icon

Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?

pia22
30. jan 2010

Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉

nikush
4. sep 2010

no tak moj dudnak opat sople az po kolena, stekaju mu az dakde do rici, dusi sa s nimi, noce o nicom...verim, ze dnes uz bude lepsie, lebo som jak na lascno vybluta 🙄

@crca ale tak tebe vazne, poklona az k zemi, toto by som nerozdychala.

mne zacina uz maly zacina sem tam naberat odvahu a sam stoji, potom si uvedomi a sadne si na zem...pocitam, ze tak do 4tyzdnoch bude behat 😒

vinifera
4. sep 2010

od vtedy ako sa malý postavil a začal behať ubehli cca 3 mesiace 😉
@nikush

nikush
4. sep 2010

@vinifera no ten moj uz stoji od 7mych, ale teraz stal sam bez podpory linky, stolicky a iych veci

crca
5. sep 2010

Tak holky,asi jsme prošli nějakou virozou 😒 Michalka mě zvracela v pátek přes den 5x,včera odpoledne se udělalo zle mě,bylo mi na zvracení,studený pot na čele,slabá.....,no a od půl 9 večer zvracel Matěj 😒 Mě je už líp,jen jsem pořád taková slabá a bolí mě klouby,ale už mě aspoň není na blití 😅

@nikush Mě holka stála v 6 ti měsících,v 10ti udělala první krůček,ale to tak vydrželo do 1 roku,než se fakt rozběhla 😅 A Maty ten ještě den před prvníma narozeninama stál jen opřený o něco a přesně na rok se najednou rozběhl přes půl kuchyně a t mu taky zůstalo 😀 Teď už lítaj jak draci 😀 Každopádně teď začne to pravé hlídání 😀 😀

nikush
5. sep 2010

@crca vdaka, ska toho sa bojimm, ze sa odo mna uz vobec neodlepi 😀

vinifera
5. sep 2010

@nikush skôr myslím že budeš ty behať za ním ako sa on neodlepí od teba. Mna má moje dieťa v paži. Lieta si po celej chalupe ako chce kade chce.

crca
5. sep 2010

Tak Matýsek zase vyzvracel všechno,co za dnešek snědl ☹
@nikush Vini mě vzala slova z pusy 😀 U nás je to taky tak,taky je naháním aspoň k jídlu 😀 ,naštěstí máme dole jen dvě místnosti,takže to nemám k nim daleko 😀

nikush
5. sep 2010

@crca
@vinifera no tak som sa zle vyjadrila, mi zmizne z oci a ja bude zase v kake, bo mi len nervy bude zrat....ma z neho porve...

susika
5. sep 2010

@nikush -no neboj sa, to ti vydrží tak nmožno pol roka. aj ja som takto leitala, kde je? a teraz, sa malá zašije do izby a ani o nej neviem, iba ked sa tam pozriem, čo asi robí a ona sa hrá, potichu, a potom sa mi chce pochváliť zo všetkým , na čo zasa prišla, alebo si pustí cdčko a počuva rozpravku alebo pesničky až mi to rve uši k večeru, stale dookola...ale to azčala, ked mala asi 2 a štvrť roka..do vtedy sme sa hrávali spolu, ael aj to dosť bývala taká, ež mi zmizla z dohladu a niečo si riešila vizbe🙂)ale zobrala pastelky a čmarala si v obyvke na stole, samozrejem do zošita🙂))

susika
5. sep 2010

baby, ja mám také nervy. malá mi zajtra ide prvý den do školky a normálne sa bojím, ako tot am bezo mna zvladne, už teraz mi je do revu a nie aby som sa tam zajtra udržala....stres, či budeme mať dosť oblečenia na striedačku an doma aj do školky, ench nemusím furt prať ako blázon, a hlavne ma št ve, že odmieta poslednú dobu chodiť na vecko bez tej detskej redukcie..dufam, že sa mi tam nepočura, ked to tam nemaju, hoci su tam pidi vecka...
ešte k tomu mam zajtra koli tomu mojmu tehu stresovému krvnému tlaku sa isť dať sestričke premerať, lebo aj ked je stale v norme, nie je idealny u lekarov, lebo doki stresuje, aby som neporodila a men až ted dosšlo, ež som vlastne v kritickom 8.mesiaci..ešte dva týždne vydržaaať, lebo ma klepne...čo si mam dať, aby som ho mala taký, ako ho mam doma...hm, doma ho mam riadne pod normálom, až sa divím, že ešte vobec hcodím po dvoch🙂)
@crca -aninesranduj s virozou..mna štve, že začal školkský rok a ostalo takto škaredo..dnes tu bolo celkom pekne, eln fučal studený vietor a malej hned vybehli sople z nosa...tak snad neochorie od nejakého chorlavčata v školke...vitaminoterapia beží asi len 3 dni🙂

