Ako riešite nákupy s deťmi v tejto situácii?
Mam dve deti, su ešte maličké a obe sú na mna naviazané. Nechcú byť ani s manželom keď tam nie som. Zahrajú sa so starými, ale musím tam byt aj ja. Proste náročné obdobie mame. Chcela som ist na väčší nákup, nemám ešte ani jeden darček. Chcela som zbehnúť do pepca, teddi aspoň pre nejaké maličkosti, kúpiť vianočnú dekoráciu. No lenže tam nemôžu deti ist... Covid ešte neprekonali, teda neviem o tom. Takže doklad o prekonaní nemáme, testovať by som ich nechcela dat len kvôli nákupom. Včera starká po strážila na pol hodku, kým som zbehla na Mikuláša co to po kúpiť, no ona vkuse revala za mnou. Nepripadá do uvahy všetko objednať cez net. Nie som ta, ktorá chodí casto nakupovať, možno 1x do mesiaca veľký nákup. Som z dediny, takže za všetkým musím cestovať. Normálne som znechutená, ze aj keď som očkovaná, deti nie sú, tak nemôžu ist somnou a tým pádom ani ja. Mate to podobne?
máš deti na seba nezdravo naviazané, či sa ti to páči alebo nie. Vieš si predstaviť situáciu, že by ťa odviezla sanitka s akútnym zápalom slepého čreva do nemocnice? Deti by sa od plaču zbláznili? Ale nezbláznili. Všetci by to prežili. Treba ich nechávať aj s otcom, nie je to predsa cudzí človek, najprv chvíľu pol hodinu, maximálne, no tak ju prerevú, postupne si zvyknú. Ak s tým teraz niečo neurobíš, čakajú ťa podstatne horšie problémy, ako to, že si nemôžeš ísť nakúpiť.
no do Pepca už nevybehneš😀
@elizabet173 úplne iná situácia, kedy ju ani nenapadne riešiť, či jej deti budú plakať pol hodiny, či pol dňa. Bola som tri dni v pôrodnici a viem porovnať, kedy sa musí odísť od deti a kedy len ich proste nechceš stresovať, keď nechcú byť s nikým.
@tosomja áno je to pravda, nechcem aby dieťa stresovalo, aby revalo z duše... I tak ma problémy so srdiečkom, chodíme ku kardiologovi...
@tosomja aké percento detí nechce byť stále s mamou? Asi veľmi malé, nie? Myslíš, že je pre ich vývoj ok, že nedokážu byť so svojím vlastným otcom? Áno, dala som málo pravdepodobný príklad, ale keby sa niečo podobné stalo vieš aký šok by to bol pre tie deti? Nie je lepšie ich postupne navykať na to že mama nebude nonstop s nimi? Nejde o trojmesačné deti, ale o 2,5 ročné.
@lenkasarka možno by to bolo pre ňu trocha aj odreagovanie v tejto situacii..nikdy nevieš, čo daný človek potrebuje...preto tvoj koment si myslím, že je bezpredmetný, každý sa s touto situáciou inak vyrovnáva...nikomu to nie je jedno, no nijak si jej neporadila v tom, čo sa pýtala.....
chodte spolu aj s manzelom a detmi a nech ta pockaju v aute alebo niekde vonku, nakupis, hodis do kufra a idete dalej... alebo proste vydrzat a ist.. a nech si poplacu chvilu, proste nejak sa naucit deti musia, ze mama nie je suchy zips. Keby si musela ist do nemocnice, k dr... a neviem kde, tak co by ste robili?
Ženy ja neviem či nechápem ale deti nemôžu ísť do obchodu bez testu alebo ?
@dee01 možno keby si čítala ďalej,prečítala by si aj ten,kde som písala,že nech dá dieťa otestovať.
Chapem, mojho tiez neviem nechat s muzom doma, lebo by sa pozabijali. Jedine ked isli niekam do lesa, alebo ho zobral vozit autom, odisli skor ako ja a potom ja na nakupy. Alebo ist v case spanku autom a nech spia v aute ty zatial nakupuj. Moj bude mat 3r o mesiac a odkedy je v skolke sa to praveze zhorsilo, je vsetko len mama a vsade s mamou. Nie ako ti pisu, ze treba zvykat na druhych ludi, z toho len treba vyrast. A nie, nie je to nezdrave, ani psychologa nepotrebujete kvoli separacnej uzkosti v 2,5roku🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ Inak keby idem do nakupneho, tak deti do kocika a hotovo, 2r este nemaju, ja mam covid pass a sbskar ziadne doklady deti pytat nebude.
@lenkasarka nečítam všetky komenty... až tak ma to nezaujíma, čítala som len tvoj prvý..na ten som aj reagovala
@dee01 nevadí veď sa nič nestalo

@loginexistuje zápalim čajové 🤣🤣🤭 aké som mala plány, vyzdobiť celý dom, vonku zábradlie, bránu, okná, stromy 😄😄 americký sen sa rozplynul. Zavesím si na strom rúška z minulého roku 🙄