icon

Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?

pia22
30. jan 2010

Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉

susika
6. aug 2010

@nicoleta3 ,@jasmia -teda baby. vy sa fakt nenudíte🙂)

@jasmia -no, jeen zo synovcov tiež skladal puzzzle tak skroo, ale malu to nebavilo. oan skor knižky a pohyb a neskor prišlo lego, len nedavno, ju nebavilo stavať kocky, ona skor vedela farby a počítať a kooooopec basničiek🙂))a puzzle len teraz🙂)

nicoleta3
7. aug 2010

@jasmia 😀 😀 ...jo jo, taky jsem si říkala, že tři stačí, ale nějak na mě doléhá, že ti velcí mě už prakticky nepotřebují a jen se tu doma míhají 😀 ...tak jsme si řekli,že snad ještě jednoho prcka zvládnem, abych zase byla plně vytížená 😀 😀 😀 ..tak uvidíme....snad jsme to zvážili dobře! 😀 😀 😀

nicoleta3
7. aug 2010

....holky každé dítě je fakt jiné a každé baví něco úplně jiného 😀 😀 😀 ...náš Kuba ve třech letech četl a počítal...zvládal učivo 1. třídy a pak ve škole jen seděl a koukal ☹ ....nicméně po stránce manuální je na tom velmi bídně....tkaničky...velký problém školkový 😀 😀 😀 ...ale to tak tyhle mozky vědátorské mají...musí se dobře oženit 😀 😀 😀 ...Terezie proti němu vypadá jako malý hlupáček 😀 😀 ..i když je ve třídě stále nějlepším žákem...ale zase co nevymyslí mozek...to zařídí její šikovné ruce a hlavně je schopna vše sama zařídit...to Kuba nezvládá ve svých 13 letech 😀 😀 😀 .....Největším expertem ale asi bude Nicol 😀 😀 ..co nestačí pochytit od těch dvou doma...v tom ji jistě vyškolí spolužáci ve školce...no potěš!!! 😀 😀 😀

nikush
7. aug 2010

no caute, konecne po dlhom case....dudnak uz nehoruckuje, ryje sa mu 4ty zuh, horna jednotka....asi to siesta choroba nebola, ten vysev bol skor potnicky 🙂 ...stale len reve, chce by tlen pri mne, uz naj sa odmamickujeeeeee...sak ma klepne, a tie jeho fanty....ako ho kvazi prinutit, aby mi v klude jedol? to by som musela byt momentalne v bielej miestnosti, s bielou stolickou, obaja v bielom a aj to by ho isto zaujali moje hnede oci....ja sa z neho scvoknem....normis deti otvoria usta ked su hladny, ten sa macha....jooooooooj 😠 😠 😠

crca
7. aug 2010

Teda vy jste se včera rozepsaly?
Nicoleta3,máte hezké datum porodu 😵 Vánoční dáreček 🙂
Nikush-musím tě trochu ujistit,že u nás to probíhalo úplně stejně,byla jsem z toho už taky na nervy 🙄 ,teď se to trochu uklidnilo,ale taky říkám,že bych potřebovala nějak speciální místnost,byť třeba černě vymalovanou a nedej bože někde nějaký bílý flíček 😀 Poslední dny se jim nějak nechce jíst,dneska je manžel vzal na hasičský závody u nás na hřiště,jenže prošvihli mlíko,co mají kolem 13.00hod,na oběd toho moc nesnědli,jen polívku a 3 lžičky s kaší a sekanou,když přijel kolem 14.00hod,tak mu spali 😕 (což jsem se divila 😀 ,ve 3 jsem jim chtěla dát zbytek té kaše....zase jen dvě lžičky,no a pak měli až večeři v 18.10hod,to teda zbouchali 3 plátky té sekané a dvě naběračky kaše 😀 ,taky byli od těch 12.00hod venku až do půl 6 😅

jasmia
7. aug 2010

Holky asi si půjsu hodit mašli, malá má zas horečku a tentokrát to asi ze zubů nebude ☹ , má zas ten její hnusný zelený sopel a teče jí i hnis z očiček. Zajímalo by mě kdy konečně tohle přestane, pořád se něco děje, navíc mě bolí hlava, jak střep, no prostě úžasný den.

