Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?
Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉
Holky díky za podporu, opravdu ji budu potřebovat.
Zajímalo by mě z jaké jsou chlapy planety, protože ten můj musí být z jiné galaxie, anebo někde vytratil mozek 😀, co se vrátil z práce, tak se musím hodně přemáhat, abych mu jednu nevlepila, příšerně mě s..e.
Susika, Crca vy máte malé děti tam se dá pochopit, že jsou prasátka 😀, ale já mám 11ti leté prase, které si hraje na velkou dámu, ale postel má samou odrobinku a vůbec jí to nevadí.
Tak uz som sa ukludnila😎
Vitam novu clenku😉
Jasmi ste si kupili novy byt? A blahozelam a zelam pevne nervy k stahovaniu🙂
jasmia-tak tie prasiatka možu byť aj staršie ako 11 rokov a náhodu sú to tí, ktorých si objavila, teda čo prišli z tej inej galaxie 😀 aj ja mám občas také doma, občas je až moc hygienik a to mi ide asi aj viac na nervy.čo ich na tej galaxii len učili... 😀
Pia ano konečně jsme koupili nový byt a můj se sprčil a objednal stěhováky, tak musím stihnout pobalit za jeden den.
Susika můžu ti říct přesně co je učili, myslet jinou částí těla než mozkem 😀
Jasmia tak sup spat a zajtra si hod Redbull at to lita😉
caute 🙂
jasmi, gratulujem k bytiku 🙂 verim, ze to stahovanie zvladnete, aj ked je to dost neprijemna zalezitost... 😉
rainee, vitaj 🙂
susika, tak som rada, ze kontrola na gynde dopadla dobre. 🙂 kedy chodi Zuzka spavat, ked tak skoro vstava?
vini, fuha, 3x stahovanie za 1,5 roka... 😲 to muselo byt fakt na nervy. ja taketo veci neznasam, stahovanie, prerabky...a ja som si toho uzila dost 😝
dnes som mala nervy na dranc... na obed som krpca uspavala 1,5 hodinu a teraz vecer dve hodiny. ja neviem, asi sa nam znovu vratilo to zle obdobie uspavacie ☹
Miluska,taky se nám nějak vrací to blbé období spánku 😒 3 týdny byla docela pohoda a teď je to zase noční buzení,asi zase koupím Sedalii 😀 ,ale řekla bych,že nám jdou zase zuby,protože to bylo minule to samé a pak se vyklubaly 😅
S tím energidrinkem jsem to včera loupla taky 😀 dala jsem si ho večer,abych se psychicky připravila na to,že toho zase asi moc nenaspím.od tý menstruace mě bolí břicho a jsem jak vodovodní kohoutek 😠
Ahojte kocky🙂, my sme sa tiez nejako pokazili. Co som sa ako vytesovala, ze sa uz vie zahrat, s hrazdickou aj pol hodku a od minuleho tyzdna nic. Len sa pretacat, alebo nosit a medzitym revat. A kedze sa uz toci ako torpedo, tak len sedim pri nom. Normalne kasle na uplne vsetky hracky. A na vcera nakupene hryzatka, lebo ze ake chudatko ze si musi zuzlat prsty, na tie sa mi tiez uplne vybodol🙄 Dnes sme sa chvilu zahrali s TV programom a mikrot. vreckom. Ako asociali😀
Pia všechny děti jsou stejné, moje holky taky ignorovaly hračky a nejlepší zábava byly sáčky, papíry, ovladače, telefony atd.
Holky už nemůžu, za dnešek toho mám už plné zuby a to ještě musím k doktorce, večer padnu do postele a během vteřiny budu tuhá.
caute 🙂
crca, napis nieco o tej sedalii. uz si to detom davala?
pia, deti maju rozne obdobia, nas Tomi teraz nechce nic ine, len ine, len na nozicky sa stavat. len trpnem, kedy si buchnu hlavu 😲
jasmi, ja uz som dnes mala chvilku, ze som si aj poplakala. zase som krpca uspavala hodinu a pol. 😝 nechavat ho sameho v postielke nechcem a vyrevat tiez nie. poradte, co robit.
a este sa mi dnes odlomilo kusok zubu ☹
Tak my jsme se spaním na tom taky bledě, už usínala sama a teď vyžaduje taky uspávání v náručí.