crca
6. sep 2010

@susika Neboj už teď jsi v dost vysokém těhu a mimi už je krásný,bude to dobrý 😉 Dnešní noc byl docela klid,Matýsek nezvracel,za to teď v 6 hodin jsem ho přebalovala protože to měl až na zádech 😀 ,teď ještě spěj,tak jsem zvědavá na jak dlouho ale asi stejně zajedu k dr.aby udělala aspoň výtěr.Ve středu máme jet na to očkování,ale asi z toho zase sejde 😖

susika
6. sep 2010

tak my sme už v školke..malá pozorovala, som zvedavá, ako bude dnes prvý den...ledva som ju rano zobudila chudiatko..šla so svojím macikom, talizmanom, snad nezmizne a nebudeme musieť zhanať druhého. je to taký verný kamoš, vdy , ked je zle, iank ho moc nepotrebuje, tak som jej ho ni nebrala...joj, ale mi je smutno, ako som sa vratila domov. ešte sa ukludnujem, mam isť k dokimu, teda k sestričke, ten mij stres tlak zasa vyskočí, toho sa bojim..nech aspon tento týžden si užijem s drobcom, čo a ako bude.....také hrozné ticho je tu doma bez nej..už teraz mi chýba..aj slza ukapla, ale držím sa...asi sa doobeda pojdem pozrieť cez plot, ako sa má moje dievčatko....som zvedavá, ako učitelky...

@crca -hej, dosť vysoko, ale traz je ten najhorší mesiac, ked by sa mimi mali vyvýjať plucka, tak by som ešte necela porodiť..ešte aspon do konca 8.mesiaca..tj. asi 2 týždne do konca...ale tato noc bola hrozná.neviem, či ma malé nejako tlačilo, ale normálne som sa bála, hrozne zle som spala, ako keby mam kontrakcie..také blbé pocity som mala ako ked mam dostať mrchu a tlačiloooo, na oboch stranách....no a nočné mory sa vrátili...tentokrát segr rodila...má o 2 týždne termín, tak snad neutekali túto noc🙂))baby, držte mi dnes k tej sestričke všetko, čo možete.iba tlak a moč skontrolovať a idem dom.poradnu až v utorok, premeranie bábätka a doky sa rozhodne, ako čo dalej...doma som sa merala 111/77 rano, aj v tých nervoch...no, mám dosť magnezia a niečo, vraj na znižovanie tlaku, elbo u dokiho mam vždy 130/80 a sa bojí,a by sa to nezopakovalo čo s malou, ale neviem, ved to je stale ešte v norme..no a po podaní toho leiku mi to doma klesne na 103/60 a veru to aj ridne pociťujem..kolotooooč..no ale neviem, suseda si merala, aj moj chlap a meria dobre, tak snad nemeria mne zle ten náš domaci zazrak....

crca
6. sep 2010

@susika 130/80 je normální tlak,tak vůbec nevím proč tě takhle ještě stresuje 😒 a ještě v tomhle vysokém stadiu těhu je to super.Nic se neboj a uvidíš,že ještě budeš přenášet 😀 Jak píšeš v tom prvním odstavci,že je ti smutno,tak mě taky vyhrkly slzy 😀 Nějak jsem poslední dobou rozhozená z každého prdu 😀 Včera jsme koukali na tu Talentmanii a já byla schopná vytlačit slzu skoro u všeho 😀 Ale ten davídek mě teda dostal,jsem musela odejít,že mám "jako"žízeň 😀 Držím palce ať pořídíš dobře 😉 Mě teď chrupou a na to,že teda Maty vstával o půl sedmé a Michalka v 8.15hod!!! 😕 tak Matýska jsem držela tak tak,aby mě usula i holka,ale usla docela rychle a v pohodě 😅 Dávám je teď spát v 11.00hod před obědem,ale stejně mě holka spí tak hodinu a pak je vzhůru až do večera 😒 Maty ten si ty dvě hodiny klidně dá,tak je vyspalý,ale Míša mě už od půl šestý zívá 😒 Tenhle měsíc musím koupit čepice a nějaké podzimní bundičky to zase bude pálka 😒

