icon

Ako prežiť materstvo a nezblázniť sa?

pia22
30. jan 2010

Nazov temy hovori za vsetko, takze sup sem prve prispevky 😉

pia22
autor
22. sep 2010

Ahojte, tak my zase soplime a kasleme, maly od soboty a ked som sa vcera vytesovala, ze mu je uz lepsie, tak som ochorela ja. Nas maly je dobry ukecancek, hovori tata (to je milacik, na toho ma toho hned viac-tati, tato) , mama, baba, dede (dedo), havo, ham, meme (mlieko), hej, ne(nie), neni, daj, happ(hapci), mee (koza) a milion citoslovcov, ale takych k veci, no ideme sa na nom usulat, vsetko co robi okomentuje. Roztrhne papier a povie si TAK, nieco mu spadne povie si NO a najnovsie zacal ukazovat prstekom a pytat si TOTO. A ked poviem nedam, posunie prst na dalsiu vec a pyta sa TOTO? A tak prejde vsetko, kym nenajde nieco, co je ta krkavcia matka ochotna mu dat.

crca
22. sep 2010

@pia22 Ta poslední věta je dobrá 😀 my dneska měli zase hroznou noc,Maty má rýmu už dva dny a Michalka začala dneska v noci,teklo jí to z frňáku,tak se pořád šmrdlala ☹ ,každou chvíli vzhůru....,no asi z toho očkování zase nic nebude 😅 To už byl 3 pokus 😀 Včera jsme byli na kontrole po očkování TBC a naštěstí dobrý,nemusí nás přeočkovávat,až za 10 let 😉

vinifera
22. sep 2010

Tak ja mám bohaté skúsenosti s predajom cez net.
Minule jeden chlap začal do mna rýpať. Že on podľa fotky vídí že tovar (predávam nové posteľné prádlo) nie je 100% bavlna. Ale isto polyester (no aký odborník - podľa fotky vie aký je to materiál). A vadil sa so mnou a vadil. A žiadna argumentácia nepomohla - ako napr že na bazoši mám pozitívne hodnotenia, že na MMA mám 23 500/100 takže 235 kladných hodnotení. Proste furt dokola vrtal a vrtál. Tak som ho poslala nech si ide nájsť nejakú babu - teda ak by takého vola nejaká chcela a že nech si končne zatrtká lebo že sa s ním nedá....
Jednu pozitívnu skúsenosť ked mi stála zákazníčka teraz na narodky poslaal dva originál zabalené parfumy od Espritu - Celebration a z Avonu - Little black dress.
No ale zabila to jedna baba naporiadok ked som nahadzovala asi 15 inzerátov na bazoš. A také lacné poylesterové veci čo môj malý nosiť nemôže ale kupovala som to kedysi cez MMA tak to nie je nové. A každú vec som dalal (okrem teplákových súprav) do inzerátu osobnitne. Ved nech si každý vyberie čo chce a nejak si zostavý balík aby mal aj dobré poštovné. A mala som tam aj dve krásne čiapočky dokoy za 1 €. Tu je citát toho čo mi napísala jedna ženská:
Ty co si odkazana na 30korun ved len postovne su 2eura a blbana predava za euro jebnuta ...
Tak som jej teda napísala že inteligentný človek si bud pozrie všetky inzeráty alebo sa aspon spýta ako je to s tým poštovným. A že teda na jej euro odkázaná nie som ale ak by pomohlo zvýšiť jej IQ alebo úroven inteligencie tak je ho rada pošlem.
Akože neskutočný magori sa nachádzajú na nete.

crca
22. sep 2010

@vinifera Teda dobrý 😀 Jsem si myslela,že jsem jen já narazila na takovou trubku 😀 Tak soplýme už všichni tři,Maty už i kašle 😒 Mě teče z rypáku, 😠 ach jo a to jsme vydrželi týden po tom streptokoku 😠 Nechápu,venku je hezky,co bude pak v zimě 😕

pia22
autor
22. sep 2010

Ved to, normalne sa tej zimy bojim
😒

kimy
22. sep 2010

@crca strasne jsem se u toho nasmala,jak popisujes chytani curani 😀 😀 😀

jasmia
22. sep 2010

Teda holky, na jaké lidi to narážíte, to já mám zatím jen samé dobré zkušenosti.

