Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?
Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉
vini, tak si to uzite obaja...najedzte sa dopopuku a podobne veci 😉
pia, tak ten moj je kvalitny, asi je po mne, no budem mat co robit ho skrotit...preco tie geny nejdu tak ako ja chcem??? 😒
Ahojte kočky. Kadiaľ sa všetky flákate? Boli sme s drahým na večeri. Potom aj na chvíľu posedieť. Len som mala takú zvláštnú náladu...
Dnes ak sa podarí tak by som rada do Polska na nákupy. No uvidíme či to víde. Malý je u svokrovcov na víkend. Kokso tam bol celý min víkend. Cez týžden si ho brali na poobedie. Snád si spravím druhé až sa nenudím 😀
Vini ahoj🙂, to mas super svokrovcov. To sa o mojich povedat neda, takze k nim dam maleho sameho tak v 15tke. Este ze su tu rodicia, ale ti su pri malom tak max 4 hodky,, ked ideme na nakupy, alebo nieco vybavovat.
caute babule 🙂
dnes mi maly zase strajkoval, nechcel na obed zaspat. ja som po hodine uz chytala nervy, tak som povedala muzovi, ze to vzdavam. zaspal az v aute, ked sme isli von. chceli sme sa ist prejst na Devin, ale zacalo prsat, tak sme sa len tak vozili.
vcera sme boli na oslave bratrancovho synceka, mal prvy rocik. dostal vela darcekov, ale ani to nevnimal, bol nejaky uplakany chudatko. asi mu nerobila dobre spolocnost tolkych ludi. my sme sa tam zdrzali asi hodinku, lebo sme prisli neskoro.
pia, dobru fotku mas 😀 😀 😀
ahojte. vitím, že som tu ani toho vela nezmeškala.
vini-aj ja by som takých svokrovcov brala. ja mám len svokru a aj tá je po pražke a tak by som jej amlu nezverila, aby sa niečo nestalo....za nou predsa len treba behať a azujimať ju akdečím. u našich je ked som aj ja...iba s tatinom sa zahrá a on s nou. mamina, tá sa moc k tomu nemá..takže si ju všade vlačim so sebou a malá ma jeduje, má ma plné zuby ajeduje aj seba, takže si pekne musím znášať tie jej obdobia, ked je OK alebo ked ju to chytí a nevie ani sama prečo a čo to vlasnte so sebou stvára...dnes som došla kk rodičom a už zajtra ais pojdem domov, elbo čo tu tento večer vystrajala..ona si kludne halabuši do teraz a to rano o šiestej mi urobi budička a potom je nervozna, legbo sa nevychrape a mna ide rozhodiť.ale ončne sa idem dať ostrihať asi po pol roku a pojdem jej pozrieť nejaké gate na jar a trocha sa poazšívam, ench si ju starká užije...chal dojde až na velku noc, čo je ešte za dva týždne a zasa mi povei, že neboli preč 2 mesiac ale len 7 týždnov...to ma ide poraziť.....
vidím, že jasia sa eše stale ku nam naplno nepridala.....
vini,-zavidim ti večeru...to mna moj nevzal na večeru, ani ked sme malu neali a nie ešte teraz..to skor ja som iniciativna, a aspon na pizu pri panelaku ho vytiahnem....
Ahojte kocky. No ako vidim, tak to tu dobre vymiera☹
ahojte...nevymierajte..... 😢 😢 😢
ahoj pia, aj ja mam taky pocit ☹
ako sa mate? dnes mi malinky zaspal asi po pol hodine. spi od 12,45 este doteraz. ked sa zobudi, napapa sa a pojdeme na prechadzku. je celkom teplucko, len zamracene.
pia, to bude asi tym, ze prezivame a zatial nesalieme 😀 😀 😀 ...to bol taky vtip 😉 ...
s malym mam problem chodit vonku, lebo pokial nie je ko, tak nehrozi prechadzka dlhsia ko 30min...po takych 20tich uz reve na raty...sklopim kocik do sedu a je ticho, dam lahnut, horor...a dnesna cesta autobusom? ...no na "nezaplatenie" 😠 mamca povedala, ze s nim ide von, tak nech sa jej dari, ja idem kus popracovat 😀
Ahojte ženy. Som akurát došla domov. Sme náhodou šli ku kožnej či nás zoberie (lebo sme neboli zapísaní) a antb nezaberajú. A zobrala nás a ideme v piatok do nemocnice.....
+ mám už mesiac cez MMB objednanú atosedačku a do dnes neprišla (to je už zaplatená)
No ked sa darí tak sa darí!
