Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?
Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉
Už nemůžu, dnešek jsem pojala pracovně a celý den, jsem se nezastavila, ale zas to u nás konečně vypadá jak u normálních lidí 😀 . Teď večer jsme slavili úspěch, Justýna totiž vypila 50ml, což po 4 dnech bez večeře, je fakt výkon 😅 . Dokonce jsem ji zkoušila vážit a už druhý den mi vyšlo 6 kg, což by znamenalo, že jsme přibrali 400g za měsíc, což se snad, krom prvního měsíce, ještě nestalo.
Crca vy dnes slavíte? Nezapomeň pak dát fotečky prcků a napsat jak se líbili dárečky.
Já už teď přemýšlím, co Justýně koupím, ale u nás je problém, že všechno máme po holkách. Když jsme se stěhovali, tak hračky z pokojíku zabrali nejvíc místa a to nemluvím, že máme narvaný sklep odrážedlama, houpacíma koníkama, trojkolkama a já nevím čím ještě, jsem to tiž maniak na nakupování pro děti
Vini mohla by jsi zase napsat nějaký zábavný příběh ze života, už jsme se dlouho nezasmáli. 😀
Jé ty jsi mě předběhla 😀 , tak slavit budete až zítra?
Ahoj Jasmi,tak o kupování mě ani nemluv 😀 jj,dneska odpoledne budou slavit,dneska jsou zatím hodňoučký a usměvavý,tak snad jim to vydrží 😀
Dneska v noci opět vřískal Matějův alarm 😅 zase byl narvaný na dekách 🙄 a s tou večeří..........Mates nechtěl ani prd,takže šel spát bez večeře(asi vidí co si tady píšem 😀 )a Michalka vypila asi 100ml,ale jedl až ráno před sedmou 😅 ani holka v noci nejedla 😕 sice každou chvíli pobrekávali,takže nic moc vyspalá,ale od půl noci do půl šesté byl klid až na to buzení jejich pobreku 🙄 Fotečky dám co nejdřív,večer budu zase házet snad i něco na bazárek,jestli teda nebudu k.o 😀
ženy bordel mi tu padá na hlavu. Nič nestíham. Ale dlabem na to. Malého som hodila ku svokre a idem sa s tatikommm voziť na motorkééé. čaftéééé 🙂 🙂
Vini na bordel se vykašli,včera jsem gruntovala,nechalä jsem na tom ruce a dneska je to zase jako kdybych nic nedělala týden 😅 Hlavně aby jste dobře dojeli 😉 Dávám první fotečky 😅 Na dárky čučeli jak puci,nějak je to moc nevzalo,nejlepší byly obaly 😅 Ale šli spát a myslím,že se jen tak nevzbudí i kaši vylemcli jako prd,dneska jsem jim teda udělala instant od Sunarky na Dobrou noc 😀 Pak jsme je ještě vypustili na zahradě,jen jsme jim přehodili gatě co mají na venek na to lezení a byli v sedmém nebi,ale když se rozutekli...... 😀 Nejlepší bylo,že Mates něco žužlal,manžel myslel,že je to šiška a pak kouknul a ono psí hovno 😠 😀 Snad se nic nebude dít,nespolknul to určitě a manžel mu šel hned vypláchnout pusu 😒 Jo,objednala jsem si kšíry na ty židličky a je to i jako vodítko 😀
Ahojte holčiny, dneska bylo krásně, tak jsme vyrazili do cukrárny, tam jsem si dala ten největší zákusek, co jsem našla 😀 , byl vynikající. Horší byla zpáteční cesta z města domů, rozhodla jsem, že půjdem pěšky a to jsem těm mojim lenochům neměla dělat, máme to cca 2,5 km, v půli cesty jim všem boleli nohy, měli žízeň, bylo jim vedro, prostě na zabití 😠 . Justýna byla hodňoučká, celou dobu spala 😀 . Dneska večeřela, tak jsem spokojená jak želva.
Crca neboj malému nic z hovínka nebude, můj brácha je vyhledával cíleně a papal 😀 a je zdravý jak řípa. Ten méďa je úžasnej, není náhodou větší než děti 😀 .