susika
6. sep 2010

@crca -no, nie je uplne normálny, ale stale v hranici🙂)dnes som to dokopala na 135/80 u dokiho🙂)tak sestrička sa smiala. premeraivala a premeriavala, už jej hovorím, aby ani nemerala, lebo nameria taký, že ma doki vyšle hned preč.tak ešte v stredu a štvrtok slubil odmerania bába a že ak by nejako zaostavalo, tak rpcham na rizikovú, vraj nech sa potom oni rozhodnú, či treba hodpitalizovať či nie...rpi malje som to mala rovnako, tak nechapem, kde nastla chyba, prečo sa to pohnojilo, že rpestala rásť...
no, rano bolo smutné, ael som sa šla pozrieť, ked sa deti vonku hrali a malá boal celkom v pihode.som myslela, že len ona je taká, že sa hrá sama, ale aj osttní krpci tam behali bez kamarátov. ptoom sa tam hrabali s nejakým dievčatkom v tráve a šklbali stromy a samozrejme moja Zuza medzi chalanmi staršími🙂))no ale spala vraj uplne ukažkovo, hend zalomila, no, ved som videla, že sa jej zývalo a rano som ju ledva dobudila, tak rpeto, tak som zvedavá, kedy pojde spať, som sa zabudla opýtať, kedy ich budili. hned prváý den si s jedným dieťaťom vymenila topanky, a skro sme aj tie naše na von stratili. vraj si ma poznať svoje veci, ona si ich pozná, len je nevšímavá niekedy..tak sito som hladala čiapku.....ale ona mi hovorí, že mami, dala som ju do skrinky, no, ale chudiatko, dala ju do susednej🙂)ja tiež som rozmýšlala nad kupou čiapky, asi sa pustím do hačila a vlny a niečo zbuchm, na jesen to stačí a na zimu má riadne z obchodu..a aj tak tie z obchodu mi na hlavu nechce. dnes som oplieskala 27 eur za 2 teplaky, 2 mikiny a 3 tričká...ma skoro otočilo pri tej pokladni, no ale včera ma skoro vystrelo, ekd som primeriavala tie teplačky, že mi az necelé 3 týždne z nich vyrastla. ale ako nahrdné do školky stačia, len aby na von mala dlhšie.....a že moc toho nenahovorila...ona, baba ukrákaná...a doma mi rozpráva, čo všetko robila🙂))

crca
6. sep 2010

Tak holky,Matýsek má angínu ☹ Jsme na kašičkách,jakmile má nějaké kousky tak to vyzvrací 😖 Chudák Michalka,ta se v tom veze s ním,přeci nebudu dělat každému jiné jídlo 😀

nikush
6. sep 2010

@crca ta nech im to cuby duby prejde 🙂

jasmia
6. sep 2010

@crca to je šílený, tak přeji brzké uzdravení.

@susika neboj malý bude v pohodě. Malá je šikulka, že to tak zvládla a takový jsi měla strach 😀 a s tím hledáním straceného šactva, jsme bojovali až do konce, takže nic katastrofálního.
Co se týká peněz ani nemluv, mě škola úplně vyždímala a to musím koupit holkám ještě tepláky a navíc Nela s Jutýnou mají narozeniny, pak máme hody a ještě moje babička má narozeniny, tak jsem zvědavá jak to udělám, asi se budu modit, aby se mi přes noc penízky rozmnožily 😀.
Holky musím se pochlubit, asi mi někdo vyměnil Justýnu 😀, protože je naprosto zlatá, hraje si sama celý den, spí ukázkově, prostě dokonalé dítě, ale myslím, že ji to moc dlouho nevydrží.

susika
6. sep 2010

@jasmia -už zajtra skončí...aby si to nezakríkla🙂)))aj malá je ako vymenená, ked sme šli zo školky.a tie hlašky..ja som normálne mala dosť..sranda, vela využila to, čo sme sa doma naučili, ale aj to odkladanie vecí do skrinky som čumela, ako si zapamätala z toho množstva, ktorá je jej🙂)to mi ani nevrav, že to budeme tak dlho hladať...ved ma skoro vystrelo, ked som nemohla nájsť tie topanky, také drahé a fungáče nové...
no, ja keby viem, aký bude drobec velký, ked sa narodí, by som ponakupovala veci aj teraz, lebo nám rušia taký jeden lacný obchod a idu to meniť na dalšie mega centrum.už ich tu máme asi 3 a pribudne dalšie, a ja sa im kašlem na značkové veci pre deti..predražené...no, segre sa blíži termín porodu, tak isto malej bude treab niečo kupiť, rodkovia maju koncom mesiaca obaja narodky, mojmu chlapovi som na gulatiny nič nekupila a ešte ani u synovca soms a nestavila, mal meniny a onedlho bude mať aj narodky..tiež mame blaznivý mesic, ale ja som rada, že som, ked malý začne tlačiť, tak ho cítim hrozne dolu, až naspodu, ako keby som ho už už mala vytlačiť....taký blbý pocit..asi to najbližšie poviem dokimu, nech už povie čokolvek..som uplne pripravená isť ležať do nemocky, aspon, ekby sa spustí niečo, budem pod dohladom

