňourala, asi jí ty zoubky zmáhají. Pořád nám nejde TV, zajímalo by mě co s tím dělají, hlavně že to stojí nekřesťanské peníze a pořád jsou s tím problémy.

Pia kdopak tě tak nas..l. že chceš od nás odejít.

pia22
autor
3. mar 2010

Tu absolune nik, tyka sa to tak vseobecne MK a kokretne
niektorych prezentovanych nazorov.

jasmia
3. mar 2010

To jsem si myslela a plně s tebou souhlasím. Ze začátku jsem byla s MK nadšená, ale teď už nikam radši moc nelezu 😀, protože mě to stálo taky moc nervů.

miluska.h
3. mar 2010

caute zienky 🙂

pia ahoj 🙂 aj mne sa zda, ze sa to tu na MK nejak zvrhlo... chodim aj do inych tem a najdu sa tam vselijake rypacky... ja som ale povaha, ze ked niekto na mna utoci, musim sa ozvat... snazim sa vsak riesit vsetko s chladnou hlavou. myslim, ze mam aj ine starosti, nie si ich este pridavat...inak som absolutne nekonfliktny typ a aj v tomto virtualnom svete sa snazim so vsetkymi dobre vychadzat...
kto konkretne ta na...l?

dnes je den lepsi, len teraz pred obedom som uspavala Tomaska hodinu a pol. zacal sa stavat na nozicky a je z toho uplne nadseny 🙂 v postielke nevedel byt chvilu v klude. nakoniec som ho supla do spacieho vaku a to pomohlo. ked je v nom, nemoze sa tak hybat.

crca, jasmi ahojte 🙂

a kde su ostatne holky?

rainee
3. mar 2010

ahojte, ja som tiez strasne vycerpana uz od porodu som vlastne normalne nespala. nase babo je taky nespavec ☹ neviem dokedy sa to da takto vobec vydrzat a zvladat. a to mam len 1 dieta aj to na UM. navyse som planovala este aj pracovat na materskej, akoze nehrozi...

jasmia
3. mar 2010

Ahoj Milusko 🙂

Holky musím se pochlubit, konečně jsme našli byteček, který nám bude vyhovovat a nejsou žádné jiné překážky, tak už je náš. Jenom mě vytočilo, že můj hyperaktivní chlap už objednal na pátek stěhování 😖 a vůbec nepřemýšlel, že to asi nestihnu, asi si myslí, že jsem superman.

vinifera
3. mar 2010

No vidíš akú má o tebe dobrú mienku 😀

Vitaj reinee!

Inak dnešná noc bola katastrofa. Malý bol hore asi 4 x. A ručal. Spať šiel o 23. A už o 6 tej ma začal vyzliekať. Tak som sa nas..a a zaniesla ho babke na poschodie. A ja som sa šla vyspať 😀 😀

nikush
3. mar 2010

jasmia, gratulujem a pevne nervy pri stahovani...a s tymi niektorymi nazormi ludi tu na MK...pomlcim, ja by som poniektorych cez drot pribila 😠

vinifera
3. mar 2010

Ale inak ti Jasmia nezávidím. Za 1,5 roka som sa nakomplet sťahovala 3 x. Nabudúce to podpálim a zariadim nanovo 😉 😉
A by som také sťahovanie nariadila aj mojej mame s fotrom. Čo skladujú 1 000 000 kravín a pi...n. Keby to mali ťahať hore dole by si to 2 x rozmysleli.

