icon

Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?

pia22
30. jan 2010

Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉

vinifera
8. apr 2010

Ahoj jasmia. No boli sme dnes von aj u kožnej.
2,5 hodiny sme dnes čakali u kožnej. Potom som už na sestričku vyletela. Lebo máme čísla a 8 mička tam bola 1,5 hodiny - teda nie dotyčný pacient. Ale pobrala x dalších ľudí pomimo. A ja že kedy ma s tým decko chce zobrať. A že mám čakať. A ešte ma vnútri zdr.....a že ona ma nevidela a že sa jej mám ohlasiť nabudúce - asi som priesvitna s deckom čo furt lieta popred dvere a vreští na pol polikliniky. A že aj tak isto nemám číslo tak som mala čakať. A ja že číslo mám. A ona že načo mi je. Že na kontrolu ma zoberie aj bez čísla. A ja na to že min som číslo nemala a nezobrala ma. A že ked má vela ludí ako má má stihnúť zobrať.... Proste s nou ani z voza ani na voz!
Nakoniec mi doktorka nič nové nepredpísala ani nepovedala 😨

jasmia
8. apr 2010

Tak to jste měli velmi zábavný program, ta sestřička asi byla přepracovaná, když nevěděla co mele, ale to je to naše zdravotnictví. U nás se taky vyskytují takové espertky, někdy mám chuť jim dát pár facek, aby se probrali, ale naštěstí se udržím a jen hulákám 😀 .
Tak jsem vyžehlila všechno, jsem holka šikovná, ale nastal problém, že tentokrát se mi vše do skříní nevešlo. Holt když nemám vyžehleno, tak si myslím, že nám něco chybí, tak nakupuju a teď jsem zjistila, že máme přebytek 😀 .

jasmia
8. apr 2010

espertky 😀 😀 😀 , samozřejmě mělo být expertky.

crca
8. apr 2010

Ahoj holčiny,teda Vini,ty snad přitahuješ takové situace 😀 Ale je to teda děs,nechat takhle dlouho čekat maminu s prckem 😠
Jasmia,tak ta čepička má 16,5cm na šířku a 12,5cm na výšku,je to měřené v klidu 😉 uvidíš no,my měli/a máme)drobnou hlavinku🙂
Jinak s těma věcma je to u nás to amé,hromada prádla,šatník prázdný a tak si myslím,že nic na sebe nemaj tak nakoupím a když vyžehlím,tak zjišťuju,že se jim to nikam nevejde 😀
Dneska u nás bylo zase úžasně,takže jsme opět pořád venku,dopoledne hlídal manžel,protože jsem jela na krev a pak s nima šup ven 😀

miluska.h
8. apr 2010

ahojte kocky 🙂

ja nejak nestiham... maly stale len lozi a chodi popri nabytku, takze sa mu musim na 100% venovat. a zubok este nema, chudatko, len sa trapi. dnes vecer pred kupanim strasne plackal, tak som mu dala na noc nurofen proti bolesti.

aj ja sa tesim z lepsieho pocasia 🙂 dufam, ze to vydrzi a april nebude blaznivy. pomaly sa pripravujem na oslavy prveho rociku, uz mi prisli party balony a rozne blbosticky, co som objednala na internete. oslavu musim rozdelit na dva dni, lebo vsetci pozvani sa do nasho bytiku nepomestia. este treba objednat torty, vymysliet menu a potom vsetko nachystat.

vini, maleho mi je luto, chuda s tym ekzemom sa poriadne trapi. ja viem o com to je, som silny alergik a cely rok s vinimkou leta mam ekzem. mne vadi vsetko, chlad, prasok na pranie, niektore potraviny, pel, prach, perie, roztoce, atd., atd. drzim palce, aby to Tomasko dobre zvladal a aby z toho vyrastol.

