Ako reagovať na neohľaduplné vyberanie pečiva?
Ahojte, nedavno sme sa stahovali a mame tu taku jednu chudobnejsiu rodinu, kuria drevom, nemaju vodu, chodia spinavi, smradlavi, zlte oci... Chapem, ze nie kezdy ma rovnake podmienky, ale cez vikend som mala to stastie pani stretnut v obchode a ked som videla, ze vyberala rozky holymi rukami, skoro ma vykotilo. Som ostala totalne znechutena. Ved to je nechutne! Upozornujete takych ludi? Alebo ste presli na balene pecivo? Ja si nejaku dobu asi nakup cerstveho peciva odpustim ...
tie sacky a rukavice zachvilu unia zakaze, som zvedava ako sa bude naberat potom 😉
@katulienkax naberackami😉
Za, čias totality, bol pri chlebe narezany maslový papier a do tohto sa chlieb chytal. Pri pečive,boli kliešte. Takže,to nie je pravda, že v minulosti sa robilo niečo nehygienicky. Za totality, boli veľmi prísne hygienické normy. V súčasnosti, sa len hráme a predstieranie, že dodržiavame predpisu. V gastronómii a v potravinárstve neexistovalo dlhé nalakované nechty. Hygiena, ktorá prišla na kontrolu brala vzorky stery, ešte aj z poza nechtov kuchariek.
Kupujem priamo v pekarni odkedy som videla ako raz podvecer do kauflandu nabehla tlupa pocernejsich deticiek a rovno si to namierili k rozkom, oblizovali ich a vratili spat a to dost vela kusov
Ten cirkus co nastal v obchode bol strasny
Kupujem priamo v pekarni odkedy som videla ako raz podvecer do kauflandu nabehla tlupa pocernejsich deticiek a rovno si to namierili k rozkom, oblizovali ich a vratili spat a to dost vela kusov
Ten cirkus co nastal v obchode bol strasny
@taktotedanie To mi tiež niekto spomínal - že videl, ako deti olizovali cukor zo šišiek a vrátili ich späť 😨
Tie rukavice tiež nie sú stelesnením hygieny 😃 u nás v obchode sú koľkokrát hodené na zemi, potom to len predavačka zdvihne a dá na miesto. Ľudia si ich tiež berú holými rukami a málokto naraz chytí len jednu, niekto si dokonca prst olízne aby sa im rukavica lepšie brala ...
tie sacky a rukavice zachvilu unia zakaze, som zvedava ako sa bude naberat potom 😉
@katulienkax možno takto, kliešťami sa pečivo presunie z boxu do priestoru vedľa kde sa dá vziať rukou.
Ja som v tej chvili len predychala fakt to bola neprijemna situacia
Odvtedy len pekaren resp predajna peciva kde to ide priamo z pekarne alebo to pecu na mieste
Po tejto skusenosti nemam problem si za obycajny rozok priplatit
A ano mohla by som si to robit doma sama, nemam na to uz naozaj ziadny cas, mozno do buducna
Bezne vyberam “dvoma prstekmi” pecivo. Vyslovene len to co beriem, tak toho sa dotknem. Mne zase pride uplne ustrelene voci prirode pouzivat jednorazove rukavice. Ked su klieste, nemam problem, naberam nimi.
@katulienkax Neviem či si niekedy vytiahla päty zo Slovenska ale bežne v zahraničí sú pri pečive nachystané také "klieštiky" ktorými si pečivo hodíš rovno do sáčku.
Robili rozbor baktérií, ktoré sa nachádzajú na držadle nákupného vozíka a na tyčiach v autobusoch.
Nachádza sa tam veľké množstvo baktérií, dokonca baktérie tuberkulózy.
Ak chytáte pečivo holou rukou, aj keď chytáte iba pečivo, ktoré si beriete a pred sebou tlačíte nákupný vozík, tak si môžete priniesť domov dobrú infekciu.
@katulienkax možno takto, kliešťami sa pečivo presunie z boxu do priestoru vedľa kde sa dá vziať rukou.
@done pekne si "palickou" vysuchnes pecivo na bok a vezmes rukou. Ale ma to len lidl. Hofer a ine maju klieste
@done pekne si "palickou" vysuchnes pecivo na bok a vezmes rukou. Ale ma to len lidl. Hofer a ine maju klieste
@guiseppinka no je to taká podberačka, neviem ako to nazvať presne, ale ide o to, že sa pečivo nevyberá z boxu rukami.
@guiseppinka no je to taká podberačka, neviem ako to nazvať presne, ale ide o to, že sa pečivo nevyberá z boxu rukami.
@done ja viem, poznam to, zijem v at a nakupujem aj v lidli. Uprimne sa mi to paci viac ako s kliestami, lebo take chleby je celkom sranda vybrat s kliestami, aby nepadol..
