icon

Ako rodičia prehliadajú krádeže detí v obchodoch?

14. jan 2025

Ahojte, dúfam že ma tu neukamenujete . Dlhšiu dobu si všímam v obchodoch prázdne krabičky od detských hračiek (bábik, autíčok a postavičiek) buď vidím v regáloch prázdne roztrhané krabičky kde chýba hračka (postavička) alebo aj väčšie sety kde je poškodená krabica a niečo tam chýba. Je mi jasné že dospelý človek by to nekradol. Preto sa chcem spýtať ako je možné že keď ste s dieťaťom v obchode tak si nevšimnete že domov odchádza s cca 10cm postavičkou alebo že otvára obal ?A prečo keď to zistíte tam buď tú hračku nevrátite alebo ju nezaplatíte ? Ak ste niekto niečo podobné videli naživo (kradnúť nejaké dieťa) budem rada keď sa podelíte o svoju skúsenosť. Dnes som znovu videla prázdnu krabičku od hračky tak už mi nedalo sa nespýtať (už 3 krát za tento mesiac ) .

Strana
z2
petulda333
14. jan 2025

Robila som v obchode a bud si ista,ze kradne dospely

petulda333
14. jan 2025

A doplnim,ano kradli aj deti,ale vacsinou tie z osady. Tie posielali rodicia,dokonca som videla kradnut cca 3r dieta. Starsi uz chodili sami

januska12323
14. jan 2025

To nerobia deti.

jazula
14. jan 2025

To určite nebude o tom, že to ukradne dieťa, čo je tam s dospelým…tipujem žiaľ skôr dospelák, alebo puboši v rámci “srandy”.

renesance80
14. jan 2025

to kradnu aj dospelí pre deti , a práve takí na ktorých by ste to v živote nepovedali , matky s kočikmi, staré nenápadné babky - tie kradnú všade ja ich volám strigy , páni doktori a pod. niektorí to majú ako národný šport

bielasovicka
14. jan 2025

To nekradne deti ale dospely. A hlavne cigáni.

personality
14. jan 2025

To kradnú dospelí, lebo sa im to nechce pre tie deti "také sprostosti" zaplatiť. Svoje deti určite kradnúť neucia.

autor
14. jan 2025

@personality To naozaj?Toto by ma nenapadlo

marca12
14. jan 2025

Tomu ver,ze kradnu dospeli

viestta
14. jan 2025

Napisem ti vlastnu skusenost. Zabocila som do ulicky s kavami a tam dama v zrelom veku a apartnom kostyme presypala nesku z flase do sacka, S bohorovnym kludom vratila pradnu flasu do regala a kavu ulozila do kabelky.
Ja ako predavacka poviem, ze kradnu dospeli a potom ti spratkovia, ktorych rodicia poslu kradnut. Male dieta vezme cokoladu, cukriky a napochoduje za mamou na pokladnu, ked si to vsimne mama zaplati, ked upozornime, ze dieta ma este nieco v ruke ospravedlni sa a zaplati. Tie hracky urcite kradnu dospeli, dieta (ak sa bavime o predskolakoch) este nie take vycurane aby hracky vyberalo z obalu, lebo vie, ze na obale je cip..

rozculena
14. jan 2025

zaujímavé,nikdy som nenašla prázdny obal od nejakej hračky,asi kradli iba plyšákov a bábiky bez obalu

elenka1907
14. jan 2025

Ja som. Na pumpe pristihla 2x to iste dieta, samozrejme ze spoluobčania l... Aj som ho prichytili a babka jeho doniesla tovar spet.

bloger
14. jan 2025

Väčšinou to nerobia deti. Tie zoberú maximálne niečo drobné čo ľahko schová.

petulda333
14. jan 2025

@bielasovicka jojoj to sa mylis. By si neverila kolko ,,bielych,, kradne a kolko z nich su bohati ludia

kavasmliekom
14. jan 2025

Robila som v takej predajni a never tomu, že to robí dieťa.

lucia13022023
14. jan 2025

Môj otec robil dlhé roky SBS v obchode. Kradli dospelí, alebo potom deti z osady.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
nekonecna_katastrofa
14. jan 2025

