Ako riešiť problém s vlhkými stenami v dome?

lussinka7492
9. jún 2020

Ahojte

Riešili ste niekto vlhké steny v rodinnom dome? Ak áno ako a koľko vás to vyšlo? Začali nám vlhnut steny pod oknami v dvoch izbách

maxxim
9. jún 2020

@lussinka7492 ahoj, zacnime hladať najprv po príčinách, az potom riešiť čo z toho nastalo.
Takže je dom dobre vetraný? Je zatepleny? Ako, a akou metodou, ako je dom stary? Je to bungalov? Vykurovanie je ake? Rekuperacia...je toho viac než dosť, no riešenie býva lacnejšie ak by ti stacilo mat odvlhcovač vzduchu ...no problemy býbaju hlavne vtedy, ak sa parozabrany zle umiestna, respekt. Ak sa zle odvedie práca pri zateplovaní, a nazrázana voda steka z parofolie po múroch. Napís ako mate dom rieseny, ako dlho je uz tento problem a kedy nastáva vlhnutie.

buzz5
10. jún 2020

@lussinka7492 ahoj my akurát prerábame starý valkovy dom. Neviem co spôsobuje vlhkosť u vás, no môžu to byt zle za izolované okná, alebo ti múry ťahajú vodu ak tam není dobre zaizolovany základ. Alebo môže byť vlhkosť celkovo v dome ak tam susis prádlo, alebo variš aj celkovo z dýchania sa robí vlhkosť. Keď píšeš ze je to pod oknami zdá sa mi ze to môže mať niečo spoločné s tými oknami, kedy ste ich menili alebo aké sú?