Ako reagovať na otravné a klebetné susedy?
Som žena na rodičovskej, s malým teraz chodím často vonku, žijeme v Košiciach, v susednom panelálu sú však 4 staré babky klebetnejšie ako v Slunce seno. Aj dnes ma s malým stopli, že vraj nejaká tetka ma volala do pravoslávneho chrámu (wtf), či tam chodím, a ak nie, tak kam, a potom to už šlo.Milión otázok o našom súkromí, aj keď som už odišla k nášmu vchodu, počujem, ako to rozoberajú.. Absolútne bez rozpakov komentujú všetko par metrov odo mňa. Čakali sme s malým na ocka, tak sa tomu nedalo vyhnúť, a jedna z tých babiek mala ešte drzosť prísť a pýtať sa ďalej.... Nie je to prvý raz, najmä ona je dosť otravná a asi sa dosť nudí, lebo sa do mňa stará za každým, keď ma vidí... Raz ma už nastala, dávala mi nevyžiadanej rady, skrátka som sa rozlúčila a šla preč, ešte zanou volala, ako sa nám tu býva... Viem, že sú to blbosti, ale fakt nechápem, prečo by si nejaké babky mali vymýšľať, kde má videli, a starať sa do môjho súkromného života, počnúc tým kde pracuje muž, či ešte dojčím až po komentáre na meno nášho syna, ktoré sa im nepáči. Ako ich stopnúť, ako sa im vyhnúť? To sú typy, ktoré sú schopné volať za človekom cez celú ulicu alebo za ním len tak prísť, také typy by som čakala skôr na dedine.
Ahoj, normálne jej/im pri stretnutí povedz: ,,Dobrý deň, prepáčte, rada by som s vami prehodila pár slov, ale straaašne sa ponáhľam, dovidenia!,, A bez slov svižným krokom odíď, prestane ich to baviť, ak to urobíš pár x. Ale vôbec by som sa nad tým netrápila, veď nie si povinná rozoberať svoje súkromie s cudzími zvedavými osobami...
@takajedna nijak. Prejdem a nevšíma si ich. Mne je úplne u (tam, presne tam) co kto klebeti, s kým a o kom.
A s takými ani nedetujem, takže ani nemajú námet na debaty o mne. Klebetne susedy pozdravím, aj to len tie co bývajú v našom vchode ale žiadne debaty s nimi nevediem. Zo zasady ani o počasí.
@viestta a to keď na teba rozprávajú, ich surovo ignoruješ? A hoci im námet nedávaš, to neznamená, že o Tebe neklebetia a niečo si nevymýšľajú, ja som tiež len zašla, že nejaká tetka ma volala do pravoslávneho chrámu a ešte tam aj chodím... Ja ani netuším, kde je 🤷♀️ je to taká somarina, ale keď si vymýšľajú také somariny, ktovie čo ešte.
@takajedna To aj my toto mame. Ked sme kupili byt, tak suseda prisla, ze ci moze pozriet ako sme prerobili, ale sme ju nepustili, kedze ja som akurat zo sprchy vysla. My mame vela starych v panelaku a hej staraju sa, ale vacsinou su v poho, prihovoria sa, hlavne chlapi. Zeny su mrchy falosne...samozrejme my vsetko robime zle, oni robili najlepsie.
nečitala som to celé vôbec ale reagovala by som satirou alebo tzv anglickym humorom a usmevom, su to proste kravy a to nezmeníš nijak
@takajedna mali sme klebetnu susedu. Vždy som sa ja prvá pozdravila, niečo povedala/opýtala, tak aby nemala šancu sa mňa pýtať. Doslova, aby som ja ju nepustila ku slovu napríklad ako vám je fajne vonku, lepšie sa sedí ako dnu. Postupne som ju ignorovala. Ak by sa mňa pýtala ako sa mi tu býva, tak by dostala odpoveď, že keď tu býva, tak vie ako sa tu býva.
@takajedna áno, isto klebetia o mne. To je ta co sa s nami nebavi😃
Ak sa prihovoria odpoviem holou vetou, odchádzam. Žiadne rozhovory, žiadne debaty. Ja na toto nemám čas. Bola jedna obzvlášť vtierava, tej som rovno povedala, že nemám čas na jej reči. Áno, som možno drzá, ale ja tomu hovorím, sebeobrana.
