Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?
Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉
Jasmi děěěěěěěěěěěěěěěěěěkujiiiiiiiii 😀 U nás teda blesky jo,spadlo pár kapek a nic z toho,ale aspoň se trochu pročistil vzduch 😵 no a já jdu konečně do hajan 😀
u nas teda trochu popršalo, ale asi fakt len 10 kvapiek, aby sa nepvedalo, blesky všade naokolo ale inak ticho, ale vietor bol teda riadny.....
no neviem, čot bude tými troma rokmi..to sa mi potom azsa hviezda nejako poponahlala. tmy sa nebjí, teda aspon azspáva sama v tme už od mala, pri mierne pootvorených dverách, lebo v tom je po mne, ja tiež nemám rada uplne zatvorené miestnosti..že by klaustrofobia?🙂))no a ten strach z aut prišiel až minulý týžden....ved uvidíme...
včera hviezda nič nespala poobede a večer zaspala neskroo, ako vždy u starkej sa jej nechce ísť spať🙂))a ráno už o 4:00, že vtačiky speivaju a chodí velké auto..skoro som sa pocikala🙂))o hodinu, že cikať a papť mliečko, tak to mi spadla sanka, chcela do flašky, tak som jej dala iba tak 3/4, že ak to zasa vypluje a ona vycecala a bola by ete aj viac...a rano o siedmej aj so synovcom krajec chcleba a mliečko....ale nepači sa jej jesť s detičkami, čo sú jedaci velkí....ona sa na nich ostane pozerať, že čo to robia, hadžu to do seba ako do miešačky...ani včera poobede jogurt snm necela jesť, až ked sa on najedol, tak sama, lebo n ho spraskal asi za 60 sekund, to ja som mala dosť tiež.....no, ved to na nom aj vidno, chlapček má 1,5 roka a stehno ako mojej malej obe🙂))už aj segra mu odmeita davať pomimo papať🙂))a on len "papu"🙂)
no idem kukuč tu foto a zahlasovať🙂)tak krásny den...tu sa ukazuje slnečno, aj ked trošku chlapdnejšie ako včera, ale včera bolo hrozne horuco
Susi,u nás to samé,pár kapek a nic z toho 😠 ,teda ne,že by mě to nějak vadilo,ochladilo se a to mě stačí 😀 Děkuji předem za hlasíky 😉
ahojte kocky 🙂
pridam sa k vam, ak nevadi... zalozila som podobnu temu este v snazilkach (akootehotniet a nezblaznit sa) a teraz sa mi tato vase velmi hodi 😀
hned na uvod mam aj jednu otazku:
maleho som prelozila z priecnej polohy v postielke do pozdlznej, lebo uz narastol 🙂 takisto som musela odstranit polohovaci vankus (tento: http://data.unisite.sk/wobj-data/1196/obrazky/r... ), pretoze ked v nom maly lezal na chrbte, uz mal ohnute pliecka - nemal dost miesta.
no a teraz spinka len na klinovom vankusi a po prvej noci som zistila, ze katastrofa. niekolkokrat som v noci (mimo krmenia) vstavala na jeho neskopojnost, ako sa puci, lebo cestoval po postielke. raz som ho chudaka nasla lezat priecne s hlavou vyvratenou o bok postielky 😠
ako to riesite vy? takto nie je sanca, aby vobec ostal zakryty, alebo aby sa nezosunul pod decku uplne, aj s celou hlavou.
ma 6 tyzdnov 🙂
dakujem za rady!
Ahojte holky, u nás byla noc katastrofální, byla zase strašná bouřka a o půlnoci to prásklo přímo nad náma, takže se rozezvučely alarmy u aut,tak jsme měli koncert 😠 , naštěstí to teda holky nevzbudilo, ale já nemohla spát. Dneska je Justýnka zase protivka, ale asi to bude zoubek, protože strašně slintá a má chuděrka opuchlé dásničky. Navíc ji nechutná žádný ten gel na zoubky, takže jí to ani mazat nemůžu, protože tu pusinku prostě neotevře. Slyšela jsem, že existuje nějaký olejíček na to, nevíte náhodou název? Teď spinká, ale nevalně stále pokňourává.
