icon

Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?

pia22
30. jan 2010

Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉

vinifera
3. feb 2010

NO ja toho malého dnes asi rozdrapím. Od rána stihol zo šúfílka vyhádzať všetky vatové tyčinky a rozbiť jednu lampu 😠 A to ešte ani obed nie je!

miluska.h
3. feb 2010

ahojte zienky 🙂 my sme dnes vstali obligatne o pol osmej, ja som isla spat az o 1, lebo Tomasko mal v noci plny nostek, tak som mu ho musela odsat a potom sa mu tazko zaspavalo, stale chcel byt na brusku a od unavy mu padala hlavka. tak muz mu dal 120 ml mliecka a potom hned zaspal.
maleho davame spat medzi 8 a pol 9, niekedy trva uspavanie stvrt hodinu, niekedy pol hodinu...on spava od narodenia celkom dobre, aj ked sa v noci mrvi, tak je to kvoli zubkom, ale inak neplacka...

pia22
autor
3. feb 2010

Zeny idem anketovat😎: kolko vam male/mali vazili, merali pri narodeni a v 4. mesiacoch? Bo my sme malucky, tak ci zvysit davky 😉

jasmia
3. feb 2010

Právě jsem se vrátila od doktorky, šla jsem jí říct, že jsme nachlazení, takže nemůžem být naočkovaní a odešli jsme s antibiotikama, takže další týden budu zalezlá doma 😢.
Pia malá když se narodila měla 3500g a 50cm a ve 4 měsících měla 5400g a 62cm. Malá je hubeňourek, měsíc mi nepřibírala, tak jsme začali dokrmovat a je to lepší, dokonce se nám vrací faldíky 😀.

miluska.h
3. feb 2010

ja som pred chvilou merala malemu teplotu, tak mal 37,5. zavolala som doktorke, takze zajtra sa tam ideme ukazat...dnes maly zacal trosku aj kaslat, sopliky uz ustupuju, ale mam strach, aby to nebol zapal uska, ten byva z nadchy v dosledku zatecenia hlienov

pia, nas Tomasko vazil 3030 a meral 49 cm, ked sa narodil...potom schudol a mal 2750 gr, bol strasne malilinky a chuducky. teraz ma skoro 10 mesiacov a 7,5 kg

jasmia, a co je Justynke?

danysek27
3. feb 2010

tak jsme doma z kyčlí a už tam nemusíme. 😀 😀
Jinak my jsme obr jedlík. Při narození jsme měli 49cm a 3370g a ve 4. měsících 62 cm a 7100 g

danysek27
3. feb 2010

jasmia - díky za tip. Gel na zoubky jsem koupila 😉

vinifera
3. feb 2010

Narodili sme sa ak sme bali 3350 a 54 cm. Viem že keď mal 2,5 mes tak mal 6.5 kg a v 5 ich mesiacoch mal 8 kg. Bol plne kojený.

jasmia
3. feb 2010

Malá má už přes tři týdny rýmu, a včera se přidal kašel, doktorka říkala, že je hodně zahleněná, tak jí dala atb.
Danysek malý je teda dobrý cvalda.

pia22
autor
3. feb 2010

Dakujem za info😉 Tak som zhodnotila, ze sme na tom nakoniec celkom fajn. My sme mali 2000g a 45 cm a teraz mame 5090g a 59 cm. Ale vyzera tak max. na 3kg, aj rebra nam trcia a po faldikoch ani stopa😅

miluska.h
3. feb 2010

pia, Simonko bol taky malicky? no ale dolezite je, ze tu vahu uz dobehol 🙂

vinifera
3. feb 2010

No to musel byť super pôrod 😀

pia22
autor
3. feb 2010

No ani nie - nahle silne zhorsenie prietokov, zisteny tazky oligohydramion a podvyziva plodu a nasledne akutna sekcia v spinali s vysledkom-hypotroficky novorodenec s vysokym stupnom podvyzivy☹

babula90
3. feb 2010

no baby, naša "malá" mala 4340g a 55cm 😀 vyzerala na 3 mesiace, najväčšia v porodnici, pričom som pribrala len 9kg a pred porodom som vazila 57, nechápem, odkiaľ beriem také velké deti 😕
Inak mám dieťa ničiteľa ☹ všetko trhá, dnes v postielke na obed zlomila čelenku, čo dostala od staršej setričky na Vianoce, čo jej príde pod ruku, zničí ☹ a namiesto spania umývala postielku!!! Nasla ponožku, namočila ju do pohárika s vodou, kt. má pri postielke a umývala 😠 , minule natierala steny krémom, ona je za 100 čertov!!!! 😠

