Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?
Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉
Pia-to je skříteček 😵 tak ať jste brzo v pořádku 😉
Jasmi.ta tatrovka je super,tu jsem kupovala v Dráčiku ale ten vlek je na prd......no naprd,je opravdu pro větší děti,tím,že se otáčejí jedny kolečka u té oje,tak to pak nemá stabilitu a těm mrňatům to nevysvětlíš.... 😅 ,jinak je super,ale až budou mít tak 2-3 roky,no to se ale zase potom do toho už nedostanou 😀 Ten vlek kupovala tchýně zase v Discontu na kartičku a je to od stejné firmy,takže se tam fakt hodí,ale prostě bohužel,zmrzačit děti si nenechám,tak to na rok zamkneme 😉
Co Adélka? 😀 😀
Crca dakujem😉 Kde ste zeny? 😒
Pia,asi všichni lebedí u vody 😀 😀 Já pořád šůruju byt...teda když mě to ti dva dovolí,mám to rozdělané,nic není pořádně dodělané 😖
Ahojte holky, tak mi jsme byli dneska na koupáku a já jsem totálně k.o..Ale aspoň jsou holky pořádně vyblblé a budou dobře spát a hlavně brzo 😀 . Dneska bych měla jít s bratránkem na kuželky, ale asi bych tam usla a letěla i s tou koulí ke kuželkám 😀 .
@crca Áďa dobrý, dokonce se ji peněženka našla s kartou na autobus, ale teda bez peněz 😒 , vysvědčení nic moc, ta trojka mě prostě štve, ale jinak v pohodě. Teď pojede k tatínkovi, tak si aspoň odpočinu od těch jejich pubertálních výlevů.
@pia22 a ty máš barvu židlička, která se mi strašně líbila, ale pro holku byla lepší ta červená, takže trochu závidím 😀 . A malý je kouzelný, úplně mu jiskří očka, že by čertovinou 😀 .
Tak hlavně,že se našla 😉 sice ty peníze taky štvou,asi to nebylo málo,ale.....
Já jsem dneska ještě ke všemu chytla nervy 😠 Tchýně mě v pondělí řekla,že si je bude brát ven aspoň na dvě hodiny,abych si v klidu vygruntovala a měla je jen jednou v úterý,protože pak něměla čas,musela si uklidit ve středu protože dneska jí přišli na návštěvy ženský z práce...stejně seděli venku 😠 ale tak budiž to jsem ještě tak nehrotila,není to chůva,ale dneska jí volám v kolik jí přijdou,abych tam nejela s malejma(ještě to myslím v dobrém,aby si odpočinula a pokecala) a v 17.00hod přilítne(my byli venku,děti se rochnili v bazénku),že je chce ženskejm ukázat 😠 !!!Jako by to byli výstavní králíci 🙄 ,nemluvě o tom,že mě ještě řekla,že jsem říkala,že přijdu(blb ost,právě naopak,že nebudu chodit 😨 aby si pokecala),vytáhla je z vody,hodila do kočárku.....,no do mě vjel takovej vztek....,tak jí říkám,že zase bude noc na hovno,že budou vyjukaný,a jestli je chtěj vidět tak ať si snad příjdou a nebudou je rušit v jejich zábavě 😠 ,no prostě odjela,že je teda za chvíli zpátky 😠 ,přijeli po 18.00hod a to měli už studenou kaši na stole 😖
Bože já to píšu a ještě mě stoupá tlak,to byl první výstup ohledně dětí,tak snad já vím,co je pro ně vhodný a co ne!!Já jsem s nima 24hodin denně 😠 Omlouvám se za román,ale musela jsem to ze sebe dostat,jsem nervní,mám MS,v neděli mají přijet"naši",doma bordel,nic nestíhám 😀 Ještě že má manža už zítra dovču 😵 ,na jednu stranu mě je to prd platný,protože budu zase lítat po obchodech 😅
@crca ty mas moju svokrusu!!! 😉 Prd na to, ze nemas upratane, ja kebyze mam toho mojho 2x tak prdim do plien, sme na sucharoch a pri dverach by bol odhrnac na sneh, ze nech sa prichadzajuci k nam dostanu cez ten bordel. Daj im na krk malych, nebudu si mat kedy vsimat co je okolo.