crca
9. apr 2010

Ahoj Miluska 🙂 Taky začínám připravovat oslavu 😅 a taky to bude na dva dny,jeden den rodina,druhý den známí a sousedi 😀 Matýskovi jedu dneska nebo zítra pro super tatrovku se sadou na písek,nosnost je 100kg,takže snad mu to chvíli vydrží 😀 ale Michalce nemám zatím nic moc vybrané,u nás je obchod Dráčik a tam teda neodjedeš s prázdnou,tak snad něco vyberu pro Míšu,taky jí koupím sadu na písek,ale co k tomu fakt nevím,na kočárky a panenky je ještě malá,ale v Tescu mají takový nafukovací bazének plný míčků,tak asi to vezmu.Kneckonců mám málo práce,tak proč ještě neuklízet ˇmalý balonky po bytě 😀 😀 .Dneska je u nás zataženo,teď jsem je uspala v golfáči,tak mám chvilinku čas 😅

susika
9. apr 2010

ahojte. zanedbávam vás tu, ako vidím, ale nestiham sem chodiť. bud an mna ide jarná unava, alebo ma tak vyciciava ten malý prcko...prave o chvilu prchám na sono, dufam, ež bude aj foto, že bude všetko OK, lebo len toho sa ja stale bojim...ale ked nemam chvilku kludu, stale ma niekto vytočí. ted je doma moj chlap, po dvoch mesiacoch a tie jeho mudre reči, ako isť na vzdorovitú malu a mudroviny, že nemám toto a toto a potom jej urobí po voli a ja sa možem aj rozkrajať, ked odide, že ju zasa budem mesiac davať doporiadky....mna už z toho ide rozhodiť. naposledy super scena na ulici, ja vreštím na malu, že sa tersla o zem a hysterčí na zemi, lebo tatko ju nechce zobrať na ruky...velká chyba, zobral ju na ruky cez cestu, čo ja nikdy nerobím a na rukach už nebola ani nepamätám a potom o dnej chcel, aby chodila. ved lahšie je sa dať odniesť, nie? tak spustila rámus a vrieskala ako pominutá a valala sa po zemi.....tak sme sa na ulici dobre povadili, načo on odišiel-naštastie a potom mala pekne krasne docupitala so mnou v pokoji domov. ale to už so mnou triaslo od hnevu porriadne. doma zasa od neho kazanie, že som ju amla nechať...hm, tatkovia, len to, čo im vidia na očkách a maminy sa potom možu trapiť samé...
včera to isté v jednom parku...tak mala z výletu prd, skončila iba na kolotoči a šmykalke a pritom toho tam bolo tolko na pozeranie...celý čas nosená na rukách a hýčkaná tatkom. ja osm sa na nich už potom vykašlala, lebo som bola vynervovaná z tej cesty autom, ked mi ziapala vzadu a nedala sa nijak zabaviť, lebo milostivej tatko predtým dovolil karovať a oan to chcela stale...dalšia chyba..ale vysvetlite to chlapovi, ktorý je s dieťaťom 2 týždne a potom zduchne na 2 mesiace....cesta späť to isté..hučanie, bola už aj unavená aj hladná, ona sa proste inde ako doma odmieta najesť a ešte doma obaja hučaaaaaali do pol 10 a že nech ju nechám, ešte sa jej nechce spať...ma skoro rozhodilo...nato som si ja lahla na gauč a ani neviem, ako som zaspala. a to som si rano zlizla, že čo som nešla do postele, ked som vedela, že zaspím...ja som asi jasnovidec...
dnes mi ju prosimpekne vraj zoberie von..hovorím, fajn, mne sa s nim už von necelo, koli tým scenam, ench si s nou robí čo chce a došli späť až o pol jednej, ked už malá ledva držala očká otvorrené,takže z obeda nebolo nič..a to rano vypila len mlieko a ranajky odmieta od kedy ma tatka doma, čo je už týžden...ach jaj, ja už som fakt v koncoc h a to sa mi každý čuduje, že mám nervy, ked ma dojsť domov a už sa teším, ked odíde...prvý týžden si fakt vychutnavam..potom pride stereotyp, ale tie jeho večne mudre reči mi nechybaju vobec....a svokruška si ho vždy zastane, ale pritom a atu pri mne neazstaví ako je rok dlhý, iba ked je nejaký sviatok....
vini-presne to, čo ty som si ja užila u endokrinologičky pred 1,5 rokom. ale chudera, od každého si to zlyzla sestrička, ta už bola zufalá, tka povedala, že poripadné sťažnosti treba povedať dokine...a my sme boli pritom objednané na 10.00a trčali sme tam ešte o pol 12. tak soms a len slušne pýtala, či mam čakať, lebo inak idem dať malej domov najesť a ptoom by mi ju aj tak zobudili, no ale aspon by som ich mala z krku....nakoniec ma zobrala bokom, ale čakali tam ludia už od 7:00..dobré čo? lenže ona blbá je aj endokrinologička, aj pediatrička a aj cukrovkárka a mieša sa jej to tam jedno cez druhé...najhoršie, že je jediná detská u nas....
gratulujem tým, čo ste dočítali až sem🙂))
letím..babule, držte mi palce, nech je všeto OK....mam strach, lebo bruško mi nejako za 2 týždne nepodrastlo..do vtedy sa nafukovalo jedna radosť.... 😀