blazka24
3. feb 2010

ahojte babule, hlásim po dlhom čase príchod a ako vidím vy ste sa rozhodne nenudili a písali ste ako žeravé, čo vám za to platia? 😕
no mi horúčkujeme, mama je chorá tak tá zase vrčí keď malý reve a mm má dovolenku ale obaja sme už stvorený na psychiatriu .........
na pohotovosti nám teta dokina zapotila otázku či máme doma teplomer a to bol len vrchol ľadovca, mala šťastie že som žiaden kol nemala v ruke lebo by som jej ho do zadnice zabodla a bola by posledný jednorožec len vobrácene 😀

jasmia
3. feb 2010

Holky tak jsem onemocněla, odpoledne mě začala bolet hlava a hups, už mám teplotu, všechno mě bolí, umírám ☹. Můj si ze mě dělá srandu, že mám prasečí chřipku, ať jdu okamžitě spát do jiného pokoje, ale jemu se ještě zasteskne. Tak ahoj jdu se potit.

pia22
autor
3. feb 2010

Jasmia drz sa a liec sa 😉
Blazka to mas doma spital a blazninec v jednom. Dokine si mala povedat, ze teplomer nemate, ze meriate mrkvou v ...😎

blazka24
3. feb 2010

jasmia tak ja horúčky nemám, ale ATB mám a hrdlo ani nehovorím, mláťačka peknejšie vypadá ako ja 😕

pia veru sme malá nemocnica, tá dokina na pohotovosti vypadala ako vyschnutá hruška škoda by bolo do zadku mrvku na ňu 😅
inak mala som jej sto chutí povedať že blažka vedieť čítať a to čo leží na stole to jej dieťa a ona nie romka 😝

pia22
autor
3. feb 2010

Blazka😀😀😀

blazka24
3. feb 2010

pia a vy ako držíte sa? a aj chodíte na prechádzky von a odhrňovač máš na kolieska? ja som vyšla von a tam ľad a už som si aj trtač ovražbila a to som ešte nedošla k smeťáku kde som sa zahnala že odhodím igelitku a nohy mi vyleteli zas 😕

pia22
autor
3. feb 2010

Blazka moj momentalny vztah k tomuto romantickemu zimnemu pocasiu som vychrlila v rannom monologu, kukni😀 Inak vas tu dobre mori choroba😕 vy, Jasmia s Justinkou, Miluskin Tomasko...nas tu vela nezostane😨

miluska.h
3. feb 2010

ahojte babule 🙂
tie choroby su hroooozneee 😲 najprv maly zvracal a hnackoval, potom som to dostala ja, po mne manzel a ked sme sa z toho koncom minuleho tyzdna dostali, tak Tomasko zacal soplikovat a kaslat a my s muzom uz tiez... porazi ma 😝 vidim, ze je nas tu viac...

jasmi, liec sa a oddychuj, nech sa z toho co najskor dostanes.

babula90, ty mas dobre sidielko doma 😉

blazka, co je Riskovi, ked ma teplotu?

pia, ty to tu musis strazit, tak nie ze ochoriete 😉

miluska.h
3. feb 2010

idem asi zalahnut, kto vie aka bude noc...
pekny vecer

pia22
autor
4. feb 2010

Hore sa spachtosi😵 Tak ako sme sa vybuvali? A nasi marodi sa maju ako? Ja uz cestujem, idem na krv, mojmu gyn. sa na mne nieco nepaci😝 No hold, po tom porode to uz nie je to co bejvavalo😀 A ani nepozerajte von, este stale je zima 🙄😉

vinifera
4. feb 2010

No sa mi zasa zdvihol tlak. Ma rozčulujú mamičky ktoré dajú decko spať večer o 19 vstne im ráno o 7 a cez den spí aj3 hodiny - že im decko málo spí alebo že sa vnoci budí!!!! Čo mám ja povedať ked ten malý zmek ide spať večer o 23 hod ráno o 8 mej je hore. A to do 8. mes nič cez den nespal. Nehovoriac o tom, že je vnoci 300 razy hore!!! Ako napr aj túto noc. Ani tatiko sa do práce nevyspal. Čo on sa zvyčajne na plač nebudil. Som ráno povedala že malého šupnem do práčky lebo je zlý - tak tatiko dodal že aj s vecami...