Ahojky holky,přes den nemám šanci na nwt a po večerech buď zašívám,nebo žehlím 😅
Dneska jsme byli venku,bylo úžasně 😵 😵
Vinifera-teda a že neudělají ještě nějaká vyšetření?? 😕 😕 hlavně,aby vám to v té nemocnici pomohlo 😉 a s tou autosedačkou......,psala jsi jim co se děje??To je teda pech 😒
No teda ženy sa prekonávate.
Ja som včera celý den hnačkovala a mala zvýšenú teplotu takže som bola nepoužiteľná.
Stále čakám na sedačku čo som si objednávala z MMB. Už mesiac je zaplatená a stále ju nemám☹
Malý sa celú noc škriabal jak divý. Takže som mu musela rúčky držať☹ No a v piatok ideme do tej nemocnice. Dnes ma poslednu davku antb. Nemam predstavu ako bez nich bude do piatku vyzerať. Kedže aj sa antb vyzerá dosť hrozne.
no a dnes som kvôli sedačke telefonovala. Tak ju vraj v pondelok posielali a dnes by tu mala byť. No tak to som fakt zvedavá...
no, to inak aj tak dosť "skoro" posielali..to čo čakali? na baliaci papier??????
páni, ten exem nezávidím...držím vam všetky palce, ench vám v tej nemocke pomožu...ved ide leto a vtedy s exemamy...chudiatko moje malé....
ja sa stránim teraz kadečoho, ani psa sa nechytím🙂))som poserkaná, elbo do rana sa mi nejak bruško zmenšilo. a aj to sa včera smiali, že ked čakám, že som asi v nejakom 2 týždni a ja som v 10tt a ledva kuká..snad je všetko OK. som bola na krvi včera, o týžden amm poradnu, snad aj nejaké to sono urobí..nevim,prsia bolia ako fras, už su také,a ko by som mala kojiť🙂))a o spaní ani nvravím..len keby sa pri malej dalo...včera boal s maminou a malým synovcom a už o pol12spala, to vstavame prosím pekne už o 5:00:))) a dnes tak isto, ale s tým, že do teraz vykrikovala...ja neviem, čím to je..hovorím, že ju necham na prázdninách u maminy🙂))aj sa pekne naje, ked ma nevidí, pri mne vymýšla a pritom ja som tá tvrdaska, čo menej dovolí ako starká🙂))čím to je....asi sem musíme chodiť častejšie🙂))
crca-tiež som na tom rovnako...ale viac-menej, ja večer zaspím🙂)ja neivm, čo som ted taká uanvená, pri malej som ani envedela, že som tehula, kým som nemala brucho...aj teraz, dopíšem a idem zalomiť..som zadriemala vonku, malá sa hrala a ja na lavičke🙂))keby sa to dalo u nas v meste pri paneláku🙂)))
ahojte zeny 🙂
no vini, drzim palce v tej nemocnici, nech to dobre dopadne a skoro vas pustia domov. a ako sedacka? ja tieto natahovacky s nakupavanim cez internet neznasam. my sme mali problemy s golfacom, dosiel poskodeny, tak sme ho poslali spat, nech poslu iny. no bolo to o nervy, lebo ta pani chcela robit problemy, ale jej to nevyslo 😕
stale sa trapime s tymi zubkami, ja uz fakt neviem, co robit. zajtra volam zubarovi, nech to malemu pozrie. posledne dva dni vstal rano o stvrt na sedem. ja som jak matoha, nevladzem. ale boli sme dnes vsetci spolu na prechadzke v starom meste, tak to ma vzpruzilo 😅
susika, aj mna boleli na zaciatku tehu prsia, ale po prvom trimestri to prestalo.
ahojte babulky,
vypadám ako šlapka po vydarenej noci, uťahaná som jak opičák, ohučaná jak policajná vysielačka a nevyspatá jak teeneger po víkende 🙄 takže čas na koňa mi nezostáva, ale už som sa premohla a minule som sa pristihla že namiesto uspávania syna uspávam seba a malý sa rozhodol že preskúma moje otvory a tak mi strčil prst do nosa, potom následne do úst a ucha, skúšal mi vytrhať mihalnice a vyšklbal mi tie mikrovlasy na vrchu hlavy...........som "najšťastnejšia" matka na svete 😖
inak deň D mám dnes, niekto nám rozmlátil zadné svetlo na aute, do toho vešiam prádlo a suseda mi sype popol na hlavu, pripravujem malému kúpeľ a sprcha sa otočila a noheeeeee som mala nakomplet mokré /samosebou že aj s oblečením/ 😕
nakoniec som vyzliekla malého položím do vane a on rev, zistila som že som mu skoro riťku obarila 😠
Sedačka dnes došla. Takže už je to v pohode. No ale nech pozitívne hodnotenie odo mna nečakajú 😅
Idem drichmať. Majte sa krásne.