Chvíľu som pracovala v jednom veľkom obchode s oblečením, aj drahé značky, nie len lacné handry. Dennodenne tam naši SBS niekoho čapli. A často to boli také maminky vyobliekané, vymaľované, mnohé nastajlované ako krásky zo žurnálu, nie že navonok socky. Dokonca s bábätkami v kočíku 🤦‍♀️

mariannka1
14. jan 2025

Áno, robia to dospelí. Robila som v odevoch v rámci hypermarketu a by si neverila, čo som našla pravidelne v kabínke...... obaly od mäsa, dokonca zo zákuskov, v kabáte prázdna fľaša od vodky. Top bol, keď sme zistili, že si vlastne najskôr v nonfoode ukradnú kliešte, potom navyberajú tovar s kódom a v kabínke "odkódujú" a spokojný odchádza preč. Ja som potom už iba vyhadzovala krabice z rôznych vreciek. Častokrát sa tam proste prezliekli, alebo otvorili plienky, preložili do kočíka a to sme nevedeli nijak dokázať ani, lebo už ich mali na kusy. A the Best bol chlapík z party, čo vonku opravovali cestu, tak okrem toho,že pokradol, ešte sa tam aj vymočil

karolinakr
14. jan 2025

@mariannka1 toto by som nezverejňovala ako navod..V Pepcu mi predavacka vravela, ze maju mesačne paletu na odpis..

marianarem
14. jan 2025

Tiez si myslim, ze to kradnu dospeli. Ale zhodou okolnosti som raz bola nakupovat s kamoskou a jej 2.5r dcerou v obdobi vzdoru, plus s babatkom necely rok. Mala bola ako neriadena strela. Behala medzi regalmi, zhadzovala veci z nich, hadzala do kosika, rozbila flasku kecupu..Kamoska sa snazila nakupovat, dohliadat na druhe dieta, do toho sme malu chytali, snazili sa ju spacifikovat. No az vonku sme si vsimli, ze si dole do vozika este stihla napchat malu hracku, takze sme ju vlastne mali ukradnutu, predavacka si nic nevsimla, ani my v tom chaose. Ale vacsinou tie hracky nemiznu takto by som povedala.

aniele
14. jan 2025

No a ja si zase pamätám, ako sa v deväťdesiatych rokoch (vtedy sa rozbehli vietnamské tržnice) chválila suseda z vedľajšieho vchodu, ako lacno obliekla syna (tepláky). A aký je aj on šikovný, keď si len tak pomimo potiahol z pultu autíčko. To je proste povaha. Nečestná. Bez ohľadu na sociálny status, vzdelanie...

bielasovicka
14. jan 2025

@petulda333 no jasne, tomu verím. Ale ja som zatiaľ videla len cigošov kradnúť.

annamivo
14. jan 2025

Mne sa raz stalo, bola som s deťmi v potravinách. Syn cca 6,5r dcéra 3,5 a novorodenec. Pýtali sa ma či im kúpim Kinder vajíčka, ja že ok, každý jedno ale nič iné . Ja som vyložila nákup na pult, hovorím im čakajte pri kočíku, odložím košík a som späť. Pobalila som nákup, doma deti rozbaľuju kinderka,neviem čo má osvietilo - kontrolujem lístok z nákupu a tam zarátané len 1ks. Pýtam sa ich že ako je to možné a dcéra, že ona si ho vzala z pultu- čiže predtým ako ho nablokovala pokladnička. Tak pekne šup nazad do obchodu, aj s ňou, vysvetlili sme jej s predavačkou že v tomto obchode si môže vziať vec až keď je uložená na Tom konkrétnom mieste za pokladňou. Odvtedy mám pokoj. Ale hanbila som sa jak pes.

monita12345
14. jan 2025

@bielasovicka áno aj ja som pracovala vo veľkom obchode a väčšinou kradli ( ja ich volám - neprispôsobivy občania😄 keďže si myslím, že nie je cigán ako cigán - správne povedane Róm... Ale bolo aj veľa nerómov,ktorý kradli, na kt. by ste to ani nepovedali.

jamimo
14. jan 2025

@petulda333 súhlas👍 Moja mama mala kolegyňu a tá sa úplne bez hanby chválila, ako sa jej deti v Kauflande najedia cukríkov, odsypú si z Lentiliek a podobne... Mama zhrozene reagovala a kolegyňa s kľudom angličana : Noačo... Však zisky majú riadne 🤨

andreatytler
15. jan 2025

To vsetky tie ukradnute hracky v rovnakom obchode? Ak ano, asi tam chodi kradnut ten isty clovek.

petulda333
15. jan 2025

@jamimo nam vies kolkokrat bolo povedane,ze ved odpiseme?! A to nielen pri kradnuti ale aj ked niekto nieco rozbil. Len zial v mensich prevadzkach to platia predavacky

jamimo
15. jan 2025

@petulda333 to či sa chýbajúci tovar odpíše je fér voči predavačkám... neznamená to však, že je v poriadku, aby sa ľudia správali v obchode ako divé 🐗 Nuž, ale čo dodať, keď národný hrdina je Jánošík a jeho vzorom sa riadia dodnes mnohí 🤷‍♀️

karolinakr
15. jan 2025

ale inač v tomto je vychova rodičov úplne kĺúčova, ked má dieťa poctivych rodičov od kosti a vyrasta v tejto atmosfere, nalepi sa to naňho a ovplyvní ho to

Strana
z2