icon

Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?

pia22
30. jan 2010

Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉

vinifera
22. máj 2010

😖 ☹ ☹ ☹

nikush
22. máj 2010

ja nemam slov ☹

susika
22. máj 2010

tá hnusná choroba...
ja som sa minulý víkend dozvedela, že aj mamininu kolegynu si vzala....žena mala niečo cez 50 rokov, alebo okolo 55 ako moja mati, syn je moj rovesník, presne na den sme sa rovnako narodili, žienky sa poznali z porodnice...kua, taká životaschopná žena to bola, kopec elánu....muž vychýrený gynekolog u nás v nemocke, peňazí ako pliev..drahé autá vo dvore a velikánsky dom.....choroba si fakt nevyberá.....ale stale mi to nejde do hlavy.....od kedy sa firma rozpadla a oni sa porozliezali, je to už druhá alebo tretia jej kolegyna......

jasmia
23. máj 2010

Jo je to hnusná choroba, právě před dvěma lety mi vzala moji milivanou maminku 😢 😢 .

Dneska byl zas den, Justýna ho celý prořvala, zase ji nic nebavilo, musím koupit nějaké nové hračky, ale vůbec nevím jaké, co jste kupovali vašim dětem? Já si vůbec nepamatuju, co měli holky za hračky 😒 , to jsem ale matka 😀 .
Navíc můj chlap si celý den hrál s tou tv, takže jsem se nemohla podívat ani na pohádku 😠 , protože tam pořád něco nastavoval, ale už vypad do práce, tak můžu v klidu čučet.

nikush
23. máj 2010

jasnia, to mi je luto ☹
ja tiez neviem, co mam simonovi kupovat, ale som si povedala, ze pokial si sam nesadne tak mu nic nekupim,. nech ma chlapec snahu 😠 . dnes sa mu posunul rezim ta az teraz zadrichmal, este jeden taky vecer a ma klepne. a mm chce pozerat to slavne kralovstvo nebeske...ta ja by radsej na nieco ine kukala 😉 , no nic majte sa, ja sa idem vnucovat 😀

jasmia
23. máj 2010

Tak to já bych Justýnce udělat nemohla, protože by asi dlouho žádnou hračku nedostala 😀 , je strašný lenoch.

pia22
autor
25. máj 2010

Juj Jasmi drzmim palce, nech to dobre dopadne. Vsetky to mame akesi divoke. Tak citam, ze bude treba temu premenovat na "Ako som sa predsa len zblaznila"😉 U nas adrenalinovo, Simi lozi ako drak, ale v postielke nechce byt, lebo tam ma maly vybeh, na zem ho nemozem dat, lebo robi premety stylom kamikadze a na nasej posteli chce zdrhnut a prelezie pri tom vsetko, co ma v ceste. Tak cele dni robim bachara. A pochvalim sa-vcera prvy raz povedal MAMA a dnes na mna volal, ked bol sam v postielke.

vinifera
25. máj 2010

pia raz ho na tú zem budeš musieť pustiť

pia22
autor
25. máj 2010

Vini len teraz by sa na tej podlahe prizabil

nikush
25. máj 2010

a simon ma prvy prerezany zub. to moje dieta je divne...ked nic tak nic a ked tak vsetko...
pia, pust ho,nech je zabava 😀 . moj je fascinovany vsetkymi kablami a za tymi sa vie preplazit cez vsetko, ale za hrackou sa tak plazit nebude, dudnak jeden 😠 . nevadi, hlavne, ze to uz viee

jasmia
25. máj 2010

@pia22 Šimonek má tolik neurologických dg a už leze, to naše Justýna je zatím neurologicky v pořádku a leží jak prkno 😀 , už mě to štve. Uvažuju, že ji přihlásím do talentmánie, protože tak dlouho a perfektně řvát umí snad jen ona 😀 . Šimonek je šikula.
@nikush gratuluju k zoubku.

Musím uklízet, zítra možná odjíždím do té nemocky a tady je takový bordel a prádlo na žehlení mi už padá na hlavu, ale razím heslo "bordel v bytě, šťastné dítě", tak to já mám super šťastné děti 😀 😀 .

pia22
autor
25. máj 2010

Jasmi to je perfektne heslo🙂 To si napisem na vchodove dvere, nech su prichadzajuci v obraze😉 Nikush blahozelam, uz mas selmu zubatu🙂

crca
25. máj 2010

Ahoj holky,tak Jasmi,ať už vám to konečně dopadne a hlavně dobře 😉 Máš dobré heslo,to bych musela mít taky nejšťastnější děti na světě 😀 S těma zubama je to pech,Maty má pořád jen ty dva dole a Michalka má dva dole a dva nahoře,ale špičáky,takže když se zazubí,tak je jak upírka 😀
Pia,já měla děti venku pořád a proti těm pádům jsem měla helmičky,fakt super věcička 😉 Přikládám fotku ,já to pojmenovala "malí žokej Váňa 😀 "
Jinak u nás standart,akorád mě může prcek vzít s tím jejich vstáváním,jsou vzhůru už od půl 6 od 6 😠 a to chodí spát tak kolem 19.15hod.
Na včerejšek byla noc katastrofální.já chrchlala jak starej astmatik a když už jsem zabírala,tak na střídačku se buduli co půl hodiny,absolutně nechápu,co se jim dělo 😕

nikush
25. máj 2010

@crca
tak taku helmi by som potrebovala ja na cicky, ked ho kojim 😀 , bo ten mi ich stipe jak jeden 😠