Jasmi,méďa je asi 2x takovej jako oni 😀 ,hodila jsem zase nějaké ty věci na bazárek a už sotva vidím,tak zatím dobrou noc 😅 Dneska bylo fakt nádherně a už by to takhle mohlo aspoň chvíli zůstat 🙂 Ještě teda musím říct,že ten dort byl super,nebyl moc sladký,byl čokoládový(i korpus),ale krému minimálně,fakt jsem si i já pochutnala a to nemusím sladký.Na to,že byl od pátka doma ve sklepě v krabici,tak neměl chybu 😵 Tak zatím ahojky a třeba zítra 😀 😀
Jeéééžiš konečne som uspala dinga. No fakt nevládzem. Takto do 23 je hore. O 7 mej mi už bude skákať po hlave ...
crca - tata je aký sympaták 🙂
Vinifer,děkuji za pochvalu chlapa,ale ta sympatie je asi tak všechno 😀
Ahojte, u nás je super bouřka a úžasný vítr 😠 . Dneska jsem si byla koupit něco na sebe, protože jsem včera vyřadila všechno z šatníku, v čem vypadám jak jitrnice 😀 a ono mi tam nic nezůstalo 😀 . Zítra jdu s malou na ORL, tak v nákupech budu pokračovat ve městě, jen nevím co udělám s těma vyřazenýma hadrama, všichni v rodině jsou tlustší než já, tak to asi poputuje do azyláku. Taky mi dnes došel monitor dechu, tak už se snad nebudu bát usnout, když budu vědět, že je Justýnka chráněná.
Vini malá mi už týden vstává v 5.30 a já usínám okolo 23, takže vím jak ti je, úplně na hov.o 😀 .
Jsem tu sama? Holky už spí a já celou dobu přemýšlím, jestli mám žehlit, ale asi na to prdím 😀 . Dneska byla Nela na logopedii, neumí říct r,ř a dostali jsme další cviky, jestli se to už brzo nenaučí, tak mě trefí, v září jde do školy a pořád to neumí 😒 . Taky dnes zjistila, že se ji kývá první zub, ale je divný, že dole, nahoře pořád drží, jak pčibytý(nevím jaké i,y po b 😀 ).
Šak prvé rastú dolné tak by mali aj dolné vypadať. Či? Mna tiež čaká žehlenie. Ale malý digno řádi tak sa nedá. Už ho asi roztrhnám ako žabu.
První vypadávají horní, ale u ní je celkem dobré, že se jí vyklají spodní, kvůli tomu mluvení. Tak u nás už chrní i můj chlap a chrápe mi tady do ucha 😀 .
No známa čo má malú Ariadnu tak je prvé vypadali spodné. Presne ten čo jej prvý narástol (mala to poznačené v knihe) tak ten jej aj prvý vypadol.
Tak v naší rodině všem vypadli první horní zuby 😀 , ale jsem ráda, že už jí začali vypadávat a ona je přímo nadšená 😀 , už se chlubí ve školce.
Tak jak to vypadá, asi si tu budu psát soukromý deníček 😀 . Dneska jsem utahaná jak kůň, ráno jsem byla s Justýnkou na odběru krve, chuděrka plakala strašně, pak rychle domů uvařit, Po obědě jsme šli nakoupit Nele věci do školky v přírodě a pak ještě s dětma na zmrzku, takže jsme byli celý den mimo domov a tady to vypadá jak u prasat 😀 .
Příští týden v úterý nastupuju s Justýnkou do nemocnice na odstranění toho hemangiomu, mám šílený strach, ale na druhou stranu už se nemůžu dočkat, až to bude pryč.
Jdu si uvařit kafe, nebo mi padne hlava na klávesnici 😀 .
jasmia aj tak ťa obdivujem (a crcu tiež) že to zvládaš s troma deckami. Ja mám jedného dinga doma a stačí mi. Dnes poobede som ale šla do mesta svokrovci mi ho uniesli. Takže som konečne poumývala podlahy a bola sa aj pokorčuľovať.
