icon

Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?

pia22
30. jan 2010

Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉

crca
7. jún 2010

Vinie,tak to teda je provokačka 😀 spát si po obědě! 😀 To se mi stalo naposledy,když jsem byla těhu 😅
Ale na druhou stranu,ono to chce využít chvíle 😉 Taky jsme jen lidi 😉
Dneska je u nás pod mrakem,ale teplo.Včera jsem objednala prckům bazének,tak snad ho využijem 🙂 http://www.sporthabacek.cz/obchod/nafukovaci-vy...
Je super,že to má tu stříšku,nám pak strašně odpoledne pere sluníčko na terasu.

susika
8. jún 2010

ahojte. no mne moj chlap mal dnes odchádzať rpeč, ale asi až zajtra, tak to zasa začnem pospávať poobede s malou. ccelkom fajn azčala spávať, tak snad to nezakriknem....dnes sa spravala lepšie, aj ked doobeda sa jej nechcelo von, ale hurá, čosi pojedla🙂))síce som povolila po ranajkách aj čokoladového zajaca od velkej noci, nehcsa to tu nepovaluje a za odmenu jedla aj obed, to som čumela a vypila mojmu chlapovi pol pohara džusu...uvidíme, aké budo poobedie a večer.
včera sme tiež šli ku našim na opekačku, ale strážili sme seno🙂)tak to skončilo u pizze a obyč. parky som dnes urobila na obed🙂
dnes mám chuť na zmrzku, len hrdlo ma stále bolí, lebo kašlem nan a nič si nedávam, neviem ani čo a som lenivá kloktať...malá už lepšie s tými soplami, včera celý cen vonku a spala u našich, tam asi je lepšia klíma , aj ked bývaju v najznečistenejšej oblasti v okrese.....
jasmi-no, ja snad sa u druhého nezabudnem. malá bola maličká a z hrnčeka azčala piť asi v 1,5 roku, potm i to baby vonku pokazili, ked nosili deťuchom von v tých sosakových flašiach vodu a malá mi z iného piť necela.....cumel som neriešila, mlieko pila z cumlovej flaše iba rano a večer a teraz sa mi azsekla, neviem prečo,ale myslím, že preto, že som jej azčala do nej zarať krupicu alebo puding a začala to tento týžden sama odmietať.do dnes mlieko ani nechcela, asi 3 dni odmietala, už som z toho bola chorá, že ako trochu bielkovín a vapniku do nej dostanem, ekd ani jogurtom moc neublíži a dnes vypila asi za pol šialky, tak som sa trochu ukludnila. ale večer isto do nej nedostanem ani deci....uvidíme..snad si zvykne,a le som rada, že sa sama takto pekne odnaučila.... 😀
iank krásny slniečkový den vám prajem, dnes to tu vyzeralo kadejako, od rana zamračené, už je slniečkovo, mám napratý plný balkon, vydrhnutú kuchynu a kupelnu, osatné snad zajtra, už sa mi nece. idem využiť, že malá spí, kuk archiv Panelák a potom snad von....

jasmia
8. jún 2010

Ahoj holky, tak u nás je stále krásně a mě to začíná zmáhat, jsem jakási unavená, ale bude to tím, že jsme stále venku. Včera měla Nelinka oslavu dne dětí ve školce, měli různé soutěže a nakonec táborák, výborně se vyblbla, ale mě pak večer bolela hlava, byl tam příšerný křik, jak dětičky byli nadšené. Justýnku jsem poprvé dala na travičku a vůbec se ji to nelíbilo, asi ji to pichalo 😀 .

Susi já bych taky cumel taky neřešila, kdyby z toho pila jen mléko, jenže ona mi z flašky pila celý den čaj, z ničeho jiného nechtěla, ani fruko, ani z těch sosátek, prostě jen cumel a u tříletého dítěte to vypadalo strašně. Tak jsem se zdravě naštvala, flašku zahodila a musela pít z hrnku, byl to šílený týden, nedělala nic jiného než řvala. Takže Justýnu to budu učit jinak, už teď pije čajík z hrnečku a začnu dávat i mléko z něho, protože ona mi vypije jen tak 50 ml, asi to má jen na žízeň, když ji čajík nejede.

