icon

Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?

pia22
30. jan 2010

Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉

vinifera
24. jún 2010

aha ja ked som videla 7,5 tak som to automaticky vyhodnotila ako mesiaca ... to bude tou materskou demenciou

shaarka
24. jún 2010

no tu som, hej 7,5 tyzdna, chcela som byt dosledna 😀 😀
ma aj hydrokelu, teda vodny pruh, ale podla vsetkeho ho to neboli 🙂 a vy cisto len kojeny. koliku nikdy nemal (mozno raz?), iba prdiky. ja papam vsetko, vcera som vyskusala aj dusenu kapustu.

a on sa fakt len stazuje, zuri, ako keby si na nieco spomenul, ponervoval sa, a zas je klud. na bolesti sa to nepodoba.
i ked co ja mozem vediet, ze ano, kedze som matkou necele 2 mesiace 😀 😀
koliku ale fakt vylucujem, pretoze ked sa mu venujem, tak sa ukludni. na chvilu, ako keby sa vzapati zacal opat neskutocne nudit 😀
no a v noci spinka krasne, aj 5-6 hodin.
este som chcela napisat, ze na prebalovacom pulte, ked je rozbaleny, je kludny, usmievavy 😀
mozno fakt zavolam pediatricke, ak to potrva aj cez vikend 😖

dakujem 😵

shaarka
24. jún 2010

precitala som si par prispevkov dozadu, a ked som sa docitala, ze sa mi ma decko buchat o zem, resp. hlavu o stenu, alebo si strkat prsty do krku, pripadne sa mu budem musiet venovat x hodin aj v noci, skoro ma vystretlo 😀 😀 😀 😀 😀 ja totiz ocakavm uz len zlepsenia a ocakavam aj, ze moje dieta bude zazracne poslusne, vsetko si necha vysvetlit a nebude robit problemy.
sedativa mu ale nebudem moct podavat, ze nie? 😀 😀 😉

baby, straaasne vas obdivujem a podla mna si "vedete" uzasne!! 😵

vinifera
24. jún 2010

@shaarka No to sa môj krpec tak včera hádzal o zem. Veľmi skoro začalo unho obdobie vzdoru 😠
Vliezol do auta za volant. Tam sa chvíľu hral ale už som potrebovala ísť domov. Tak som ho pomaly aj s volantom odtrhla z auta. a A zabuchla dvere. To sa okamžite hodil o zem a ručal do asfaltu a ručaaaaaaaaaaaal. Kým som neodišla o 20 metrov ďalej tak ma mal v paži a ručla si do asfaltu na ceste. Potom šiel za mnou s prevelikým plačom....

shaarka
24. jún 2010

no: ani v kociku mi nespal a ked sme zastali, tak rycal ☹

vini, 😀 😀 😀 😀 😀
samozrejem je to hrozne, ale zaroven zabavne. ake stastie, ze deti z toho vyrastu.
(paradoxne len preto, aby vymysleli nejake ine lumparne, ktorymi nas budu trapi, ze?)

crca
24. jún 2010

Vini,doufám,že jsem ti tou opravou nestáhla sebevědomí 😔 😀
Shaarka,já už čekám 14 měsíců,že to bude pořád už jen lepší 😀 😀
Vini,to vztekání je u nás na denním pořádku 😒 když něco není po jejich tak si sednou a spadnou jak mrtvoli 🙄 samozřejmě že se třísknou do hlavy 😒 no děs.Nejhorší je,že neposlechnou 😠 ,jdu na ně podobrým,vysvětluju,pak už trochu přidávám nakonec to skončí tím,že je plácnu přes plínu.Sice jen symbolicky,ale co,se začnou křenit a je po prdeli 😀

shaarka
24. jún 2010

aky mate nazor na spravanie deti vzhladom na naladu rodicov?
my mame velmi tazke obdobie posledne dni 😠 s MM... tak ci sa to nahodou nedostalo do mliecka a ci to maly neabsorboval, a preto bol taky zly...
ci to uz prehanam? 😅

a mate niekto doma okrem deti aj psa?

vinifera
24. jún 2010

Stres sa určite prejavuje aj na mlieku. Malý mal 3 mesiace ked som robila štátnice a obhajovala diplomovku. Čím viac som bola nervozna a potrebovala sa učiť a dopisovať diplomku tak tým bol malý neroznejší a pajednejší . Takže sme vreštali obaja 😒

Psov chováme troch. Čo si chcela vedieť?

vinifera
24. jún 2010

@crca hmm nechápem prečo? Čo mi ušlo?

