icon

Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?

pia22
30. jan 2010

Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉

jasmia
2. feb 2010

Tak to mi jsme si to nenechali říct záměrně, chtěla jsem překvápko. Několikrát jsem sice měla nutkání se zeptat, ale vydržela jsem to. Mě zase všichni říkali, že to bude kluk a já jsem si to taky trochu myslela, to těhotenství bylo úplně jiné než s holkama. Hlavně jsem měla krásnou pleť, jak dětskou prdelku 😀 . Za to teď hrůza, vlasy už skoro žádné a Obličej mi prochází druhou pubertou 😀 , už se stydím jít mezi lidi.

miluska.h
2. feb 2010

ahojte kocky 🙂
tak boli sme dnes pre babku v robote, skocili sme nieco kupit do potravin a potom sme boli asi 2 hodiny u babky 🙂

my sme si s manzelom dali povedat, ci cakame dievcatko alebo chlapceka hned na prvom 4D ultrazvuku...velmi sme to chceli vediet...inak ja som odjakziva chcela vzdy chlapceka, takze sa mi to splnilo 🙂 casto s muzom spominame na ten 4D ultravzuk, boli sme u jedneho gynekologa v dunajskej strede, tak podareneo hovoril po slovensky.... ked sme sa ho pytali, co vidi na obrazovke medzi nozickami, tak povedal tym madarskym prizvukom: "na 99% to bude hlapec, tu vidime pohlavny organ" 😀

jasmia
2. feb 2010

Tak to jste se aspoň zasmáli, to já vždycky u ultrazvuku trnula hrůzou. Adéla se totiž narodila s vrozenou vadou, tak jsem měla strašný strach, aby se to neopakovalo, ale naštěstí vše dopadlo dobře.

jalao
2. feb 2010

dievčatá, dúfam, že sa môžem chvilku pridať...ale v súvislosti s vašou témou odporúčam prepnúť aktualne na CT2...nebudete ľutovať... 🙂

jasmia
2. feb 2010

Jalao díky za tip, je to super. Tak ty máš taky tři děti, to jsem ráda, že v tom nejsem sama, někdy podle reakcí okolí mám pocit, že jsem snad praštěná 😀 .

vinifera
2. feb 2010

Čaute ženy. Tak ja som konečne uspala piranu! On je snád na baterky alebo čo. Od rána od siedmej spal 2 hodiny. A teraz konečne zaspal. Aj ja by som si mala zabezpečiť nejaké Duracelky...
Ja som chcela chlapa lebo si myslím, že chlapi to majú v živote podstatne ľahšie. Ale mala som vybraté aj mená pre dievča: Sára, Sofia a pre chlapca sa mi páčili Dávid, Alex, Lucas no ale také "moderné mená" u môjho drahého ani náhodou neprešli. Tak máme Tomáša. To sa mu síce tiež nepáčilo ale nech si trhne nohou. Kedže nie sme zobratý tak sa ho iba na matrike pýtali či súhlasí alebo nie. POvedal že nie! Tak sa všetky tri úradníčky čo boli v offiice zvrtli naraz že ako a čo teraz majú robiť ked matka áno a otec nie. Tak rezignoval, že čo už..... Tak máme Tomáša.
Mne inak gynekolog už v 20 t.t. povedal, že to bude chlapec. Tak som sa ho v 30 t.t. pýtala ešte raz, že či je to isté a ukázal mi na monitore uzltrazvuku niečo veľké oválne. A ja že nie som takký odborník aby som podľa tvaru hlavy vedela či je to chlapec alebo dievča a on že to sú gule! 😀

miluska.h
2. feb 2010

vinifera 😀
inak aj my mame Tomasa 😉

jalao, co davaju na CT2? muz ma nieco rozpozerane, tak mu to nechcem prepinat..

jasmia
2. feb 2010

Mě pri druhém těhotenství doktor taky brzo řekl,že budem mít holku a pak se zděšeně zeptal jestli jsem to chtěla vědět 😀. Zajímalo by mě co by dělal, kdybych řekla ne.

vinifera
2. feb 2010

No mohla si vyskúšať 😀

jalao
2. feb 2010

joooj, jasmia, určite v tom nie si sama! čo ťa to napadlo...a máš deti v približne rovnakých rozdieloch veku, ako sme aj my mali...my sme tiež boli 9-6-0. Tá malinká v telke bola rozkošná, toto bol dosť hrozný vek, aj som rada, že to už máme za sebou...síce starostí s deťmi je stále dosť, ale už sa nemusím báť, že spapá zápalku, alebo že vyhádže naukladaný šuplík 😀 😀 😀 😀
Vini, každé, aj chlapec, aj dievča, má svoje čaro....som ozaj šťastná, že máme možnosť si to výskúšať na oba spôsoby... 🙂 🙂 🙂

jasmia
2. feb 2010

V mojem okolí známých jsem jediná se třemi dětmi, a fakt hrůza. Ještě horší je, že mám tři holky, všichni se mě ptají jestli to zkusíme i na počtvrté, že to už s klukem musí vyjít.

miluska.h
2. feb 2010

jasmia, podla mna na tom nie je vobec nic, ze mas tri deticky, krasne dievcatka 😉 praveze je to obdivuhodne, nechapem, ako to moze v tvojom okoli vyvolavat pocudovanie...

jasmia
2. feb 2010

Vinifera u nás vybrání jmen byla taky kapitola sama pro sebe. Můj nechtěl ani jedno jméno, ale pohrozila jsem mu, že jestli ten papír nepodepíše, napíšu tam Cecílie. Protože taky nejsme manželé a věděl, že s tím moc dělat nemůže, tak raději podepsal, aby se vyhnul Cecilce.