Mě zoufale volá prádlo na žehlení, ale asi volá marně, vůbec se mi do něj nechce, jdu ven tak pá holky.

ninny
8. jún 2010

Ahojte,
zahlasujte pls za fotku nášho Sebastiánka na FB. Staňte sa členom HappyFoto (http://www.facebook.com/pages/HAPPY-FOTO-SK/337...) a potom označte, že sa Vám páči táto FOTKA http://www.facebook.com/#!/photo.php?pid=410797...
vopred DIKY 😵

crca
8. jún 2010

Jasmi,to je jak u nás 😀 Taky na mě volá ten druhý koš s prádlem(včera jsem vyžehlila jeden 🙄 ),ale asi marně dneska na to prdím 😀 Jsme co to jde venku na zahradě,ale ono hoňte si jednoho od králíků a druhou co běží ke schodům 😀 Takže vždycky jsme jen tak na hodinku a jak začli zlobit,tak šup domu 😀
Jsem si myslela,že dneska příjde bazének a nic ☹ tak zase byli v lavoru 😀 ,ale manžel pak čistil velkej bazén a když byl umytý,tak jsme je tam dali 😀 holky,to by byla ohrádka 😀 😀 .Pak jsme tam začali napouštět vodu,ta byla ledová,ale jim to nevadilo!!Začali se rochnit jak čuníci,byli oblečený i v botičkách,ale jak to bylo studený,tak šup ven a honem domu 😉 ,škoda,že jsem neměla foťák sebou ☹

crca
8. jún 2010

Susi,jinak chápu to,že když nemáš manžela doma,tak jde všechno v pohodě 😀 Já tohle říkám poslední dobou taky,když jsem sama doma s těma dvěma,tak máme režim a všechno jde hladce i bez řvaní(teda někdy taky vím,že je mám 😀 ),ale jakmile se někdo objeví,tak je konec.Třeba manžel....děti se mě probudili po spaní,za chvíli budou mít sváču,manžel příjde z práce a jelikož je teplo,tak jde honem otevřít dveře na terasu......,jenže co se děje?Samozřejmě,že hned ti dva běží ke dveřím a chtějí ven,takže je po svačině,všechno se tím zkomplikuje,protože do nich už jen tak něco nedostanu,čaj nemají připravený na víc,když je tam horko.......a je to v kelu.Teď mě docela nakrkává tchýně... 😠 Přes zimu to u mě byla horem dolem(copak o to,mě to nevadilo,spíš pomáhalo),ale teď nemá čas,to jsou kozy,to je seno,to je pole... 😠 a když příjde dopoledne ,tak příjde v momentě,když jedí.....no,je po jídle 😠 a pak mají spát,když jsou rozkocaný za těch 15 min.co je u mě a ještě mě říká,že si mám otevřít víc okna,že je teplo a bla bla bla... 😠 Všichni chytrý jak rádia,ale že jsem s nima 24 hodin já to jim nedocvakne a já se snad ještě budu podřizovat ne? 😠 Fuj,jsem se nějak rozepsala,ale už jsem se musela vykecat 😀 😀

jasmia
8. jún 2010

Jo holky já jsem taky raději sama bez chlapa, protože taky mi vždycky naruší systém a pak to stojí za prd. Dneska třeba Justýna brečela ze spaní a on rychle utíkal do pokoje a vzal si ji, samozřejmě malá nevyspaná a protivná a on se divil proč 🙄 a když jsem mu to řekla, tak se cítil ještě dotčen. Anebo to, že ji má neustále na rukách a když nadávám, že s takovou se lozit nenaučí a že když jsem s ní sama doma, tak nic nezvládnu udělat, jak je zvyklá na chování, tak se též cítí uražen. Takže asi je to u všech stejný , prostě maminky se mají poslouchat a ne nám to kazit 😀 .

