Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?
Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉
@crca - http://www.mimibazar.sk/bazar.php?user=31116 - tu nie je toho tak vela
http://www.babybazar.sk/mojeinzeraty.php - tu je toho viac. som si musela nanovo davať foto na MMB a bolo tho vela, tak som tam všetko nedala, ale tu je viac. ved sa pozri, mne je to luto v tej srkini... a ešte mam aj jednu supravičku teplakovu -tmavo ružovo-bielu, bundička je s kapucnou, ale nie je odfotená...že necham prckovi na zahradu, aj ked je ružová....ale ked si ho predstavím, ež v ružovom.....aj ked tmavo a bielo...ak by si chcela, tak ti to odfotím..somkupovala cez net uplne nové, aj ked z bazaru, lebo to nenosili a malo to ešte vysačekua a malá ,kedže boal prcek a ešte nechodila, tak tomu nič nie je a vynosila malo..a ak by si povedala velkosť, tak ešte by sa neičo vyhrabalo.....ved uvidíš
http://ozene.zoznam.sk/cl/10180/252866/Pribeh-S...
toto ma položilo.....
Holky jsem totál mrtvá, hlava mě bolí a ještě jsem to dostala, takže další den blbec. Ale mám i dobrou zprávu, dnes jsem byla na návštěvě u kamošky a Justýnka se poprvé chovala, jako slušně vychované dítě 😀 , vůbec nezlobila a celou dobu si krásně hrála, prostě zlatíčko. Jen mě večer zas naštvala, protože má zase období, že nevečeří, v pět měla jeden jogurt a pak nechtěla vůbec nic, asi zase drží dietu 😀 .
@jasmia no budes mat modelku😉 Ten nas by spraskal aj kona keby ho uzul. Na to ze ma 7 zubov, tak sa dusi aj omrvinkami. Uz sme mali par akcnych chvil, ked som mu vytahovala kusky peciva az hadam zo zaludka, co sa tak dusil
😒Zuby nevie naco ma, ale objavil si hlavu a kedze este tiez nenasiel spravny sposob vyuzitia, tak nou o vsetko trepe, pripadne trebe vsetko o nu. Justynka ma o chvilocku rocik. Ako prebiehaju pripravy? Nas to caka o 3 tyzdne, bude to mala oslava, ale pridu svokrovci, co mi staci na pohnutie nervov aj mesiac dopredu
😠
@pia22 -tema svokrovci- 😀 😀 😀 viem o tom svoje..ja mám len svokru, o dve alebo tri u lice dalej, ale cesta asi na 5-10 minut a nedobehne ani keby čo.že abyslm ja prišla..hm, s pupkom, konrakciami a malou hladnou zo škoky....krepá.....už to neriešim a moj chlapo už nemá slov, sam je naštvatý..dnes došiel koli mne po 2 týždnoich, lebo už som dokakaná od strachu,a by ma to nechytilo nevhodne a samú a ani nemá nejaku snahu tam isť....
@jasmia -jasmi, tie naše baby a jedlo..keby to aspon bolo o tom, že ušetríme, ked nechcu papať, ale je to skor horie, ako keby jedlinormálne, lebo takto nachystané na pätoro a prd to pomože..ja včera na večeu mala z obeda rizoto a ešte uvarené cestoviny a nakoniec malá len jedla cerealne ôlupienky s mliekom..asi 2 misky spraskala a azjedla to tvrarohom+cukor+škorica🙂))) ja už osm zufalá..a o pol 4 mi prišla do postele, v brušku jej škvrkalo, neviem, či chcela papať, lebo enmohla dlho zaspať, a ja blbá, ani sa mi necelo vstať a daj jej aspon napiť a na ranajky sa vyprdla a dojedla ich asi o dve hodiny🙂)
@susika tak taka je cela manzelova familia. Byvaju 50km daleko a nam idu vycitat, ze ich neprideme navstivit a z nich sa nedotrepal este nikto. Chvalabohu. Ako sa citis? Inak ta obdivujem. Väcsinu casu sama s bruskom a malou, to musi dat zabrat. Ja ked som koncila tehotenstvo, tak som sa len presuvala z izby do izby, spala, cumela na TV a sledovala ci uz nerodim.
Ahoj holky,
super název diskuze, já už mám pocit, že mi začíná celkem hrabat. Můj dráček mráček mi dává pěkně zabrat a bohužel jsem s trpělivostí často u konce. A to má zatím jen 14měsíců a nevím, na co se mám připravit, jestli to bude horší nebo lepší 😀 😀
@susika přesně tak, jídlo připravuju na čtyřikrát a ona nic nechce a copak s tím, no maminka to spapá 😀 , ale zatím jsem nepřibrala, spíš teď hubnu, protože vlastně vůbec nespím 😒 .
