Ako rozoznať fake od originálu?
vie mi niekto poradiť ....... podľa čoho sa dá zistiť, či je oblečenie fake alebo originál? ďakujem
@kuwait
Ďakujem za info.
9 mesiacov je dosť, nám vo FR povedali 8 týždňov čo bolo tiež moc keďže si ju drahá chcela priniesť po týždni domov. Rovnako chcela 35ku koženú, ktorú sa nám napokon podarilo zohnať hneď za necelých 18 ooo, to nebolo dvakrát adekvátne, preto sme sa naň aj vykašlali.
Príde mi to ako zbytočný hype, "preexkluzívňovanie" tovaru, na pánsku tašku som čakal 5 dní.
Kombinácia krokodílej kože s diamantovým zámkom na mňa pôsobí už trochu nevkusne + 1oo tisíc za kabelku je pálka i pre lepšie zarábajúcich.
Žiješ v Kuwaite?
@kurisutaru ano v Kuwaite,oni niekedy maju v obchode hotove kabelky zrejme kabelky ktore si zakaznik neprevzal ,ceny priamo u nich niesu az take hrozne ale videla som pouzite na ebay a ovela drahsie ako nove.Ony vydrzia v dobrom stave dlho ale niesu pohodlne.
a načo ľudia potrebujú vôbec tieto veci? lebo sa chcú na niečo hrať..cielene si kupovať fake, to je už trošku dosť odveci..a aj originály sú predražené, tipujem že 70% ceny je značka (reklama, modelky, vychytené obchody, módne prehliadky..) ako hovorí môj muž, nebyť žien, tak tento biznis krachne..a dobre vedia namotávať, to im ide..keby sme radšej podporovali slovenských výrobcov..peniaze by ostali tu a tým pádom by sa mal každý lepšie..len to si ľudia v tých hlúpych hlavách neuvedomujú. stále sa chcú na niečo hrať a pritom plačú, že nemajú peniaze..
@livi v skutocnosti ide o to, ze ludia sa znackami potrebuju odlisit od inych. pokial ide o bohatych,majetnych ludi - Ok,to je logicke. pre nich je zamerana tato draha znacka.ale nepochopim ludi a ide najma o blbe zeny,ktore maju ledva do huby co dat ale radsej si odtrhnu a kupa si tie zbytocnosti a myslia si,ake su uzasne a okolim uznavane. a pritom nikto neveri,ze tom maju original, pretoze ich zivotna uroven tomu nenasvedcuje.
a takych poznam desiatky, stovky.
@kuwait cakat 9 mesiacov? ani nahodou. pojem do Turecka, Egypta a kupim hned v prvom stanku, obchode. ja sa na nic nehram a nedorabam -teraz nemyslim teba.ale mnoho dorabaciek a ...tu na MK.
a nenavidim kabely LV...to ked vidim u niekoho mam dost. ale tu kabelu predsa musi mat kazda zena, nie? tak rychlo treba kupit, lebo kto nema LV tak akoby ani nezil.
@959touareg ale toto su veci pre ludi co na to maju,kto na to ma fake si nepojde kupovat do Egypta.Do Egypta by nesiel ani na dovolenku.V dnesnej dobe uz aj na SK je dost ludi ktori su natolko bohati ze si original mozu dovolit.Nedavno som videla Babisovu partnerku a mala na prste prsten brilliant v hodnote 1 MILION $ (obrovsky soliter),takyto ludia su kupuju LV,Hermes,Chanel kabelky,nie zeny co maju plat 500 eur mesacne.