Včera jsem Justýně, po dlouhém shánění, koupila botky a ona v nich nechce být 😠 , jakmile jí je obuju, tak řve, jako bych jí hlavu trhala. Dneska taky neustále vyžadovala, že chce sama jíst, takže jídlo máme všude a ta halda špinavého prádla 😀 . Navíc nastala další hádka s Adélou, která chce jít na koncert Šmajdy, který je samozřejmě ve 22.00 a já ji tam nechci pustit, takže jsem zas strašná matka.

crca
22. sep 2010

@jasmia -závidím ti dnes tvůj den 😀 😀 Ono teda u nás to bylo taky hrozný,Míchalka rýmu jak trám,Matýsek kašel a já oboje 😠

nikush
22. sep 2010

no ta toto moje podarene deculo odmieta jest obedy, resp. vsetko varene. este aj polievky, ktore zboznuje mu vadia, bo su v nicjh cestoviny...ta funguje rano na jogurte, desiata ovocie, obed prdus, len mlieko, olovrant ak sa uvedomi ta pecivo a vecer kasa, ma porve z neho a ja vyvaram jak koza. 😠 ....som zvedava, co vymysli zajtra....

@vinifera tych dvoch trebalo dat dokopy, vrana k vrane....bombovi blbci
@crca
@pia22 skore uzdravenie prajem

jasmia
23. sep 2010

Ahojte, dnes po ránu jsem se pěkně vytočila 😠 , jela jsem s Nelou autobusem do školy, jel nízkopodlažní, takže jsem pěkně nastoupila a jeli jsme, jenže při vystupování se ke mně přichomejtla jedna důchodkyně, že mi s kočárem pomůže, poděkovala jsem ji, že nepotřebuju a vystupovala, zadní kolečka jsem měla už na chodníku a ona najednou přiskočila ke kočáru, chytla madlo u Justýny, zdvihla přední kolečka a já nemohla nic, 4x jsem jí říkala ať ten kočár pustí, že pomoct nepotřebuju, ale ona ne, pořád držela kolečka ve vzduchu a že mi pomůže, pak už jsem na ni zvýšila hlas, ať ten kočár okamžitě pustí, že takhle prostě nevystoupím a ona sice kočár pustila, ale tak se do mě pustila, takovou snůžku vulgarit jsem v životě neslyšela, načež jsem ji odvětila, že když někomu něco 4x zopakuju a on neposlechne, tak předpokládám, že je buď hluchý nebo pitomý a odešla. Takové lidi fakt miluju a to je teprve ráno, jsem zvědavá co mě dnes ještě čeká.

crca
23. sep 2010

@jasmia Koukám,že je zase nějaké vytáčkové období 😀 Já jedu odpoledne k dr.,jsem k.o,teplotu sice nemám,ale je mě hrozně 😖 Nemůžu být pořád jen na paralenu,potřebuju abych se i přeléčila,pak se to točí pořád dokola 🙄 Maty začíná mít ten svůj laryngitidovej kašel,tak bude zase o víkendu veselo,Michalka má úplně zalepený nosík a zelenou nudli,tak s nima asi zítra pojedu opět k dr. 😖

jasmia
23. sep 2010

@crca u nás to vypadá podobně, já taky stále soplím, malá pořád zelený sopel, navíc mi v noci začala tak divně kašlat, na laryngitidu to nevypadá, ale znělo to fakt divně, navíc kašlala tak půl hoďky v kuse, jako kdyby měla něco v krku. Jelikož ještě není očkovaná, tak jsem hned hledala příznaky černého kašle, ale podle popisu to není ono.
Vypadá to, že její narozeniny oslavíme usoplení 😀 , jen doufám, že nedostane zas teplotu, to bych mohla oslavu rovnou zrušit 😠 .

vinifera
23. sep 2010

kokso ženy čo ste furt choré - ved vonku je tak krásne

crca
23. sep 2010

@vinifera neprovokuj 😀 Asi je ta Česká republika nějak zamořená,beztak to jde od vás 😀 😀
@jasmia -já jsem teď byla převlíkat Míšu a její postýlku protože začala kašlat až se pozvracela 😒 Prostě všechno se se..e,naštěstí zatím taky bez teplot.Já dnes byla u toho dr.mám si koupit ACC600 a namýchají mě nějaké kapky do nosu,ale to musím jít zítra,už byly lékárny zavřený 🙄 No a kdyby to nepřešlo tak antibiotika.