@nikush Justýna při jídle snad nacvičuje spartakiádní sestavu, trefit se jí do pusy je fakt umění, takže nejsi v tom sama 😉 .

@crca třeba chtějí být štíhlounký 😀 😀 . U vás nepršelo, že byla tvoje polovička venku? Protože u nás lilo jako z konve a co povodně, ty se k vám ještě nedostali?

susika
7. aug 2010

@nikush -tak u nás je to stle také🙂)možeš byť pokojná, nemáš iné dieťa od mnohých dalších🙂)tu zaujme asi aj blcha, keby okolo skočila🙂))

@crca - to malá ekd má takéto dni, tak tiež večer nevie čo by skor zbodla🙂ale napríkald dnes, neviem prečoé, amla nejaký spavý. spala od 13:30-16.30, už som len chodila, či vobec dýchla...potom niečo pojedla a šli sme konečne po tej choorobe na normálny nakup na týžden a večer sa moc s jedlom necrcala, nemala čas...jej oblubená odpoved po období "nie" je "ja nemožem" 😀 😀 😀 😀 a ešte stale tu poletuje, som zvedavá, o kolkej zaspí. ked vstane kolo 14:30, tak zaspí aj tak o 22.00 alebo 22:30.našťastie sama lahne do postele a je tam, a vybeieha iba na cikanie..nepotrebuje ma tam

crca
7. aug 2010

@jasmia Štíhlounký?To už snad víc nejde 😀 ano jsou hubenější jiné děti,ale na 15 měsíců co máme.....mají 10kg 😅 +-nějaké deko,máme klasickou váhu,ne digitální 😅 U nás lilo dopoledne asi tak do 9-10hod,pak už bylo hezky,teda ne se sluníčkem,bylo zataženo,ale teplo a nepršelo 😵
@susika teda teď jsem se úplně lekla,jak si psala že "vybeieha iba na cikanie" 😀 😀 než mě to totiž došlo,tak jsem myslela,že vybíhá jen na cikány(Romy) 😀 😀 😀 😀

jasmia
7. aug 2010

@crca že cikány, já si snad cvrknu 😀 😀 😀 . Hubenější jsou, třeba Justýna 😀 , v 10 měsících 6800g, ještě ani nezdvojnásila porodní váhu.

crca
7. aug 2010

@jasmia No,ty se směješ,ale ještě mě někdo nařkne z diskriminace a rasismu a já tady skončila 😀 😀 ,ale fakt jsem dobrých 20 vteřin přemýšlela a představovala si,jak jí malá řve z okna na cikány 😀
No nic,jdu do hajan,dobrou noc 😉

jasmia
8. aug 2010

Holky hlásím, že už jsem se zbláznila. Malá vypadá, jak kdyby byla její poslední hodinka, stále kňučí, proč musí být ty děti nemocné ☹ , kdo se má dívat, jak jim je zle, vždyť mi to srdce trhá ☹ .

crca
8. aug 2010

@jasmia a nepojedeš s ní radši na pohotovost?Nebo to má k zoubkům? 😖

jasmia
8. aug 2010

Zatím to nevypadá na nic vážného, jen ona strašně špatně snáší teplotu, a to ani nemá vysokou, má jen 37,8 a navíc jí ještě leze ten zub, tak se to násobí. Teď konečně usla a dokonce spořádala takovou porci oběda, že i já bych měla dost 😀 .
Dneska u nás svítí sluníčko a radši jsem se ani nedívala na předpověď na ostatní dny, protože jestli bude pěkně a my budem zavření doma, tak mě trefí 😠 . Adéla dnes odjela k otci, tak mám o jedno dítko méně, aspoň si odpočinu od hádek 🙂 .