Miluska budeš muset vydržet, ono ho to přejde, holky jsem uspávala v náručí do roku a pak jsem uložila do postýlky, četla pohádku, zpívala a oni za chvíli spinkaly.
O zubech mi ani nevykládej, jeden se mi pěkně drolí, takže u mě platí pravidlo, co dítě to zub pryč.
crca a ty dávaš Sedaliu? Ja keď som sa na to pýtala v lekárni tak hovorili že v návode je napísané že až od 2,5 roka je to vhodné pre deti. Že mu to isto nemám dávať
miluska-ona chodí tak okolo osmej a normálen vstava tak okolo 6:30-7:00. ked celý den nespí,t ak sa ju snažím davať skor,a le skor ako o 19:00 ju do postele nedostanem a ato aj tak ešte hodinu vyspevuje. ale kedysi chodila aj o 22:00 alebo aj od deviatej ležala v posteli a do ten destiaje vykrikovala a o pol 7 už bola vyspatá a potom aj cleý den nespala. ma ide z toho nespalani traz poraziť. aksoi ožili krpci, nezda sa vám?a že jarná unava?
o zlomenom zube by ti vedel hovoriť moj chlap. odlomila sa mu stolička už davnejšie. spravili mu ju a traz naposledy ked odchadzal "za pracou", tak sa mu ta ista zlomila, ale ten další kopček. kto vie, kedy dojde domov a len nadava, že ak mu ta blomba vypadne, tak koniec. inak má krasne modelovské zuby ako z reklamy, tak nechapem to lamanie....
čo ej to za zazrak Sedalia?nejaký opiak na spanie?
s tými hračkami je to pravda.u nás hračky nešli,a le varechy boli rozvláčené po celom byte aj s lyžičkami.inak veci nerozvlákala, ale igelitky a sáčky, to boli dalšie hračky🙂)a doteraz si zoberie sáček alebo tažku a nasadí si ju na hlavu. chodí ako šmoula. aj ked sme v obchode, tak ked vidí, že beriem saček, tak aj ona a behá s ním na hlave a neviem, ju to odnaučiť, aby sa nahodou nezadusila, ked je to padne cez tvár
odkedy ste davali malych do sportiaka? moj sa brutus dviha v lahu ako keby zhyby robil, bojim aby nedostal pruh...diliny male 🙂, ja mam sportiak polohovatelny, tak som rozmyslala, ze od 5tich mesiacov by som ho don dala
No môj krpec si sám sadol keď mal 8,2 mesiaca.
Do športiaka sa odporúča najskôr or 6 mes. V tom období od 6 do 10 mes ked sme sa vozili tak spal. Takže ležal. A koncom dec alebo zač jan proste keď už mal 10 mesiacov tak sme kúpili nový športák a tak sa vozil už posediačky. To že začína robiť zhyby neznamená že si ide sadnúť. Za sedenie sa považuje ke´d si sám cez krížový sed sadne. Dieťa si nesada z vodorovnej polohy tak že sa "zlomí" v páse a posadí sa ako dospelý človek ale tak že sa cez krížový sed vytiahne sám. Takže je to podľa mna ešte na sedenie v športáku veľmi skoro.
Nikush pokud se ti malý vejde ještě do hlubokého tak nespěchej, já jsem Adélu vozila v hlubokém skoro do roku a Nelu jsem sice dala do sporťáku v 6 měsících, protože mi v hlubokém neuvěřitelně řvala, ale byla naležato. Justýna se mi ještě v pohodě do korby vleze, tak do sporťáku půjde až v létě, až pojedem na nějaký výlet.