pia22
autor
23. sep 2010

@crca ako ze od nas! Od vas to sem leze!😉 Baby ja idem zdochnut. V hlave mi trieska, z nosa leje ako z Niagarskych vodopadov, nos upchaty, v hube sucho, striedavo mi je horuco a zima a citim sa akoby ma znasilnilo 7 trpaslikov aj so Snehulienkou. Ja
asi zajtra nabalim k desiatej maleho chlapovi do roboty. Nech zije Ibalgin!

crca
23. sep 2010

Já zítra balím děti a jedeme zase k doktorovi,chrchlaj a chrchlaj,to zase bude noc chuděry naše malý ☹ Jsem jim mohla dát blbec 1/4 toho Protazinu 😒 Já mám kašel kašel jak starej tuberák,nos je už docela v pohodě,ale huhňám.
Holky my by jsme tuhle diskuzi měli přejmenovat na"Usoplené a uchrchlané" 😀 😀

jasmia
23. sep 2010

@crca vtipné a trefné 😀 😀 😀 .

pia22
autor
23. sep 2010

@crca supeeeer🙂
@jasmia ja som mala podobne nasr.tiahodny zazitok z autobusu minuly mesiac. Nastupovala som posledna, trepem kocik po schodikoch a sofer uz zatvara dvere, a kocik som este stale drzala vo vzduchu a on tak prudko nastartoval, ze som aj s malym preletela pol autobusu az babky hikali. Tak som sa nasr.la, ze som pockala na dalsiu zastavku a isla za soferom a tak som mu nadala... Inak to nemam vo zvyku, ale tlak som mala na infarkt. Cestovanie s kocikom je inak adrenalinovy sport.

jasmia
24. sep 2010

@pia22 taky fajn zážitek 😒 a adrenalínový sport to je a pěkně tvrdý, zvlášť když řidič jede, jako kdyby ty cestující ukradl, někdy mám pocit, že mají školení, jak odradit lidi od jízdy autobusem.

jasmia
24. sep 2010

Holky jsem totálně na nervy, před třemi týdny jsem objednávala Justýně hračky k narozkám a oni ještě nedošli, asi mě klepne, budu muset dnes vyrazit a koupit něco jiného, ale co to teda nemám ani páru. Poslední dobou mám pocit, že se mi všechno kazí, ☹ 😠 .

crca
24. sep 2010

Jasmia,předem všechno nejlepší k vašim dvojtým narozeninám 😉 A neboj,taky mám nějaké blbé období,na co šáhnu,to pos..u,čím víc dělám,tím víc si toho pose..u 😀 Dneska jsme byli u dr.dostali kapky do nosu,můžeme dobrat ty homeopatika co měl Maty na ten krk...,no jo,jenže jsem si doma zapoměla peněženku,takže musím letět znova odpoledne 😠 Manžel jel v pracovním,takže taky u sebe neměl peněženku 🙄 A ještě si musím vyzvednout já to ACC600,jsem už bez rýmy,ale teda ten kašel...to je vejvar 😖 Na dnešek mě naštěstí zase spinkali krásně 😉 Jsem se bála,ale v pohodě 😉
Pia-upřímně,teda ještě,že nemusím jezdit autobusem,neumím si představit,že bych takhle jezdila s tím mým tankem 😀 Ale říkala jsem si,že bych je jen svezla,aby neznali jen auto 😀 V prosinci u nás jezdí parní lokomotiva na Mikuláše,tak snad nebudeme nemocní a konečně se kulturně pozvedneme.Jede v ní i Mikuláš a jede jen cca 20km do jiného města,tam to otočí a cca za 15 jede zpátky 😉 Docela se těším,jak budou reagovat na Mikuldu a čertíky 😀 ,ale tam jezdí hodně malých dětí,tak čertů moc není a jsou v pohodě,hodný 😉

jasmia
24. sep 2010

Tak mi hračky nakonec došly, když jsem držela balík v ruce, byla jsem šťastná jak blecha, ale když jsem ho otevřela, brada mi klesla, bylo tam z části něco jiného, než jsem si objednala, dvě správné a dvě špatné, mě snad fakt klepne 😠 , já se snad už někam zavřu a nevylezu.