@katulienkax kliestami 😂 este len vtedy to zacne byt nechutne, kazdy druhy kus na zemi, a sup s nim naspat 😂
@katulienkax budú na to kliešte ,v niektorých obchodoch sú aj kliešte a aj rukavice
Poprosila by som obchod aby dal kliešte.. je vrcholne neekologicke, dať si na ruku rukavicu kvôli pár rožkom a rozčuľuje ma, že nie všade majú kliešte na pečivo.. preto ho rada kupujem v bille, lebo tam ho majú, tak isto v každom obchode v Rakúsku.. inak beriem pečivo cez sáčok a následne ho otočím okolo vybratého pečiva..
Poprosila by som obchod aby dal kliešte.. je vrcholne neekologicke, dať si na ruku rukavicu kvôli pár rožkom a rozčuľuje ma, že nie všade majú kliešte na pečivo.. preto ho rada kupujem v bille, lebo tam ho majú, tak isto v každom obchode v Rakúsku.. inak beriem pečivo cez sáčok a následne ho otočím okolo vybratého pečiva..
@jana_eyre_2 to iste robim aj ja. Alebo si vyberam iba tie peciva, ktore chcem. Aj ked je pravda, ze je to celkovo malo a na svk veeeelmi zriedka. Sialene mi vadi to mnozstvo sackov. Sacky v at su papierove
Nie? Ja to vidim bezne. Maly ci velky obchod. Vzdy nahlas poviem. ,, dobree toto obchytkane si neberem" a zoberem si ine. Ako isto aj niekdo to chytal bez rukavic, ale co uz
Najčastejšie pečivo beriem priamo so sáčkom, a pečivo si zabalím do neho. Niekedy aj, ako bolo hore napísané "dvomi prštekmi" a naozaj sa nijakého iného nedotknem... Keď beriem viac druhov, dám si rukavicu.
A raz som bola počastovaná titulom "svyna", lebo som zobrala posledné tri koláčiky iba rukou, nič iné len a len toto, zobrala som všetky a ničoho iného som sa nedotkla. Tak neviem, či to bolo preto, lebo som zobrala všetky, alebo preto, že to bolo rukou 😀
Ak niekto berie ten kusok ktory chyti, tak je to ok, resp je to len jeho problem, on musi vediet, ci ma ciste ruky alebo ci sa v r.iti sparal 😅 zas tie rukavice tu nie su extra dlho, aby si aj mladsie rocniky nepamatali, ze to islo aj bez nich a nikomu nic nebolo. A nemusime sa bavit o tom, kde vsade uz tie rozky boli a co vsetko je uz na nich nalepene od vyroby, cez prepravu az po tvoj nakup. To netusis kolko mysi po nich prebehlo, kolkokrat ich niekto okaslal alebo okychal, kde sa vysypali na podlahu…
Ano, poviem vtedy: pani, na dajte si rukavice
@katulienkax my zijeme v zahranici a tu su aj sackove rukavice a aj take klieste. Ja beriem stale klieste. Ale najcastejsie chodim do pekarni a tam Ma obsluzi priamo predavacka. Tam maju ten Chlieb v rukach Len pekar a predavacky.
ja mam brutal stastie na "obchytkavacov " peciva! no vzdy nejakeho stretnem🙈. normalne slusne poviem,aby to laskavo nerobili.nech si zoberu rukavicu.ze je to nehygienicke.ale pravidelne mi dotycni vynadaju a som vybavena🤣🤣🤣. neda mi to neupozornit.
Keď tu píšete že nepoužijete rukavice lebo to čo chytíte si zoberiete. Ak natrafíte na suché pečivo zoberiete si ho aj tak? Aj keď sa už nedá jesť ale teda už ste ho chytili?
Tak to ti ani nejdem pisat,co som pozazivala na brigadach v pekarnach. Uz tam to obchytaju kadejaky ludia,ktorym hygiena nic nehovori. Nechcem sa nikoho dotknut,ale robia tam ludia za minimalnu mzdu,jednoduchsi ludia a tak sa aj spravaju. Ja som pocas brigad a aj dlhe mesiace potom nejedla ani chlieb.
Ja keď kupujem kaiserky, tiež niekedy vyberám holými rukami, ale chytím len tie, ktoré kupujem.
@bielasovicka a potom to aj zješ? Ten nákupný košík držalo pred tebou toľko špinavých ľudí a s takými rukami chytíš svoje pečivo a zješ....? To je nechutné
Chodim do obchodu, kde su pri pecive take tie naberacky. Ale.par krat sa mi stalo, ze boli pri mne ludia, ktori naberali rikami. Mala.som vtedy pri sebe aj 8 rocnu dcerku a hovorim jej:,, pozri, takto vzdy naberaj pecivo, vezmes tieto kliestiky, alebo si das.na ruku sacok a.naberies,, no prebodnut pohladom ma sla.ta pani vedla mna. 🙂
Akoze nevadi mi to az tak, ked si naberu rukami, pokial nie su chori a nekaslu rovno do peciva, hlavne starsi uchrchlani chlapi si to akosi neuvedomia......

Ja zijem v bratislave a tu bohužiaľ často vidím rôznych ľudí z rôznych vrstiev naberať pečivo holými rukami a predtým drzali špinavý vozík. Často pečivo aj ochytajú a vyberajú si. tiez mi je z toho ma grc a je to nehygienicke.