@shaarka vítej mezi námi. S tím spaním neporadím, Justýna taky cestuje po postýlce, vždycky si strčí nožky do šprušlí, nebo mi vleze pod mantinel a má hlavičku natlačenou na těch šprušlích, takže ji musím taky v noci posouvat. Myslím, že se stím nic dělat nedá, jen počkat, až začnou lozit, tak se prostě vymotaj sami a najdou polohu jaká jim vyhovuje. Jinak máš krásné miminečko a nádherné jméno jste vybrali 😉 .
shaarka- vitaj v klube...bude sa ti tu páčiť🙂)aspon sa tu človek vysťažuje🙂)) ja osm malú, ked bola ešte tká malá, iba opierala o vankúš alebo čokolvek o bok postielky, spavala naboku.jednoducho iba tak, aby sa neprekoprcla na bruško.zakryla a spala, ked sa odkopala, som to nejako neriešila, aj tak som vstavala v noci na krmenie, tak som ju prikryla.riešením by možno bola j spací vak, z toho sa neodkope.ved sú aj také bez rukavov, teraz na leto, miesto deky alebo paplonika.a postupne si sam najde polohu...
jasmi-na zubky skus obyčanjú citronovú šťavu. trošku jej nou potri dasienka, bude mať zmenu a možno jej to zachutí...u nas ide dosť kyslé u malej, hm, ale na zubky sme nepoužívali nič, ani som nevedela, že rastú, kým som ich neobjavila v puse 😀 my máme asi rovnaké deti. tá moja herečka je dnes tiež nejaká nahnevaná...ale rano somsa zobudila na buchot a to ona sa skoprcla v spanku z postele a to len pár sekund na to, ako somsa rpebrala ja, že sa kuknem na nu, či nie je na kraji..u našich spíme na velkej manželskej posteli a na jej strane mavam postielku, aby mala ako zabranu. leknže posteilka bola v druhej izbe, spal v nej synovec a necelo sa nam ju prekladať..chuda, taká rana.ale doobeda bola milá, len naobed, ked sa spomenulo jedenie, zasa mrzutá....
s počasím je to tu také isté. celú noc buchalo, lialo ako z konvy a teraz trošku vyšlo slnko, ale nemala by som odvahu nikam daleko ísť.a to som malej slubila ísť dole do dediny na taký starý železný kolotoč.to ochladenie normálne prospelo.to slniečko včera raidne pichalo...
hehe, len ten moj cert je taky, ze sa v noci zvykne pucit. a tu choreografiu, co vyraba, ked tlaci prdy, tu by mu zavidel nejeden tanecnik! takze on sa zvija ako cervik (este v spanku) a potom je jasne, ze precestuje v postielke tam a spat. 😀 niekolkokrat 😀
a dakujem za privitanie 😵
jasmia, dakujem, justinu som mala medzi top menami pre dievcatko (spolu so sabinou, simonou a hanou)
teraz mame teda chlapceka menom Teo. A keby bolo dievcatko dalsie, tak uvazujeme o mene Ria.
Ze Teo + Ria (teoria) 😀 😀 😀 a psika premenujeme na Prax 😀 😀 😀
Ahojte zeny🙂, ste nejake aktivne, nestiham citat😉 Takze my mame za sebou poradnu, kde ma zas vytocila mudr. vyrokom, ze "som prekvapena ako sa drzite". Akoze neviem co cakala😠 Hlavne ze mu pozerala zubky, nenasla nic a ja som ho uvidela hned ako sme sa vratili domov a 4 dni potom dalsi, tak uz mame aj my selmu zubatu. Horucavy sme prezili, aj ked mali v MM praci volno, tak sme Simiho chudatko vlacili po tych naj horucavach, lebo sme chceli povybavovat veci v meste, ale zvladal v pohode.