@pia22 přípravy probíhají, už mám vše nakoupeno a teď přemýšlím koho pozvat, psychicky se připravuji na tchýni, kterou stejně budu muset přemlouvat aby došla, protože proč ona by se obtěžovala, máme přeci dojít my 😠 , takže vlastně stejně jako u vás. Horší je, že až skončí oslava Justýny, musím hned připravit druhou pro Nelu, která bude slavit s bratránkem a kámoškou, jsou ve stejném období, takže z této oslavy mám větší strach, protože tu bude kupa dětí a uhlídat je, aby my neušlapali Justýnu, bude opravdu fuška.
huráááááá, dnes večeřela, tak jsem spokojená 🙂 .
@jasmia ty sa tiez nenudis😉 Este hodim najnovsiu historku na temu Moji naj... pribuzni-moji svokrovci. Boli sme u nich minuly vikend, tiez zazitok na Diazepan a dostali sme ja aj MM bonboniery k sviatkom. Moju som hned v pondelok otvorila, jeme, jeme, oriesok hnusny, cokolada divna a to zjem sladke hocico. Tak kukame, kde je problem a drb-bomboniera rok po zaruke. Tlak mi tak vyskocil, ze kebyze som tehotna, tak uz rodim. Idem kuknut na manzelovu-2 roky po zaruke. Cely vecer ma bolelo brucho, len neviem ci z tej cokolady alebo z rozculenia. A najlepsie je, ze svokra tvrdi, ze nechape, ako je to mozne, ze ju kupila u nich v Jednote. Len zabudla dodat pred kolkymi rokmi to bolo😠
@pia22 skvělý, co na to říct. Nám zase tchýně dnes volala, proč nedojdem, aby se Nelinka pochlubila, jak je ve škole, a když jsem jí řekla, že nemáme přes týden čas, protože ve čtyři dojde z družiny, pak napsat úkoly, pokecet a naráz je čas na koupání, tak jsou to prý výmluvy, ale když jsem se zeptala, proč teda nedojde ona, tak prý nemá čas 😠 a to je v důchodu. Prostě přístup katastrofa, to je babička na baterky, ještě že máme moji babičku, která je z holek posraná a škoda, že moje maminka už tu není, protože to byla babička k pohledání, do ničeho mi nekecala 😀 , navíc holky musela vidět minimálně každý druhý den, ale holt život už je takový, že ti nejlepší musí odejít brzy ☹ .
Ahojte kočky!
Tak ja mám náhodou svokrovcov super. Dokonca včera večer keď svokor doviezol malého (bol tam dva dni). Tak musel újsť aby malý za ním nebežal. Nechcel sa ho pustiť. A vrešťaaal a vrešťaaal ked odišiel... Za mnnou neplače ☹ Tak sa človek snaží. Porodí to. Piple sa s tým dennodenne 24 hod denne. 19. ty mesiac kojím. A on neplače za mnou ale za svokrom!!!
Inak som teiž zúfalo nevyspatá. Chlap má viac stresu ako obyčajne. Čo znamená že ja sa nevyspím - lebo on celú noc neskutočne chrápe, brutálne škrípe zubami a ked som tak unavená že to tak ráno o 5 tej prestanem vnímať tak začne malý vrešťať a vrešťať. Takže som ráno vyhnala chlapa až mu ide spraviť mlieko lebo keby som šla ja tak sa malý od jedu roztrhá. Šupla som mu do toho mlieka 1/2 diazepamu a spala. Hodinu potom začali chlapovi vrešťať 2 telefony!!! Takto je to každú noc - teda až na ten diazepam. Ten som dala až dnes nadranom. Ale tak sa stráášne zúrivo škrabal po tom ekzéme☹
inak moja pre istotu na moje a malej anrodky a naše meniny a ani nedošla.tak takto si ona užíva jenidú vnučku...
