Ako riešiť neporiadok hostí počas pobytu?
Dobrý deň,
mam skôr otázku pre ubytovateľov, resp. aj pre hostí, co využívajú ubytovanie na súkromí, v chatách, apartmánoch.
Ubytovatelia pri ubytovaní poviete hosťom, že hen tam je smetna nádoba, odpad sa triedi aspoň základ plasty, sklo.
Ako ja nedokážem pochopiť ako niekto pri týždňovom pobyte dokáže skladovať smeti v štúdiu kde býva celý týždeň. Práve teraz mi odišli po tyzdni hostia - rodina v kúte uložený mech smeti, podotýkam aj si varili.
Okolo smetnéj nádoby chodili každý deň, vždy keď odchádzali z dvora a nevyniesli ani raz. Smetné koše v štúdiách mam schválne maličké aby to tam ľuďom nesmrdelo, aby sa im veľa smetí nezmestilo. A i tak ja neviem ci si kúpia mech na smeti a skladujú to tam.
Tiež sme chodili po súkromí a chatách, považovali sme za normálne, ze sme smeti vynášali a triedili. Nemuseli nás na to ubytovateľia upozorňovať.
Mne to príde urazajuce hovoriť hosťom, tam je konva vynasajte smeti, ved by to mala byť samozrejmosť.
Ako jasne, vysvetlím im kt. kľúč je k čomu a ako použiť ovládačku k bráne, to im mam hovoriť, že smeti triedte a konvy sú pri bráne?
@simsalabim smeti boli v sáčku otvorenom,...
@zalka ok, tak tito boli humusaci. Akebo ta “vychovavali” - aha, nedala si sacok! A ty mas z tejto diskusie par odporucani… v kazdom pripade, dalsia diskusia o tomto je uz zbytocna.
@zalka ok, tak tito boli humusaci. Akebo ta “vychovavali” - aha, nedala si sacok! A ty mas z tejto diskusie par odporucani… v kazdom pripade, dalsia diskusia o tomto je uz zbytocna.
@simsalabim mňa vychovávať? Hm.. Ta co chcem komu dokázať a budem v smradiku spat... Parádna logika
@simsalabim mňa vychovávať? Hm.. Ta co chcem komu dokázať a budem v smradiku spat... Parádna logika
@zalka darmo v tom budes hladat logiku. To ako ked ides v rychlom pruhu maximalnou povolenou rychlostou a nejaky blbec ta predbehne a potom zamerne prudko zabrzdi, ze mu takmer skoncis v kufri. Lebo ty “brzdis” jeho. Pre neho to logiku ma.
@simsalabim mne to presne napadlo, že jej chceli niečo naznačiť
@zalka darmo v tom budes hladat logiku. To ako ked ides v rychlom pruhu maximalnou povolenou rychlostou a nejaky blbec ta predbehne a potom zamerne prudko zabrzdi, ze mu takmer skoncis v kufri. Lebo ty “brzdis” jeho. Pre neho to logiku ma.
@simsalabim tak si to užili so smradikom... Ich bordel
@simsalabim tak si to užili so smradikom... Ich bordel
@zalka pozri, uz to neries a pre buducnost zabezpec tie sacky.
Takže ty riešiš 3 hostí za desať rokov, čo nevyniesli smeti? Ok, nemusím rozumieť vsetkému.
pozri napady mas: ja byt tebou napisem jasne pravidla k ubytovaniu a určite dam sačky do koša...hotovo....a inak mna zas udivuje, že niekto dokaže kvoli 3 hostom založiť diskusiu na MK a venovat tomu tolko casu.....kebyze mam ja dat na MK vsetko, co ma udivuje, tak ma tu mozu zamestnat na fulltime:D
Neverím, že táto téma ešte žije a ma 9 strán 😂.
pozri napady mas: ja byt tebou napisem jasne pravidla k ubytovaniu a určite dam sačky do koša...hotovo....a inak mna zas udivuje, že niekto dokaže kvoli 3 hostom založiť diskusiu na MK a venovat tomu tolko casu.....kebyze mam ja dat na MK vsetko, co ma udivuje, tak ma tu mozu zamestnat na fulltime:D
@sorciera24 áno to co som chcela to som zistila... A ostatný balast od osôb, kt. len mali potrebu sa vyjadriť neriešim.
Hm my sme asi moc slusni, lebo nam ked povedia, ze triedit, tak triedime a priebezne vynasam… ludia su fakt divni.
@simsalabim jj... a my teda okrem ineho posrate plienky vzdy hadzeme najneskor po 24 h von do kosa... aj ked odchadzame, nenechame to hostitelovi, kedze je to priserny puch...