@jasmia
ma napadlo k tym hrackam...simon kasle na vsetky, on chce flasku 1,5l a este keby som mu k nej pribalila das 30m kablov roznych velkosti tak to by sa asi zblaznil od stastia 😉

jasmia
25. máj 2010

@nikush tak to i malá miluje, ale já zlá matka ji to nedovolím 😀 . Chtěla bych koupit toho pejska od fisher price, ale zase nevím jestli na to není malá. Holky měly takovýho klinkacího panáčka, toho milovaly, ale asi jsem ho vyhodila a nic podobného jsem v obchodech neviděla. Dneska zase malá řve, ale zabavila jsem ji smuchlanou izolepou 😀 , tak bylo asi 10 min klid.
Zase je u nás černo a ukrutná bouřka a to mám jít pro Nelu do školky, vůbec nevím jak se tam dostanu.

pia22
autor
25. máj 2010

Nas tiez zboznuje kable, hlavne, ked sa ich pokusa prehryznut tymi bezzubymi ustockami, ale jeho favoritmi su mobil a dialk. ovladac na TV (typicky chlap) a na hrackach ho fascinuju jedine vysacky, s tymi sa dokaze poriadne zahrat. Asi poodstriham vsetky vysacky z handier a nasijem na staru ponozku. To bude terno. Original Fisher-Price😉

jasmia
25. máj 2010

@pia22 tak to je nápad za milion 😉 .
Musím se pochlubit, Justýna už je taky zubatá, sice zoubek je ještě neviditelný, ale už cinká 🙂 .

nikush
25. máj 2010

@pia22
to sa vsetci Simonovia dohodli s tymi vysackami? nas len nato berie :D ... vazne som dumala, ze zajdem do hrackarstva, postriham ich, o daco zaviazem a naj sa bavi a zuzle 😀 ...

jasmia
26. máj 2010

Tak jsme zase nikam nejeli, Justýna má zas sopel až na bradě, asi se jí na operaci nechce. Ale volala jsem na výsledky a potní test má v pořádku 🙂 , tak jsem šťastná jak blecha.

Pia Justýna taky miluje ovladače, dokonce už zjistila, že když jím bude mlátit o stůl,tak se bude tv přepínat, což se jí velmi líbí 🙂 ,ale aby se naučila aspoň plazit,tak na to je lenivá 😠 .

pia22
autor
26. máj 2010

Jasmi to je super, ze potne testy vysli ok, mam radost🙂 S tymi soplikmi to je hrôza. Nema nejaky bacil? Neboj Justinka sa rozlezie, ani nebudes vediet. Ja som bola tiez lenivec, mamina hovorila, ze v tomto veku ma mohla nechat aj ma streche, ani som sa nepohla. Simi lezie, ale podla stability v sede a stoji tak rychlo stat ani sediet nebude😒

crca
26. máj 2010

Jasmi tak to je fajn,že aspoň o jednu starost míň,že vyšly v pořádku 😉
Já jsem od rána na mrtvici 😠 Budíček zase v 6 hodin v noci zase 3x u Matese protože začal řvát jak prorvanej,pak mě ráno vyházeli komplet jejich skříň s hadrama,to už jsem se vytočila,naházela to spátky,tak jak mě to přišlo pod ruku(zase mám co dělat večer) 😠 a teď mě ještě aktivní tchán začal sbírat prádlo ze šňůry,že začíná pršet,ale já to nemám kde dosušit a nebudu mít v koši vlhké prádlo,než se k tomu zase dostanu 😠 ,když jsem mu řekla ať to nechá,tak se ještě cejtil uraženej 😠 ,venku opět hnusně,já už se fakt asi zblázním 😠 ,nějak toho je na mě poslední dny moc,Mates ukvičenej kvůli kde jaké blbosti,ještě,že holka je v pohodě 🙄
Potřebovala bych jet do Tesca,mají tam teď akci na Sunary,ale nemám prostě kdy 😠 tchýně teď taky nemá čas,to je samá zahrádka,skleník,pole,stejně to nikdo nežere kromě hlodavců,manžel ten chodí z práce pozdě,protože šéf je po operaci karpálů,tak ho zastupuje.................musela jsem se prostě vykecat 😀

vinifera
26. máj 2010

jasmia tak to je super s tým potnými testami - sa teším s Vami.
Pia prečo by nemal tak skoro sedieť - malý lozil od 7 meho mesiaca a posadil sa krásne sám v 8,5. Podľa mna v pohode.
No a teraz sa mi nechce a počkajte keď sa potom rozbehnú.🙂)))

jasmia
26. máj 2010

@pia22 má stafylokoka, ale žádné atb zatím nezabrali, už jsem zkoušela i homeo, ale to nám taky nezabralo, jsem už zoufalá.
Justýna je lenivá jako její tatínek 😀 , Nela taky dlouho ležela jak buchta a pak si hned stoupla a běhala.