pia22
autor
24. jún 2010

Ach zeny, tak mne je uz celkom fajn a dnes maly total zachripnuty. Dufam, ze len z toho mrncania pre zubadla😒
@shaarka s tym vplyvom nalad je to fakt, mam to bohuzial velakrat overene. Dokonca raz bol maly pri mojej mame a ked sme sa vratili z nakupu vobec nereagoval ako zvycajne, bol zarazeny, smutny, potom mu zacalo byt zle od zaludka chudatku, no hrozny vecer. Nakoniec sme sa dopatrali k tomu, ze kratko predtym sa nasi pohadali a mama bola velmi nervozna, neskor sa situacia viac-menej zopakovala a s podobnym vysledkom.

shaarka
24. jún 2010

pia, no hej, chapem.
stres moze dieta ovplyvnit, ked je priamym ucastnikom tyhc situacii... len ja som sa pytala, ci stres moze ist do mliecka. co tato teoria uzu nie je trochu pritiahnuta za vlasy 😒

vini, len tak som sa chcela opytat, ze ako psi a deti.
my mame stredne velkeho krizenca, steriliz. fenu, ktora je strasne naviazana na mna, a je hrozne ziarliva. ked sa rozpravam s malym (tak, ako som sa kedysi zvykla s nou), tak zavija a vyzaduje si pozornost. dokonca uz niekolkokrat zvracala (sliny, snurky, a tak) - asi aby si vynutila pozornost ☹
chce to len cas, dufam...

vinifera
24. jún 2010

@shaarka No charlie jazvečík je mamin. To som neriešila. Ale musí si nanho dávať bacha lebo je to už 6 ročný pán. A už do seba nenechá štuchať. Ani si pohlave skákať.
Barney je polomops. Neskutočne na mna naviazaný pes. Ale si zvykol celkom dobre. Už ho obranuje a berie ako súčasť mna.
Axel je francúzsky buldoček. Ten sa už prvý mesiac odsťahoval k mame na poschodie lebo mu vadilo že malý vnoci plakal a on sa chcel vyspať. Má rád kľud a pokoj.
Inak ho tolerujú veľmi dobre. Tí moji dvaja si nechajú aj po hlave skákať. Aj do uší pichať. Aj chlpi trhať.
Asi by to chcelo reorganizáciu času. Aby havina nemala dojem že si ju vylúčila zo svojho života. Prihovárať sa obom. Brať ich vonku. A stále jej veeeľa prejavovať lásku.

pia22
autor
24. jún 2010

@shaarka viem co myslis, ale maly nikdy nebol priamym ucastnikom, aj nasi sa pohadali este predtym ako sme k nim prisli, takze by som tvoju teoriu videla celkom realne😉

nikush
24. jún 2010

@shaarka
podla mna to nejde do mlieka, ale male deti su velmi senzibilne. odraza sa na nich nalada ostatnych ludi, dokazu vycitit kto je nervny a podobne a vobec k nemu nechcu ist. ja som nemala nervy na maleho prvy mesiac, lebo som bola vycerpana, akonahle si ho vzal MM zaspal jak dudok, som myslela, ze ma klepne a tie uvahy aka som zla matka...inac este pride cas, ked ho budes chciet vopchat naspat odkial prisiel 😀

Simon zacina kaslat a soplit, ta super, este stale davam nadej, ze to bude zubami, choreho ho nechceeem, bo si viem predstavit aky bude ☹ a aka budem ja... ten calgel mi pekne pocuca z dasien a je po nom 😀 ...
mate niekedy chut ich niekam smarit? ja mam v celku dobre dieta, a preto ked je kus zly, tak mi uz hrabe ☹ ...

shaarka
24. jún 2010

vini,
tak jazvecika maju aj nasi, 6 rocneho pana. a je poriadne drzy a arogantny, jasne, jazvecik. a este aj milacik, nahrada vnucatka 😀 ta nasa je v pohode, odo mna si necha vsetko, uplne je podriadena, ale sprava sa naozaj ako druhe, starsie dieta. dufam, ze sa to casom vyriesi. nemyslim, ze by malemu ublizila, to v ziadnom pripade, len nechcem, aby bola smutna, prip. aby sa dozadovala pozornosti tak, ze nechtiac malemu ublizi (ked capka labami, ked na mna skoci a pod.) 🙂
to ja len tak, aby rec nestala.