Shaarka vitaj🙂 My sme maleho mali do 5 mes. v zavinovacke, lebo by sa v sekunde odkopal a neskor zacal aj mlatit rukami, tak bol v noci ako parok v rozku a podopierali sme ho na strany asi 2 mes. klasickym prehnutym vankusom😉
pia, to akoze o myslela tvoja pediatricka tym vyrokom???
nehoraznost 😠 😀
😔
zavinovacka s rucickami dnu nehrozi uz od narodenia, to bolo revu ako keby som mu ublizovala 😀
jo, tak poriesime vankusmi, ako inak 🙂
@pia22 no kde jsi ženo, konečně ses ukázala. Tvoje mudr je ale kopyto 😠 , místo aby vás chválila, jak je Šimonek šikovný, tak to tak zazdí.
@shaarka že teoria 😀 😀 , ale jméno Ria je úžasný, nikdy jsem neslyšela, škoda jinak bych o něm uvažovala.
@susika citrónová šťáva vyzkoušena a ksichty to byly nádherné, co Justýna házela 😀 , ale možná zabrala, sice není ve své kůži, ale už aspoň pořád nekňučí, tak uvidím dál, moc děkuji. A taky ty homeopatika na tu rýmu asi zabraly, dostala jiné a už dva týdny je skoro bez rýmy. Teče jí trošku po ránu, ale je to naprosto vodové, tak možná je to jen z toho suchého vzduchu, co v bytě máme, takže taky děkuji za radu.
ahojte moja dcéra je ako kalamita, ktorá zavalí všetko. Niekedy mám pocit, že robím niečo zle, ale ona je živel a k takýmto deťom treba pristupovat z láskou. Ale ked nevládzem tak ako?
@silvinenka NO moja zlatá keď na to prídeš tak daj vedieť. Lebo môj malý je čistá demolačná čata. Moja mama to nechápe -a to nás vychovala tri deti. Že ako môže byť tak ý divý a neposedieť ani 30 sekúnd. A že do postieľky neexist. A to máme ešte sťažené podmienky - lebo malý je silný alergik - takže špeciálne variť, prať, žehliť, upraviť prostredie ....
Fúúú teraz som dožehlila kopisko prádla. A to sa čestne priznávam že som to ani neožehlila všetko. Ale už fakt nevládzem. Chlap vozí malého lebo nebolo možné ho uspať a už nevedel z ktorej strany vyliezť z kože.
Ahoooooooj 😀 tak jsem taky tu 😀 Dneska jsem využila toho,že manžel přišel z práce už hodinu po tom,co odešel do ní(nešel jim proud) 😀 a já si jela vyřizovat doklady,resp.řidičák a kartičky od pojišťovny moje a mých draků,jelikož ani nevím kde,nebo jestli mě je někam zašili mrňata,prostě je najednou nemůžu najít 😖 Přitom je nikde nevyndavám,nechápu to.......,pak jsem přijela,manžel nakrmil děti a já s nima jela do města na Cimrmanův průvod 😅 (bylo dnes na Nově i ve zprávách),pak běhali ještě venku 😀
Holky normálně po těch probdělích nocích s Míšou......,světe div se,dneska vstávala v 8.40!!!!!! 😕 No jenže zase Maty pro změnu v 6.40 😠 ,nemůžou spát oba takhle dlouho? 😀 Přes den usínala taky v pohodě a večer taky ,ani jeden nekviknul 😀
Vítej Shaarka 😉 -s tím točením....já s tím bojuju do dnes a je to snad čím dál horší,čím jsou větší,když měli pytle na spaní tak to ještě šlo,ale teď co je teplo,tak je nedávám a i když mají mantinely po celé postýlce,tak když tam k někomu jdu,narovnávám automaticky i druhého a než toho druhého narovnám,tak ten první je nalepený na špriclích hlavou........ 😠 ,samozřejmě,že za nějakou dobu začnou kňučet,protoče se tlačí hlavou pořád do předu,ale dál to nejde 😀