@surama toto akože vážne ?? Ja by som strašne vybuchla keby nejaká tetka len tak zaklopala že chce vidieť ako sme prerobili 😁😁😁 toto nepochopiiiim 🤯 ja som si u nás na dedine všimla že väčšinou sú najzakernejsie a najhoršie klebety rozširujú vdovy ,alebo ženy chlapov čo väčšinu dňa vysedávajú v krčme . Proste akokeby ty dochodkyniam preplo a len riešia a ohovárajú všetkých . Mne raz jedna suseda povedala že nikdy nebudem mať deti (bola som vydatá už rok a ešte som nebola tehotná )...hrozne sú niektoré
@zazrak1991 😁😁😁 to mi pripomenulo jednu kolegyňu pred r dôchodkom, vykričala sa na mňa kedysi pred ostatnými, že ja sa nikdy nevydám (úplne bez súvisu, išli o to, že jej prekážalo niečo pracovné, bola som hierarchicky vyššie, hoci som jej mohla byť dcéra, keď mala zlú náladu, bola dosť drzá, aj na šéfa sa vedela vyziapať, a ten mlčal ako zakríknutý chlapec). Keď som kolegov zoznamovala s vtedy snúbencom, tá kolegyňa opäť pred všetkými povedala, že teraz musí zjesť kefu, lebo sa s ostatnými stavila, že keď ja sa vydám, tak to spraví. A potom mi hneď dala nejakú nevkusnú sošku hrdličiek, že vraj svadobný dar 🤷♀️🤦♀️😁😁😁😁
No a teraz baby, ruku na srdce. Vy ste nikdy o nikom neklebetili? Áno, tie dôchodkyne na to majú viac času ako zamestnané matky, ale čo sa deje napríklad na ihriskách, to je porovnateľné. Vieme co sa deje v babských kolektivoch, medzi kamoškami... Už v škôlke klebetime. Netvarme sa, že sme lepšie.
@takajedna prepacte, nepoznam vas, cudzim ludom nehovorim o svojom sukromi
Ja bývam na dedine a vždy keď chcem ísť na prechádzku,musím prejsť s deťmi okolo domu jednej susedy,73 ročnej. Často sedí vonku bo má mačky,je to slobodná dievka a fajčí si tam. Klebetí o susedoch, malému vždy uteká po čokoládu a je neodbytna vo všetkom, furt mudruje. No ani sa mi z dvor nechce ísť a vyhýbam sa jej. Otravná je jak rit. Ale tiež to neviem ako ty, že keď povie a spýta s dačo, neviem ju ignorovať.
@viestta predstav si, na ihriskách neklebetím a na klebety v práci som sa snažila reagovať zmenou témy alebo zastanim sa toho, koho ohovárali. Ale jasné, pred rodinou si človek občas neustráži jazyk 😁 klebety nemám rada, vlastne sa mi hnusia, snažím sa ich pôvodcom vyhýbať, ak sa dá
@viestta Tak vies, je rozdiel poklebetit a rozdiel, ked ta cudzi clovek - suseda zastavi a spoveda do detailov a chce o tebe vsetko vediet. A ako som pisala vyssie, ked k nam dosla suseda, ze chce kuknut byt ako sme prerobili a pritom to bol pre mna totalne cudzi clovek. Ja so starymi ludmi rada porozpravam, ale normalne. A ked sme sa nastahovali, tak sme nechodili zvonit ludom ake maju byty 😂
@zazrak1991 keby len ako ste prerobili.... mne raz zvonil telefón, že čísl majú od susedov, že v dome nebývame a či ho predávame. tak som odpovedala, že možno v budúcnosti, teraz nie. a ona, že nevadí, kedy by mohli prísť na obhliadku 😀 tak reku ja nič nepredávam...
Jemine ja takéto osoby neznášam 🙄.. mne pomáha nezastavovať, pokračovať v chôdzi, sem tam prikývnuť počas chodu a ísť ďalej... Minule som synovi vonku na chodníku obúvala korčule a už ma jedna babka lapla, nedalo sa ujsť tak už spovedala 🙄🙄 ... Úplná čerešnička bola, keď na 10r. syna kývla hlavou a utrúsila priamo pred ním, že mu treba strojček 🤦🤦🤦 (podotýkam, že zúbky má pekné rovné, len má predkus. Strojček riešime už dva roky a konečne tento rok sa ho aj dočkáme. No synovi to určite padlo vhod, že takto jeho zuby komentuje náhodný okoloidúci 🙄 niektorí ľudia by sa fakt mohli spamätať). Našťastie už mal syn korčule obuté, tak som ho len postavila a odišli sme.
@maribell hej, to si človek poznámky na svoj vzhľad užije... Nás sa zas tie spomínané susedy často zvykli zo začiatku pýtať (ako by sa dohodli), či je to chlapček alebo dievčatko. Podotýkam, že syn chodí väčšinou v chlapčenských farbách typu modrá, zelená, sivá, do toho žltá, ktorá sa nám jednoducho páči... Možno už dobre nevidia, neviem, ale raz ma to už naštvalo a jednej som sa spýtala, že čo myslí, keď je bábo oblečené celé v modrom, a ona na to dala takú perlu, že ona ma tie časy za sebou, už si nepamätá 😂😂😂. Iná sa to snažila zachrániť hláškou, že je pekný ako dievča 🤷♀️. Apropo, náš chlapec vyzerá ako normálny chlapec, ani vlasov veľa nemá, aby ich to mohlo pliesť.
@zuzanka.zuzu to je iná káva 😁

@takajedna preklep, ona volala, ako sa nám býva, doslova za nami chcela vliezť do vchodu.