No blažka ja stále tvrdím že ked sa darí tak sa dari...
balžka-neber to v zlom, ale pobavila som sa teda supeeeer 😀 😀 😀 😀 tiež mávam také dno blbec a v poslednej dobe dosť často....
dnes došla kamoška aj s krpcom do azjtra....zaliezla spať s krpcom, ja osm malu švihal do postele a zalomila po dlhom vyspevovaní svojho repertoáru...som zvedavá, do kedy.....ale škoda, že vonku nie je dnes tak, ako bolo včera..bolo krásne, dnes sa nejako zamračilo....
o kupovaní cez net mám tiež aj zle skusenosti, stratili mi balík, mesiac sme ho nahanali....tiež zaplatený...
milushka, ibaže ja mám koniec prvého trimestra až za 3 týždne a už dnes sa cítim uplne super...nič nebolí..sa mi to zdá až divné, lebo mne ked niečo je,t ak to vždy bolí🙂))inak už na druhej poradni doki kukal, že bábo narastlo ešte o týžden viac a to viem, že sa to podarilo hned na začiatku ovulky, tak už nevimem, ako mám ratať..hlavne, nech je OK. a už nech máme za tým🙂)))
A do pasu si to nejdeš dať? Že ste vtom?
baby caute 🙂
vini, zajtra idete do tej nemocky? drzim palceky, nech sa co najskor vratite.
blazka, aj ja som sa dobre pobavila 🙂 ale chapem ta, ja mam tiez niekedy take dni, ze vsetko sa na mna sype. fajn, ze to beries takto s usmevom 🙂 ja sa snazim tiez 😉
susika, chlapceka alebo dievcatko by si chcela? 😉
Caute koceny🙂, tak sme boli na odporucenie Simiho mudr. na vysetreni u inej neurologicky a ta ziadnu z predchadzajucich diagnoz nepotvrdila, ale nasla zase inu, ale co je pozitivne, tak sa to zredukovalo z toho mnozstva len na jednu😉
pia tak to je super...no vidis, ze tamta bola brzda 😠
vini, aby ste coskoro boli doma
moj maly basni vo velkom, keby mohol tak bezi, no co uz...vsetko postupne, asi mu aj zuby pojdu, zacina byt taky placlivy, dasna mu opuchaju a vsetko ozaj vsetko pcha do pusi 😀
Ahojky holky,jsme pořád venku,je u nás nádherně,takže k netu se dostanu až večer.Zítra dělá manžel klobásy,tak se to ještě chystalo,do toho draci....... 😅 Jinak Michalka už má horní zoubek 😵 ,noci stojí sice tak nějak za prd,ale tím,že jsme pořád venku,tak se aspoň hezky vyspí v kočárku na čerstvém vzdoušku 😀
Pia tak ještě jednu doktorku a budete bez diagnozy 😀 😀 Pár dní jsem byla zase bez počítače,zase byl na rekonstrukci a stejně je to na hov...o 😠
Vinifer,tak ať odejdete zdraví jako rybičky 😉
Teda musím napsat,že jsem jim včera udělala drožďovou polívku s vločkama a rýžový nákyp s jablky a skořicí a dlabali jak jak prorvaný 😀 ,taky jim kupuju ty háďátka z kukuřice,nebo rýže,a teď mají i z pohanky a to jim taky strašně chutná,takže když jedeme na prochajdu,tak už nemusím hnát domu na jídlo,ale beru sebou ty křupinky a oni se i zabaví a minule jsem jim koupila loupák a jak baštili 😀 už je to super s tím jídlem 😵
ahojte. vini-dam, ale som nejaká blbá, čo? sa bojim, chcem počkať do 13tt🙂))
baby, keby ste vedeli, aké ja mám stresy, ked mám ist na tu gyndu, aj tam chytím taký tlak an hovado a potom nervy, aby ma nešupli zasa na nejaké vyšetrenia....už osm tu vyhrabala aj temu, čo maminy pišu o vysokom tlaku, ale moje priznaky na to vobec nesedia, tak to bude len tým bielym palštom bo sterilným prostredím a pritom u nšho gynda je to ako v obyvke.telka, kvetinky...domaca pohoda a už sa ani tak dlho nečaká ako kedysi...ja neviem, čo s tým..namam to na papiery, že mam syndrom bieleho palšťa, lebo ked ma vyšetruju,t ak všade som OK....