Ahoj holky,teda zase něco pro zasmání 😀 Já bych to udělala jako Susika 😀 ,ale nechala bych to nerozbalené,aspoň tu jednu a dala bych jí to k nějakému svátku,nebo narozeninám 😀 😝 U nás stále pohodička 😵 O víkendu nevím co budeme dělat 😒 Asi nic originálního,manžel jel teď do Prahy a přijede až v neděli 😖 ale zítra asi pojedem za tetou,teda spíš za sestrou mojí tchýně,no ale to uvidíme,jak to všechno bude,ale na zítra u nás hlásí hezky 😵
Ale co se mě dneska stalo 😀 .....Šla jsem s Matym dneska na kontrolu...,měla jsem donést moč,tak jsem si nakoupila ty pytlíky na zachycení moče....,když se o půl 6 vzbudil,šla jsem mu dát mlíko a abych měla jistotu,že se do 8 vyčůrá,tak jsem mu hned nalepila pytel....,usul na 1/4 hod a samozřejmě byl posra..j,takže milej pytlík jsem vyhodila bez úspěchu,jenže Maty už neusnul,tak jsem ho vzala dolu a dala další pytel,no,jsem si říkala,že snad za hodinu,než by jsme se měli strojit k dr.tak snad něco načůrá 😅 ....Nikdy to neuděla,ale zrovna dneska když ho jdu spokojeně strojit,tak cítím zase smrad 😠 -on se zase posr..l!!! 😠 No jenže něco malinko bylo v tom pytlíku načůraný,tak jsem ho musela vzít i s tím hovnem,co na tom pytli byl nalepený a umýt a vzít tu moč 😲 😅 .Manžel ten se mohl taky posr..t,ale smíchy 😠 .Já na nervy,že příjdeme pozdě,že ta moč nebude použitelná...,ale naštěstí je dobrá 😉 To zase bylo ráno 😀
@jasmia -Matýsek je teď dva dny jak kyselina,asi dohání co zameškal 😀
Jinak teda pokud to dobře chápu,,svokrovci=tchýně s tchánem(tchánovci)? 😅 Já mám teda taky naštěstí tchýni v pohodě,sice mě někdy dokáže taky vyprudit,ale jinak je v poho,jsme spíš i jako kamarádky,bohužel taky mamku už nemám,takže je to u ní tak nějak maminka a tchýně v jednom 😅 -ona neměla dceru,jen dva syny,tak si to tak nějak vynahrazujeme na vzájem 😅 a co se týče dětí,tak jsou z ní fakt poprdění a Vinifer-taky je to vřískot,když má odejít 😀 😀 ,teď je vždycky nějak zabavím a potichu se loučíme a ona jde domu aby jí neviděli 😀
Ale teda,dneska jsem oblítala ťamany a obchody a sháněla čepice na zavazování,ale oni prostě nejsou!!! 😔 😠 A když už byli,tak ve velikosti dýně 😠 a to pro ty moje malý kebulky fakt nebylo 😀 Takže zítra jdu asi našívat šňůrky na čepice co mají 🙄
Já sem psala román a při odesílání mi vypadlo spojení, tak je to v kýblu 😖 😠 .
Takže ve zkratce,, dnes jsme byli oslavovat u babičky jen´jí narozeniny, děti si to užili, já teda míň, protože jsem neustále musela hlídat, kde šmejdí Justýna, ale naštěstí byla hodná. Zítra jdem do cirkusu, moc se mi nechce, ale co bych pro dětičky neudělala 😀 . A v neděli budu celý den žehlit, protože už jsou celkem prázdný skříně, ale za to koše jsou pěkně nakupený 😀.
@crca s tím pytlíkem to je u nás naprosto stejné, buď se do toho vykadí, nebo čůrá naprosto vedle, taky vždycky chytám nervy a pravidelně volám doktorce, že dojdem pozdě.
A k té mojí tchýni abych ji jen nepomlouvala, ona je celkem hodná, když tam přijdem, tak by se rozdala, ale co se narodila Justýna, tak se mi zprotivila těma kecama a opravdu mě štve, že prostě k nám nedojde, se na děti podívat, nebo si jich nikam nevezme, prostě holky s ní nemají žádné zážitky a ono to celkem mrzí, ale s tím nic neudělám, jen si můžu stěžovat.