Pořád mi nejde TV, v celém baráku vypadla kabelovka, mělo by to jít až zítra 😠 , tak čučím na netu na panelák, aspoň se mi líp balí.
Holky já v tom rozčílení zapoměla, že má Áďa narozky a že ji musím na neděli upéct dort, nevím jak to stihnu.
vini ja viem, ze ako vyzera ked si sadaju, ale on mi nehorazne reve ked je poleziacky v kociary. tak som dumala, ze ho dam poleziacky do sportiaka...keby som ho tam mala drzat do roka, tak by sa mi asi scvokol a ja by som zhnila doma, lebo by sa mi neoplatilo chodit von, len by som ho na balkon smarila 😀
Vinifer-mě říkali,že je to psané od 1 roku,ale že se nemusím bát 😉 a nebojím 😀
Miluska,už jsem jí dávala je to asi měsíc dozadu,holka se mě pořád budila,co půl hodinu,hodinu,bylo to hrozný,já nevyspalá,ráno musím fungovat...... 😖 tak jsem šla do lékárny pro nějaké homeopatika a tam mě dali tu Sedalii.Asi týden a kousek teda žádná změna,ale od té doby pohoda,teď se to teda zase nějak začíná kazit 😅 .
Holky já nevím.....,spali mě půl hodiny dopoledne od 9,pak jsem s nima jela ven po obědě ,to usnuli asi ve 12.15 a spali do půl druhé venku na terase,tak jsem si říkala,že jsou hezky vyspalí,jenže o půl šestý(koupeme v 6)jsem holku držela tak tak,aby neusnula,no nakonec jsem jí ve třičtvrtě už šla umýt a najíst a je k.o 😒 Mě příjde,že jsou víc utahaný,když spí takhle dlouho,než když mě spali 2x po 20 min a to naposledy od 12-12.30hod.
Nikush tak to je Šimonek jako Nela, taky mi v hlubokém řvala, tak jsem ji v půl roku dala do sporťáku a byl klid. Tak jestli máš sporťák, který se dá úplně do lehu, tak bych ho tam šoupla 😀.
crca aj v tom linku na sedaliu čo som poslala je že odporúčajú od 30 teho mesiaca dieťaťa a skôr len po dohode lekára - teda keby mi to lekár neodobril tak by som to nedávala.
Ešte jedno takéto uspávanie a toho malého hodím von oknom 😠
caute zeny 🙂
tak dnes drobec nespinkal popoludni, len na obed a vecer mi krasne zaspal za 10 minut. a to som si povedala, ze kaslem na to, dam ho do postielky, ja si vedla neho lahnem a pustim si telku a maly nech si zaspi, kedy bude chciet. uz som bola taka rezignovana a moj zlatusik ma tak milo prekvapil. 🙂 mam taky dojem, ze bude lepsie, ak bude spat len raz denne. zajtra to vyskusam tak, ze ho udrzim hore az do pol jednej a pred tym mu dam normalne obedik. doteraz som ho davala spat o 11 a pred spankom papal ovocie a potom ked sa zobudil tak dostal obed. uvidim, ako to zafunguje. predsa len uz bude mat 11 mesiacov a mozno uz nepotrebuje spat dva krat cez den...
baby, podla mna s tou sedaliou opatrne a radsej sa dohodnut s lekarom. ja davam malemu homeopatika vkuse uz 5 mesiacov a mam z toho uz blby pocit. ale dufam, ze to je v poriadku. mne povedala lekarka, ze mam davat az do odznenia priznakov. ale priznaky stale pretrvavaju, lebu zubkom sa nedari vyliezt. este nema ani jeden. uz som rozmyslala, ci nepojdeme k zubarovi, ci je to normalne. davam 2x denne chamomilu vulgaris 15CH a na noc cipok viburcol.
nikush, ja som dala Tomina do sportaku v 7-mich mesiacoch, ale sediet sam vie od 9 mesiacov.