😀 vidíš s tím odhrnovačem na sníh to mě nenapadlo 😀 ten nám tam určitě pořád stojí opřený 😀 Kdyby mě nikdo nepřijel,tak to víš,že na to dlabu,ale ono to už je fakt potřeba 😒 a oni jsou takový strašně puntičkářský 😀 ,já vím,že by na tohle nekoukali,ale mě to prostě nedá 😅 a jednou bych to musela udělat 🙄 takhle mám aspoň důvod 😀 Manžel ten udělal langoše,tak se cpu 😀 😵
@crca
no by som sa mohla na cely dom z vysoka. by som sporadicky povysavala, nasilu utrela prach, lebo to z duse nenavidim a este by som aj zrkadlo utrela no a aj ciste pradlo prichystala ...tot by bolo vsetko. sak nepridu do hotela ale ku vlastnym, ne 🙂
a tak ako pia, mat 2 deturence tak aj z toho mojho zoznamu by som vyskrtala 😀 ...
Nikusch,právě,že oni to mají doba úplně perfet,táta kouří jak fabrika a tam to jen krásně voní 😀 ,ale přiznám se,že už jsem dnes polevila z nároků 😀 ,teď píšu seznam co koupit a potřebovala bych nějaký bankomat co dává zadarmo 😀
ahojte ženy...ja len tak z rýchlika. tato ma necel pustiť a už letím spať, bo rano ma hviezda zobud a oči nerozlepím...mám toho slnka plné zuby...od rana do večera som vonku s malou, s rpaňestavkou, ked spí, ale vela toho nenaspí...ale nech radšej ešte neprší, nech si to holka užije🙂))a mamina s pupkom s nou tiež v tom bazene🙂))dnes sme sa vyšaleli obe...normálne šla skor spať, už ledva držala očká otovrené večer, sama sa pýtala🙂))
@crca -už tolko neupratuj...mamku zapiahni do žehlenia, nech je navšteva trošku využítá a tatka zapoj k detvákom🙂)))
@jasmia jasmi-my mame bazen na zahrade..už len tie naše rarohy z bytu tu chýbajú...teda okrem hojdačky, tú má aj tu...zo senníku sme ju premiestnili na strom a malej sa to viac ráta🙂))
@pia22 -rýchlo vyzdrav...včera tu bola segra a stráááááášne soplila...ale asi alergia...otras marodovť v takéto krásne dni.....
Susi taky už mě ta vedra ničí 😒 a to nejsem těhu 😀 i když tak teda vypadám 😀 Dneska jsem jela nakoupit,tak zásoby už mám,teď ještě vytřít jen skříňky s hrnkama a talířema,večer vyžehlit tu šílenou hromadu prádla a zítra už jen vyluxovat a vytřít,ale vytírat budu až večer,až půjdou spát,protože jinak to nemá smysl 😀
V noci je spaní na prd,pořád se budí a brečej 😒 ,je to nejspíš tím horkem,protože tam nahoře v pokojíku mají teda saunu ☹ už by mohlo aspoň zapršet,ale na červenec předpovídaj,že má být 23 dní slunečno 😔
@crca zlatá tchýně 😀 ale oni sú všetky také, počkaj keď my budeme...to budú naše nevesty lietať 🙂 🙂 🙂
ja som rada, že je horko...veď to je úplne super....ráno napustíme bazénik, sme 2 hodky vonku..potom doma niečo uvarím, napapáme sa, pospíme a znova vonku až do večera....keď bude pršať, bude horšie...doma je malý upišťaný a nudí sa 😒 a potom som aj ja nervózna
inak nerozumiem ženám, ktoré riešia ešte aj žehlenie...ja som za celý svoj život žehlila 5 krát 😀 veď keď sa to pekne zavesí, vietor to vyfúka, hneď to poukladám a nemusím nič žehliť...taká strata času
hej? no je to dosť možné lebo bývam za OKčkom ale žeby som tadiaľ včera išla, neviem, možno doobeda, nie? 😅 no krič Barbora nabudúce...ale ja ťa nepoznám ani z videnia tak potom aj mávaj 🙂
@crca nechceš i mě vygruntovat, klidně ti i zaplatím 😀 . jen když to nebudu muset dělat já. Co jsou ty horka, tak jsem snad ne nic nešáhla, už to tu vypadá jak po výbuchu 😒 . Pořád se na to chystám, ale nemůžu se dokopat, taky bych potřebovala nějakou fajnovou návštěvu 🙂 .