My sme asi az prilis slusni,lebo nikto nam nic vysvetlovat nemusi,smeti triedime,vynasame a este som aj dokupila vrecka naodpad,lebo pani si asi myslela,ze jeden 30l kos nam vydrzi na 10 dni 🙈
Ja na dovolenke triedim, aj ked nemaju kos na triedenie. Kupim vrecia, ak tam nie su a triedim. Neviem preco, ale nejako mi nejde hodit napr. plast do komunalneho odpadu, jednoducho nejde , aj som skusila 😤 ale musela aom.vybrat a hodit do vreca 🙈🤣 Ale, nevynasam kazdy den, lebo vlastne nie je kam, ked oni netriedia, zasa plast a papier nesmrdia a my na dovolenke nevarime
Ďakujem všetkým za názor, v podstate musím začať každému pri ubytovaní davat inštrukcie i co sa smeti týka.
Potom to polovica vezme ako sikanu, druhá povie ze to chcú mať písomne a i tak si to neprečítajú.
😁
@zalka keď dospelým ľuďom musíš hovoriť, že majú vynášať smeti tak to je hanba tých ľudí. My sme boli 2 rodiny(2 malé deti v plienkach),fľašky sme dávali pri sporák, plienky do sáčku a tak do nádoby - vôbec sme nehadzali do malých košov. U nás v kuchyni boli len obaly od sladkosti takže to som vyniesla až na konci, v spoločnej kuchyni kde sa varila sme vynasali kos niekoľkrat za pobyt,ale nesmrdelo nic.
@ibrunova zopakujem tretí krát, že všetko povedať co mam na srdci. Pol hodinovú inštruktáž... Aby som vysvetlila všetko, co kde ako...
@zalka zistila si, že más dať inštruktáž, ale do nemoty omieľané sáčky, ktoré ti odporučilo 90 % diskutujúcich poctivo ignoruješ. 3 hostia nevyniesli, to sú možno tie 3 sáčky, ktorým sa tak urputne brániš. 😃Táto sáčková diskusia sa podľa mňa zapíše do histórie MK. Taký Igor Rataj možno prevezme tvoj spôsob riešenia košov do svojich zariadení.😃 Lebo prisahám, naposledy som kôš bez sáčku našla v zariadení ROH.
@zalka zistila si, že más dať inštruktáž, ale do nemoty omieľané sáčky, ktoré ti odporučilo 90 % diskutujúcich poctivo ignoruješ. 3 hostia nevyniesli, to sú možno tie 3 sáčky, ktorým sa tak urputne brániš. 😃Táto sáčková diskusia sa podľa mňa zapíše do histórie MK. Taký Igor Rataj možno prevezme tvoj spôsob riešenia košov do svojich zariadení.😃 Lebo prisahám, naposledy som kôš bez sáčku našla v zariadení ROH.
@anonym_023258 diskutuj si ďalej... Téma nebola o sackoch... A u seba doma každú smietku bal samostatne do sacka... Ja ti v tom brániť nebudem a do mňa sa nestaraj. Opakujem sa, téma nebola o sackoch... Bola o zápachu...
@zalka je to prejav kultúry konkrétnych ľudí. Práve sme vrátili z dovolenky v Chorvátsku a bola som dosť v šoku, že sa tam odpad netriedi. Dokonca som videla ako Češi hádžu do odpadu aj plastové fľaše, ktoré sa už v Chorvátsku tiež vracajú (normálne som už bola naštartovaná, že pod rúškom tmy ich odtiaľ zoberiem 🙈 ) Na pláži tiež, ľudia normálne vyhadzujú plechovky, fľaše. My sme pekne oddelili všetky vrátne, a tie, čo sme so Slovenska priniesli tak sme sa s nimi aj vrátili 😏 Okrem pocitu, že aspoň trocha odľahčíme bordel ktorý vytvárame aj preto, aby to videli naše deti. Správajú sa rovnako a rovnako ich také správanie prekvapí.