jasmia
4. feb 2010

Ahoj holky, tak už mi je líp, ale ta noc byla hrozná, propotila jsem tři pyžama 😖 . Sice mám nos jak červenou bambulu, ale aspoň, že ta teplota už není.
Malá je pořád uchrochtaná z té rýmy, ale co je horší mám problém do ni dostat ty atb. Buď mi to prská všude kolem a když to náhodou spolkne, tak to vzápětí vyblinká. Nakonec jsem jí to dala do mlíka a to mi vypila a když jsme se u toho docela praly.
Pia u nás je jak na sibiři, včera tálo a dnes to zmrzlo, takže máme vše bílé. V noci u nás bylo -13, já chci léto a minimálně 30.

pia22
autor
4. feb 2010

No ze sa niekto ukazal🙂 Vini takym maminam mozem len zavidiet, ale nezavidim, lebo si uziju zase s inym. Aj ked je fakt, ze ked sa clovek dlhodobo nevyspi, tak je to na maslu😝
Jasmia to je super ze si to vypotila, aj ked sa clovek potom citi slaby ako vy... mucha😖 Ale hlavne, ze ti je lepsie.

susika
4. feb 2010

ahojte. ja osm vas pol hodinu hladala, kým som vás našľla. nejako som zabludila....vychutnávam si ticho 🙂
u nás sa to s príchodom tatino pred vianocami zmenilo na hotové peklo. malá neposlucha. pomenovanie "čertisko" je pre nu slabé slovo. a to, že tato chodí tiež an dlho preč a ptoom je pár týždnov doma, tiež nerobí dobrotu. ked odíde, malá je akoby jej včely uleteli, ale prestane mi jesť skoro uplne a kd si ju ako tak dám do poriadku, že sa aj rozpapá aj to spravanie sa ustali, tak prejde pár týždnov a tata máme znova doma a je to o tom istom. mna poslucha a to uplne super, iba ked on nie je doma, inak total ignoracia. a jeho neposluchne vobec. iank je zlatá, upractuje si po sebe, už sa snaží aj vyzleikať a obliekať, len je strááááášne uvrešťaná v psolednej dobe. čaká, že ocinko ju zachrani, robil vela chýb, ked som ja pri noch nebola, že jej všetko povolil a ja som sa potom mohla aj rozkrajať.....a ked ho nevidí a vie, že je doma a nemože byť s ním, tak huláka, len sa tak barák trasie.dnes mi urobila riadnu scenu vonku, ledva som ju vliekal vo vzduchu za ruku, lebo sa mi capla o zem...hrrrrrr 😠 irešenie?šli sme tu nablizko ku doktorke, že ench jej da injekciu akože na ukludnenie 😉 vošli sme do čakarne a čušala ako pena a v tichosti sme prešli aj do nedalekehé obchodu, nakupili a šli pekne domov. už v pokoji...jedna známa sa v čakárni pekne nasmiala 🙂 😀
u nás ocinko stale nepochopil, že MD nie je rpechádzka ružovou záhradou...vždy som na vine ja....no , ale mne už niekedy tečú enrvy, kedže som total sama 24 hodin na malu

pia22
autor
4. feb 2010

Susika moj je tiez namotany na tatina a to ma 4 mesiace😎 S tym nic nenarobis, ale mozem ti poradit, aby manzel pochopil co to znamena byt na MD, nechaj ho, nech si malu ale hlavne starostlivost o nu a vsetko ostatne vychutna aj on. A cim viac, tym lepsie. Ak to bude na nic, tak si aspon oddychnes 😉

jasmia
4. feb 2010

holky kde jste???? Já se probudila z odpoledního spánku a tady je mrtvo ☹ .
Susika skvělá metoda na uklidnění, třeba to, taky někdy využiju. Vůbec se netěším na období vzdoru, to si zase užiju 😎 . Teď se děsím i září, protože Nela nastupuje do školy, tak jsem zvědavá, jak to bude zvládat. S Áďou to byl celkem horor, byla strašný uplakánek, když jí něco nešlo.