Ako prijať zmenu tela po cvičení?
Neviem či je to správná sekcia ale našiel som podobné témy tak píšem tu.
Som chalan, 26 rokov a už 9 mesiacov chodím poctivo do fitka 4x týždenne. Celý život som bol vychudnutej postavy, neraz si ľudia kvôli tomu zo mňa robili srandu a podobné veci. Pred rokom som zobral život do svojich rúk. Behom leta som začal viac jesť a v podstate koncom minulého roka som začal aj cvičiť.
Od tej doby som nabral približne 13kg (momentálna váha cca 84kg pri 180cm). Mnoho ľudí (aj opačného pohlavia) mi povedalo, že som nabral, že som "zmužnel" a jednoducho vidno, že som na sebe zamakal. Veľmi ma teší, keď ma niekto pochváli / povie kompliment smerom k mojej postave. Taktiež som si všimol(možno si iba namýšľam), že veľa ľudí (najmä mužského pohlavia) sa začalo ku mne správať inak - cítim akoby rešpekt z ich strany,
Problém však je, že v mojej hlave som stále ten vychudnutý chalan, ktorý bol kedysi "fackovací panák" a neviem prijať fakt, že realita sa už zmenila. Moji známi / kamaráti často komplimentujú moje svaly ale keď sa odfotím alebo pozriem do zrkadla, tak stále nie som so sebou spokojný a chcem viac.
Áno
@anonym_autor každý kto cvičí preto, aby nejak vyzeral má pocit, že nevyzerá ako by chcel 🤣. Takže zmier sa s faktom, že nikdy nebudeš 100% spokojný. Ale keď potrebuješ povzbudiť pozri si staré fotky, budeš sa cítiť lepšie, vždy vždy vždy si ich pozri 🙂.
Osobne si myslím, že by si mal navštíviť psychológa, nakoľko tento vzorec "vnímania samého seba" už máš proste hlboko v sebe ... pomôže Ti, prestaví Ti hlavu.
@anonym_autor urobil si fakt kus dobrej prace, z vlastnej skusenosti ti poviem, ze nikdy nebudes uplne so sebou spokojny, bodydysmorfia ludi co chodia do gymu😂 zalezi ale do akej miery, ak sa ti to uz zda prehnane, odporucala by som psychologa
Tak ja poviem na rovinu - ak ta cely svet mal doteraz za trtka tak teraz si vytrenovanejsi trtko- cize osobnost sa nezmenila.
Skus toho psychologa ze nech ti povie co vidi...
@anonym_autor kamarát pozri na mňa... prvá fotka kde som mal asi 85 kg pri výške 192 cm vek okolo 25 rokov. Začal som v tom obdobý cvičiť a už mám 45 rokov a vyzerám teraz takto... výška 192cm a váha 105 kg. Bol som tenký a teraz som oproti tomu tip top. Ale poviem ti to tak ako to je. Vyzerám ako vyzerám...toto je super postava chlapa čo cvičí... nečakaj postavu z instagramu čo je samí podvod... 💪. Len cvič...držím.ti palce...
Tak ja poviem na rovinu - ak ta cely svet mal doteraz za trtka tak teraz si vytrenovanejsi trtko- cize osobnost sa nezmenila.
@martinmmartin práveže ľudia závidia a preto ho tak môžu zhadzovať...
🍏 Pripojil si foto - chcel si sa nám pochváliť 😉 - oki. Vyšlo to. Vyzerá to dobre./
Píšeš: Problém však je, že v mojej hlave som stále ten vychudnutý chalan, ktorý bol kedysi "fackovací panák" a neviem prijať fakt, že realita sa už zmenila. Moji známi / kamaráti často komplimentujú moje svaly ale keď sa odfotím alebo pozriem do zrkadla, tak stále nie som so sebou spokojný a chcem viac." /
Je to jednoduché. A nemyslím, že na to ideš zle. Posilnil si fyzické telo, svaly, posilnil zdravie. Teraz to isté urob s hlavou - máš nízke sebavedomie, potrebuješ posilniť aj tento "sval". Skús prečítať nejakú motivačnú literatúru na zvýšenie sebavedomia a skús sa správať podľa toho, čo sa naučíš. Chvíľu to potrvá. Trpezlivosť. Raz príde deň, keď dostaneš do rovnováhy fyzické telo a vedomie vlastnej sily, kvality, a začneš si veriť. Potom uvidíš v zrkadle ten obraz, ktorý tam vidieť chceš. "Chcieť viac" nie je defekt, ale pozitívna motivácia. Drž sa.
Je to normalne, asi kazdy to tak ma, chces viac, vies co ide a nejde. Je to prirodzeny vyvoj ked cvicisa menis to telo
@anonym_autor nechaj tomu cas, kym hlava dobehne telo
🍏 Pripojil si foto - chcel si sa nám pochváliť 😉 - oki. Vyšlo to. Vyzerá to dobre./
Píšeš: Problém však je, že v mojej hlave som stále ten vychudnutý chalan, ktorý bol kedysi "fackovací panák" a neviem prijať fakt, že realita sa už zmenila. Moji známi / kamaráti často komplimentujú moje svaly ale keď sa odfotím alebo pozriem do zrkadla, tak stále nie som so sebou spokojný a chcem viac." /
Je to jednoduché. A nemyslím, že na to ideš zle. Posilnil si fyzické telo, svaly, posilnil zdravie. Teraz to isté urob s hlavou - máš nízke sebavedomie, potrebuješ posilniť aj tento "sval". Skús prečítať nejakú motivačnú literatúru na zvýšenie sebavedomia a skús sa správať podľa toho, čo sa naučíš. Chvíľu to potrvá. Trpezlivosť. Raz príde deň, keď dostaneš do rovnováhy fyzické telo a vedomie vlastnej sily, kvality, a začneš si veriť. Potom uvidíš v zrkadle ten obraz, ktorý tam vidieť chceš. "Chcieť viac" nie je defekt, ale pozitívna motivácia. Drž sa.
@amazonka13 a kde vidíš foto?
@martinmmartin haha, tak tak, treba i ducha rozvíjať

@anonym_autor bud so sebou spokojni, ludia ta chvalia a vyska a vaha za mna tiez ideal, tak neviem co by si chcel menit, asi naozaj len pohlad na seba, nepozeraj sa tak kriticky.