vinifera
2. feb 2010

Hoohooo tak ja proti rozširovaniu ženského pohlavia nič nemám. Na to som dosť emancipovaná. Len si myslím, že chlapi to majú ľahšie. Ak ma niekto niekedy ukecá na druhé dieťa tak chcem babu🙂)

miluska.h
2. feb 2010

ja som strasne chcela Adama, ale nedalo sa, lebo bratrancovej zene sa minuly rok v marci narodil chlapcek a dali mu meno Adam, tak sme sa rozhodli pre Tomasa a mozem povedat, ze som absolutne spokojna. 😉 nasmu krpcekovi sa toto meno velmi hodi 😉 a uz sa mi paci viac ako Adam

jasmia
2. feb 2010

Miluska pořád slyším , jak je těžké uživit jedno dítě natož tři a takové podobné věci.
Vinifera taky si myslím, že to chlapi mají lehčí. To my ženské musíme všechno oddřít a oni se jen vezou 😀 i tu vojnu jim zrušili.

vinifera
2. feb 2010

no a my sa holiť musíme stále 😠

jasmia
2. feb 2010

Vidíš na to jsem zapoměla, musíme stále a větší plochu, ne jen bradu 😀 .

jalao
2. feb 2010

jasmia, viem, o čom hovoríš, aj nám sa to dakedy ujde, takýto náramný forik, že šak môžeme mať aj 4, ked nám to takto ide...Radšej keby ticho boli... 😖 U nás v baráku poznáme viacej trojdetných rodín, takže to ma celkom povzbudzovalo, ked som s bruškom chodila....Skôr nám priali...Ale veľa známych sa pri mne pristavilo...že to čo? ved vy už máte dve deti, nie? no blbci, inak to nenazvem... 😠

danysek27
3. feb 2010

Dobré ránko.
Vy jste se teda večer rozpovídaly - to já vytuhla už v 9 a dobře jsem udělala. Matýsek spal krásně do půlnoci a pak už jsem až do rána podávala dudlík cca co 15 minut. Jsem opravdu báječně vyspaná. 😠
Dneska jedeme na kyčle - snad naposledy.
Jinak my do 30. tt čekali holčičku 😀

pia22
autor
3. feb 2010

Dobre ranko😉, no veru, to sa patri hodit taky pokec, ked slusny ludia uz spia?!😀 My sme zase od 4.00 hore😠 a ked som videla vonku ten snehovy zosyp, tak mi prislo zle😠 Toto je najdlhsia zima mojho zivota a to prvy krat snezilo, ked sa maly narodil. Idem rodit je jesen a porodim a je zima. Chceeem jar🙄 Tymto koncim svoj zimny monolog a zdravim vas😀
Danysek drzim palce na kontrole. Tiez rozmyslam nad lepiacou paskou na drzanie cumla😉

jasmia
3. feb 2010

Dobré ráno děvčata, to já jsem se vyspala do růžova 😵 , malá spala krásně až do půl osmé. Za to teď je protivná 🙄 .
Pia přijď nám taky přilepit dudlík, nám lepící páska došla 😀 .

danysek27
3. feb 2010

pia - to by asi nepomohlo - od si ho totiž vyndává schválně. Má teď období, že vše strká do pusy a hraje si s tím. A pak hrozně vyvádí, když mu to do pusy nejde, nebo mu to vypadne.
A vydrž, ještě tak dva tři měsíce a možná přijde i jaro 😀

pia22
autor
3. feb 2010

Jasmia a o ktorej davas malu spinkat, kf tak pekne pospi? My tak okolo 21.30, ale kazdy den je od 4.-5.hod. hore, tak neviem, ci ho nedavame skoro😒

pia22
autor
3. feb 2010

Jasmia to kf ma byt ked🙂, uz nevidim na pismenka.
Danysek nasmu musime nasilu drzat cumel pri zaspavani cez den aj v noci-on myka hlavickou, vytiska ho, ale bez neho nezaspi. Trdlo male.

jasmia
3. feb 2010

Danysek tak s tím dudlíkem jsme na tom stejně, schválně si ho vyndá, pak brečí, je to pořád dokola.
Pia já dávám malou spat po osmé, včera teda usla později, normálně vstává kolem šesté. Ona ale přes den nespí, maximálně 3x po půl hodině, takže nic u ní nestíhám udělat.

vinifera
3. feb 2010

Ahojte ženy. Tak pirana zaspala ako som už písala o 23 hod. Pospal asi 3 hodky a potom mal také ručavé fázy. Asi ho niečo bolelo ale neviem čo .... Nový zub som nenašla. Tak netuším z čoho.

danysek27
3. feb 2010

Tak my jsme dnes obzváště protivní. Chceme se jen chovat a nosit. A to nevím, jestli nám náhodou nelezou zoubky. V místě jednoho zoubku má buď odranou dásničku od nějaké hračky nebo se tam klube zub.
jasmia - ty jsi už taková odbornice, neporadila by jsi?

pia22
autor
3. feb 2010

Ahoj vini. Tato noc bola ako vidim vo vseobecnosti akasi divoka😝 Idem malemu zrusit palce v puse, lebo tusim uz podla zvukov dosahuje vyvrcholenie😀

jasmia
3. feb 2010

Danysek já jsem na zoubky dávala takový gel, už nevím jak se jmenoval a když byly moc protivné dala jsem jim Nurofen, to vždycky to zabralo.