Dneska jsme se byli koupat na zahradě a voda byla studená jak led, děckám to nevadilo, ale já tam smočila jen nohy a utíkala pryč, asi budem muset koupit solární ohřev. Justýna byla zase zlatá, jen se ji trochu posunul režim spaní, tak teď prospí odpoledne a večer chodí spát až v deset 😒 . Taky pořád nechce pít, její max. dávka je stále 50ml, už nevím , co ji mám dát, aby pila víc.
Jasmi já tady mám snad větší bordel,než když jsem začala 😀 ,ale dneska si je vezme tchýně odpoledne ven,tak snad to dodělám a sebe taky 😀
Taky jsem je dneska nechala přes poledne vzhůru a šli spát až teď po obědě,ale už u druhého jídla po pár lžičkách Michalka usínala 😀 Byli s manžou venku,leštili motorku a pak šli taky do bazénu 😅 teď jsem zvědavá,jak dlouho budou spát 🙂
Hele zkus jí koupit něajkou malou lahvičku(od vody,nebo jak je ten Jupík) a pak ještě vodu(má to Matoni Energi???)má to pítko,které se ale nevylejvá,jen když tahá,Jupík to má stejné,ale ten má čistě jen díru.Matýsek mě odmítá taky pít z hrnečku,ale jak mu to dám do tý lahvičky s tím pítkem,tak lemcá jak divej 😉
s tým pitím to bolo u nás rovnaké..terazu je to tak s mliekom....dlho mala od jupíka flašu s takým sosakom, čo sa len zatlačil a povytiahol..teraz už má s takým, čo je diera a musí sa zatvoriť...nviem, ej to od nejakého džusu...už trenuje piť aj normálne z flaše🙂))stále jej to nejde.vždy sa zakucká a nevie sa dokašlaťpotom🙂)))
inak dnes je u nás na letisku letecký den. ma to štve, že my doma, ale malá vstala zasa hore riťou a náladu má ako ona chce, ked ej po jej,t ak je dobre, ked nie,t ak je zle a mne sa tam s nou samej nechcelo síť sa jedovať...naobed zasa miesto jedenia sa pýtala spať, tak som zvedavá , do kedy bude spať, len nedávno tam stíchla, ako vždy zasa musela hodinu vyspevovať svoj repertoár🙂))už nech má 4 roky a ide do nejakého spevackeho alebo tanečného, nech sa vyšalie, už moje bunky na to nestačia, je rýchlejšia ako ja🙂))
Ahojte, tady je ale mrtvo 😀 . Holky já to svoje nejmenší dítě asi přetrhnu, už asi tři dny mi nechce spát v postýlce 😒 , nikdy v ní teda neusínala, vždycky jsem ji uspala na naší posteli a pak přenesla, ale teď se po půl hodině v postýlce probudí a je řev a to celou noc 😠 . Včera už jsem byla tak vyřízená, že jsem ji nechala spát v naší posteli, nechápu proč dělá takové scény a to dělá i přes den, takže je nevyspalá a pěkně protivná 😖 . asi ji už vážně prodám a udělám si nové, nějaké hodné 😀 .
@jasmia
davaj...jak kozicku o stromcek 😀
mne cez den simon tiez nechce spat v postielke resp. sa tam suchce a vzdy si dol pol hodky urve hlavu a je hore...takze spi na zemi, nakolko ho uspavam s cickou a ja sa so postielky nevtrepem a na prevoz sa zasa on zobudi...
inac jaky hic tu je, sak ma porve, tot by ani 10000000l bazen nevyriesil...leda ze by som bola ariel mala morsky vila a hlavu drzala vecne pod vodou 😒 trapne pocasie
Mám značkové dieťa. Scapal sa zo schodov lebo tam dedo nechal na pravej strane ako malý chodí hore botasky a sa na nich zaplantal. Tak má teraz tú gumu otlačenú na hlave - 3 pásiky ...