crca
9. apr 2010

Susi uf 😀 to byl jak román 😀 ,ale úplně tě chápu 😀 já mám teda chlapa každý den doma,ale co to jsou 2-3 hodiny denně co je doma a oni vzhůru.Taky mě může prcek vzít,když se jeden pokadí třeba v 18.00hod(o půl až třičtvrtě na sedm koupeme),já mu řeknu ať ho přebalí a manža na to"na co,vždyť se budou za půl hodiny koupat to vydrží"škoda plíny...... 😠 ...ale že jsem s nima celý den já a že ho pak bude svědět prďula,jak jí bude mít červenou a bude kňučet,to už mu je jedno 🙄 Jinak klobouk dolu,jak to zvládáš a ještě s prcíkem v bříšku 😀
Tak dneska jsem byla nakupovat dárečky těm našim prdíkům 😀 Matymu jsem koupila velkou tatrovku s hračkama na písek,Michalce velkou housenku od Fischer Price co hraje,mluví,zpívá,říká věty ,barvičky......,pak taky jednu sadu na písek a nakonec pro oba veeeeeeeeelkýýýýýýýýýho medvěda 😀 😀 je z toho strašně příjemného "plyše",není to klasický plyš,ale jsou to trochu delší chlupy,ale strsšně heboučký 😀 ,no,nechala jsem tam 2000kč,ještě 700kč v Tescu,to jsem jim brala bodyčka s kr.rukávem.Jenže mě štve,že nemůžu sehnat na Matýska nějakou jarní plátěnou bundičku,prostě nikde 😨

vinifera
9. apr 2010

No jarnú bavlnenú bundičku zhánam aj ja - lebo malý môže len bavlnu inak sa mi ohádže. ☹ A všetko super kvalitné 100% polyester.
susika - ja by som tých chlapov najradšej vystrelila na Mars. Aj to je asi blízko. Ten môj zas odíde ráno do práce a vracia sa večer o 19 dá večeru a potom ešte odíde a vráti sa o 22 skôr nie. Takže v podstate nie je dlhodobo doma ☹ 😠 Ale aspon dlží tlamu. A najnovšie tvrdí že je nielen psychicky ale aj fyzicky týram. ... 😔
crca o peniazoch mi ani nehovor. Už by sa mi fakt zišla tlačiaren na peniaze. urgentneeeeeee. Len včera som platila 32 € za pracie prostriedky pre krpatého - mydlové vločky, prací gél z mydlových vločiek a tak pod. Ufff.
Inak krpatý vstal o pol druhej na obed. A odvtedy je nonstop hore a vôbec nevyzerá že by chcel spať.

crca
9. apr 2010

Vinie a kolik vy tam vlastně máte rodičovskou?U nás je těch 7600kč když jsi doma 3 roky a ať máš jedno,nebo dvě 😠 Vy už to máte na eura co?Tomík je zase osypaný? ☹ Hele teď budou dávat na Nově o atopickém exému je to pořad "Vizita"nevím zda na to někdo koukáte............ 🙂

vinifera
10. apr 2010

Nekukám. Pošli link 😉
No rodičovská aj s prídavkom na dieťa je nejak do 280 €. Do dvoch rokov dieťaťa a potom to ide dole nejak na 180 € ten posledný rok. Ale to neviem presne. Toto čo beriem teraz ja je zvýšený RP. Môžeš on požiadať ak si pred materskou pracovala.

pia22
autor
10. apr 2010

Ahojte kocky🙂, tak som po dlhej dobe nakukla. No mozem povedat, ze Jasmi mala s tou manzelskou krizou pri stahovani pravdu, hadame sa uz pre totalne kraviny. Teda hlavne ja, lebo sme stale v meste dokupovat veci alebo na byte, vsetko trva ovela dlhsie ako planujeme, maly je zatial s mojou mamou a ja som z toho na prasky, lebo viem, ze od neho neodbehne ani si zaliat kavu☹ No nic koceny. Zelam vam krasny den.