crca
8. jún 2010

Dneska jsem dělala Matymu stříhando grando strojkem 😀 Dávám foto,ta první je hadí žena Michalka,ale není to moc kvalitní,vzala jsem první co jsem měla při ruce a to byl telefon a ten už moc hezky nefotí,když se něco hýbe 😀 ,ta druhá je už ostříhaný Matýsek 😀

nikush
9. jún 2010

@crca
😀 😀 😀

crca
9. jún 2010

Nikush a takhle to mám každý den 🙂

susika
9. jún 2010

@crca, @jasmia - 😀 presne ako u nás. kedmalá niečo chce, tak on hned uteká, a ked ho sprdnem potom, že sa ma mal spýtať, či s tým suhlasím, lebo normálen jej to nedovolím, tak sa ohradí, že som mu to mala povedať skor,..lenže ja mu už hovorím, nech si ide dať vyšetriť sluch, lebo ja ako keby sa so stenami tu rozpravam, nič nevníma, nič si nepamätá, lebo už rozmýšla, čo mi naproti odpovie, lepšie povedaní odvrkne.....
dnes rano zasa dlho ležal v posteli,t ak malá sa krásne naranajkovala, aj mleiko so šialočky od granka vypila, zjedla 1,5 krajca chleba s maslom, pýtala som sa jej, či chce granko do flašky, že nie, tak do šialočky...potom dostala akože vitamínové cukričky, akože za odmenu a ak bude zlatá a pojde pekne obedovať, tak jej dam aj pred obedom, kašlem na to,som rada, ked sa naje.....ozaj, to jej davaš z normálneho hrnčeka, či s toho s tým sosačikom s uškami a dierkami? pri druhom by som s tým chcela začať skor, len tým sosačikom nechapem, aby sa dieťa nenaučilo...sestrin malý sa učil teiž, ked mal 8 mesaicov z pohárika a ked mal rok, už krásne pil a terz má 1,5 roka a pije ako dospelák...moja malá s ma vela čo učiť...
inak som zistila, že čo som ju nenaučila, ked bola ešte pidi dieťatko, tak teraz už len ťažko....včera naši doneisli večer jahody, ak som šupla do brazáku a oan len olizla a dosť...nejako jej jahodky nechutia...nemala ich rada ani vlani a ked bola mimino do roka, sme sa k nim nejako nedostali, bala som sa alergie....a ked už mala dva, čo bolo vlani, už ich nehcela....
crca-s tým jedením ked niekto príde je to u nas tak isto..a so spaním tak isto...včera moj volal so svojou mamou a ta sa mu s´ťažovala, že nech sem dojde kedykolvek, nikto jej neotvara, že či sa zatajujem, nuž, ked je niekomu ťažko zavolať rpedtým, ako ide z domu, či sme doma,.....ja trčať doma koli nikomu nebudem, z mojej rodiny vedia všetci zavolať, či sme doma, či kedy budeme a jej to je ťažko....a ym bud vonku aj doobeda alebo poobede alebo som spavala s malou poobede. dostala som sprda, že prečo nemam zdola zapnutý zvonček, aby mohla odtial zazvoniť..no nech si trhne, ja si budiť dieťa nenechám tým smrťakom......a tiež, vie prísť, bud ked malá obeduje alebo ked spí a zobudí sa na rozpravanie....ako keby nevedela pochopiť, že nemám rada, ked niekto chodí, ked mi malá obeduje alebo ked mi ju po 30 minutach zobudí..vysvetliť niekomu, že dieťa už prespí aj 2,5-3 hodky je niekedy tak ťažké. pečo to moja rodina chápe, to neviem...vraj jej deti nespávali už od 1,5 roka, že prečo ju davam poobede spať...no, mne moja mamina vravela, že my sme spávali 2x za den až do 3 rokov, ale to sme velmi skoro rano vraj vstavali...a čo si ja pamätám, veru aj ked sme do školky chodili, sme cez víkend, ked sme boli doma, pospali poobede....

jasmia
9. jún 2010

Tak malá ještě nespí,asi ji udělám odvar z makovic 😀 . Dneska bylo vedro k zalknutí,malou jsem pořád převlíkala, jak byla spocená.