Takže máme upratané môžte všetci prísť na návštevu 😉
Ahoj holky,nějak mě to zmáhá 😒 asi na mě leze ta pravá jarní únava 😀 Já nevím ,chodí spát kolem čtvrt až půl osmé a od půl šestý od šesti jsou vzhůru 🙄 do toho tam běhám tak 3x-4x za noc 🙄 asi rostou Matějovi zuby,protože je ufňukanej,kvůli všemu a hlavně maličkosti řve,už ani na tu procházku nemám sílu,protože mě bolí nohy a záda 😔
Takže Vinie co z toho plyne?Neobdivuj mě,jsem v prd..i 😀 😀 Včera si ještě ke všemu Mates hrál na kaskadéra a přepadl přes sedačku v obýváků,mají za tím krabice s hračkama a je to asi 110cm výška dolů 😅 ,naštěstí mě něco nakoplo a já tam ani ne,5 min.před tím dala navrh těch krabic radši matračku z postýlky,co jsme měli u tchýně 😅 ,to byla sekunda a Mates najednou na druhé straně 😀 směju se,protože se mu nic nestalo,ale nebýt tam matrace a nebo vůbec,nebýt tam ty krabice,tak by to asi bylo horší,to by dopadl na tvrdo na zem 😒 ,ale já už nevím jak mu to mám vysvětlit,aby tam nelezl 😖 už i na prdel dostal,pořád ho okřikuju(někdy mám pocit,že celý den nedělám nic jiného 😔 ),ale ne,musí lézt nahoru.A co myslíte?Dneska tam lezl znova,jako by se nic nestalo 😠 Ten je teď jak z divokejch vajec,ještě že Michalka je teď naprosto v pohodě,vyhraje si zabaví se a když jí nic nebaví,jde si sednout do Tatrovky 😀 Takže asi tak nějak 😀
Jasmi,teda budu držet palečky,aby to malá měla co nejrychleji za sebou a byli jste v pohodě 😉
Teda holky vy jste se rozepsali 😀 .
Vini neobdivuj, já jsem na tom stejně jak crca, totálně v prd..i a kdybych měla toho tvýho nespavce, tak už jsem v Bohnicích, v tom zas obdivuju já tebe.
Crca Matýsek je borec 😀 a v tom lezení, kam nemá, nepomůže nic, musí z toho holt vyrůst, aspoň u nás to tak bylo.
Zítra toho mám zase hromadu, musím na ORL, pak si ještě nakoupit nějaký věci do nemocnice a hlavně vyběhat Adéle přestup do jiné školy, v té které je, má problémy se spolužačkou ☹ . Takže večer zase padnu za vlast 😀 .
ahojte. no vela stranok ste nepokročili, čo som tu nebola🙂))
jasmia, dufam, že ste dobre dopadli v tej nemocke. držím palce..ja mám z nemocníc hruzu už ked tam mám isť len na navštevu....
bolis me týžden u mojich rodkov. na dedine..super, mala sa vyšalela, ale zato prestala spavať.doma sme už o šiestej až 18:30 na večery a tam som ju nemohla zohnať dnu ani o osmej. na nervy a ptoom ledva zaspala o desitaej, čo bola rozblaznená.uspešne sme bez plienok už asi mesiac v noci. super, konečne, to je ulava..a bolo to vcelku bezbolestné, asi preto, že to šlo zasa od malej samej, že odmietla hambu a nemusela som bojovať...občas sa sama v noci zobudí, ale väčšinou sa nespolieham, davam budik, takže vstavam ako keby som kojila🙂))
dnes sme boli smmojim kupivať rpe malu topanočky...myslela som, že to bude lahšie, ked pojde aj on, lebo malá robí hrozný cirkus, ked ma mať niečo nové na sebe..no, radšej budem chodiť sama ako do teraz, lebo to je hotová katastrofa...hovorím mu, psotav ju na zem, potrebujem pozurieť, ako jej sedia a nech sa prejde...malá hukala ako pominutá a on ju objímal a posadil na stoličku a vyzul jej ich. ja kukám ako pu, čo to robí, že po sediačky sa to nedá...tak sa naštval, že ideme do druhého obchodu...ma skoro porazilo, akú hambu mi tam urobil a ja ešte dalšie troje topky po ruke, že vyskušame...tak namiesto 10 euro az topky sme dali 20 a to jej asi vydržia len teraz dokym nebude teplo a na jesen už budu malé...ja tam brucho tvrdé ako skala, keby to vidí doki,t ak ma šikuje do nemocky...ma porazí z neho...ešte, že ostatné veci ako tak odhadnem, na toho mojho pavuka....