Ahoj holky,dávala jsem ještě nějaké fotky na bazar,ale jelikož mě už týden jde počítač(internet)hodně pomalu tak to stojí za vyl..prd..l 😠 A ještě mě včera zase rozsekla jedna z MMB,já vám to sem překopíruju
Ona-Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jestli to je taková ta zavinovačka do autosedačky,jak se dá zapnout mezi nožičkama?Jestli ano,tak jestli je ještě možné jí koupit.děkuji
Já- Dobrý večer,ano je to ona,má dírky jak na pásy do kočárku,tak do autosedaček a i
> ty nožičky mají jako "kalhoty"takže se to dá krásně zapnout mezi nožičkama a
> prcek sedí v pohoděPokud máte tedy ten zájem tak zde je č.ú a
> do zprávy pro příjemce napište Emitex,Na poštu se dostanu buď zítra a nebo ve
> středu,kdyžtak počkejte an platbu až Vám dám vědět že jsem balík poslala a kolik
> bylo poštovnéMarkéta
ONA!!!-Dobrý večer,nejsem si jista,jestli jí budu kupovat,chtěla jsem se zatim jenom přeptat,kdybych měla zájem ozvu se,zatim díky
(No to do mě vjel vztek... 😠 Proč se teda na to ptá,když jí nechce 😠
Mezi tím jsem zavinovačku zase hodila do frcu a dnes se mě na ní ozvala jedna jiná paní,že jí bere,tak jsem jí to hned dneska ještě poslala.Ale dnes večer se mě ozvala ona dotyčná
ONA!Dnes večer-Dobrý den,poslala jste už tu zavinovačku,nebo jste to stihla stopnout?Nemůžu se rozhodnout jestli jí koupit,je na ní vidět,že už je starší(nošená)?A je zimní a nebo letní?Chtěla jsem Vám zavolat,ale už jsem Vás na mimibazaru nenašla,neumim s tim moc pracovat.děkuji předem za odpovědi
Na to já jí teda odvětila,že když jí nechtěla,tak jí to nebudu přeci posílat a že se mě ozvala jedna maminky co si jí vzala hned 😝
Ale nejvíc mě nakrkla věta-,je na ní vidět,že už je starší(nošená)?....... 😠 Přitom zavinovačka jak víno 😠 ,jestli hledá něco fungláč,tak ať si to jde koupit do obchodu 😠
Bože teda někdy jsou ty lidi blbí 😔
Jinak Nikush-bude hůř 😀 Já ám už i židle v kuchyni položené(převrácené na zemi,aby mě na ně nelezli a nepřistrkovali si je hlavně k sektorce,to už bych musela všechno dávat úplně nahoru na skříně 😀
@crca co k tomu dodat, pravděpodobně jedna z těch co si myslí, že se kolem ní točí svět 😀 .
S tím internetem je to snad nějaké viróza, protože i mě to jde jak šnek, už nevím co s tím 😠 .
@nikush taky musím mít oči na šťopkách, protože Justýna taky vleze všude, denně si přivře někde ruky, nebo se praští do hlavy, protože neustále lozí pod stoly, nebo pod postele. Jinak se naučila říkat ne ne ne, takže když ji přebaluju, řve ne ne ne, když ji krmím, oblékám neustále jen ne ne ne a ta její steklost už mi leze krkem, hází sebou o zem a pěkně třepotá nožičkama, to se mám na co těšit 😖 .
@jasmia presne jak moj, tiez sa naucil ne ne ne, a namiesto hav hav robi ha ha ha....ta to jak keby sa vysmieval z tych psov...ja uz jeho privrete prsty neriesim. v kuchyni mam pri dvierkach taburetky, lebo je tam nebezpecny material 🙂 v obyvacke pred telkou kreslo, aby do nej nestuchal a nekydla na neho, pri dvierkach taburetku, lebo svokor chova ryby a drzi tam tu smradlavu potravu 😝 a pri dalsich zase jednu taburetku, lebo tam mam svoje ucto papiere 😀 . si pripadam jak na pretechoch s prekazkami na trati 😀 este urvem do stredu hojdalku a volam deti na ihrisko v pripade dazda k sebe domov 😀 booooze, uz n ech ma 30 roko v a je ket z domu 🙂
Teda holky vy máte ukecané děti 😀 Maty kolem roku taky říkal haha na psa,jinak táta,bbába děda to jim taky jde,ale máma to musí být svátek 😠 😀 Matýsek ten jen houká to je na všechno uuuuu 😀 a Michalka zase eeeee 😀 no,hlavně že si pokecáme 😀 Teď teda taky jedeme v ne ne ne a už teda docela za den napovídají dost,bohužel jim moc nerozumím 😀
@nikush Neboj nejsi v tom barikádování sama, 😀 já bych musela udělat holobyt,abych měla jistotu,že mě nikam nevlezou 😅

@crca -tak mne sa to nestalo raz ale už minimálne 5x a veci mám u našich, tak vždy letí m ako lázon po ne a tie baby-s prepáčením kravy si to odrazu rozmyslia, ked už maju presunúť bubaky na učet..no nezabili by ste ich?..a tak aj naposledy s detským body...a to tam mám veci uplne za bbku, len aby mi to doma nestlo v skrini...nepotrebujete niektorá? na MMB ako susiquatro11 (tuším) a na babybazare - susika.....