icon

Ako reagujete na zbierky do pokladničiek?

zade
18. júl 2012

Mamicky ako reagujete na verejne zbierky, ked Vas kdekolvek na namesti oslovi dobrovolnik a ziada si drobny prispevok pre onkologicky chore deti?
Som pomerne zohrorcena, nakolko v mediach prebehlo mnoho informacii podvodnikoch a pod.
Dnes som mala opat takuto skusenost, dokonca 3krat stale na inom mieste- mam pocit, ze mamicka tlaciaca kocik je tou najlepsou volbou. Neviem, nemam rada ako mi nazeraju do kocika s vycitkou..... Osobne s MM prispievame elektronicky (sporadicky), ale toto ma doslova obtazuje. Ako reagujete? Dakujem za nazor.

Strana
z2
nela82
19. júl 2012

@michaela.g presne ako pises..oni vycitia kto sa ich obava 😅 Raz pri lidli stali tri zeny-kazda jedna mi strcila krabicu so slovami prispejte...ked som im vsetkym povedala,ze nedam nic,kedze viem ze su podvodnicky a takto verejne klamu-nas ludi a na ukor chorych deti...este sa rozculili na mna..no nedala som nic a ani nedam.
Uz sa mi stalo,ze ma zastavili mlade baby s krabickou-ked som sa spytala na co konkretne zbieraju a kto za tym je-ostali prekvapene a nepovedali nic..hladali v papieroch a ani len netusili co je to za zbierku 😕 Boli v tom tusim nejake lesy..no nic blizsie mi nevedeli povedat-preukazat sa 😕

hadassah
20. júl 2012

v žiadnom prípade. Tiež som rozhorčená, pociťujem to ako nepríjemné otravovanie, lebo cez pešiu zónu v meste nedokážem prejsť bez atakov ľudí s pokladničkami. Prispievam pravidelne na Dobrého anjela sumou, ktorá je mi pripočítaná do faktúry. Okrem toho len na deň narcisov a podobné veľké a známe projekty a to tiež len sms-kami. Na otázku, či neprispejem, vždy odpoviem "ďakujem, už som prispela".

lussy23
20. júl 2012

priznám sa, že vždy som tam dačo hodila, lebo potom by som mala výčitky, ale teraz som dohodnutá s jednou pani, že keď bude čas, pôjdeme potešiť nejaké choré deti ,tka vžd ypoviem, že ja tam idem osobne, potešiť ich.. ,
Nezarábam, ale keď budem, samozrejme, cchem pomáhať, ale budem využívať len overené nadácie ako je želaj si, Dobrý Anjel, aj to by som radšej šla osobne za tými deťmi.

anika11
26. júl 2012

na ulici neprispievam.mozno na den narcisov par drobnych,co najdem po vreckach. Ja posielam do Dobreho anjela,tam si mozete presne pozriet kazdy mesiac komu peniazky isli a vzdy odchadza cela suma,ziadne poplatky organizacii ani nic podobne.Odporucam si pozriet ich stranku 😉

malapepka
26. júl 2012

Na "narcisy" prispievam pravidelne. Párkrát som prispela aj pouličným na detskú onkológiu, ale len takým, ktorý mali "odmenu". No nie kvôli tej záložke či pohľadnici, takých somarín mám doma habadej, ale bola to pre mňa akási záruka, že podvodníci si prezenty vyrábať nebudú. Či? Ak sa mýlim, opravte ma, lebo toto bol jediný môj ťahák, či mám alebo nemám prispieť. (Vždy si spomeniem na tie detičky a ich rodiny, ako sa trápia, preto ich nechcem kategoricky odmietať, ale ktorí sú to tí praví?)

digysa
26. júl 2012

My prispievame cez manzelovu firmu. Mame svoje charitativne organizacie, kde prispejeme slusnou ciastkou kazdy rok.

TIez dam obcas zobrakovi do ruky nejaky ten dolar, ak napise na tabulku pravdu: " dajte mi na pivo" 😅 😀

Strana
z2