@vinifera Chuděra malej,no hlavně,že to nedopadlo hůř 😒 ale na druhou stranu,kdo se může pochlubit značkovým dítětem 😀 😀
Máme po návštěve,na svátky tady byl můj taťka s manželkou a synem,bylo to super,škoda,že bydlíme daleko,Matýsek ten se nalepil na Hanku(tátovu ženu) 😀 😀 je to prostě chlap no,a Michalka ta byla takový neutrál,táta z nich byl úplně v sedmém nebi 😅 viděl je poprvé od doby co se narodili.Fotky sice posílám,ale naostro je to lepší 🙂
@pia22 Bylo bylo 🙂 ,nakonec jsem všechno dodělávala v sobotu,kdy si je teda tchýně vzala 😅 ,ale po dvou dnech je to tu úplně stejné jako před tím 😀 😀 ,ale měla jsem aspoň chvíli klid na dušičce,že je vypulírovaný 😀 😀
Zase hlásej vedra 😲 musím koupit dětem opalovací krém,teď jsem měla od Nivei tu 50ku a je pryč za těch pár dní co bylo hezky 😲
@vinifera ty se máš 😀 😀 ,ale víš, že čím víc pruhů, tím víc Adidas 😀 😀 .
Holky já to děcko asi fakt přetrhnu, včera spala normálně, jsem se konečně vyspala, ale dnes zase scény a teď má ještě poledne 😒 , vzdala jsem uspávání a předala ji tatínkovi, ať si taky užije 🙂 .
@crca krémy u nás někdo snad žere 😀 , protože jsem nakoupila tři a zjistila jsem, že už jsou skoro pryč. Já nechci vedra, jsem pak lenivá jak myš, za to včera bylo hnusně a já vygruntovala celý byt, dokonce i holek pokojík a to jsem prohlašovala, že už do toho jejich bordelu nevlezu 😀 .
Holky myslíte, že můžu Justýně dávat sirup, protože jsem byla u kamošky a zapoměla čaj a ona ji udělala sirup a jak ji šmakoval, vypila 100ml za 2 hoďky a to nikdy nevypila za celý den.
@jasmia Tohle hláška manžela 😀 Čím víc pruhů ..... 😀
Jasmi pokud to nebude nějak přeslazené a nebude to mít děnně,tak to nemůže ublížit,já jim to taky občas udělám,když zapomenu na čaj 😉 nebo i jim koupím ty pitíčka s brčkem 😅 ,nemají to denně,jen občas a baví je to pití brčkem 😀
mě teď taky moc bbě spěj v noci a dneska Michalka měla 3 štípance na ručičce od komára,ale jaké 😕 Myslíte,že by mohli děcka do pokojíku něco proti komárům?Myslím třeba to do zásuvky.Problém je v tom,že by museli mít otevřené okno a to mají do silnice ☹
@crca to je i naše oblíbená hláška.
Já proti komárům používám ten blázinec do zásuvky a i u Justýny, nenapadlo mě, že by to nějak mohlo škodit.
Ten sirup ji asi budu občas dělat, protože ona fakt nechce pit nic a z ničeho, tak aspoň trochu do sebe dostane. Teď měla spíš jen obarvenou vodu, ale šmakovalo ji to 😀 .

Ahojte koceny 😵 Tak ako vidim tu zase veselo 😉 My sme mali kriticky vikend, mne sa vratila chripka, bolo mi totalne pod psa a to som den predtym dozobala antibiotika, MM prisiel z prace, ze ho boli hrdlo a je mu nanic, potil sa ako kôn a Simi sa zobudil taky zachripnuty chudatko, ze sme klusali v sobotu na pohotovost. No blazninec. Ani som netusila, ze byt manzelkou a matkou je az takaaaaaaa sranda. Na toto ta teda v ziadnej skole nepripravia 😀 Aspon ze uz neprsi, lebo uz som chcela zhanat nejake antidepresiva 😎
@jasmia pozeram, ze mame rovnake stolicky na krmenie