Ako reagovať na neohľaduplné vyberanie pečiva?
Ahojte, nedavno sme sa stahovali a mame tu taku jednu chudobnejsiu rodinu, kuria drevom, nemaju vodu, chodia spinavi, smradlavi, zlte oci... Chapem, ze nie kezdy ma rovnake podmienky, ale cez vikend som mala to stastie pani stretnut v obchode a ked som videla, ze vyberala rozky holymi rukami, skoro ma vykotilo. Som ostala totalne znechutena. Ved to je nechutne! Upozornujete takych ludi? Alebo ste presli na balene pecivo? Ja si nejaku dobu asi nakup cerstveho peciva odpustim ...
na dedine kupujem chlieb len balený - aj to je málokedy ...
inak si pečieme doma samy.
Podľa mňa nezávisle od toho, či je človek čistý, alebo špinavý a smradľavý, je vyberanie pečiva holými rukami absolútne nechutné... Aj moja svokra tak chytá všetko. Ja potom už nič nejem, príde mi to hnusné, až ma napína. Ja našťastie pečivo nejem.
a chytila len to čo si kúpila alebo obchytala aj nejaké okolo?
@tina1549 Chytala iba tie svoje, brala ich asi 20 - dva plné sáčky mala.
Podľa mňa nezávisle od toho, či je človek čistý, alebo špinavý a smradľavý, je vyberanie pečiva holými rukami absolútne nechutné... Aj moja svokra tak chytá všetko. Ja potom už nič nejem, príde mi to hnusné, až ma napína. Ja našťastie pečivo nejem.
@jablko13 Ja nie som precitlivela, ak niekto vybera "to prave jablko", umyjem si ho. Este som sa ale nestretla s tym, ze by sa v pecive niekto hrabal holymi rukami.
Ja keď kupujem kaiserky, tiež niekedy vyberám holými rukami, ale chytím len tie, ktoré kupujem.
Mne tiež príde totálne zbytočne brať si sáčok na ruku a plytvať tak materiálom, keď chytám len pecivoz ktoré si beriem. Ako čo toto inému uškodí, keď sa iného pečiva nedotýkam?
ja tiež vyberám rukou, prvé čo chytím vezmem a nedotýkam sa ničoho iného... jem to len ja -maximálne môj muž
Chápem, že ti to vadí, mne tiež, ale reálne, celý socik toto nikto neriešil, ešte aj chlieb sa krajal v obchode na polky a štvrťky a každý ho zo zvyku chytil a stlačil, či nie je tvrdý 😅. V Kauflande som minule videla, ako sypali rožky do tých boxov, jeden im spadol na zem a šup ho tam medzi ostatné 🙈 No proste, je to síce nechutné, ale... A preto ja veru kupujem pečivo len veľmi občas a aj to radšej balené.
Je lepšie použiť tie sáčkové rukavice. Aj na to v predajniach upozorňujú. Stáva sa ale aj toto.
tie sacky a rukavice zachvilu unia zakaze, som zvedava ako sa bude naberat potom 😉
tie sacky a rukavice zachvilu unia zakaze, som zvedava ako sa bude naberat potom 😉
@katulienkax tak ako pred rokmi, keď sáčky a rukavice neboli. Rukami.😄
Nie je nič neobvyklé, že tlačia do predajne bedničky s chlebom, alebo pečivom a vyskočí odtiaľ myš. Mňa skoro porazilo keď som to videla 😀 Mne neprekáža ak si niekto berie rukami, ale nech si vloží do vrecúška to, čo chytil.
Je to bežné bohužiaľ veľakrát vidím dakoho ako tam siaha holými paprčami po tom ako sa práve pustil košíka ktorý ochytalo milión ďalších ľudí. Deje sa to všade. Ak sa od toho dáko nevieš odosobniť a musíš na to myslieť že ješ nechutné ocapkane pečivo kupuj radšej len balené😕
@katulienkax v Nemecku to mali vyriešené už pred 5 rokmi, nerozumiem, prečo u nás nie, keďže máme tie isté reťazce, všimla som si to v Lidli - k pečivu sa rukou ani nedostaneš, boxy mali len malý otvor na veľké kliešte, tými si človek prisunul pečivo a rukou vzal len to jedno konkrétne, ktoré si vybral. Akože otravne nepraktické to bolo, ale zase hygiena zaručená.
Len ci to igelitovanie (nehovoriac o balenom chemizovanom pecive) nam celkovo/dlhodobo neskodi viac. Mnoho nasich precivilizovanych skvelych rieseni sa casom ukaze ako kontraproduktivna.
@katulienkax v Nemecku to mali vyriešené už pred 5 rokmi, nerozumiem, prečo u nás nie, keďže máme tie isté reťazce, všimla som si to v Lidli - k pečivu sa rukou ani nedostaneš, boxy mali len malý otvor na veľké kliešte, tými si človek prisunul pečivo a rukou vzal len to jedno konkrétne, ktoré si vybral. Akože otravne nepraktické to bolo, ale zase hygiena zaručená.