to chceee veeeeľa magnééézia 😉
Zrovna dneska jsem si říkala,že nás posunu 😀 ale osud tomu chtěl jinak 😀 My lítáme jak čamrdy 😕 mates ten je malý tornádo,zvedá se už ze země bez držení 🙂 Rostou nám zuby,takže dneska jsem spotřebovala půl balíku plín a balík vlhčených ubrouskůprotože byli každou chvíli posr..ý 😅 ,ale jinak dneska byli zlatý a to jsem se bála,že budou protivný,když bylo hnusně,ale venku jsme byli.Jinak do teď jsem žehlila a mám toho plný kecky 😒
Zítra jedu s matym na nožičky a snad už naposled a ve středu zase s obouma do poradny 🙂
Vini má pravdu,hoooodně magneska,ale teda obdivujete mě s dvojčatama,ale Susi,já obdivuju tebe 😀 ,já bych ho tam nechala samotného a šla ven,ať jí teda boty vyzkouší a koupí 😀
Lehko se to říká,ale Susi,šetři se 😉
ahojte. no, dnes to je super. malá síce nervy zasa na dranc. tato sa s nou vratila šmaril ju do postele, nasr..atý ako delo, že sa mu hned vonku šmarila na zem a vrieskala...ja som ju s pokojom vzala z psotelel, síce hukala, že pojde aj ocino, zameitla som to. vonku bola kao med,kýms me nedošli k reliezkam,švacla sa na zem,t ak som juu nejako tahala, prežili sme aj cez cestu.....normálneš si budujem fantaziu, že jej naslubujem všeličo (splnitelné), aby ako tak posluchla...domov sme prišli po skoro dvoch hodkach prechadzky, doma ju sice zasa chytil rapel, už ani neviem prečo, ale aspon trocha sa najedla a zaspala ovela skor ako inokedy🙂))poobede asi naštartujem kočík, nech sa prejdeme, lebo len autíčkom chce ísť a pešo by sme tam prišli v pohoe, ale cesta späť by bola boj a ak by s nami šiel aj tato, asi by som ho prizabila. isto by sa nezdržal komentarov ako čo robím....no mala skončila dnes zasa s fialovou perou, ani neviem, kde si to spravila.som zvedavá, ako jej to do večera opuchne....
idem pohladať letačik k magneziu, ak sa bude dať, tak si asi na večer capnem hned dve tabletky...v noci krpec nechce psať aw ako sa hýbe, to tvrdnutie je hrozné..nadalej sa bojim, ako to dopadne. už som s ním celkom vžitá, aj pupok sa veselo vypúča..no lenže nezadychajte sa, ked mate takého jedoša...
ozaj, ako moc vadí azdychanie v tehulovaní? segra minule že ledva lapala po dychu a aj pri prvom robila kraviny a všetko v pohode. ja pri malej iba na stepery šantila, teraz som sa na všetko vybodla, lebo sa bojim, aby to nedopadlo rovnako. ked šlapem po schodoch na piate. iba občas, ked sa nam nece čakať na vyťah, hore som mrtva...čo myslíte, vadi to, či by to muselo byť dlhodobé?
Podľa mňa pohyb v primeranej dávke nemôže uškodiť (teda napr moja matka tvrdí že ked ma čakala tak ešte v 9. tom mesiaci kopala zemiaky 😵 )Neverím jej ani pol slova- ked si ja seba predstavím v 9. tom mes.
Inak som do konca tehu behala lietala - mala som na starosti aj venčenie dvoch psov čo mal môj drahý hlboko v paži. Aj sme sa sťahovali ked som bola v 7 mom mesiaci - čo mal môj drahý tiež ťažko v paži - len priplatil dvoch chlapov čo poodnášli krabice. Inak som všetk sama robila. V januári som na bazáre ešte odhrabávala sneh z áut. (feb som rodila)
No a sme tu živý a zdravý 🙂
Susi,já lítala s dvojčatama imrvére až do 32tt,kdy mě uzemnili v nemocnici,kam jsem se jela objednat na hospitalizaci(měla jsem radši nastoupit ve 34tt,abych byla kdyžtak už pod kontrolou)a tam mě vyšetřili,natočili na monitor a už mě nepustili domu 😀 ,měla jsem kontrakce po 6 min. 😀 ,no jo,kdo to má pozant,když jsem těhotná poprvé a ještě s dvojkama 😀 .
Asi si myslím,že pohyb fakt neškodí,ale pokud jsi měla problémy při prvním,tak bych se asi šetřila pokud by to šlo.