nicoleta3
8. aug 2010

@crca 😀 😀 😀 ...původně jsem se chtěla Vánocům vyhnout kvůli dětem, měli jsme narození dalšího potomka naplánované na leden. Nicméně ihned po odstranění nitroděložního tělíska se zadařilo....byla jsem docela překvapená, protože jsem po operaci vaječníku a mám pouze jeden 😀 😀 😀 ...no příroda je mocná čarodějka 😀 😀 ...a datum 24.12. se mi nakonec docela hodí...no uznejte...kdo má ty vánoční dárky pořád vymýšlet????? 😀 😀 😀 😀 😀

pia22
autor
8. aug 2010

Ahojte zeny, tak hlasim, ze este zijem 😉 MM mal tyzden dovolenku, tak som sa na nu tesila, ze konecne dam byt do poriadku a prdlajs, vysledok je ze je este v horsom stave ako bol a ked zajtra MM odide do prace, tak ho tyzden budem davat len do povodneho katastrofalneho stavu 😀 Ale aspon som sa rano vyspala, MM si maleho braval k sebe a bavil, pokial som nevstala. Inak pre lepsi obraz nasho fungovania poviem len, ze malemu ide 5 zubov naraz-horne jednotky a dvojky a dolny spicak, chudatko, dasna ma cele dodrasane a ako pred exploziou. Dolne jednotky mu vybehli pred 2 mesiacmi, odvtedy nic, az na to ze sme uz 2 mesiace vobec nespali a vcera som mu nasla prerezavajuce sa styri a dnes dalsi. Uz mu ako maniacka prezeram pusinku 5x denne a dufam, za objavim aj zvysnych 13, to by som sa isla opit 😀

susika
8. aug 2010

@pia22 -tak ťa poteším. malej vyšiel len prvý predný jeden a ostatných išlo vždy viac a posledné jej šli všetky 4 stoličky+ obe horné trojky...vraj najhoršie zubky a jej išlo všetkých 6 naraz. ale ani som nevedela, že je rastú zuby..našťastie..to sa všetci čudovali, že to dieť nebolo nepokojné, ani hančky, nič, iba menej jedla, ale to sa ťažko spozorovalo, lebo ona jedla velmi biedne....a prvé zubky jej vyšli ked mala 15 mesiacov aj 2 týždne a asi do troch mesiacov ich mala všetky. a druhés toličky jej šli asi pred mesiacom a to len tak nahodou som objavila, že jej rastu, ekd sa zasmiala..a všetky 4 naraz znova🙂))tak už má komlet chrup dieťaťa🙂))

@crca -vtipálka....🙂))inak aj ja velakrát sa zabudnem, ked niečo a poviem, že ako cigán, že kto mi švihne facku, ež ho uražam..ale to sa tak niekde hovorí, a nikto to nemyslí v zlom..ja proti tým normálnym náhodou nemám nič, sú to ludia ako my...horší je Lunik IX v Košiciach....

@jasmia -a davaš jej tu citronovú šťavu na tie ďasienka???či nezaberá? moje chuditko...deti by nemali byť choré...dosť ked dospelý ma teplotu a nie ešte také malé detičky....moja teploty znaša v pohode...v tom je asi po mne..keby bola po tatovi, tomu stupne o jeden maý dielik a už je hotový🙂))ach chlapi🙂)

@pia22 -ete k tej dovolenke🙂)to moj ked dojde domov, nemožem to nazvať dovolenka, tak to leitam ako handra..ešte sa nestalo, ežby si malú rano vzal a ja by soms a vyspala...to som mu aj dnes skypovala, že ranajky do postele atď..vraj skoro vstavam...no, o siedmej to je u mna už v pohode...my sa s malou naranajkujeme, umyjeme oblečieme a potom on začne liezť z postele...to je už aj dobre 9 hodín🙂))

jasmia
9. aug 2010

@susika snažím se jí to dávat, ale ona mi teď vůbec nechce otvírat pusu, většinou když se jí tam snažím dostat prst, tak mě kousne, těma dvoma zubama 😀 , nebo okusuje štětičku, kterou jí to tam dostávám, prostě je s ní boj.