@akvi Toto si neviem predstaviť napríklad u ľudí s horšou jemnou motorikou, bude im to padať, napríklad seniori, ľudia so sklerózou multiplex a podobne. Alebo nemajú právo takí ľudia ani kúpiť jesť? Riadna blbosť.
ok toto si videla ale vies kolko je takych pripadov za den ktore nevidis??
takze ak s tym mas problem, ze sa cez to nevies preniest odporucam chodit do nejakej lokalnej pekarnicky kde ma pristup k pecivu len predavacka, prejst na balene pecivo alebo si piect doma. nakupne spravanie xy ludi nezmenis, mozes zmenit len to svoje
A za mňa nemám rada takých ľudí čo rýpu do všetkého, myslím že pri pečení a skladovaní je to ešte horšie s hygienou ako to, že niekto naberie rukami pečivo. Nehas čo ťa nepáli. Ak sa na to príliš sústredíš a hnusí sa ti teraz pečivo z toho obchodu kupuj balené alebo z pekárne s obsluhou, pečivo sa dá zamraziť aj.
@akvi Toto si neviem predstaviť napríklad u ľudí s horšou jemnou motorikou, bude im to padať, napríklad seniori, ľudia so sklerózou multiplex a podobne. Alebo nemajú právo takí ľudia ani kúpiť jesť? Riadna blbosť.
@marsmykkok áno, takýto ľudia by s tým mohli mať problém, to je fakt. No veď podľa mňa niečo vyhutaju. V jednej pekárni som videla taký systém, že pecivo išlo po takom sklze po jednom. Akože reálne sa dali "ochytat" asi prvé tri peciva, ale tak vždy lepšie, ako prehrabavanie v celej tej bedni. 😅
@katulienkax kliešťami...
Chapem ani ja to fakt nemusim vidiet ale tu jedine ti poradim pokial si ich nechces hned na zaciatku pohnevat tak neriesit a do toho obchodu nechodit aby ste neprisli do kontaktu ak su taky. Celkovo sa to deje vsade stane sa pekarovi rozvozcovi ze sa rohliky vysipu pozbiera odnesie ale co clovek nevidi neriesi tak ako ked to vidi. Ja vzdy naberam rukavicou kliestami alebo sackom proste dam na ruku aj sacik ak niesu rukavice a hotovo a to prizvukujem aj dcere ze treba vzdy si nieco zobrat. Ovocie ktore prejde "milion" statov fakt neriesim kto ako chyta ved ti milionkrat prejde asi vsade mozne od zberaca po kamion bednicky zem atd ale pecivo je nieco ine.
tiež mi to vadí... používam rukavicu a aj moja 8 ročná dcéra hneď siaha pri pečive po rukavici a pečivo vyberám čo najviac zo zadu čo mohlo byť čo najmenej v kontakte s inými rukami 🙄...rovnako mi vadia deti vo vozíkoch keď sú naložené v priestore na tovar... keď sa nezmestí do miesta na sedenie tak proste do vozíka nepatrí..
Vieš čo momentálne robím v pekárni a mňa už nič nerozhadze.
tiež mi to vadí... používam rukavicu a aj moja 8 ročná dcéra hneď siaha pri pečive po rukavici a pečivo vyberám čo najviac zo zadu čo mohlo byť čo najmenej v kontakte s inými rukami 🙄...rovnako mi vadia deti vo vozíkoch keď sú naložené v priestore na tovar... keď sa nezmestí do miesta na sedenie tak proste do vozíka nepatrí..
@mimaapeto tie deti prekážajú aj mne, úplne neohľaduplné k iným a rozmaznanosť detí, hlavne teda sa mi nožík vo vrecku otvára ak takto vidím deti v školáckom veku-8 až 10 rokov
Pre mna to je nechutne. Uz len z toho ze ani moje ruky nie su ciste. Uz len ci chytim nakupny vozik. Dvere a podobne. A potom mam chytit pecivo-aj ked iba svoje? Ucim resp prizvukujem aj detom aby to nerobili.
@katulienkax kedysi bol pri pečive kúsok papiera, ktorým sa to pečivo vyberalo.
Ja by som to brala aj teraz, neznášam vytváranie zbytočného plastového odpadu. Pečivo vyberám bez plastových rukavíc, to, ktorého sa dotknem, to beriem.
Vieš čo momentálne robím v pekárni a mňa už nič nerozhadze.
@bosorkabb Rodinny znamy robil v zavode, kde sa robili salamy a klobasky a povedal, ze po tom, co to videl, uz nikdy nic take nejedol 🙂
A co myslite v pekárni keď balia pečivo tak majú rukavičky?No určite...kedysi dávno som tam brigadovala, koľko krát im aj plech padol v kysliarni na hnusnú mokru špinavú zem, najväčší bordel z Togo vybrali a potom do pece

a chytila len to čo si kúpila alebo obchytala aj nejaké okolo?