Syn pozoroval pána, ktorý chodil každý deň okolo smetných košov popri promenáde na motorke, pri každom sa zastavil a povyťahoval odtiaľ vratné fľaše. Pozorovali sme ho nenápadne a komentovali, ako dobre, že aspoň takto si prilepší, aj pomôže životnému prostrediu, rozprávala som mu ako sme si ako decká takto privyrobili na zmrzku, keď sme niekde našli v kríkoch fľašu od piva 😁... a syn podotkol- no, ale na motorku má. A ja mu na to- veď možno práve preto 😁 Ak je niekto takto šetrný, má to nastavené v každom svojom konaní, míňaní, využívaní prostriedkov 🤷🏻♀️
Mimochodom, dnes mi písala pani z ubytovania, a ďakovala, že tak uprataný apartmán po hosťoch ešte nenašli. Áno, upratovanie sme mali v cene, ale ten pocit, že sme sebe aj tej našej krajine nenarobili hanbu, za to stojí 😊
Ľudia, fakt sa snažte správať zodpovedne, slušne, všade kde prídete, čo urobíte/neurobíte. Tajomstvo je v detailoch. Tá energia, ktorú tam zanecháte, sa bude posúvať ďalej. A hádam sa veci začnú meniť.
@zalka je to prejav kultúry konkrétnych ľudí. Práve sme vrátili z dovolenky v Chorvátsku a bola som dosť v šoku, že sa tam odpad netriedi. Dokonca som videla ako Češi hádžu do odpadu aj plastové fľaše, ktoré sa už v Chorvátsku tiež vracajú (normálne som už bola naštartovaná, že pod rúškom tmy ich odtiaľ zoberiem 🙈 ) Na pláži tiež, ľudia normálne vyhadzujú plechovky, fľaše. My sme pekne oddelili všetky vrátne, a tie, čo sme so Slovenska priniesli tak sme sa s nimi aj vrátili 😏 Okrem pocitu, že aspoň trocha odľahčíme bordel ktorý vytvárame aj preto, aby to videli naše deti. Správajú sa rovnako a rovnako ich také správanie prekvapí.
Syn pozoroval pána, ktorý chodil každý deň okolo smetných košov popri promenáde na motorke, pri každom sa zastavil a povyťahoval odtiaľ vratné fľaše. Pozorovali sme ho nenápadne a komentovali, ako dobre, že aspoň takto si prilepší, aj pomôže životnému prostrediu, rozprávala som mu ako sme si ako decká takto privyrobili na zmrzku, keď sme niekde našli v kríkoch fľašu od piva 😁... a syn podotkol- no, ale na motorku má. A ja mu na to- veď možno práve preto 😁 Ak je niekto takto šetrný, má to nastavené v každom svojom konaní, míňaní, využívaní prostriedkov 🤷🏻♀️
Mimochodom, dnes mi písala pani z ubytovania, a ďakovala, že tak uprataný apartmán po hosťoch ešte nenašli. Áno, upratovanie sme mali v cene, ale ten pocit, že sme sebe aj tej našej krajine nenarobili hanbu, za to stojí 😊
Ľudia, fakt sa snažte správať zodpovedne, slušne, všade kde prídete, čo urobíte/neurobíte. Tajomstvo je v detailoch. Tá energia, ktorú tam zanecháte, sa bude posúvať ďalej. A hádam sa veci začnú meniť.
@maya_hi ani v BG sa netriedi, človeka to trhá triediť no nemá kde.
Ale zase veľká firma v BA zamestnanci triedili a príde upratovačka a všetko zosype do komunálu. Tak prestali triediť. Čiže to je všade. Vždy záleží na ľuďoch.
Normálne napísať manual, ze sa podľa Vašich pravidiel triedi a hotovo. V zahraničí sa mi viac krát stalo ze nám napísali presne aj harmonogram co kedy odvazaju a co kde dat.
@viktoriaandrascik nestras, ale po poľskej rodinke pred troma rokmi sme vynášali 4 mechy smeti, a vetrali tri dni... Bolo to strašné.
@zalka Nám sa naopak stalo, že sme sa ubytovali v chatke a našli sme plienky po dieťati v kúpeľni v koši a ešte aj nespláchnutý zachod po cikaní. Tak som volala majiteľke či stihla upratať. Lebo potom som už fakt nevedela, keď neumyla kupeľnu, či vôbec prevliekla periny. A to ja si fakt blbosti ako pavucina na stene a také nevšímam, ale toto bolo teda trošsku dosť.

@zalka my sme naučení separovať. V koši na komunal máme vložené rozlozitelne sáčky. Vezmeme do sebou cestou von. Ale aby som behala s košom hore-dole, a navyše v prázdnom koši veľakrát napr. vyhodím konzervu - smrdí, môže z nej niečo vytiect, potom bude smrdieť celý kôš celý týždeň. Ak ubytovaným poskytnes aj ty lepšie podmienky, väčšia šanca, že budú vynášať smeti... Pri príchode v rámci základných inštrukcií im ukáž sáčky, že tu majú nahradne, ak vynesú smeti.
@lilke za 10 rokov skladovali smeti 3 ľudia... Ostatný asi mali ine podmienky... Keď vynášali smeti...