Dneska je zatím bez teploty(klop, klop), doktorka je tam až odpoledne, tak uvidím co mi řekne, ale tipovala bych to buď na virózu, nebo ty zuby a ten zelený sopel se pouze připomenul.
@pia22 5 zubů, chudák malý, to by Justýna zešedivěla 😀 .

susika
9. aug 2010

@jasmia -tie homeopatika vtedy zabrali? moja malá babulka, takto ju stále niečo trápi....babule , držte sa....
tak len vitamínky a vitamínky, ench to nejako tu virozu prežijete....skus jej strčiť do ručky malú detskú zubnú kefku..malá mi ju brala automaticky, ked som si umyvala zuby🙂)aj ked som bola s nou v tom centre, kam predčasniatka chodili cvičiť, tak sa smiali, že taký malý 10 mesačný rpcek a zubná kefka a po zuboch ani chýru ani slichu až do 15 meisacov 😀 😀

jasmia
9. aug 2010

@susika ty druhé homeo asi zabrali, protože byla víc jak 2 měsíce bez rýmy, až teď to zase začalo. Ale dneska už má soplík zase vodový a jen trochu. Doktorka říkala, že to asi byly zoubky a to rýmu vyvolalo, protože i očka má naráz v pořádku. Ten kartáček zkouším, ale taky nechce a to už jsem koupila tři, každý jiný typ, je prostě komplikované dítě😀.Připadám si, jak kdybych měla první, totálně bezradná 😅 ,protože holky byly takový zlatíčka a teď jsem obdařena takovým čertiskem 😀 .

susika
9. aug 2010

@jasmia -mám segru, čo mala s krpcom problémy, ked mu šli zuby...spýtam sa jej a snad zasa niečo poradím🙂)hm, ja s tým skusenosti nemám, malá bola so zubkami zlatíčko..to som zvedavá, ako bude druhý drobec..chlapci to vraj znašajú horšie..no, malá je stale taká, že ked niečo sa jej stane, tak čuší a drží to v sebe..tipická Levica-mylsím znamením.... 😀

jasmia
9. aug 2010

@susika moc děkuji, ale myslím, že jí nepomůže nic, je holt padavka 😀 .

Dneska jsem ji začala učit na postýlku, byl to sice boj, ale nakonec v ní usla a už spí 2 hodiny, což se za poslední měsíc, ještě nestalo. Seděla jsem u ní, držela za ruku a ona kňučela a pořád se převalovala, ale po hodině usla, tak doufám, že toto období překonáme a ona konečně v té postýlce usínat bude. A tentokrát to musím já vydržet a ne zase vycouvat.
holky já vůbec nevím, co mám vařit, mám v hlavě totálně vykouřeno, už se těším, až holky zase začnou chodit na obědy, protože trefit se do jídel, co všichni jí, je fakt umění. Ještě, že Justýnka papá všechno, pro ni je zas radost vařit.

susika
14. aug 2010

akosi sa tu nikomu nechce písať....ja osm prežila to sono v piatok 13teho na počudovanie v pohode..malý rastie ako má, zatial..váhu mal cca 1400g, všetko podrobne skontrolované,....doki sa vyjadril, ež chlap ako hora, tak dufajme, že to dobačujem čo najdalej..malá sa už nejako v týchto dnoch narodila a nemala ani jeho váhu,t ak snád bude aj dalej dobre...o 2 týždne vychádza poradna, tak uvidíme, čo a ako bude dalej...ešte tak ukludniť ten moj syndrom bieleho plašťa, nech je tlak v normále, ench zbytočne doki nestresuje🙂)))

vinifera
15. aug 2010

Ahojte kočky!
Tak už sme doma. Boli sme dole pod Makarskou v Tučepi. Krásne pláže a jasno modré more. Skutočne čisté a také teplé more som ešte v Croatii nezažila. Jak bazén. Keby som krpca nemala tak sa tam čvachtám celé dni ako malé decko
Cesta celkom v pohode. Mali sme voyagera a jednu sedačku vyhodenú takže malý vnoci spal na zemi medzi karimatkami. No policajti by z nás nadšený neboli ale malému sa spalo vynikajúco. Ubytovanie slušné a za fajn peniaze sme zohnali. aj ked teda bol problém lebo sme prišli v piatok na obed a všetko bolo obsadené.
No samozrejme že to všetko nemohlo byť tak úžasné. lebo už v pondelok sa malý oházdzal nejakými vyrážkami. V utorok sa mu popod pazuchy a na spodnej strane rúk spravili pľuzgiere. Sme mysleli že to z toho ako ho vo vode držíme popod pazuchy. V utorok sa už kúpal len 10 min a aj napriek tomu mal v stredu ráno viac pľuzgierov (veľké ako eurovky) Tak sme šli k dotkorke. Zhodnotila to ako infekciu kože. Dostal bobatko antibiotika na papanie a na matenie a antisepticku vodu na čistenie. Od stredy sa vôbec nekúpal. A to sa mu voda neskutočne páčila. Stále sa chcel člapkať. Vôbec nevadilo že je nanho v podstate chladná, slaná a že ho musel štípať ekzém. A čím vačšia vlna tým viac smiechu. Takže sme posledné dni prežili mimo vody. ....
Celkovo to more na ekzém pomohlo. Ložiská sa bud úplne stratili. Obrúsili. A hyperpigmetnácia zmizla. Alebo aspo do značnej miery vyhojili (to veľké čo má na nohe). Až na tú pršivú infekciu. Ale aspn nás teraz nemôže očkovať na MMR