Susi, učím ji na hrníček s tím pítkem, protože ještě ani nesedí, tak by se z normálního hrnku asi těžko napila 😀 , ale tak od roka chci zkoušet i normální hrnek.

crca
9. jún 2010

Jasmia to ti moji už jsou dávno v limbu 😀 Dneska přišel manžel už v 10 hodin z práce protože už by tam chcípli,děla´jí to tak občas i přes léto,když je fakt horko,pracuje jako kovář-zámečník,ale kovář ruční se vším všudy,žádné stroje a mašinky 😅 .Vyhodili jsme ven i ohrádku 😀 ,zítra řeknu manželovi,aby mě stáhnul konečně zase fotky 😀 ,dokonce i ve velkém bazénu byli,to byla prča,Michal(manžel)si je hodil na lehátko a jak byli šťastný 😀 ,mohli cákat jak zběsilí 😵 voda sice studená,ale jim to bylo jedno 😀
Tak jsem vyřešila žehlení...vytřídila co se nemusí žehlit a ono mě toho moc na to žehlení nezůstalo 😀

jasmia
9. jún 2010

Tak už spí darebača.

@crca já bych je chtěla vidět v bazénu, to musela být prča 😀 . Já už věci na žehlení vytřídila a i tak mi to z tuho koše padá, jaká je tam halda a to mám ještě plný balkón, co se mi nechtělo sundávat, doufám, že nebude pršet.

crca
9. jún 2010

Prosím tě a v kolik ti pak ráno vstává,když usne takhle pozdě? 😕 My máme budíček kolem 6-6.30hod a to mě usínají tak o mpůl osmé,dneska jsme protáhli koupání,čekala jsem na Michala,byl u bráchy,ale Maty už pak byl fakt utahanej,tak jsem oba vzala a hodila do vaničky 😀 a byl na chvíli klid,Michal přijel,když už jsem si říkala,že je radši vytáhnu 😀 a usnuli až kolem 20.00hod,tak jsem zvědavá,ale oni mají nahoře tak strašný vedro ☹ ,jenže kdybych otevřela okno,tak je vzbudí každý auto co projede 😠 ,naštěstí máme střešní okno na chodbě,tak jsme ho pak otevřeli a já jim otevřela do pokojíku,tak aspoň jim to trochu luftovalo 😒 a to je dávám spát jen v bodyčku s krátkým rukávem a ani je nepřikrejvám 😒

jasmia
9. jún 2010

@crca ona normálně usíná tak v osm a vstává o půl sedmé, ale dnes mi vytuhla v kočárku v pět, tak byla vyspaná, ale vstávat bude normálně, protože ji vzbudí holky,jak se chystaj do školy a školky.
Já jdu taky do hajan, tak dobrou a neupečte se přes noc.

crca
10. jún 2010

Ahojky,teda dneska zase bude pařák 😕 doufám,že už jim dorazí ten bazén....,v noci bylo hrozně 🙄 vedro a vedro,vzduch se ani nehnul 🙄 Dneska pro změnu byla 6 vzhůru Michalka 😅 když ne jeden,tak druhej 😅

crca
10. jún 2010

Hurá tak už došel 😉

vinifera
10. jún 2010

jééééééj ten je krásny 😵 😵 😵
Do kelu a moje dieťa také nemôže. Moc to vysušuje ekzzém. Ešte aj v tomto teple musí mať bodynko s dlhým rukávom a dala som mu ušiť extra nohavice - dlhé bavlnené s gumou okolo členka a popod členok aby si ich nevyhrnal lebo ked sa dostane k holej pokožke tak sa rozškriabe do krve ☹