no, a dnes ma zasa všetko bolí ako kedysi, tak som celá happy🙂)som asi nenomrálna, že mi vyhovuje trpieť🙂))
aj u nas pekne, až dnes poobede sa to pokašlalao a na zajtra je hlasený dažd, tak uvidíme.ale aj riadne ochladenie na celý tyžden..škoda..už som sa celkom tešila na teplé dni aj malá bola pohodačka 😀
Susi ty obavy znám,taky jsem se bála abych to nezakřikla,co kontrola to hrozný nervy,aby to bylo v pořádku 😅 no mě teda když měřili tlak,tak se spíš divili,jen jednou za celé těhu s těma dvěma jsem měla tlak 140/70,jinka jsem až do porodu jela 90/50 😀 teda pak když mě přivezli na sál a změii mě,tak jsem měla 180/100 😀 ,ale to bylo tím prostředím a bála jsem se 😀
U nás bylo dneska hnusně a zima,sice jsme byli 2x venku,ale nalákalo nás to na teplo a teď zase tohle 😒
S tím trpěním tě chápu 😀 Taky jsem byla radši,když mě bolelo všechno a bylo mě zle,aspoň jsem věděla,že se něco děje 😀
Jsem zvědavá co udělá posun času mrňatům,třeba budeme zítra vstávat konečně aspoň v sedm 😀 Teď mají pořád budíček v 6 🙄
no ako tak pozeram, vazne to tu upada 😖 ...hrozne, to sme uz tak silno zaneprazdnene? ja musim byt v strehu, kedy chce ist maly spat a vtedy ho rychlo obliect, supnut do kociara a utekat...minule som tak kocikovala 3 hodiny, myslela som, ze ma porve, nohy sa tahali silou zotrvacnosti...inac sa s nim neda, lebo nechce byt v kociari, nakolko z neho prd vidi...tak by som vam priala zazit ten zgrev na pol sidliska...on reve, ja si kracam akoby sa nic nedialo a ludia na mna pozeraju, ze co som to za matku, ze neletim domov, ked mi dieta vrieska...co uz, niekomu nevysvetlis a ani na stromceky a panelaky ho uz neukecam 😀
nikush-po mne sa tak pozerajú, ked idem s malou vrieskajucou a hadže sa mi po zemi a ja si kludne vykračujem,a lebo ona 50 metrov odo mna a ja kludne na nu čakám, kým sa jej neuráči prísť ku mne a ludia okolo chodia a ona sa nebojí.....
no crca-taký tlak mať, tak nemáms trach..ale aj som taká streska...včera, ked som si na poradnu len spomenula, ma hned prehnalo, dnes rovnako, som zvedavá, čo bude zajtra a v stredu rano to už ani radšej nemyslím...a ked vojdem do ordinacie, tak už sa budem len modliť, aby to dobre dopadlo, lebo moj chlap mi ma prísť konečne na vikedn domov a ncem skončiť v špitali s planým poplachom, ked ho konečne možem vidieť po skoro 2 mesiacoch....ono najlepšie nič nevedieť, ako pri prvom tehu,teraz už viem vela, čo sa ohlo prihodiť, tak sa bojim. už nech je streda poobede alebo radšej štvrtok🙂))
no, už nás tu bude menej, ked bude slniečko. inak tu je hnusne. slnko občas vyjde,a el je zima.male sa už nechce prechadzať a na piesku je hcladno..aj ked včera sa pekne prehrala, ale blo krajšie..
ahojte...ani som ves necitala...len sa idem s Vami podelit o ten moj udel materstav a manzelstva - mam uzasnu rodinku, ale bohuzial teray choru - manzel ma asi salmonelu, alebo paradnu brusnu chripku - uvidime, co povie vyter, starsia dcerka 2roky 8 mesiacov - detto, dnes vracala asi 10x a uz ju aj prehana a nas malicky drobcek 9 mesiacov - objavili sa nam zvysene hladiny jedneho hormonu...tak zajtra letime do Martina - len dufam, ze dovtedy tu plaigu nelapne aj ona- uz nechcem byt v tej neistote, co je je - uz chcemvediet vysledky - pojdeme tam aj na sono...

Chystám sa von. Drahý ma pozval na večeru. Ani si neviem predstaviť kedy sme boli naposledy spolu na večeri....
Ale kino viem isto. To bolo 5 dní pred pôrodom sme boli na Pokoj v duši🙂