rainee
3. mar 2010

vinifera 😀

rainee
3. mar 2010

toto vam musim poslat pre zlepsenie nalady, cool basnicka 😀 😀 😀

Na materskej druhým rokom cítim sa byť už otrokom.
Každé ráno pripravená,že ma čaká dáka zmena,
ale večer s hrôzou zistím,že to bol deň zas ten istý:
Plienky, hračky, kačičky a dve zlaté detičky.
Starší o pol šiestej vstáva, pyžamko si dole dáva.
Do práce sa s tatom strojí, ten sa toho právom bojí:
"Nemôžeš ísť so mnou zlatko,veľa roboty má tatko.
Mamička má času more, pozri sa, už vstala hore!"
Ja strapatá, pomalá, nočnú som zas ťahala,
lebo malý nechcel spať, iba cicík cumľovať.
Manžel zdrhá: "Láska, idem. Navar niečo, hladný prídem!"
Tak bez seba od radosti, začnem plniť povinnosti.
V ruke nočník, v druhej plienka: "Pozri, v knižočke je lienka!
Chvíľu si tu čítaj, seď, malého prebalím hneď."
Tvár umytá, zúbky čisté, musia niečo papať iste.
Smerujem ich do kuchyne, cestou otvárajú skrine.
Šaty, šperky, knihy, spreje, zrazu nič na mieste nie je.
Dve stoličky, podbradníky, k tomu svorný krik veliký.
Jeden nechce kašu jesť, pritom reve o 106,
druhému sa šunky máli a čajík vraj strašne páli.
Po raňajkách hrôza čistá, na vychádzku oboch chystám.
Obliekaciu vojnu zvediem a keď ich už pred dom vediem
pri malom mi nos vykrúti, nervovo sa takmer zrútim,
cítim to aj cez pančuchy, posral sa až pod pazuchy!
Druhý pokus upotená, zvládnem ako superžena,
do auta ich oboch pútam, "Kam ich dneska zobrať?", hútam.
"Už viem, k rieke, na kačičky, to je ten raj pre detičky!"
Ubieha nám rýchlo cesta, na sedačkách divo vreštia.
O hračku sa naťahujú, zvyšných dvesto ignorujú.
V parku je to čistý des, holub, kačka, mačka, pes -
na všetkých sa s chuťou chystá môj dvojročný terorista.
Nemôžem ho spustiť z očí, do jazera by hneď skočil.
Z kočíka sa rev ozýva, celý park sa na nás díva.
Malý mi chce zvestovať, že ho musím pestovať.
Na rukách ho teda vláčim, ťahám tašku, kočík tlačím.
Na staršieho pri tom vrieskam, nech nespadne na preliezkach.
Keď lavičku voľnú zbadám, od únavy na ňu padám.
A pre moje detičky vyťahujem čajíčky, mandarínky, keksíky,
veď hlad majú veliký.
Po desiatich minútach dogebrení sú až strach.
Tak oznámim: "Moji milí, výlet sa ku koncu chýli."
Cestou domov radosť veľká,zaspia obe strašidielka.
Do postieľok ich vyklopím, varešky sa s chuťou chopím.
A pre blaho rodiny, varím zo dve hodiny.
Priebežne periem a suším, upratať nestihnem, tuším.
A hľa - už sú krpci hore,musím sa mať na pozore,
výtržnosti totiž množia, snáď len požiar nezaložia.
Vo dverách sa manžel zjaví: "Hotový som", smutne vraví.
"Daj mi niečo na večeru, to bol zas deň, namôjveru!"
Kým papá, ja kŕmim deti, umývam riad, zhŕňam smeti.
Posťažovať sa mu snažím, že po chvíľke kľudu bažím.
Chápavo mi hlavou kýva,do novín sa pritom díva.
Vytratí sa nenápadne, na mňa ďalšia šichta padne.
Že mal prácu, musím chápať, počujem ho z gauča chrápať.
Chalanov do vane súrim, "Zas nestihnem seriál!", zúrim.
Mydla, šampónu sa stránia, do postele sa ísť bránia.
V pyžamách (mám radosť veľkú) chcú sa hrať a kukať telku.
O polnoci, chvalabohu nevidno už ani nohu.
Hore je len mamička a kamoška žehlička.
O pol druhej zbitá líham, vlasy si zmyť zas nestíham.
Sníva sa mi krásny sen, že mám zajtra voľný deň.

jasmia
3. mar 2010

Holky díky.
Stěhování jsem naposledy zažila před pěti lety a byla to katastrofa a to jsme se stěhovali z jednopokojového a když si představím, že teď těch krámů je 3x víc, tak je mi do pláče. Ale jak se vyjádřil můj, jsem holka šikovná a zvládnu to 😖.
Rainee básnička super, už ji sem sice někdo dával, ale je fakt úžasná, mě visí na ledničce 😀.