crca
10. jún 2010

Vinie,to mě mrzí,že tohle nemůžete a pořád bojujete s exémem ☹ ale děkuju za pochvalu 😉
Prosím tě Vini,neměla by jsi někde v okolí někoho,kdo má kozy?(Teď myslím zvířata 😉 )malá měla exém taky když byla malinká a koupali jsme jí v kozí syrovátce,tchýně dělá sýry,tak vlastně ten odpad jsme si brali 😅 ,dávali jsme to do koupání,pak jen lehce usušili a namazali a zmizelo,když nebyla syrovátka,tak kozí mléko 😉
Holky,zítra má být 36°C 😕 Manžel jde do práce až odpoledne,by se tam upekli 😀

jasmia
10. jún 2010

@crca je úžasný, my máme jen obyč ☹ , takže závidím.

Zítra asi se rozpustíme, ale jdem se koupat na zahradu a přitom ugrilujem masíčko mňam mňam. Dneska jsem měla volné odpoledne, malou jsem nechala tatínkovi a já si šla užívat s kamoškou a bylo to super, tak ráda jsem se vracela domů, asi to budu dělat častěji.

@vinifera tak to je síla s tvým malým, ale snad z toho vyroste, já žádnou radu nemám, ale ráda bych měla.

crca
10. jún 2010

Jasmi nezáviď,taky bych koupila i obyč,to jsem nekupovala z frajeřiny,ale nám fakt pere sluníčko od dopoledne až do večera na terasu,tak jsem chtěla tenhle kvůli té stříšce 😉 Já ti zase závidím to zítřejší grilování a výlet s kámoškou 😀 to už se mě dlouho nestalo 😀
Holky dneska už jsem je dala chuděry spát jen v plíně a tričku ☹ a stejně pokňourávaj,mají tam hrozně ☹ Člověk nadával na ty pršáky,ale tohle už je taky děs,kdyby aspoň večer zapršelo,aby se to pročistilo,ale takhle................

jasmia
10. jún 2010

@crca malá spí jen v plíně a je mokrá jak myš, nám tu přes den foukal vítr a teď se nehne ani lístek 😠 , taky bych brala nějaký deštík a tak deset stupňů,samo že jen v noci. Jdu si stoupnout do studené sprchy a pak se potit do postele, tak dobrou.

susika
10. jún 2010

u nas tiež nenormálne teplo.a to mame zateplený panelák a palstové okna, tak by nemalo tak moc byť. teraz robím prievan, nech sa to tu schladí a cez den neotvorím ani okno. iba rano, nech sa troška vyvetrá.dnes som ich zabudla doobeda zatvoriť, tak sme sa tu parili. a poobede hviezda spala zasa 3,5 hodiny, tak sme šli von až o paitej, ked niečo zjedla....žije na jogurtoch a troche granka ráno...normálne jedlo stale odmieta...ael dnes kakala už nie celkom biele, tak snad sa to tam dnu v nej rozbieha...som normálne vygooglila horory koli tomu bielemu kakaniu, iank je v pohdoe, už sa jej vracia normálna energia, len po vonku chodí nejaká zasnívaná, ako keby bola zalubená🙂)len neviem do koho. moj chlap nechcel zradiť, čo sa udialo, či ju nejako velmi nevyhrešil, či sa jej nevysmieval, ked ostala taká zatajená...aj dnes, ked sme boli vonku, tak viac menej sledovala deti a ked som sa s nou azčala blazniť, tak sa trošku prebrala. ku koncu sme tam ostali už iba dve ešte s jednou maminou s chlapčekom, tak bola kao vymenená..tak neviem, či je vadí vela cudzích tvarí. ale boli tam iba detičky, ktoré poznala....hm, nechapem, od minuleho štvrtka je nejaká zvlaštna....