@livi ja v tomto aj nesuhlasím..čo sa slovenského výrobcu týka,prepáčte baby,ale ťažko vyrobí kvalitné hodinky pre potápača,ťažko vyrobí pre parašutistu ,horolezca ,turistu...atd kvalitné oblečko..su činnosti,športy ,aktivity,kde si náš výrobca ani neprdne..už len samotný materiál..predsa len je sakriš rozdiel ísť sa vyvetrať v bundičke do vianočného mestečka na hodinku,dve ,s priateľmi,či rodinou..a ísť na lov rýb niekam do Norska,či byť v "bundičke" ked je vonku - 40 ako normálna teplota..
tam su ceny vecí áno drahé,drahšie,v špecial.obchodoch,,značky ,ktoré su pre konkrétne potreby ,pre aktivity ..
je normálne,že dáš 1000-3000,- eur za bundu ,ktorá ťa chráni ,ktorá može za to,že žiješ ,dychaš a nemáš omrzliny a že nedáš niekde 50 eur za" imidžofku "dáš 400 eur za rukavice,kde ti nezamrznu prsty...a kašleš na nejaké ceny..pretože žiješ v podstate v inom svete...iným životom...a máš iný pohľad
tak isto je normálne,že bežný ,ľudový človiečik koľkokrát ani nemá potuchy,že sedí vedľa "značkového zazobanca" je množstvo kvalitných značiek,ktoré u nás ani nie su,,nie su to vykričané kusky,s nejakými patričnými znakmi..no pritom maju aj dvojnásobné ceny..je bežné vidieť pipenku,zavesenu na "komerčáka" typu T.H a normálne,že si nevšimne,že pán vedľa pri stole čo si cucká čaj a vyzerá obyčajne ,je miliardárom..nie každý má potrebu vystatovať sa..robia to vačšinou ženy týchto pánov a preto fakt na základe pár akože "celeritiek,pipiniek ,z hornej,dolnej " netreba škatuľkovať hned všetko..aj medzi nimi to nie je čierno-biele a to nepíšem ešte o rusákoch 😀 netreba hned každeho čo má o groš viac odcudziť a komu sa čo páči,nech si to nosí baby ,ved nám tiež nikto neprikazuje koľko má stáť hračka ,koľko má stáť parfém,krém,či kabela..doprajme aj tým,čo na to maju 😉
@barcelona94901 s tymto plne suhlasim... je kopec znaciek, kvalitnych a hla vne funkcnych, o ktorych u nas ludia nemaju ani potuchy... tyka sa to hlavne sportovych veci...
A slovensky vyrobok si nekupim... bohuzial tu nie je jediny vyrobca, ktory by mal kvalitne veci...
@jasmina56 staci, ked sa pozrries sem: https://www.modrykonik.sk/blog/maca_p/album/adi...
@kuwait asi si nepochopila moj prisevok,kedze ho adresujes mne a pises to iste co ja som pisala.
tiez som pisala, ze drahe znacky su pre bohacov,ktory sa potrebuju odlisit od ostatnych,cize aj ta dama o ktorej pises je jasne,ze si moze dovoli a ma na taky prsten.
ja som pisala, ze neviem pochopit tych ludi,aj ked je to ich vec, ze maju ako ty pises zarobok 500e a kupuju si take drahe veci, pretoze tej zenskej to aj tak nikto neuveri, ze ma original,kedze jej zivot. uroven je kdesi inde...citaj moj prispevok este raz a pochopis.
ale je aj to pravda, ze mnoho milionarov si nepotrpi na luxus a ked idu po ulici nikto by nepovedal, ze maju tolko penazi. a to sa mi na nich paci.kaslu na to,na nic sa nehraju. ja nenavidim dorabacov, co na to nemaju a hraju sa na nieco, cim by chceli byt a nie su. to mi pride komicke a ubohe.
kukni, aj pred par dnami bola vyfotena angl. princezna Kate s nahrdelnikom z bizu za 24e. a mohla by si vycapit na krk milionovy nahrdelnik. a naco. a to sa mi paci.
ja si tiez mozem kupit,no nepotrebujem to a nevidim v tom hodnotu. a kupujem lacne. a tiez mi nikto neveri. myslia si, ze vsetko co mam je drahe a znackove. ale to je ta primitivnost ludi.