Holky máme králíka vola, právě Adéle rozkousal nabíječku na telefon, asi ho zabiju a uděláme si dobrou večeři.

susika
3. mar 2010

rainee-tuto basničku som sem už davala ja pár stranok dozadu🙂)

tak baby, včera som už bola večer off, vedela, že rano skor vstavam, ale to som ešte nevedela, že sa mi moja hviezda zobudí o 5:30 akože vyspatá, že che mliečko...skro ma vystrelo....no a dnes som šla na tu gyndu, tak došla moja mamina za nou a viete do kedy hviezda spala?do 8:45.....mna vystrie a ja ked som s nu sama, tak ráno ma nenechá dlhšie ako do 6:30-7:00 a už dobre že po mne neskáče.....

u dokiho v pohode.dokonca aj moj stresový tlak bol v pohode, aj ked nie optimalny, ale u man u doktora je to rekord🙂)narastli sme pekne od poslednej kontroly, dokonca je o týžden väčšie ako malo🙂)dnes malo byť 6+4 a je 7+2, tak len tak dalej a bude to v suchu. tak držte palčeky dalej....dokonca aj mamina sa to dozvedela blbou nahodou, asi tušila, tak som nemusela vysvetlovať🙂))a dokonca som dokimu doniesla novinku v podobe zázvorového odvaru miesto tabletiek🙂)že azberá🙂)som ho prvýkrat v živote videla sa zasmiať🙂))

akože včera som si aj ja narazila členok o jej hojdacieho konika.....pospomínala osm všetkých svätých aj tých ostatných 😀

crca-tá tovja dievka mi pripomína moju.a le asi do bodky🙂))jedla uplne tak isto.ked nie medzi oči,t ak na zem alebo to prskala kade tade.lyžičku do taniera a do vtedy do neho trieskala, kým to špliechalo a mala z toho obrovsku srandu alebo nabrala hrdo na lyžičku a plesk to za seba....stolička na krmenie jej bola velká, kedže boal krpec a tak sme krmili v autosedačke....tak si to viete predstaviť. ked som neprehodila osušku, tak som drhla a hromžila🙂) ovocie je tiež velmi nešlo a okrem jablk a bananov jej nejde ani teraz. ešte tak hrozno, ale len zo zahrady a aj to bez šupky. ostatné mäkké ovocie, to pre nu predstavuje kašu a tu ona nikdy nechela, mohla byť aj "kakauková", vyprdla sa mi na nu 😀

vinifera
3. mar 2010

susika inak aj mne to robí krpatý. Večer ledvo zaspí o 23 (u svokry strúha formu a o 22 je tvrdý) Mne najnovšie vstáva o 6 tej prevelice vypsatý a už ma aj vyzlieka. A u svokry spí do 9 ... A dnes ráno ked mi zasa začal skákať po hlave tak som ho zobrala zaniesla k mame na poschodie. Síce som ho počula dlho ručal ale potom spal do 9.15 😨

crca
3. mar 2010

Susi jen tak dál,držím palečky 😉 s tím jídlem je to fakt na mrtvici 😖 Odpoledne jsem jim dala kaši a když dostali súšu,tak Matýsek slušně dal celou do pusinky a baštil,aniž by měl drobek pod sebou................holka?ta do toho začala plácat dokud to nerozsekala a pak to schodila na zem,to už bylo na mě moc,tak jsem jí vyndala ze židle a víte co udělala?Začala ty drobečky jíst zase z tý země 😅 Já už jsem dneska řekla manželovi,že jí dám do kouta misku s granulema a vodou 😀 když jí jak pes 😀
Dnešní uspávání taky katastrofa,do toho ty krámy......já už chtěla normálně vyskočit z okna 😀
Jasmia-nezávidím ti 😀