Vini,taky mě tchýně říkala,že když čekala šváru(manželova bratra),tak ještě v 8 měsíci jezdila na traktoru a kydala hnůj prasatům..................... 🤐
Máme objednané nové autosedačky 😵
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=32305259
vini-to može byť pravda..sestra sa smiala, že bude ako žena z minulosti, od role rovno do porodnice...a tak aj bolo. ešte poobede sme trhali zemlinu a kopčili zemiaky u nej na zahrade a zavarali ribezle..nezabudnem, ako sme sa a aj ona nadrapovali s tými velkými zavaracími hrncami a v noci šla rodiť..ale to bolo rpeto, že švagor už mal sexualne absťaky🙂)ako ona povedala, skočil na nu a oan šup na vecko a praskla jej voda🙂
ja som sa tiež neviem kao neštrila...tiež sme sa vedy sťahovali...ja ťahala ťažké krabice s vecami..nikoho som pri sebe nemala. chlap zasa preč na dva mesiace vtedy, ja na začiatku tehu..potom som škrabala tapety a sťahoval sa starý nabytok povodných majitelov-inak jeho uja-z bytu.....potom nas ešte čakalo stahovanie nejakých veci z miestnosti do meistosti..nikdy nezabudnem, ak sme odsuvali 150 litrové plne naplnené akvarko aj so vstavanou skrinkou...skladali nabytok a čo ja viem čo ešte...v 5 mesiaci už tvrdnutie brucha....v polovici 6 mesiaca otvorená na 2 cm a stale so si nedala povedať..chodila som 3,5 km do roboty a tu istu z roboty pešo+zhanala pre krpca vecičky..napešo, ved prečo by osm šla autom a ešte soms a trepala aj na vylet do kopcov....až kým mi na konci 7 mesiaca doky nepovedal, že bábo nenarastlo a že je pravdepodobne podvyživené a nedoživované...panika, špitál a o pár dní predčasný porod....ale vrak koli tým všetkým veciam to nebolo....nazvali ma zvláštny pripad unas v nemocke.....
Ahojte holky, tak jsme zase nikam neodjeli, malé zas teče zelené z nosu, asi mě z toho už picne ☹ , teď budeme lítat po vyšetřeních, proč má neustále tu rýmu.
Susi mě taky tvrdlo u Justýny břicho už ve třetím měsíci, byla jsem celkem vystrašená, ale doktor řekl, že je vše v pořádku, ale je pravda, že jsem po tom nic moc nedělala, ani nemohla, jak jsem byla tlustá 😀 . U Ady a Nely jsem přibrala jen 6 kilo, ale u Justýny 17 a to hned v začátku, takže jsem byla ráda, že se dokutálím na záchod, ani to jsem nemohla udýchat 😀 . U Nely jsme se taky stěhovali, byla jsem v 8 měsíci a tahala všechno sama, chlap byl naprosto na houby 😀 , než mu půl hodiny vysvětlovat, kam to chci dát, tak jsem to radši tam došourala sama 😀 .
jasmia-je zaltíčko ta tvoja malá🙂)tiež mám taku nejakú foto s malou, ked prvýkrat chytila flašku...radosť pozerať🙂) s tým azdychaním mi ani nevrav. ja som pribrala sotva 3 kila a to sa napchavam fakt do prasknutia, aby som pribrala, lebo s tým bol vždy problém, ale aby doki nepanikáril, že sa niečo deje, že zasa nepriberam🙂))niekedy, ked rano alebo v noci malá skríkne v izbe, tak sa zalknem a vyletím, že ledva potom lapám dych.....tak sa vždy bojím, aby sa to tam zasa nescvrklo, a bábo bolo nedoživené...
baby, dnes sa ten moj zasa tak vytočíl...a to je doma len od piatku...že každý niekam chodí a my sa motame tu dookola, lebo chcem , aby malá spala a dookola, že na nakupi do Nitry, bol tam aj jeho "kolega"-ale zaraba 5x tolko, kolko on a že ja nechcem ísť...už neviem, ako mu vysvetliť, že tam nepotrebujem, čo treba, kupim aj tu.....a mala, ked zašpiní, stačí aj zo sekaču...a len čumí..a iní tot a iní tamto a mna to už nebaví počuvať už od malej narodenia..lebo vela mamin chodilo kade-tade aj s miminami, lenže tipický chlap nepochopil, že je iné vlačiť so sebou pojazdné mliekarne a ja odsavačku s chladničkou na mlieko a tiež horucu vodu alebo vždy zhanať miesto, kde oplachnuť flašku.....
ozaj, mne doki povedal, že je to z toho, ako sa babo tam hybe, že už je volnejšia maternica a to ako kope do sitien sposobuje to "tvrdnutie"ale ako pravidelne jem to magnezium, tak to prestalo uplne.a malé buntoší skoro stale a najviac v noci🙂)dnes som si ho švihla aj po tom vytočení...

Jasmi,baterie tam mám pořád ty původní co u toho byli a jednou za čas to pustím na volno,abych věděla,jestli není prodleva už dlouhá,i když tam je kontrolka baterií,ale kdo se má na to spoléhat že? 😅 Zatím mám tu prodlevu pořád stejnou a je to cca 12vteřin,pak to začne jen tútat,to je asi tak 8x a pak to začne vřískat a to už letím 😀
Dneska jsem stihla vygruntovat a teď jsem konečně dožehlila to prádlo,co jsem měla udělat včera,ale to se mě tak nechtělo,že jsem na to prděla 😀