susika
6. sep 2010

@crca -tak to je...aj ym sme angínovali ked sa ochladilo rpedtým, asi rped vaic ako mesaicom...malá to naštastie celkom dobre znašala, myslím, ež už na tretí den bola OK, už len ATB sme brali do ukončeného 10 dna..tak vám držím palce, nech vám to rýchlo prejde a Miška sa tiež nenakazila...

jasmia
6. sep 2010

@susika s Justýnou to bylo stejné,taky jsem ji cítila dole strašně brzo a narodila se v termínu, vím, že každé těhu je jiné, ale já si myslím, že to bude v pohodě a ty vydržíš 2 v 1 ještě dlouho 😀 , A kdyby náhodou, tak teď už je mimi fakt celkem v pohodě, mě se Áďa narodila v 36tt a měla 3kg 😀 a naprosto soběstačná a většina mimin v mém okolí co se narodila o měsíc dřív, tak byly v pohodě. Mě u druhého taky všelijak strašili, že se to může narodit dřív a s vadou, podstoupila jsem všelijaké testy, stresy strašné a nic se nestalo, oni někdy doktoři myslí na ten nejhorší scénář a vůbec si neuvědomí, že nás tím zbytečně straší.

pia22
autor
7. sep 2010

@susika blahozelam k sikovnej skôlkarke. O drobceka sa neboj, to ze 8. mesiac je horsi nez 7. je zauzivana blbost, v 8. sa dotvara plucna tekutina, ale vsetky organy su uz vyvinute len dozrievaju a kazdy den je to lepsie a lepsie. Ale chapem ta, ja som na nete od 6. mes. kukala kazdy tyzden o kolko sa drobcovi zvysuje sanca na prezitie a po 34. sme uz boli za vodou😉
@crca tvoje hlasenia su ako z akcneho filmu. Chudatka male. Nech ste rychlo zdravi.
My ked sme prezili tych 5 zubov naraz, tak sme tiez mali spital, maly bol prvy raz chory, no ale zo vsetkym co k tomu patri a do toho prisiel nascipany aj manzel. No divocina a zaberak na nervy riadny. Uz je lepsie a maly dokonca par dni aj normalne spava s len 1 krmenim v noci, konecne po roku, tak zbieram sily na dalsie "naprdobdobie".

susika
7. sep 2010

vidím, než mi to tu už preskočilo na 35tt🙂))primárka v PE nemocke vraví, že už tam rodili aj bábo v 36+0 a bolo to fajn.takže ešte týžden a možem rodiť🙂))ale nech si prcek ešte užije, ak mu je tam dobre...zajtra idem na premeranie toho mojho stres tlaku, snád envyletí na 150🙂) a ak všetko prejde hladko, tak vo štvrtok poradna a sono a premeria mi doky drobca..snad anrastol a pribral, lebo doki sa moc nadčene netváril a ja ked kuk na to moje bruško, tak neviem, či podrastlo či nie...na vahu radšej ani neskačem, lebo sa bojim, ež sa nepohne od posledného važenia....tak sa necháme prekvapiť, ak bude všetko OK, tak je dobre, ak nie, letím na rizikovú poradnu,t ak mi doki povedal..ale mala si aspon týždne užije školky a ptoom bude pripadne vegtetiť u našich a budem jej tiež držať palce ako aj sebe....

dnes bolo trošku plaču, ale to len rpeto, že jedno dieťa tam každé rano strašne plače a jedna mamka sa votrepala až do treidy..boal by som jej riadne vynadala za to a potom som tam počula polovicu detí plakať.a mne bolo malje tak luto, lebo som ju videla utekať do šatne, učitelka ju dobehla už vo dverách a chytila na ruky...boože, hned by som si ju objala a dala za detičkami aj sama, ale bolo by to len horšie...

susika
7. sep 2010

@crca -ozaj crca..z toho plaču si nič nerob...ja som traz taká rozhádzaná hormonmi, že revem pre každú blbosť...teraz mi napríklad sa tlačia slzy, lebo je tu také horzné ticho v byte a von sa bojím, pupok ma tlačí...ale mam čo robiť, skracujem tepláčky a ta kopa žehlenia....ale vonku je dnes krásne, aj ked zima. no a u dokiho mám čo robiť, aby osm sa zakaždým nerozrevala...no, aspon viem, po kom je tá moja malá taká hrdinka🙂))
a vy už ste dnes lepšie?

