icon

Ako rodičia a deti zvládali nahlásenie bomby?

kopaskova
7. máj 2024

Ahojte, istotne dnes viaceré maminky a oteckovia riešite nahlásenie bomby na škole kam chodia vaše deti. Zaujímalo by ma ako ste to zvládali, ako to emočne prežívali vaše deti. Či sa báli, plakali, prípadne ako sa zachovali v tejto situácii pani učiteľky.
Je to nová situácia asi pre väčšinu rodičov, tak poďme o tom slušne podiskutovať, čo to vo vás zanechalo.
PS: zaujíma ma táto situácia aj z profesného hľadiska, som detská psychologička.

skeblicka777
7. máj 2024

@mandarinka555 môj syn je ôsmak, samozrejme mali z toho divadlo a bolo to pre nich náramne vtipné, tešili sa, že idú domov, bol doma už pred desiatou. Hovoril, že ich vyviedli mimo areál školy a veruže niektoré deti z prvého stupňa aj plakali a nebolo ich málo.

sisika
7. máj 2024

@kopaskova už je dobre,doma sme to prebrali a porozprávali sa o všetkom-synček má skvelého triedneho,aj úžasnú asistentku-určite by sa o neho postarali,keď by už bol v triede. Tu išlo skôr o to načasovanie,keby sme prišli o 5min skôr,bol by práve dole pri skrinkách kadiaľ všetci utekali k východu. Prezúval by sa.
Triedu majú až na treťom poschodí,takže by ho ten nával žiakov zachytil buď dolu alebo na schodisku.
Tú situáciu by ťažko zvládol.
Pevne verím,že toto sa už opakovať nebude,nielen u nás ale nikde. A že nájdu toho kto tento chaos spôsobil a potrestajú ho/ich.

ibatanecnica
7. máj 2024

@sissy27 na jednej strane ano precitlivena doba. Ved kazdy vie ze sa niekto ''zabava'' ale neviem kolko mate rokiov za nasich cias a ani za cias mojej dcery nic take nebyvalo.

ibatanecnica
7. máj 2024

@kopaskova mne to niekedy pripada akoby ste ten strachbtym detom vsugerovavali.

uhnakova
7. máj 2024

@ibatanecnica už v devädesiatych rokoch bývali v Bratislave hlásené bomby na školách, zažila som to. Nemali sme paniku, tešili sme sa, ze je voľno. Ale fakt že veľmi sme sa tešili 🙂

lakebabe
7. máj 2024

@kopaskova ja si to tiež ako dieťa pamätám tieto hlásenia koncom90 tých a začiatkom 2000 na strednej , aj na ZŠ sme sa potešili , že sa neučíme a išli sme domov. Mne teraz všetci prídu takí viac precitliveli, ale zas doba je iná

simca06022011
7. máj 2024

@luxus10 tak tie emaily musí aj niekto nájsť... boli v spamoch, potom každý chodí k emailu v iný čas... atd
Kto vie kolko ludinich našlo len kvôli tomu, že spam priečinky na základe "informácií" z vonku pozreli..

fiafia
7. máj 2024

@11bodka11 kto si to zoberie na zodpovednosť ignorovať? Aj keď si boli istí nemôžu predsa také varovanie nepreverit. Dobre aj my sme zažili evakuáciu zo školy, boli hlásené bomby ale študentmi co mali strach z maturit. Nežijeme predsa v bubline a vieme všetci čo sa deje aj na školách a rozhodne som rada,že naša škola sa nespoliehala na istotu a radšej pôjdem pre dceru po každý raz hoci aj taxíkom ako risknut hoci aj 0,00001 percento ,že to nieje plány poplach.

hablko2
7. máj 2024

@luxus10 v našom okrese boli všetky správy odoslané v rovnakom čase, ale napr. na škole kde chodia moje deti stihli ráno policajti skontrolovať školu a učili sa normálne. U nás to našla riaditeľka v spame okolo 11:00 len na základe toho, že sa to riešilo v médiách.

ajko2011
7. máj 2024

Ja osobne v pohode. Syn tiež. Je šiestak. O 10:18 mi písal sms, že majú v škole bombu a že sú na dvore. Na edupage nám to prišlo AŽ 11:08 s tým, že si máme prísť pre deti tí ktorí môžu. Že ak niekto nemôže o deti bude postarané. Som doma na rodičáku s ročným tak som pre neho šla. Nechcela ho triedna pustiť samého. 💁

hablko2
7. máj 2024

@pink_lady no, naozaj to bolo v spame u väčšiny škôl v našom okolí… mail bol odoslaný ráno, ale nájdený postupne…

tetapetra
7. máj 2024

@ibatanecnica v 90tych rokoch to bolo úplne bežné.

mmoni89
7. máj 2024

@mamatroch suhlasim,kto by si zobral na zodpovednost tolko zivotov ucitelov a deti aj keby to bola len mala sanca 🙄

janulik2008
7. máj 2024

Pytala som sa malej a ona mi povedala ze pani riaditelka v rozhlase pocedala ze nevh sa zbalia lebo v skole je bomba a ze mala slzy na krajicku ked mama po nu prisla.

gab1sol
7. máj 2024

@zuzana9393 ale vyrástala som v ZA, aj keď išlo o veľku ZŠ (v každom ročníku aspoň 5 tried po cca 30 detí). Ale áno, vtedy sa to asi skôr dialo vo veľkých mestách.

mircalla
7. máj 2024

@taynee @sissy27 Moj syn ma vo stvrtok prijimacky na bilingualny gympel. Pripravoval sa na ne mesiace. Takze tesil by sa len totalny idiot. Ja som extremne vystresovana, ze to bude aj v den prijimaciek.
Dcera je druhacka a vela deti u nej v triede plakalo. Takze take zabavne ako Vam dvom mi to nepripada

luxus10
7. máj 2024

@gab1sol a to je kde v za taka skola? ani karpatska nema taku kapacitu...