tak to bola noc 😒 ...od 11tej sa mi v jednom kuse budil, parada...mam pocit, ze je viac hladny v noci ako cez den, net pana zeby dojedol v noci, len cica a cica. a cim skor ide spat tym skor je hore...dnes rekord o 6tej budicek hlasnou vravou 😀 co uz...dajak prezijem 🙄 ...a teraz je vo vajci vedla mna a sa trapi s hrkalkou...a to mi este zuby treba vykefovat, som zvedava aky spusti v kupelke...inac ho brutus fascinuje kefka v mojich ustach a s penou...asi mu pripadam ako retard, ze konecne mi aj pena z ust ide 😀 ...tak vam vsetkym prajem krasny a pokojny den 🙂
U nás noc taky děs 😠
Nikush,taky se děsně smějou když příjdu s kartáčkem v puse 😀
Nikush,Vinifera,ksyž si pčtu vaše příspěvky,tak mě pobavíte 😀 no,aspoň to má efekt 😀
Já jsem sporťák začala používat až teď,ale až bude tepleji a bez sněhu(zase u nás hlásí mrazy a chumelení 😠 )tak mám už golfáč 😵
milishka-aj mne uz elaia spi len raz za den,dvakrat uz bolo vela,v noci sami potom vela budila.teraz krasne zaspinka o 21.00,zobudi sa z 1-2 prestavkami na papanie
u nas bola noc dobra, povedala by som, ze az vynikajuca... 🙂 o stvrtej som prebalila a nakrmila a Tomi spal a do pol deviatej. mam pocit, ze cim skor zalahne, tym sa mu lepsie spinka.
Noc bola katastrofa. Som jak vygrcaný rezanec ☹

jasmia-držím ti palce, aby si to do paitku zvládla🙂)))my sme sa tiež sťahovali do trojizbáku z jednej izby a tých kramov, čo tam bolo, sa ani nezdalo.odtialto by osm sa síce rada odstahovala, ale nech mi to pobalí niekto az mna..sa toho tiež nazbieralo🙂)
crca-a vieš, že ja som to tak spravila? malje nasypala cerealne čokoládové guličky do misky a sdí s nimi v obyvke na gauči, alebo si ich vezme do detskej a ta si sadne a presipe ich do kastrolika, čo má vo svojej kuchynke alebo na tanierik a vyjedá tou krpatou umelou lyžičkou🙂)a ked che ísť zasa za mnou, tak presype do misky a fujazdí za mnou bud do kuchyne alebo obyvky🙂))som ju tak minule sledovala, tak som sa skoro popišala od smiechu🙂)a tiež má anjradšej paličky zo zeme🙂)
minuel jej hovorím kusok veršíka: "každé malé prasa, vo svojom chlieviku vyvála sa".kuká na mna, že či to má urobiť...ale pekne si po sebe pozbiera, lepšia je ako vysávač a ked azčne zametáááááť, tak je to po celej izbe 😀 ale ona je už velkačka oproti tým tvojim dvom nezbednikom 😀
vini-už soms a pýtala, ako to tie staré mamky robia, že detváky zalomia. ale isto to bolo tým, že ona sa doladovala o tej skoro hodine ráno, tak na tri hodky jej stačilo...a potom vraj spráskala celý krajec s bryndzovou natierkou a polovicu flaše mlieka a vraj ešte niečo aj zo šialočky..hm, a naobed sa mi vyprdla a poobede tu bol návšteva,tak vyjedala keksíky.tak dnes mala výnimočne sladký den, azjtra bude mať cukrovú krizu, nič nedám....)))a poobede samozrejme nespala, tak už o šiestej bola zlá. otlkala ma ako žito, dnižky po mne len tak lietali.zasran, ale dostala na riť, až pozerala, či sa má kryť, či už palba skončila 😀 😀 ale žije, nemusíte volať socialku 😀