crca
7. sep 2010

Ahoj holky,tak dnešní noc naštěstí bez teploty,tak to tak snad zůstane 😉 Zatím jí ještě neměl,tak aspoň to je fajn a vypadá i na pohled líp.Jen jsem mu dneska ještě udělala zábal na krk,ale pro změnu odpadl manžel 😒 Ráno jel k dr. a má taky virozu,tak doufám,že se to nebude točit jak kolotoč 😠 Jinak jsou děti v pohodě,Maty zatím nezvracel,ale uvidím co to udělá zase po obědě,jako včera 😒 Spal v noci i krásně,jen o půl 6 jsem ho musela přebalit,páč byl posraníkovanej 😀
@susika s tím pláčem je to děs,já byla cíťa odjakživa a po porodu je to snad ještě horší 😠 Jestli je to i těma dětma,že už to jsou lidičky,který s tebou komunikujou a tím mě dojmou,když něco udělaj.Dneska jsem jim dala Popcorn do misky a oni dávali do pusy i mě,seděli jsme kolem misky a krmili se navzájem 😵
@pia22 Já si právě myslím,že jsme to zase chytli všechno dohromady,zuby,viroza,angína.... 😖 Srajdu teda mají pořád,ale nic hrozného a vodové to taky není,jen kašovité,a Maty mě začal i dneska víc pít,tak jsem ráda,ale ty 3 dny nechtěl prostě nic,naštěstí dehydrovaný není,jen mě trochu asi zhubli,protože ty plíny co mám jim zapínám na doraz 😀 Na to,jaký byl Maty pořízek,tak je ted jak nudle 😒 No uvidím,zítra budou výsledky z výtěru z krku.
@jasmia to tak bývá,že se to pak všechno sejde naráz 😀 U nás je to každý měsíc něco 😀

jasmia
7. sep 2010

Tak už je nemocná i Justuša, soplí, kašle a je zase ta stará protivka, ale ani se ji moc nedivím ☹ . Za dnešek jsem tak vyčerpaná, že zas neusnu a budu čumět do zdi.

Holky tak vidím, že jsme všechny stejné v tom řvaní, já bulím u všeho i u reklam a minule jsem se rozevřvala u filmu Sám doma, což už je na pováženou 😀 .

vinifera
7. sep 2010

@jasmia 😀

crca
7. sep 2010

@jasmia Že by jsme byly všechny těhotný? 😀 😀 Když tak řveme? 😀
Jinak dnešek byl bez zvracenííííí 😉 snad i noc tak bude pokračovat,ale lehla i tchýně 😀 a psala mě kamarádka,taky má dvojčátka kluky a že jí taky Filípek zvrací a mají srajdu 😖

jasmia
7. sep 2010

@crca nestraš, já už nechci být v tom, co bych s těma děckama dělala 😀 .

crca
7. sep 2010

@jasmia no,sice jsem od tebe pozadu o jedno dítě,ale představa,že bych byla v tom při těch dvou tak taky mě to nějak nejde pod nos 😅 Holt aspoň je vidět,že nejsme kusy ledu 😉

susika
8. sep 2010

u nas beží relacia modre za neba a radšej to ani nepozerám..to prerevem vždy celé....aj dens to davali, čumela som na panelák a robila malej tu čial´pku. už som ju 2x parala, raidny kus, čo je to je stale malé a to primeriava m k jednej čiapke, oč jej je dobrá..švihne ma...
zajtra dem do tej poradne, tak som zvedavá, či odtial nepo´jdem s revom, moj chlap ma prisť rpesne o týžfden domov, vraj asi ostane až do porodu, tka ma švihne, že on doma a ja v špitali a ked odrodím,t ak odide a zasa budem bez neho
suseda dnes volala, aj tam sa sračkuje a tyčkuje, tak sa to asi šíri pomaly na každú stranu...malu dopujem vitamínmi, ale chudiatko, je mi v tej školke haldná..na obed lenva niečo zje, rpitom nechapem, aztial maju všetko to, čo robievam aj doma, na olovrant maju len polovičku chlebika, no, doma mi zje aj dva a pol alebo dva termixy a neičo k tomu...takže ked ideme zo školky, hend vypytuje kraviny, tak letíme domov a dam jej najesť, zjedla dva krajce chleba, banan, dva bobiky a hektolitre čaju. som zvedavá, kolko ho za celý den vypije v školke....a chýba je jovocie a zelenina...až mi to detsko z ej mušej vahy ešte schudne....