taynee
Odpoveď bola odstránená
janulik2008
7. máj 2024

@taynee v tom mas asi pravdu.ja som sa malej pytala ze ako to bolo a ona ze v rozhlase pani riaditelka povedala ze nech sa rychlo zbalia, a idu von lebo v skole je bomba. Hovorila ze prvaci plakali a ze sa aj ona mala slzy v ociach ...

lievocenka
7. máj 2024

Nám prišla správa na edupage, kto môže nech si príde pre deti a ostatné budú podľa stupňa rozdelené a napísané boli miesta kde sa budú nachádzať. Môj syn piatak si myslel, že ide poplach, ktorý sa nacvičuje v školách. Dokonca aj ich triedna učiteľka bola v tom. V rozhlase im povedali len toľko, aby si pobalili veci, prezuli sa a čakali vonku. Syn sa až na základe môjho telefonátu, že príde pre ních teta ( čudoval sa prečo) dozvedel čo sa vlastne deje. Tešil sa, že ide domov. Mladší ( prvák) , ako vyšli zo školy už ho brala švagriná to bral tiež s radosťou , že akurát mali písať písomku, že sa jej vyhol. Ale doma mi vravel, že spolužiačky plakali. Takže u nás to prebehlo celkom dobre.
Ja som bola zas vyzdvihnúť krstniatko ( druhák - na inej ZŠ ). Mali plavecký, tak som preňho bola na plavárni. Od tiaľ chodili deti vystrašené, lebo pani učiteľka im povedala, že v škole je bomba. Počula som ako idú od tiaľ deti a pýtajú sa rodičov, ktorý sa im to snažili vysvetliť. Aj náš sa pýtal, ale jeho skôr zaujímal mobil v škole, ako sa k nemu dostane. Medzitým napísali, že môžme si prísť do školy pre osobné veci a obed. Hneď pri vstupe sa k nám pridalo dievčatko ( štvrtáčka), asi ju poslali pre obed. Vravela, že ako takéto už na škole zažila, ale videla som, že sa bojí. Celú dobu sa držala pri nás ( nepoznám školu a hľadali sme kde vyzdvihnúť obed a ešte sme boli pre veci ), a také otázky dávala ohľadne situácie, že mi jej bolo ľúto... Snažila som sa jej to nejako vysvetliť a odelili sme sa až si vyzdvihla aj ona obed.
Áno, aj za mojích čias bývali takéto poplachy dosť časté. Ale to bola iná doba, v dnešnej dobe zapichne / zastrelí spolužiak spolužiaka, robia sa atentáty a deti to vidia, počujú z TV tak nečudo, že sa boja. Prednedávnom sa u nás strieľalo a moje deti sa báli ísť do školy, lebo to bolo kúsok odtiaľ.

mircalla
7. máj 2024

@taynee Nie, ucitelky to zvladali v pohode. Dcera neplakala. Ja som bola v praci a ani som tam nebola a tiez som bola v pohode. Ide mi o tie prijimacky. Ono vies, su aj citlivejsie typy...

Ano som vystresovana uz v utorok kvoli prijimackam, kedze sa to opakuje a je to za 3 dni druhy raz.
To si ozaj take tupe a sebecke tela, ci to len hras?

taynee
Odpoveď bola odstránená
sheila121
Odpoveď bola odstránená
lucia147852
7. máj 2024

Moja je prvacka. S nadšením mi hovorila že mali v škole fejkovu bombu. Ale na inej škole viem, že nejaké dievčatko sa veľmi balo, lebo pri evakuácii nevidelo súrodenca a myslelo si, že sa mu dačo stalo. Podľa mňa veľmi záleží ako to zvládnu učitelia a či dokážu v deťoch zachovať pokoj

mircalla
7. máj 2024

@taynee Si jednoducho pribrzdena a s nulovou empatiou. Asi nema zmysel ti vysvetlovat, ze tie prijimacky su pre nas dolezite a ked bude na skole nahlasena bomba, tak sa neuskutocnia. Uplne jednoduche. To, ze ty nemas deti, ktore zrovna robia prijimacky - chapem, je ti to u riti, ale aspon neries, comu nerozumies.

zuzanaete
7. máj 2024

To vazne niektore skoly pustili do rozhlasu, ze v skole je bomba???? U nas to riesili ucitelia individualne. V nasej prvackej triede povedala ucitelka, ze je problem s vodovodnym potrubim a pojdu domov. U stvrtaka povedala ucitelka, ze je to cvicenie. Deti nemali stres. Ale viem, ze v jednej tretiackej triede povedala ucitelka pravdu a niektore deti plakali. Ale prvak povedal, ze nejaky starsi ziak prisiel po surodenca a povrdal o bombe. Syn povedal, ze veril pani ucitelke, ze je problem s potrubim a bomba na skolach je sprostost. 🙂 Nasim som potom doma vysvetlovala, ze ucitelka im klamala z dovodu ich ochrany a bezpecia, aby sa nebali a ze az rodicia doma to maju vysvetlit.

taynee
Odpoveď bola odstránená
mircalla
7. máj 2024

@taynee Kebyze nemam deti na prijimackach, moc ma nejake bomby nezaujimaju. Tiez neriesim. Pochopit to je nad tvoje sily, nevadi. Esteze sa zabavas a tesis.

taynee
Odpoveď bola odstránená
lenkasarka
7. máj 2024

@sheila121 😂😂 tá posledná veta má dostala 😂😂😂👍🏻👍🏻