susika
24. sep 2010

@jasmia ahojte. no, ešte som 2v1.od utorku som bola prijatá v nemocke, v pondelok an proadni, že som na 3cm otvorená a krčok skratený na 0,5cm..tak doki hovorí, že aj by ma poslal, ale ž eked mám doma dieťa, tak som sa vypýtala sama, že ved tato je už tiež doma, tak sa postará.tak som si tam poležala a že už ma skor nepustia ko s bábom. aj sa naplanoval porod na pondelok a oni mi včera hovoria, že ved stav sa stabilizoval a že am pustia domov, že ešte keby týžden vydržím..už sa len smeje, lebo sa to stale o týžden odkladá..v pondelok som sa dohodla, že dojdem na poradnu a uvidí sa, ak som na tom, či tam ostanem a počkame, kým sa to rozbehne, alebo počkame do dalšieho týždna, ekd už ukončím 38tt alebo čo...takže tam nabehnem aj s tažkou, vlastne miminovské som mala aj teraz už so sebou, kedže mi povedali, že to može byť velmi skoro a velmi rýchlo🙂
no a najväčší gol, že dnes som sa domov ani nemala ak dostať..moj mi volá, že "neuveríš, ale pokazilo sa nám auto", mojmu ocinovi sa nedalo dovolať, mal poradu až do jednej, segra druhá behala s bábom a so sebou po porode po uradoch, a druhá segra sa zlutovala a obetovala, aj ked mala tiež povinnosti, tak sa to všetko posunulo. no super.takže dufam, že ma to cez víkedn nechytí a nebudem musieť stresovať....
inak som vás cez mobil v nemocke citala, len som zitila, že sa mi nedá prispievať...ale ušlo to tam, a bola velmi príjemná atmoška, tak dufam, že to bude fajn aj po porode🙂)

jasmia
24. sep 2010

@susika no vidíš, jak se držíš, nakonec budeš ještě přenášet 😀 😀 . Moje švagrová byla otevřená na 8 cm a furt se nic nedělo, chodila tak 2 týdny, než se to rozběhlo 😀 . Pokud by tě to náhodou chytlo dřív, tak přeju rychlý a bezbolestný porod 😀 😀 😀 a nezapomeň nám toho kluka vyfotit.

Tak jsem volala do obchodu a hračky mám poslat zpět a oni mi je vymění, tak jich dostane na vánoce a co jsem měla nakoupeno na vánoce, dostane už teď 😀 😀 . Já se úplně děsím zítřka, jestli ten můj pech bude pokračovat, tak se vsadím, že nedojde dort, spálím oběd a Justýna onemocní 😀 😀 😀 .

pia22
autor
24. sep 2010

@susika drz sa, za chvilocku to hadam budes mat za sebou. Tie konce su najhorsie, ale za toho malinkeho cloviecika v rodine to stoji😉 Drzim vam obom silno palce, nech je to rychle a nech ste obaja zdravi. A ked sa bude dat, tak sa ozvi.

pia22
autor
24. sep 2010

@jasmia tvojim princeznickam vsetko naj a mamine pevne nervy😉 A potom nezabudni dolozit fotodokumentaciu, lebo mam uz uplne vygumovany mozog a o 2 tyzdne ma to caka tiez, tak nech sa trochu inspirujem. Inak moj stav na zdochnutie pretrvava, takze ocakavam "pekny" vikend.