tak idem off, prajem vam noci plne snov 😀

pia, dobre by bolo, keby sa uz nikto nikdy nehadal, ze?
😔

shaarka
24. jún 2010

nikush,
presne tak 😀 uz par tyzdnov obdivujem a ziarlim, lebo ked pride MM z prace, vezme si ho na ruky, tak maly prestava plakat, smeje sa, je uzasny. a mamicka je tu na cicikanie, kojenie, prebalovanie a stale dookola. kedy si ho vychutnam aj ja? 😀

ze "vopchat naspat odkial prisiel" 😀 😀 😀 😀 😀

vinifera
24. jún 2010

Najradšej by som ho roztrhala jak žabu. Kristova noho akože kedy si už to decko uvedomí že nie som na baterky? Fakt ma vyčerpáva že vstáva ráno o 7 mej a do min 22.30 je hore! grrrrrrrrrrrrrrr každý deeeen

shaarka
25. jún 2010

manzel raz poznamenal, ze detom treba nieco ako ma skrecok to koleso...
😠 😠 😠
😀

nikush
25. jún 2010

@vinifera
moja zena 😀 😀 😀

shaarka
28. jún 2010

pozeram, ze ste zaneprazdneneeeeeeee 😀

jasmia
28. jún 2010

Jsem napsala román a ono se mi to smazalo 😠 😠 .

jasmia
28. jún 2010

Tak od znovu 😀 .

Měli jsme akční víkend, V pátek měla Nela ve školce pasování na školáka a pak táborák a večer tam zůstala spát, jako rozloučení ze školkou, byla totálně nadšená. V sobotu jsme grilovali a já se zase přežrala a pak večer pěkně trpěla 😖 . A v neděli jsme byli v cukrárně na zmrzce a pak na zahradě napustit bazén, aby jsme se mohli v týdnu pěkně rochnit ve vodičce. Taky mi přijel bratránek, nebyl tu rok, tak si máme po večerech, co vykládat, navíc přijel ze psem, tak si ho holky užívají, chudák pes.
Justýnka je úplně zlatá, asi miluje vedra, protože i minule když byly pařáky, byla hodňučká a sotva se ochladilo, byla zase protivka. Asi bude teplomil(přemýšlím jaké i/y), to se měla narodit někde v Africe i tou svoji hubenou postavičkou by se tam hodila 😀 .

Dávám fotky ze školky a Ády s pejskem,tak kuknite 😉 .

susika
28. jún 2010

jasmi- 😀 😀 😀 😀 😀 tak to by sa tam hodili obe aj s mojou🙂)hlavne s tou postavou🙂)) možno je dobručká, lebo je taká ovalená tým teplom, že sa jej ani jedovať nechce🙂)moja malá ani včera ani dnes nehce poobede spať. včera bol u nasich synovec, tak sa bláznili..večer asi hodím foto, ako blbli v stanoch, ak ich starký zachytil, lebo fotil ako japonec🙂)a dnes som jej urobila výlet ku nám domov, nakrmiť rybky a tak a že pojdeme na šmykalu a hojdu a koníka..normálne to má aj doma u náas v byte, (šmykala uprostred obyxvky, hojda uprostred chodby a koník pod oknom v obyvke🙂))normálne kovobjka sa tu pohybovať niekedy🙂))starkej sa mi to trepať nechce a už jej to chýba, enstačí len záhradná hojdačka🙂)tak trčíme zatial dnu, nehce sa mi do toho tepla a to je vraj len začiatok..zajtra napustíme asi malú vanu u našich na zahrade a budeme sa chladiť.asi nám končia medové týždne u našich, lebo chcú malovať a robiť podlahu v kuchyni a asi sa budeme musieť dekovať aj s malou. tatina máme stale preč, tak ma asi vystrie tu v meste

jasmia
28. jún 2010

Fuj 3 hodiny jsem uspávala malou 😠 , už jsem myslela, že ji picnu. Celé odpoledne mi nechtěla spát a pak byla tak utahaná, že nemohla zabrat.
Dneska jsme byli ve městě a rozbily se mi boty 😠 , tak jsem si musela koupit nové a Justuši jsem koupila klobouček a úžasnou kšiltovku, konečně jsem sehnala něco, co ji netlačí na tu bouli a strašně ji to sluší. Zítra se jdem konečně koupat na zahradu na bazén, už se nemůžu dočkat a holky taky ne.
Zítra musím něco koupit Adéle za vysvědčení a vůbec nevím co, chtěla jsem ji koupit nové kolo, ale za tu trojku má smůlu, tak musím vymyslet něco menšího 😀 .