@crca vykecat se člověk musí. My zas máme jít v sobotu ke tchýni, ale drahé polovičce jsem oznámila, že mě tam nedostane ani párem volů, tak je uraženej 😠 .

pia22
autor
26. máj 2010

Vini maly je uplne nestabilny, vobec sam neobsedi ani sa nedokaze zapriet na nozicky tak, aby sa udrzal. Jasmi ja som svokrovcov naposledy navstivila pred 2 mesiacmi, tiez som sa zatala, ze uz tam maleho nezoberiem a k nam na navstvevu sa neuracili (chvalabohu). Baby ja mam dnes taku depku jak Brno. Vonku leje, vo vnutri tma ako v krtinci, maly stale mrnci, mangel v nedohladne, no fuj
😒

jasmia
26. máj 2010

@pia22 taky mě nikdo ke tchyni hned tak brzo nedostane, klidně se může můj chlap stavět na hlavu.

Holky tak po šílené bouřce je u nás tma jak ve sklepení, normálně musíme svítit, kdy už to konečně přestane. A to Nelinka dnes jela se školkou na výlet, to si to tam moc neužijou ☹ .

crca
26. máj 2010

Holky,jsem ráda,že s tou depkou nejsem sama 😀 Dneska se těším už normálně na to,až půjdou spát-už teď je pozdě 😀
Sice mě teď taky spí,ale na jak dlouho??? 😒 Kdyby aspoň spali 3 hodiny,bez toho,abych s nima musela občas zakvedlat,tak si lehnu a spím taky,jenže to prostě nejde 😒 .Jsem dneska vyždímaná jak hadr.
Pia,mě uměl sám kluk sedět a po 8 měsíci 😉 Jinak to bylo to samé,co u tebe,a koukej den před rokem se najednou rozběhl a je to v riti 😀
Normálně jsem dneska i zatopila jaká byla zima a surovo 😠

jasmia
26. máj 2010

@crca depku mám stále, už jsem přemýšlela, že budu jíst ty homeo, co má Justýna na zuby, třeba by mě to uklidnilo 😀 .

susika
26. máj 2010

ahojte. nedepkujte sa. jasomdnes happy🙂bola som v poradni a chlapček sa má k svetu🙂)rastie týžden porpedu, zatail, sestrička i sice 2x musela premerať tlak, lebo s toho doktorského stresu🙂)a potom bol OK už ale doki preventívne dlšie magnezko a anopyrin, že ekgby niečo, polovičku ráno, aby nahodou tlak nevyskočil...ja neviem, doam je OK, to lenu dokiho, ale čo by som pre krpca nespravila. ak mi nema ubližiť, tak ho jesť preventívne budem, lebo aj tak neikedy funím ako slon, nemam vobec kondičku....hadam to prckovi neublíži...ani s necel ukazať, stale bol v klbku🙂))potoms a nam zaškeril, zalizol sa a spal dalej🙂)
jasmia-super tie potné testy....a čo? tie homeo na tie sopliky si neskušala?toho psika od fisheru mame aj my. raz ho kamoška doneisla ku nam a mala bola z neho hotova, tak som radšej pri platení zatvorila oči..mal vtedy necelých 5 mesaicov, ešte tot ak nevnímala, ale spieval jej a ked som s ním pri nej opičky robila, sa jej to pačilo a mam jedno vidieo, kde už si hoi sama držala v detskej sedačke a náhodne stlačala volačo a spieval jej, bola z neho hotová..a teraz je okrem macka PU jej naj kamarat...najradšej ma "nos" a tu pesničku, teraz sa jej zasa zapačila aj o farbách a písmenkách....akože, nemyslím, že by ju to omrzleo. dá sa na nom vela naučiť....a má taký milý ksichtík...naši ho kupovali aj synovcovi a ten bol z neho tiež paf

crca
26. máj 2010

Susi konečně někdo s pozitivníma zprávama 😀 To je dobře že jste o.k 😉
Dnešek byl fakt děs,ještě,že jsme pak jeli do Tesca nakoupit i s dětma,ale byl klid a Mates 1,5 neřval 😒 ,konečně jsme aspoň vyzkoušeli ty jejich nové sedačky 🙂 No seděli tam jak velcí páni,Michalka ta byla teda trochu vykulená,ale Maty celou cestu prohoukal(dělá uuuuu),když jsme míjely stromy a domy a oni už jsou vlastně s námi po směru 😀 a hlavně,na ně vidím 😉 Měli teď Sunary na akci tak se jich hned 8 koupilo 😅

pia22
autor
26. máj 2010

Susi sak si sa ani nepochvalila, ze cakas chlapa🙂 BLAHOZELAM!!!