crca
10. apr 2010

Vini,jestli budu vědět jak na to tak to sem hodím 😀 Budou to dávat mám dojem ve středu až po 22.00hod. 😀

crca
10. apr 2010

Ty jo já jsem dobrá 😀
http://archiv.nova.cz/vizita/ bude to teda až příští týden(nebo spíš tenhle po víkendu) 😅
Pia,tak ať to máte brzo v cajku a už si užíváte novýho bytečku 😉

jasmia
10. apr 2010

Ahojte holky, dnešek byl celkem v pohodě, Justýnka měla náladu střídavě oblačnou, ale když se to vezme dohromady, tak to celkem šlo. Teda kromě toho mého puberťáka, myslela jsem, že ji roztrhnu na dvě půlky, celý den lítá venku a uklízet by ji moc obtěžovalo, tak tady hulákala, jak na lesy, tak jednu výchovnou schytala a teď mě to mrzí ☹ .

Pia my se taky hádáme kvůli ptákovinám, už nám jde z nového bytu hlava kolem, když si představím, že rekonstrukce bude trvat ještě min. půl roku, tak mě jímá hrůza. Tak přeju opravdu dobré nervy, budu na vás myslet.

Vini souhlasím, s tvým chlapem pošlu i mého a minimálně do jiné galaxie. Pobavilo mě, že ho fyzicky týráš 😀 , jak by si to s tvojí muší váhou dokázala 😀 .

Crca tu housenku chci taky, nechceš mi taky jednu koupit 😀 .

vinifera
11. apr 2010

Vynikajúúúúco. Tak sme boli na nákupe v Polsku. Ale na základe toho že im včera "švacol samolet" tak majú dnes VSETKO okrem púmp zatvorené. Ale na to sme prišli až v Bialsko Biala Trafí ma šľak. Raz za tri rokov ma chlap zoberie niekam vyvenčiť a figu z toho.

susika
11. apr 2010

no,tá rodičovská ej zvyšená len kým dieťa nemá dva roky. nás to minulo, aj ked som pred tehotensktvom mala kopec rokov odpracovných, lebo malá mala 2 roky v lete, takže mám stále len tých 180 eura, alebo tak nejako aj s rpidavkom na malu, bez naroku na zvyšenie.....podla mna je to riadna hluposť, že len do dvoch rokov to dali, ako keby staršie detičky, potrebovali toho menej alebo čo... a iné to nebude ani pri druhom, lebo predtým nebudem mať odpracovaný potrebný počet dní...ale prežili sme do teraz, nejako sa s tým popasujeme aj nadalej🙂
včera sme boli poobede na navšteve na Orave, takže 1,5 hodky autom pianko, myslela som, že malá zaspí, ale omyl, všetko sledovala tými jej velkými očami🙂)..mala bola ako vymenená,t ak zasa sa všetci do mna pustili, ež čo sa sťažujem, ved je dobrá, že čo si vymýšlam..našťastie si moj otvoril konečne usta, a potvrdil tie raple, čo ju chytaju a aj to, že neznáša, ked ju bijem..načo sa do neho pustili, že to treba, že nech citi bolesť, čo je zasa podla mna blbosť, capnuť po azdku je iné ako zmlátiť a ja ju mlatiť nemienim...nejaji to zvladneme...
prcko je zatím OK a podla piatkového sona to vyzerá na bračeka🙂)to ma tam skoro položilo, ale má všetko,č o má mať a aké ma mať, ešte je aj o týžden väčší, tka neh to tak ide aj dalej. lebo vraj, je rizikovejšie, ked sa narodí nedonosený chpače a dievčasto. baby su vraj odolnejšie a skor preživaju alebo preživaju bez nasledkov..teda, česť výnimkám....
crca-- aj u nas fičia hračky s toho jemnulinkého plyšu..bude mať úspech, to som si istá🙂))
inak vini-kedy palnuješ ten odstrel chlapov na neznamu vzdialenú planétu?aby som ho stihla pobaliť 😀 😀 😀

