icon

Ako riešiť problém s neprevzatou objednávkou a poštovným?

28. okt 2024

Ahojte, dostala som sa aj svojim zavinením do takej situácie, že som si objednala z eshopu oblečenie pre dcéru, avšak som urobila preklep v tel.čísle a kuriér mi to nevedel doručiť. (čo som sa dozvedela až dnes od e-shopu) Myslela som si, že mi balík ani nebude doručený, a dcéra súrne potrebovala nové legíny, tak keď sme už boli na nákupe v Tescu kúpila som jej aj niekoľko. Je tomu už takmer dva týždne od odoslania tovaru, dnes som kontaktovala eshop, že teda mi balíček nebol doručený, a teda že či mi môžu vrátiť peniaze. Tak som sa dozvedela o tel.čísle, že som mala preklep. Jedná sa vlastne o to, že mi pani oznámila, že mi vrátia peniaze ale bez poštovného a stiahla si poštovné dvakrát.
Viem že pokiaľ vraciate tovar na e-shop, teda odstupujete od zmluvy, e-shop je povinný vám vrátiť aj sumu poštovného, ktoré ste zaplatili. Neviete ako to je v tomto mojom prípade?

maranco
•
28. okt 2024

Teraz chceš aby za tvoju chybu platil niekto iný a nie ty?

sense
•
28. okt 2024

Pozri sa aké podmienky má konkrétny e shop.

patka06
•
28. okt 2024

Nevieme aké podmienky má daný eshop
Všeobecne má eshop právo žiadať úhradu nákladov na dopravu, tam aj späť

slavomira236
•
28. okt 2024

Tak poslane to bolo aj tam aj spat..ze siala preklep je tvoja chyba treba si to pozriet pred odoslanim objednavky

hipuska
•
28. okt 2024

U teba zjavne došlo k porušeniu kúpnej zmluvy. Ty si od zmluvy nepodstúpila... väčšinou sa to robí pisomne/alebo cez eshop. Takže e-shop má právo si stiahnuť náklady za poštovné, nakoľko v tvojom prípade išlo o neprevzatie zásielky.

muchotrafka298
•
28. okt 2024

Vo vacsine eshopov ak platis za dopravu, tak tato suma ti nie je vratena pri vrateni tovaru /napr. zalando lounge/. Dostanes naspat len sumu za tovar.

didush27
•
28. okt 2024

Prečítaj si podmienky, s ktorými si súhlasila pri potvrdení objednávky. Tam isto je napísané ako je to s poštovným pri vrátení. Je to bežné, že eshop si účtuje aj spätné poštovné.

luliu
•
28. okt 2024

Určite nie je eshop povinný vrátiť ti aj poštovné

sense
•
29. okt 2024

@muchotrafka298 pri Zalando Lounge ak vrátiš celú objednávku ti vrátia aj poštovne. Aspoň kedysi to tak bolo

muchotrafka298
•
29. okt 2024

@sense v poslednej dobe som vracala viacero veci a postovne mi nebolo vratene. Ale to som neriesila, lebo to boli drahe veci, cize tie 3 EUR ci kolko to bolo nech si nechaju.

sense
•
29. okt 2024

@muchotrafka298 no viem že bolo tak si si zo zásielky nič nenechala, čiže komplet šlo všetko na späť vrátili aj poštovné ale keď som si napr jednu vec nechala a zvyšok vrátila tak vrátili peniaze len za vrátený tovar, ale ako píšem ja som už hádam aj dva roky odtiaľ nič neobjednavals.

sara07
•
28. nov 2024

je fakt že smutné že niekto chce aby zaplatil za cudziu chybu, ty si neodstupila od kupnej zmluvy - to by si mohla vtedy ked by si to prebrala a vratila tovar , vtedy by si platila len za zaslanie spätné tovaru , čiže 1x poštovné
ty si neuviedla správne údaje