@959touareg Nuz Katy to robi preto aby naklonila sympatie chudobnych anglicanov na stranu monarchie to sa jej dari chudobni anglicania jasaju,ludia z aristokratickych kruhov sa na nej smeju.Taky Zuckerber miliardar a oblieka sa ako supak aj tak zije.Naco su mu tie peniaze ?Aby si hovoril kolko ma v banke?Ja toto neuznavam ludia ktori na to maju nech si ziju podla svojho konta,nech si uziju svoje peniaze.Mne to pripada ze su lakomi peniaze len zhrnaju a neuziju si ich,nech ich teda rozdaju ked su pre nich neni dolezite 😀 Lakomci na sebe sa ulakomia 😀 A nieje Pravda ze bohati sa neukazuju,take Francuzsko kto na to ma ten ma Bentley RR,norkovy kozuch az po clenky,,Hermes,briliant velkosti oka,vily z vyhladom na Stredozemne more a ako sa pozeraju po tych co nic znackove nemaju???Ako by boli posledny smejd,uplne posudzuju cloveka podla oblecenia zaraduju do spolocenskej triedy.Ked zena v lacnych satach vojde do Diora ci Hermes tak hned od dveri si predavaci davaju alert akoby zlodej do obchodu vosiel.Sacuju cloveka od hlavy po paty podla toho co ma oblecene.Ked vidia zenu v znackovom tak sa idu posrat ako okolo nej skacu a ukazuju jej veci.Saty robia cloveka a ja som to mala moznost si pravdivost tejto vety overit 😉 Tomu Zuckerbergovi vo Viedni ani neverili ze je to on,vraj ked platil visa kartou skoro nanho zavolali policajtov ze fraud,musel sa preukazat pasom.Nuz kto by cakal ze miliardar pride v mikine a vysuchanych rifliach z Walmartu 😀
@kuwait absolutne s tebou a tvojim postojom, nazorom na to co pises nesuhlasim. ale napisalala ,vyjadrila si sa. ok.nenapisem, co si o tom co pises myslim a aka sa mi javis - radsej. je to tvoj pohlad na vec.
@959touareg presne je to moj pohlad na vec,rovnako ako ty mas ten svoj,ja tiez s tym tvojim nesuhlasim,nemame vsetci rovnake nazory
@doriss1 😅 😀bez komentara. strucne a vystizne.
@959touareg
@doriss1 Niekto ma hojno a druhy hovno a potom zavidi
@kuwait sama si pisala, ze ta Tvoja birkinka je nepohodlna, tak nejako nevidim dovod, naco mat taku kabelku 😕 ... nie je lepsie mat taku, ktora sa mi paci a je aj pouzitelna? 😉
@kuwait nechapem, preco je tu zvykom zien hned , akonahle im niekto oponuje napisat to krasne slovicko- zavidis mi?
preco si myslis, ze ti zavidim? mam ti snad zavidiet tu tvoju obmedzenost, to, ako sa svojimi nazormi tu prezentujes? to kde byvas? alebo co ti mam zavidiet. ani jedno z toho ti nezavidim.
do statu kde ty zijes by som nepredala ani psa, lebo by som ho lutovala kde by zil, tvoje zmyslanie ti tiez nezavidim, skor by som sa zan hanbila mat ho take ako ty a a majetok, peniaze ti mam zavidiet? ako vies,ci ich ja nemam viac ako ty. zato, ze sa tu nechvalim drahym oblecenim, luxusom a znackami este neznamena, ze som bez penazi. a napisem ti tak, radsej byt bez penazi a dobry clovek ako mat bohatstvo a byt dusevne chudobny, lebo ty taka si. zakladas si na bohatstve, majetku a to je chore. pokial je to cely tvoj svet tak ta velmi lutujem.
@kuwait apropo, tvoj slovnik hovori za vsetko. myslim na prispevok co si dala o 16.02hod, ale aj tie vyssie za nim nezaostavaju.
jednemu nerozumiem..ako vies ze mam h...o. mozno by si bola prekvapena a mala gambu dole keby som ti to, co ty nazyvas h...om ukazala.