crca
11. apr 2010

Vini,přidávám se k Susi,řekni den a hodinu a bude tam 😀 😀
Jasmia,vydrž tak dva roky a budeš dědit 😀 😀 (tu housenku),ale je fakt super 😵 ,akorád si myslím,že Maty bude tahat housenku a Michalka bude jezdit na Tatrovce 😅 .Z ní teď rostu 😠 už umí vylézt na gauč a rohovou lavici v kuchyni,takže nemám už nikde klid ani na to kafe,copak tu sedačku ještě beru,jenže když si sednu ke stolu,tak mě z lavice leze i na stůl,takže přímo do talíře 😀 😖 ,když ten stůl odsunu,tak je schopná skočit,dneska jsem jí tak tak zachytla,protože no a co,tak je ten stůl metr od lavice,vždyť já tam došáhnu 🙄 ,prostě ona se nebojí ničeho,to není jak Maty,který na všechno jde opatrně,ale dneska teda měl taky vytáčkový den,ten zase přišel na to,že se dají otevřít i šuplíky,takže několikrát dokola se odehrálo toto....,Maty otevřel šuplík,druhou rukou zatlačil,což znamenalo,že si jí tu první přivřel--řev(ale nijak velký),tak přijdu a říkám mu pozor aui,vytáhnu prstíky...,šuplík zavřu....než dojdu do kuchyně,opět otevřel šuplík,opět strčil ruku a zavřel 😀 😀 ,druhé dítě jsem mezitím schazovala ze stolu 😀 😀 😀 .
Holky teď se tomu směju,ale já myslela,že mě trefí,že jim snad ani oběd nedovařím 😀
Odpoledne jsme byli u babičky(prababičky pro děti),měla narozeniny a tak jsme tam jeli pogratulovat a večer jsem jim pustila pohádku na kazeťáku a do 10 min mrtvo.Ani nepípli 😀

jasmia
11. apr 2010

Crca tak housenku si zamlouvám 😀 , jestli teda přežije tvoje akční dětičky 😀 . O šuplíkách ani nemluv, Nela když měla rok, tak si jich tam taky naschvál přivírala, asi jí dělalo dobře, že jí to bolí, jinak jsem si to nedokázala vysvětlit.

Dneska byl den na houby, zase jsme se pohádali s mojim. Šel s Nelou ke tchýni,prosila jsem ho aby došli do šesti, protože jsem ji potřebovala umýt hlavu a on s ní doleze v osm a diví se, že se rozčiluju. Tak šla chuděra spát s mokrou hlavou, tak zítra bude zajímavé česání, to zas bude slz a vyškubaných vlasů.

Susi gratuluji, že se snad povedl chlapeček, vůbec se neboj všechno bude v pořádku. Já se taky nervovala, po tom co se Adéla narodila s vrozenou vadou a zbytečně jsem se stresovala a vůbec si těhotenství neužila. Tak pošli chlapa na Mars a užívej si, jestli ti teda ta tvoje čertice dovolí 😀.

Vini když se daří, tak se daří.

susika
12. apr 2010

ahojte. tak babule, ak sa fakt ten chlapec potvrdí,t ak budem mať vela dievčenských vecí na predaj, také skor od velkosti 74, lebo ružové dupačky mu vadiť na spanie nebudu🙂))tak ak by bol zaujem, ušetrim si robotu davania veci na bazare a urobi sa miesto v skrinkách...nie su to super zančkové vecičky, niektoré nakupené zo sekaču, ale kvalitné, ked su zničené, tak ich ani nekupim, niektoré boli s originálnou vysačkou....

jasmia-tak ten moj chodí domov na kratko a nie osm s ním celé dni, ked je preč a my sa hadame, ked je doma stale. už rano ma niečim vytočí jeho mudrovnaí, ako čo mam urobiť a ako sa chovať k malej, ked začne vzdorovať, tak ho necham, staraj sa ty...ide doobeda von a vie, že ma prisť pred 12.00, to aby vtedy už sedela za stolom, lebo od kedy je doma, aj tak nič neje..no a on pride uplne v klude o 12.15-12.30, že mala sa nevedela vyšišmať od preliezok a ešte sa čuduje, že kričím, že som naštvatá, že ved je to len 15-30 minut a nie je to koniec sveta..tak mala unavená, ani k tolu nejde, a pyta sa spať..takže od rana od 6.00 je iba na jednej flaši mlieka s grankom, lebo v jeho pritomnosti odmieta aj ranajky..tým, ež ide neskoro spať, dlho spí aj viac ako 2 hodiny...minuel to natiahla až na 3,5 hodiny, to som už chodila kontrolovať, či dýcha..vstane neskoro, takže olovrant nehrozí, elbo už je skkoro večera..von to už tiež nehrozí na dlhšie, elbo už je chladno a ona je nervozna, že je dnu...ale už o osmej zas sa pyta spať, lebo od posunutia hodin je to jej hodina..a potoms a nerozčulujte..ked vam ešte šplechne, že "aký mate problem, že všetko je OK"...