vinifera
15. aug 2010

A strááásne vela ste toho popísalli. Tak ja som teda rada že malý máá celkom solídnu váhu niečo do 12 kg. Aj napriek tomu že kvôli alergiám je dosť dietovaný. No a s jedením ani nehovorte. Nahánam ho po celom dome. A v stoličke na jedenie zásadne stojí.

vinifera
18. aug 2010

Hlásim total materskú demenciu. Bola som včera večer s kamoškou na kávu. A až ked som sedela za barom a pila kávu tak som prišla na to že jednu botasku mám obutú bielu Adidasku a jednu bielu Pumu. Aj to náhodou lebo kukám na nohu že na podrážke mám modré cuplíky a tak v duchu uvažujem že to mám na Pumách. A na ľavú som si isto obúvala Adidasku lebo sa odleskli strieborné pásiky ked som ich brala z botníka.... kukam na nohy a každá botaska iná ....

crca
18. aug 2010

😀 😀 😀 Vinie,dobrýýýý 😀 Já přišla před chvílí od sousedky,dali jsme si pivko 😀 Děti mě konečněě spěj tak,že jsem u nich JEN 2x-3x za noc!! 🙂 Michalce jsem našla špičku stoličky,když jsem jí po dlouhé době zase před spaním namazala zoubky,tak asi pro to ty šílené noci 😒 budí se kolem 23.00hod,tak jí hned dám mlíko,a budí se až kolem 4-5,to dám zase mlíko a spí do 7!!!Matýsek ten je taky teď v pohodě,ale tomu stačí trochu čaje a dudlík 😀
Jo a vítej zpátky 😅 Ale aspoň jste si tam užili i jinak než doma 😉 Já bych taky jela hned 😵

jasmia
19. aug 2010

@vinifera 😀 😀 😀 .

Včerejšek byl snad nejhorší v životě, Justýna asi zase prochází separační úzkostí, protože se od ní zase nesmím ani hnout, jinak nastane šílený řev. Včera už jsem z ní byla tak utahaná, že jsem si večer i poplakala, asi tomu přispělo to, že jsem nemocná a můj měl denní, takže jsem byla s Justušou celý den sama.

@crca tak to jsem ráda, že se to spaní zlepšilo. Michalka je pěkný hladovec 😀 .

crca
19. aug 2010

@jasmia Upřímně....,i mě tyhle stavy občas chytnou,prostě jsem utahaná a teď jak byli ty šílené noci,tak jsem už taky začala brečet,když jsem u nich byla po 6x 😔 Prostě nejsme mašiny a musí to ven 😉 Ať už je jen dobře!!!!Mě teď štve,že nejsme moc venku,tráva mokrá a vysoká a hlavně plná slimáků 😠 A to je něco pro ty tarantule 😀 Mě se už dělá zle,když ke mě příjdou a mají toho slimáka v ruce 😠 a to Michalka s ním přišla minule s hlavičkou v puse!!! 🙄 To už mě málem omejvali 😀 Už aby se to dalo posekat a vylezlo sluníčko 😠

vinifera
19. aug 2010

@crca bleeeee. Neukusla že?

jasmia
19. aug 2010

@crca fuj i špatně se mi udělalo z té představy.