crca
11. jún 2010

Holky tak máme 33 ve stínu ☹ já snad chcípnu 🙄
Susi,buď se umoudřila,nebo se fakt zamilovala 😀 a bacha ať nejsi babičkou 😀 😀

jasmia
11. jún 2010

tak u nás dneska hnus, měli jsme ve stínu 35, bylo na zdechnutí. Tak jsme vyrazili na zahradu, Nela se koupala a my s Justýnkou pěkně lebedili ve stínu v malém bazénku a bylo nám super, taky jsme si nacpali břicha grilovaným masíčkem a teď půjdem do hajan, protože jsem totálně mrtvá.

susika
12. jún 2010

ahojte. tu to vyzerá na další horúci den, ale na večer už hlasili dážd a aj na zajtra a pondelok aj utorok....včera mne už viac zašíbávalo z toho slnka ako malej, na obed som ju ledva dnu dostala, vonku sme jej napustili vaničku a ona a voda, to jednoducho patrí k sebe🙂))ale vydržala sa potom ešte motať do osmej a už som ju ledva donutila ísť dnu....ženy, ale ako mi to dieťa včera jedlo...úplná paráda..síce klasika obed nehrozil, ale ostatné.....
no, ved to, do koho sa tk mohla zamilovať.... 😀 najhoršie, že už ani u našich nepostava pri bráne a nepozerá autá, hlaven velké, ako repd 12 týždnami...ale uteká čo najdalej a bojí sa....ja toho mojho chlapa prizabijem...čo mi s tým mojim dítkom porobil....vraj ju nehrešil ani nič, ale ostala divná, ako bol doma....snad si ju dam doporiadku zasa za ten mesaic....
dnes nám sem ku starkej pribudlo malé tornádo, segra doniesla synátora 1,5 roka a to je teda víchor.....a máme tu v jednom podniku den otvorených dverí, no neviem, či ju tam dostanem, ked tu máme Adamka, aj tak tam bude asi velkú hluk a bude len umrnčná.....a ja sa tak tešilaaaaaaa na skákací hrad 😀 😀 😀 😀 hm, s mojím bruchom 😀 😀

nikush
12. jún 2010

@susika
ono to bude asi aj tym, ze jej taha na 3roky. kamoskin syn sa zacal bat viac ked dovrsil 3roky a z tmy je teraz uplne mimo, smerc v ococh 😀 , ani za sera sa nevyberie do kuchyne 🙂

@vinifera
asi by ma kleplo ☹ , joooj je to na prd, ak uz mu bol ten ekzem sudeny, tak mohol charakter aspon do puberty pockat 😠

mne vcera maly vracal od pol 6tej jak jeden, samoska mojou chybou, asi to bolo tou hruskou co som mu okolo 5tej dala, blul az do 9tej a potom zaspal vycerpany jak kon. rano ani peluchu mokru nemal, tak som ho nechala na holaka v postielke, sak max. sa pocura...ta taky prd....posr.l sa mi 😀 ...esteze ta jeho skryta inteligencia mu zakazala pchat do toho rucky 😀 ...som myslela, ze sa pocuram od smiechu 😀
inac sa citim jak mechom udreta, uz by mohlo zaprsat, alebo aspon zafukat

@crca
krasny bazen, aj ja chcem taky, inac si ma inspirovala s tou strieskou, my budeme mat na terase tiez tak slnko ako vy mate 😠

crca
12. jún 2010

Jo je to fakt dobrý ten bazén 😉
Holky prosíme o hlásek dáte? 😵 http://www.babyroku.cz/Fotografie.aspx?c=4&p=9055

jasmia
12. jún 2010

@crca odhlasováno.

Dneska jsme byli na koupališti a super. Nelinka se učila plavat a Justýnka se vůbec vody nebála, cachtala se v bazénku jak malý delfínek a Adéla byla většinu času nezvěstná 😅 , přišla jen když potřebovala peníze. Teď jsem utahaná jak kůň, tak půjdem do hajan, jestli nám to vedro teda dovolí spát ☹ .