crca-u nas tiež idu autíčka a mala ma jednu tatrovku a ta ma uspech. ale aj s kočikom sa vela pehrá...ale keby sem niekto pride v nečakanej chvíli,t ak tu robíme preteky s autami so zotrvačníkom🙂)super pohlad, dve baby na zemi🙂))...

jasmia
12. apr 2010

Dnes mám den blbec, Justýna je zase protivka, chce se pořád jen chovat. Při mixování jejího oběda mi vypadl mixér a sním i miska s jejím obědem, tak jsem musela udělat druhou dávku. Při krmení pořád kýchala, takže jsem měla polévku všude, hlavně na brýlích, tak jsem prd viděla. Pak když jsem věšela prádla, tak mi praskla šňůra, takže všechno prádlo popadalo na zem balkonu, takže jsem ho musela znovu prát. Proto už dnes raději nic nedělám, Justýnu jsem pichla holkám do pokojíku a já brouzdám po netu.

crca
12. apr 2010

Ahoj holky,tak Jasmi u mě to byl spíš žlučovej den 😠 Michalku jsem pořád sundavala ze stolu,Matese od zásuvek,pak jsme šli ven a když už konečně spali,tak projel debil na Enduru(motorka na kros,takže příšernej kravál)a ještě to ohulil u kočáru,takže bingo,Mates vzhůru se šokem,pak když konečně usnul,tak vyjela sanita,já stála u přechodu a ona začala houkat,takže opět šokové probuzení,a když už usnuli znova,tak projel debil s tuningem v autě............... 😠 Když jsem je měla dopoledne na zahradě,tak usnuli,pak začali kokrhat ty mrchy kohouti a bylo po spaní a to jsem akorád zavřela dveře a stihla zamýchat s polívkou.................teď naštěstí už spí a usnuli krásně při pohádce,začala jsem praktikovat kazeťák a pouštím jim tam pohádky na kazetě ještě po manželovi a holky div te se.............najednou usínáme bez řevu,jen si tam povídaj a je klid,pak je jdu kolem půl deváté jen srovnat a přikrýt 😀

jasmia
12. apr 2010

Teda crca taky dobrý nášup, asi byl nějakej blbej tlak 😀 . Pohádky na cd fungujou i u nás, vždycky Nele přečtu a pak šupnu cd s další pohádkou a do pěti min. klid.

Holky jsem úplně grogy, ale vsadím se, že když se umyju a zalehnu, tak pak budu čučet dvě hodiny do zdi.

miluska.h
12. apr 2010

caute holky 🙂 aj ja vas zanedbavam, ani poriadne docitat vas nevladzem, len som tak preletela prispevky. vidim, ze sa kazda s niecim trapime ☹ asi je na nas toho vela, ale my sme statocne a zvladneme to 😉
Tomasko je stale mrzuty a uboleny, zub nikde a dasienka navrete az az ☹
najblizsie dva vikendy budu oslavy, tak mam plnu hlavu starosti s jedlom, tortami, vyzdobou a vselicoho ineho.

crca
13. apr 2010

Miluska,koukám,že nás tady dost,co slavili (slaví)první úspěšný rok přežití 😀 Nás to čeká 24-25.4,uteklo co?Nervy v kýblu,užívání si minimálně 😀
Jasmi a to jsem ještě nenapsla,jak mě vytočil můj drahý. 😠 Ale to dopíšu až večer,holka je jako vždy už vzhůru 😠

nikush
13. apr 2010

caute, dlho som tu nebola, necitam spatne bo sa mi nechce ☹
boli sme na svadbe, potom na chate, maly napokoju, zatial uzasne dieta, kiez by to tak ostalo, az ne ten vztah ku kociaru, mohol by si ho vypestovat 😠 ....
pozeram, ze pia sa tiez stahuje, kiez by to uz doslo aj na nas...no ale ja som presvedcena, ze vianoce stravime vo svojom 😉 .
zacala som malemu davat mrkvu, ta mu normalne chutila, no ale riadny kentus to je 😀 . ta jupiii