susika
24. sep 2010

@jasmia -ani nevrav.mne to chu vvyvolať, a ja sa toho bojim, preto to akosi odkladám, ale sama sa bojím. rpedsa tam, kde chcem ísť rodiť, je asi 30 km od nás, aby to nemalo nejaký rýchli priebeh. ale zasa to nechcem uponahlať, lebo moj gyn ptom bude stresovať, že rpečo to m useli vyvolať, alebo urychliť, koli tomu tlaku, čo som predtým spomínala. u neho som mavala stale tak 130/80 a v nemocke mi namerali 3x za den len okolo 110/60 max 115/60 a raz 120/80 a raz ma prišla zavolať jedna sestrička na pasy a ja som sa nejako prelakla, ked som zasa nečakane videl atlakomer, tak mi namerala 130/80..na vizite povedali, že lahká gestoza, tak som z toho jelen, lebo moj gyn napisal, že preklampsia..tak idem večer štupdovať, že aký je tam rozdiel, lebo ani bielkoviny v moči neboli, ani opuchy noh a potom sa aj sestričky smiali, že ay osm si ich nevšímala, že oni tam ani nie sú, že nech si robím, čo som robila🙂)
takže čo mám urobiť?nechať si to vyvoalť, ked to už bude na 5-6cm? či čakať?akože, ja by aj počkala, len to ej také riziko a zasa v nemocke sa mi nece 2 týždene ležať..nudaaaaa..akože perwsonál super, lenže denne tie vyšetrenia a tak.....ale vraj vyvolavačka to je des..ale doki mi slubil, ež ma nenecha viac trapiť ako 2 hodky....lenže čo ak by to skončilo cisarskym ako moja sestra, ked sa viac neotvorila ani po 2 vyvolavačkách ako bol arpedtým na 2 cm...a možno, keby počkám par dní, tak by sa to rozbehlo samo....
sa už na toho malého prcka horzne teším..potom bude stres, či bude mliečko a či ho odkojim, mala sa nevedela na jeden chytiť, bolo to nemožné, nehc si každý hovorí, čo chce, teraz už rpedsa som dalej a ta bobulka sa začína vysuvať, tak snad sa to podarí, ak nebude velký krpček..inak vyvarená aj odsavačka, aj flaše s cumlom🙂)no teda, poviem vám, kovbojka🙂))

susika
24. sep 2010

@pia22 -no, už len hundrem, ež sa bojím aj na vecko, ked to tam začne tlačiť, sa bojim, aby mi nevypadol🙂)no, hlavne, nech je prcko zdraví a nič mu nechýba🙂))

jasné, vyfotíme a hodím to sem, snad aj tato to stihne, lebo autíčko bude v servise do pondelku až utorku, tak hadam sa nejako dostaví aj s foťakom, lebo jeho hlava sklerotická isto zabudne:((

@crca -rýchle uzdravenie aj tebe aj drobcom. ked som toto ešte v nemocke čítala, som mala dosť.ked ešte aj ty aj deti chorí....

@jasmia-vidím, že tu máte narodky...aká bal oslava? či sa chystá na víkend?tu hlasia daždivo, škoda.....tak pekne oslavte🙂))

inak mne malá došla dnes zo školky a nejako sa mi nezdala. vraj sa týžden držala a dnes počuvam-plný nos a kašel. jedno dievčatko, ešte v pondelok, ked som bol aj ja s nou, tam malo taký hnusný kašel, no už som vedela, že to chytí..tato je v strese. buduci týžden ma byť škaredý, ešte aj auto poakzené. v byste totalka bordel-meni radiatory a skladá skrinky, ledva sa tu da hybať-jednoducho je v strese chlapec....tak som zvedavá, ako to zvladneme cez víkend...

jasmia
24. sep 2010

@susika oslava Justýny bude zítra a Nelinky až příští týden v sobotu, ta bude mít velkou společnou oslavu s kamarádem a kamarádkou.

Nechápu proč tvůj doktor si myslí, že máš preklampsii, vždyť ten tlak není tak vysoký a nemáš bílk. v moči ani ty otoky, tak co blbne 😀 , to by s takovou měla preklampsii každá druhá těhotná.
A nestresuj se tím, co bude až se malý narodí, vždyť jseš zkušená matka 😉 a hlavně s klidem jde všechno líp. Já měla taky strach, jak to budu zvládat se třema a šlo to úplně samo a přirozeně a hlavně přinejhorším jsme tady mi, zapneš PC a vykecáš se 😀 😀 ,

jasmia
25. sep 2010

Ahojte, tak máme za sebou oslavu Justýnky, bylo to fajn, jen Justýna byla pěkně vykulená, co se děje, tak se snad na žádné fotce neusmívá. Jen jak jsem předpokládala, tchýně nedorazila 😠 ,máme prý dojít k ní,ale to mi může tak akorát políbit 😠 . Fotky hodím později, nějak mám zas MK zpomalený, doufám, že zítra to půjde normálně.