@zuzkaanicka ako ze nevidis dovod? pohodlna -nepohodlna, najma ze je birkina ci ako sa to vola. ani neviem co to je a zily mi to netrha. ved som iba chudobna sedlacka z SK, ktora bohatym zavidi. ma ju u nich takmer kazda zena, tak este to, aby ju nasa hviezda nemala. ved vies ake su zeny, ako opice. mas ty, musim mat aj ja a najlepsie este drahsiu nech vidia, ze na to mam, nech ich pukne, roztrhne od zavisti a zapadnem medzi tu kuvajtsku smietanku. a treba hned aj cenu povedat,napisat ako tu pisala, nech mi primitivky vieme kolko za nu dala. ved hadam nevyvali tolko prachov za nu a nikto nevie aku ma hodnotu.
ale tak ti napisem.najblizsie ked pojdem do Egypta /lebo tam chodi iba chudoba ako pisala, bohac tam nezavadi a ja mam podla nej h...o, takze na Egypt este mam / tak si taku aj ja kupim a hned, aj ked zrat nebudem a nemusim na nu cakat 9 mesiacov ako na porod. a vyjde ma za facku. a vies ako sa s nou budem hrdo niest? ako dama. nech mi vsetci zavidia.
@kuwait a este nieco...teraz som si vsimla, ze si o 16.05 hod dala link na nieco, ale nechapem, co tym chcel basnik povedat. to si akoze nam, chudobnym a zaostalym chcela tymto ukazat, nech kukame to, na co v zivote mat nebudeme, alebo? alebo je to tvoja biblia, ktoru si kazdy vecer pre spanim namiesto modlenia kukas, dookola pustas a hovoris si - raz aj ja budem takto tam prezentovana, alebo uz tak zijes? naozaj nechapem.
az si nam tymto linkom chcela nieco ukazat,ukazat ako ziju bohaci, tak napisem ti k tomu iba tolko...vobec som to nedokukala, asi par sekund som to vzhliadla, no nic mi to nehovori ani ma to neoslovilo. ja po takych materialnych veciach a bohatstve chorobne ako ty neslintam. su to vsetko materialne,povrchne veci, ktore sa mozu hocikedy rozplynut ako domcek z karat a dievca zlate, naozaj, ale naozaj ta lutujem.toto co tu predvadzas a ako sa prezentujes je na zamyslenie. takto by som dopadnut nechcela. naozaj. radsej mat horu rit /sorry za vyraz/, ako zit tak ako ty a mat take zmyslanie. mas ty vobec radost zo zivota? tesis sa z kazdodennych malickosti, ktore prinasa zivot? asi tazko. ty vsetko prepocitavas iba na majetok, luxus a bohatstvo. fakt ta lutujem. tebe niet co zavidiet. takto by som skoncit nechcela.
uplne je originalne, ked ma niekto na sebe kazdu vec ineho labelu. cim viac labels, tym lepsie 😀
@959touareg vidis, to ma nenapadlo 😅 ... ja si kabelky kupujem za inym ucelom 😅 ... mimochodom, oblecenie a modne doplnky-ved to je spotrebny tovar, ci nie? 😉 ... ale je zaujimave, ako sa debata posunula k tomu, co kto ma a co kto komu ma zavidiet 😝 ... ja uz len dodam, ze peniaze nie su vsetko, resp. nie vsetko sa da za peniaze kupit ... aj velmi bohaty clovek moze byt velmi nestastny, alebo napr. zakomplexovany 😝
@959touareg ak si od nej necitala ine temy plne nenavisti a zatrpknutia, len dodam, tato pani zapredala vlastnu slobodu za zivot v bohatstve. Hovori to za vsetko, urcite jej nie je co zavidiet.

@kurisutaru ja mam birkinku cakala som na nu 9 mesiacov treba si ju objednat v ich Hermes butiku,ja ju mam z Francuzska(da sa objednat aj v Hermes butikoch okolo sveta,kde to ma clovek najblizsie) a mam 35 cm stala 6500 eur koza,maju aj z krokodila aj zo pstrosa tie stoja niektore aj stvrt mil. eur,( krokodil s diamantovym zamkom)pstros okolo tych 30-50 tisic zalezi od velkosti.Obycajna koza nieje tak draha ale ta kebelka je dost tazka a to zapinanie je dost komplikovane tak to nosim otvorene,ja som sa tiez za nou blaznila lebo ju tu kde zijem ma vela zien ale teraz ju nerada nosim