@susika máte doma hřiště, pozvy děti a vybírej od rodičů prachy 😀 .

crca
29. jún 2010

@jasmia Tak jí kup jen koloběžku 😀 😀
Já na vás teď nemám vůbec čas 😒 ,v neděli mě přijede táta s manželkou,tak rychle uklízíme a gruntujeme......,no s těma dvěma se to teda moc nedá,ale tchýně si je bude brát aspoň na dvě hodiny,tak začnu postupně od vrchu 😅 snad to za týden stihnu,všechno zablemcaný,umatlaný 😀 Když jdou večer spát tak dělám taky něco,včera jsem konečně vyžehlila ty dva koše s prádlem 😀 .Na něco je taková návštěva k dobru,aspoň mě to donutí pořádně uklidit 😀

nelinka79
29. jún 2010

ahojte tak sa hlasim po dlhsej dobe.

vinifera: ako som citala tak nasa kaja spi ako tvoj a ked ma sabes tak sa v noci budi a este je aj v noci hore. sice ten sabes ma od marca kvoli zubom ale hadam aj to pominie. nic ine ako dufat neostava 😉
ja mam momentalne nervy v koncoch zo svokrovcov 😝 nejak nechapu ze ked ja poviem nie tak nie ale oni to povolia. komentare k vychove a k hygiene / nasa je dieta co si strci do pusy aj to co sa neda/ nejak nerespektuju ze ja som mama a co poviem tak ma byt. potom sa divia ze je nerva a rozhadzana. ked sme same tak nejak zvladame aj tie zachvaty hnevu ale ked su u nas je to des. ☹

jasmia
29. jún 2010

@crca dostane tak akorát po hubě, právě mi volala, že ztratila peněženku s penězma, co měla zaplatit zálohu na školu v přírodě a kartu na autobus, takže má po všem 😠 😠 , asi ji odstřelím. Jsem vytočená, že tady blafkám na všechny co mi přijdou do cesty, ještě že to můžu napsat sem, aspoň se mi trochu uleví i když nevím, jaké to bude, až se slečna vrátí ze školy, to asi ji roztrhnu a budu mít dvě Adély.

crca
29. jún 2010

Jasmia,tak to je teda smůla 😒 ale netrhej jí,pak by ti ty peněženky ztráceli obě 😀 😀
a k tomu vleku s tou tatrovkou.......asi před hodinou jsem s ní jebla(teda jen s vlekem)na terasu a půjde z domu 😠 ,Míša do toho chtěla vlézt,ale nemá to stabilitu a má na čele bouli jak vejce,protože se to překlopilo a jeblo rovnou do čela a když jsem jí to šla ledovat,tak to samé Matýsek 😠 ,ale ten naštěstí vyvázl jen s nepatrným bouchnutím 😠
Tak mám daný do kupy dětský pokojíček,teď ještě to ostatní 😅

nikush
29. jún 2010

@jasmia
si vies predstavit, ze potom by boli vazne 2 adely a v 2itom prevedeni? ja osobne by som scvokla.
dzukovi idu stolicky, ma asi porve, slini jak bernardin, kuse vsetko a co je naj aj mna cez tricko do cicky, som myslela, ze ked ho chytim ta ho vyhodim 😠 ...teraz spi, tak dufam, ze aspon 5hodin v kuse potiahne. a este k tomu to teplo...jak ja neznasam letoooo 😠
dumem, ze by sme mohli ist niekam na vylet ako rodina, tak som zvedava, kedy...MM nevie kedy sa vrati z tyzdnovky, potom este musi dorobit fusky, este ten nas posraty dom dat dokopy a konecne sa nastahovat...je to o hovne...uz nech mam 104 rokov a pacham fialky od spodu a mam svaty pokoj 😅

jasmia
29. jún 2010

@nikush já též, tak jsem ji raději nechala celou, měla štěstí, že mě zlost přešla, než přišla domů.

Dneska měla Jstýna zas teplotu, ale asi měla úpal, protože večer už byla v pohodě a řádila tady, nebo to byly zoubky, protože nám rostou nahoře, taky je celá zaslintaná. Dneska pila z normálního hrnku, protože z té flašky ani z toho cucacího hrnečku nechce a vypila toho litry, tak ji budu dávat pít z něho.

@crca tak to si mě nepotěšila, strašně se mi ta tatrovka s vlečkou líbila i mojemu chlapovi a chtěla jsem ji koupit na narozky, ale tak to raději brát nebudem. Doufám, že malá bude v pohodě, bambulka jedna.