susika
13. apr 2010

ahojte. ani sa nejdem rozpisaovať, lebo by to bol zasa další dlhý roman...s mojim stale na nože, stale viac a vaic, až som pisala do jednej temy, že ako to vyzera, ked sa člvoek riadne v tehotenstve rozčuli, že aký to može mať vplyv na bábo...bude z neho jedoš? aleob sa može niečo na nom pokaziť alebo čo....už sa fakt bojm, ale všetko ma stale boli, tak ako predtým, ..už aby kopalo škrvňa jedno...
vidím, že ste is tu dosť pomenili fotky..nomrálne znova pozerám, ktoá ste ktorá, lebo nicky si malo pamätám, to skor fotky🙂)milushka, ani b som ťa nespoznala...a vini, keby nemaš škulky, tak tiež nie🙂)pekná foto..ako moja malá, ked sa hra na neviniatko🙂))
nikush-mrkvička a zemiak, to šlo aj u nas, horšie to potom bolo s tým ostatným... a potom baban, ale len trochu. a teraz , keby ma az vedro jablk, tak ma dosť na celý den🙂)banany nemusí🙂))

pia22
autor
14. apr 2010

Ahojte kocky🙂, mate super fotky, uz by som si aj ja mala nejaku dat, aj ked ten obrazok sa mi dost podoba😉. Nikush ty mas inak radikalnu zmenu dlzky vlasov. Aj ja nad niecim takym uz dlhsie uvazujem. Susika nerozculuj sa, malemu sa pritom dostavaju stresove hormony a to mu velmi neprospieva. Ja som bola v tehotenstve na MM skor hnusna, stekala som mu na vsetko a pre vsetko, no des, aj ked ako hovori, ziadnu podstatnejsiu zmenu nevidel😉 U nas inak nic nove, stale stahujeme, velmi sa neponahlame, s malym sa ani neda. Simi sa zacina na brusku plazit, az na to ze dozadu. Zajtra ideme na kontrolu na rizikove a urologiu, tak sa zase dozviem nejake hluposti
😠 Zelam vam krasny den a drobci nech posluchaju.

susika
14. apr 2010

jasmia-iba nahodou som kukla kalendá r a poezrám, že tvoja Justínka, keby ste tu, tak osalvuje dnes meniny🙂))

pia-kým nič horiše, tak to je snad v pohode..už som sa poučila, nechem mať doma malého nervačika..malá bola zlatučká, ked bola drobec. iba sa rehotala. tá nevedela, čo je plač, dokonca, aj ked bola hladná, sa zobudila presne ako aj teraz, začala si brblať, mlaskať a vydávala také zlaté zvuky, ako vzdychanie, že "mamina vstavaj a davaj papať"🙂
inak dnes ma prsia rano boleli sakramensky riadne a naliate ako balony, tak snad dobre znamenie, ved inak by asi splasli, si myslím a v noci o tretej som musela vstať na ukrutánksy hlad a to som pred spaním zjedla riadnu spustu....

iank , čumla som do čisnkeho horoskopu...mala mi podla neho vyšla, aj ked vtedy som ju už mala, ked osm ho objavila a teraz podla neho vychadza chlapček...tak uvidíme, či sa doki nemýlil🙂)

nikush
14. apr 2010

pia, tie dlhe vlasy boli spred 2 rokov aj to len kvoli svadbe...hned po nej som sla na kratko a potom tak na cca 5cm vlasy...neznasam dlhe, ale tento sa mi paci, pokial nebudu na krku...len si pridem taka nezenska 😢 ale mm sa pacia kratke vlasy, ta aspon ma utvrdi, ze som zena 😀 ... inac neviete co proti nechuti k sexu? uz som z toho mimo 😅
maly je tak pohodove dieta, zajtra ideme na ocne, lebo slzi jak besny, asi slzne kanaliky, no som zvedava aky bude, naj by bolo cerstvo zobudeny, najedeny, prebaleny a s usmevom na tvari...naivkaaaa 😀
no vini ta ty jake umelecke foto tu hadzes??? ta sa zakomplexujem, ne dost, ze vyzeram objemovo jak vorvan, este pri tej fotke si pridem jak marfa 😀 supeeeeeeeer....este par dni taky pristup sama k sebe a sladkovicova to isti...pane zem, asi mam depku ked sa tu tak odveci rozpisujem...ta uz koncim, pre istotu 😎