Silvienka,sama neporadím já to mám doma totiž ve dvojté dávce 😀 At jdu na ně po dobrém nebo po zlém,nic nepomáhá,jen se mě smějou do ksichtu smráďata 😀 😀
@vinifera To ťa odbdivujem ja mám dve deti ale nestíham dcéra mi dáva zabrať. A syn je v pohode pokial niesú spolu doma.Kým je dcéra v školke neviem, že mám deti. A už ked je doma tak sa masakrujú.Dcéra má 6 a syn má 2. Dcéra je alergička takže viem čo asi prežívaš. Ked prídeme z vonku musí sa vyzliecť umyť tvár, aby jej nezostali mikročiastočky na obočí, alebo mihalniciach. V apríli sa mi dusila v noci až sa vyvracala no hrozné. Ale čítala som dobrú knihu na odreagovanie Deník matky na pokraji šílenství od NIAMH GREENOVEJ a prasne žena na materskej aj som sa zasmiala. Doporučujem
dobre ranko 🙂
baby, mate to tazke 😀 ja sa uz desim, ake to bude u nas, ale ked citam, kolko mamiciek ma certovske deti, tak nemyslim ze teo bude vynimka 😝 vcera sme mali na navteve moje krsniatko, 16 mesacneho chlapceka, zive striebo! je uplne uzasny, ale uvedomila som si, ze mat ho doma nonstop - to chce... CVIK! 😀 😀 😀 obdivujem jeho rodicov, odkial beru energiu... 😅
a dnes mam taku naladu, ze mam z toho az vycitky svedomia. som taka nervna, ze mam chut byt cely den sebecka. ze nech niekto pride a postara sa o maleho, ze skratka potrebujem vypnut... ale nejde to, aj keby sa niekto nasiel: poprve, kojim, takze odluka moze trvat v tomto teple tak max. hodinu a pol. a podruhe, vycitky mam uz teraz, takze by som nedokazala realizovat odlucenie a uzivat si samotu 😀 😀 a to ma maly len 6 tyzdnov 😅
Ahojte baby, tak nám dělá masakr jen náš malý puberťáček, našla si novou zábavu 😠 , chovat se jako dvouleté děcko, pokaždé když jí řeknu, ať něco udělá, zeptá se proč a pořád dokola, já pak vybuchnu a z toho má ona velkou radost, asi ji příště dám přes ústa a ta se bude divit.
Justýna dnes spala do 7.30 a já si zaklapla budík a spinkala taky, jenže jsem pak málem nestihla zavést Nelu do školky, takže byla honička. Dneska nám nejde celý den voda, opravují potrubí, tak nevařím, stejně bych vařila jen pro sebe.
@shaarka já jsem byla teď poprvé od porodu venku sama asi 3 hoďky a super, opravdu ráda jsem se vracela domů, ale ten slastný pocit, že jsem sama za sebe, byl úžasný, takže vyčkej, ono to příjde a budeš chtít vypnout i bez výčitek.
Shaarka já byla poprvé sama na rajzu,když byli dětem 4 měsíce,ale to jsem byla stejně nervní jak sáňky v létě 😀 ,teď jsem ráda,že vypadnu nakoupit do Tesca na 2 hodiny 😀 ,ale stejně už se nemůžu dočkat,až přijedu zase k těm malejm čertíkům 😉 S tím krmením je tohle na prd,my teda byli na flašce a na UM někde od 1 měsíce,ale stejně........,teď už je to super,strčím jim křupku,nebo rohlík a jedeme na vycházce dál a nemusím spěchat 😉 Neboj ono to uteče jak voda, 😉 teď si zpětně taky říkám,jak jsem to mohla vydržet-kluk do 6 měsíců koliky do 3 měsíců mě jedli po 2-3 hodinách i v noci,než jsem nakrmila oba tak utekla hodina a já spala tak 1-2 hodinky,než kolotoč začal znova 😕 Teď mě může šlak trefit,když k nim musím 3x za noc s čajem nebo je posunout 😀 😀
Jasmia 😀 😀 a proč? 😀 Když si uvědomím,že tohle budu mít ve dvjtý dávce a najednou(i když třeba taky ne) 🙄 😀
ahojte mozem sa k vam pridat?????
nasa kaja ma 19 mesiacov a do roka to bolo tichucke zlatucke dietko. 🙂 ked presiel rok tak sa z nej sa taky malý divocak ako to ja hovorim neposedi lieta skace v kuchyni ani nemame stolicky lebo stale lezie na stoly. od 16 mesiaca prestala spavat takze bud ju v noci prestujem alebo spim jak zajac ze kedy sa zas zobudi. k tomu chodim do prace / dobrovolne na silu 😠 ine riesenie nebolo/ takze niekedy rozmyslam ci sito hodim uz alebo az za chvilu ...
vitajte nové adeptky na nezblaznenie🙂
no, mna ak pri tej mojej raz neodverú v putách, tak potom nikdy. dnes azsa typické hysaky. sme stale u našich a došli sem ujo s tetoua ta sa ich hambila, tak som bola az to ubitá ja, samozrejme...chcela ma tam, kde bola ona, a ked nebolo po jej, tak znova hysák, aj ked už bol čas obeda...myslela som, že to zvladne leiše....takže zasa klasika, spanie s krikom a znova klasika, že bez obeda...ani soms a jej nan nepýtala, lebo aj tak by bolo všetko z jej nervov po stole a ja z tých nervovo som ani nemala na jedlo chuť.teraz spí ako *Bambulka, tka mi je luto, že som jej tak nacapala na riť, ale to čo vyvádzala, by asi každého vyviedlo z miery, ten krik museli počuť až na ulicu....chuda, a čo sa sama bije po tvari, ani neviem, čo ju to kedy napadlo, tak si rozbila peru už na 3 meistach a ja som jej tiež teraz capla, tak snad som jej neurobila dalšiu ranku....a ide ma rozhodiť, ked mi niekto povie, že to ju prejde, to je vekom. no aby osm ju ja celú azhradu alebo doma celú ulicu vliekala vo vzduchu, lebo sa neche postaviť na nohy a ked ju tam nechám sedieť, tak tam bude sedieť a čumieť okolo na ľudí a nevadí jej, že už som daleko, že ma nevidí....chuda to moje malé v brušku.... 😒
nelinka-no, zavidím ti to hcodenie do rpace, aspon sa odreaguješ od dieťaťa, ale ja by som to aj tak nemohla, nemám kde krpca nechať....
jasmi-super,že to azbralo, si am normálne potešila 😀 😀 😀 😀 😀
silvinenka-no, tak to si ma potešila teda. ked ti tvoja 6 ročná dava zabrať a mne moja malá, čo asi bude robiť v 6 rokoch ona...fuu..rozumu má dosť, ale tie stavy.....
ale inak , keby malá bola pokojnejšia, tak 2 dti zvladnem v pohode. ona sa dokaže pekne zahrať a mali sme tu synovca, totalne tornado a mamina sa niekam vžeňdy zašila, tak som bola na nich oboch sama a v pohode,asi 3 dni...on je výchor, nepamätám, či malá taká boal v jeho veku má 1,5 roka, ona je len občas jedovitá...a ked bli spolu, boli to 2 zlaté detičky🙂)))
ach jo. neviete si rpedstaviť, ako sa teším, nech už odrodím. citim sa akási sputaná a bojim sa moc niečo velmi aktívne robiť, aby to nedopadlo ako pri malej a duňfam, že malá vtedy dostane rozum, ked bude malé bábo...možno načas, možno ho neodstane vobec a budem mať čo robiť sama s dvoma deťmi celé týždne.....snad sa aj trošku vyspím🙂))
susika neopisovala si nahodou nasu malu? tiez kedje všetko ako ma byt tak je v pohode hra sa aj sama a ani neviem ze ju mam ale ked sa jej nieco nepaci tak zachadzanie, hadzanie o zem, uz sme mali aj buchanie hlavy o stenu. toto všetko nejak predychavam skratka lapnem pod pazuchu a ci chce ci nechce musi ist aj niekedy ako ja poviem. ale co ma vytaca do extremu je ze si pcha prsty do krku aby sa vyvratila a este sami rehoce. a to fakt neviem od kadial ma lebo to robi od mimina. aj pri jedeni ked nechce tak ani neskusame lebo vždy sa povraca.
s tou pracou je to dvojsecna zbran: ja som musela lebo manzel bol bez prace ked mala kaja 14 mesiacov. a v podstate ked som odisla do prace sa to všetko zhorsilo. najhorsi je spanok lebo sa v noci budi je hore aj 3-4 hodiny co chce byt so mnou. ku mne do postele nechce ani za svet. Musime byt v jej izbicke. a ked ju konecne dam do postielky tak mozem vstavat do prace. chodi spavat neskoro medzi 22-23 takze ani neviem kedy som naposledy spala viac ako 5 hodin. manzel je celý týžden prec takze som na všetko sama. som zvedava kolko to este vydrzim. ale všetko ma svoje pre a svoje proti. ci materska, ci praca proste nic nieje dokonale aj ked by mohlo by
😅
Vítej Nelinka,jen tě chci upozornit,že tady už se všechny zbláznili,podle toho vypadá občas debata 😀 😀 A to tu ještě není Vinifer 😀 ta tomu všemu dá vždycky nějakou perlu 😉 Jinak s tím strkáním do pusy máme taky už od mimin,spíš teda holka,kluk ten jí jen napodoboval 😅 S tím mlácením hlavou.....,tohle mě začali taky poslední dobou dělat,ale tak,že když není po jejich,tak si sednou a pak se skácej,většinou to samozřejmě schytaj do hlavy o podlahu a že jí teda měkou nemáme,vzhledem k tomu,že to tuším a jsou třeba někde na betonu venku,tak je podchytnu i na té podlaze mám strach,aby si něco neudělali,ale jinak je nechávám a nereaguju 😅
Jasmi,přijeď,dáš mě na zadek a pak se půjdem opít 😀 😀
Dneska mě dělali u oběda zase rošambo 😠 a to se probudili s úsměvem 😖
Hodila jsem nějaké fotky do albumu 😉
crca neboj ja uz mam na male 😀 ale aspon vidim ze nie som sama
@crca abych tě nevzala za slovo, mám v Liberci bratránka, tak k němu pojedem na prázdniny a já si odskočím za tebou a fakt ti naplácám, s tím opitím nevím, já se sice umím skárovat pod obraz, ale pak se týden léčím 😀 , ale co bych pro tebe neudělala.
@susika ten citrón asi fakt zabral, protože ji chutná a dnes je zase zlatá. Susi třeba se fakt zklidní, ale taky může začít žárlit a může to být ještě horší. Můj bratránek měl taky takové záchvaty jako tvoje malá a teta ho vždycky spláchla s studenou vodou, ale kde vzít na ulici vodu 😀 . Ona z toho fakt vyroste a až bude dospělá, tak se zasmějete, co vyváděla, my jsme taky umírali smíchy, když nám mamka vykládala, co vyváděl brácha a to byl teda šílený dítě.
@nelinka79 vítej mezi námi.
A takhle teď obědvá Justuša.

Jasmi,děkuji,tak ještě jednu 😅http://www.babyroku.cz/Fotografie.aspx?c=4&p=9063
U nás je teď černo a bouří a blejská se,tak uvidíme,co z toho bude 🙄